A diktatúrában Draskovics a kápó?


Bella Árpád: A diktatúrában Draskovics a kápó?



Tegnap látott napvilágot a hír, miszerint a Jobbik Magyarországért Mozgalom és a Tettrekész Magyar Rendõrség Szakszervezete úgy döntöttek, hogy a nemzet a haza és a rend érdekében a továbbiakban együtt kívánnak mûködni.



Alig telt el néhány óra a hír napvilágra kerülésétõl, Draskovics már ki is adta az utasítást, hogy alkotmányossági szempontból meg kell azonnal vizsgálni az esetet. A rendészeti miniszter nyilatkozatában aggályosnak nevezte azt, hogy egy rendõrszakszervezet és egy párt, különösen, hogy egy a szélsõséges nézeteirõl ismert párt kerül együttmûködõ viszonyba. Természetesen Draskovics fogalmazásán nem kell csodálkozni, hiszen az õ olvasatában minden szélsõséges, ami a renddel és a rendpártisággal összekapcsolható.



Akik ismerik a Tettrekész Magyar Rendõrség Szakszervezetét, tudják jól, hogy annak vezetõje Szima Judit évek óta azért harcol, hogy visszaszerezze az utóbbi években az MSZP-SZDSZ által irányított és lezüllesztett, párthadseregként felhasznált rendõrségben dolgozó, becsületes, a rendõri szakmát komolyan mûvelõ rendõri dolgozók becsületét. Ezért õt folyamatos támadások és egzisztenciális fenyegetések érik a hatalom részérõl. A Tettrekész Szakszervezet ugyanúgy rendpárti, akárcsak a Jobbik és minden becsületes magyar polgár, akik biztonságban szeretnének dolgozni, élni, gyermekeket nevelni.



Draskovics természetesen az 1949. évi XX. Törvényre hivatkozik, melyben az is szerepel, hogy a Magyar Honvédség, a rendõrség és a nemzetbiztonsági szolgálatok hivatásos állományú tagjai nem lehetnek tagjai pártnak, és politikai tevékenységet nem folytathatnak.


Ezzel rendben is volnánk, hiszen ez így lenne normális. Nem is hiszem, hogy lenne az együttmûködési megállapodásban olyan pont, mely arról szólna, hogy belépnének a Jobbikba a Tettrekész Szakszervezet tagjai, bár az igaz, hogy több rendõr is a valódi rend híve és valóban szimpatizál a Jobbik közbiztonságra vonatkozó célkitûzéseivel. Ne mondja azonban senki, hogy a rendõröknek nincs saját véleményük. Pláne azoknak a kiszolgáltatott „kisrendõröknek", akik azt látják, hogy vezetõik milyen politikai vagy más jellegû, például gazdasági befolyás nyomán cselekszenek, majd annak élvezik is jól megérdemelt jutalmát.



Az MTI tájékoztatása szerint az MSZP szólította fel hétfõn délután az igazságügyi és rendészeti minisztert, hogy vizsgálja meg az ügyet. Magyarán pártutasításra cselekszik Draskovics, ami szintén ütközik az alaptörvénnyel. Ez világosan bizonyítja, hogy jelenleg az MSZP-nek van rendõrsége, amelyet politikai szükségletei szerint használ ki és fel, ellentétben a Jobbikkal.



A hatalom tehát továbbra is bizonyítja diktatórikus jellegét, amely végképp összeegyeztethetetlen azzal a jelenleg érvényben lévõ, illegitim alkotmánynak nevezett törvénnyel is, mely nem a nemzet érdekében született.



Bella Árpád