Javaslat az MSZP-SZDSZ-nek a tolerancia nevében: Terry Black, Benkõ Dániel, Gyõzike - csak elõrehozott választás ne legyen!



Bella Árpád:



Javaslat az MSZP-SZDSZ-nek a tolerancia nevében: Terry Black, Benkõ Dániel, Gyõzike - csak elõrehozott választás ne legyen!



Tragikomédiába illõ jelenetek történelmi megélõi lehettünk az utóbbi egy hétben. Gyurcsány állemondása után beindult a gépezet, a sunyi egyeztetések, háttéralkuk, mutyizások hetét tudhatjuk magunk mögött. Az a kérdés, hogy hogyan juthattunk idáig, nagyon sokunkban felmerült, de mi kisemberek csak azt a következtetést vonhatjuk le, hogy mindez a gazemberség a parlamenti pártok mindegyikének a hozadéka. Valamennyinek súlyos felelõssége van abban, ami hazánkban történik és ez alól nincs kivétel. A Gyurcsány banda csupán rabszolgai kötelességét tette, amelyhez remekül asszisztált a balettellenzék.



Most már nagy a baj, senki nem akarja megfogni a rudat, egyik parlamenti társaságnak sincs olyan megoldási terve, mely képes lenne szigorúan a nemzet érdekei mentén kezelni ezt a végzetes helyzetet, ugyanis máshova vannak elkötelezve. A Fidesz sem akar itt igazán hatalomátvállalást, hiszen ennek hihetetlen nagy a kockázata, ráadásul neki is az elvárások mentén kellene ebben az esetben politizálnia, ami igencsak meggyengítené a jelenlegi támogatottságát. Ráadásul a parlamenten kívüli Jobbik ekkora erõsödésével sem számolt. Az MSZP-ben dúló belsõ háború nem most kezdõdött, hiszen Gyurcsány csendes riválisa Kiss Péter folyamatosan ott volt egy látszattámogatást színlelve a ripacs mögött, de érezhetõ volt az is, hogy csupán a pillanatra vár, hogy mikor léphet. A lépéshelyzet úgy látszik most jött el, és a szócsõ, Suchmann Tamás „bátorságát" élvezve lehetõség nyílhat arra, hogy megpuccsolja Gyurcsányt pártján belül. Ebben még társa lehet esetlegesen a MAZSIHISZ is. Így tehát a pinokkió orrú rezsimvezetõ forgatókönyve felborulhat, vagyis az, hogy nyugodtan visszaüljön a miniszterelnöki székbe, miután bebizonyosodott, hogy nincs „alternatívája".


Az SZDSZ-nek már péntekre jó lett Bokros, bár hétfõn ezt elképzelhetetlennek tartotta. Úgy látszik tegnap reggelre „sürgõs hívást" kaptak a fiúk. Nem csoda, hiszen állandó irodát készül nyitni az IMF Budapesten, ahova így Bokros miniszterelnöksége esetén bármikor betérhet majd egy kávéra.



Az elõrehozott választásokról esetükben természetesen szó sem lehet, hiszen az már valóban egy durva kötéltáncos mutatvány lenne, vagyis életveszély ezeknek az élõsdieknek. Ezt sem az MSZP, sem az SZDSZ, sem az MDF, de még a Fidesz sem akarja igazán. A Fidesz folyamatos, a parlament feloszlatásáról szóló beterjesztése is egy halott ügy, ezt õk is tudják nagyon jól, bár az igaz, hogy mindez a „mûsor" remekül mutat a Fidesz médiumaiban. Meg is van ám ennek a gyümölcse, hiszen a legfrissebb közvélemény-kutatási adatok szerint, a biztosan szavazók között 67 százalékkal vezet a Fidesz, mögötte az MSZP áll 22 százalékkal. Az SZDSZ és az MDF szerintem mérhetetlen, de legyen nekik, mondjuk 2-2 százalékuk. Nem vagyok jó matematikus, sosem voltam az, de ezt még én is össze tudom adni. Összesen 93 százalék. Maradt itt még 7 százalék biztos pártválasztó emberek!!! Õk vajon kikre szavaznak? A Magyar Motorosok Pártjára? Nem, õk minden valószínûség szerint a Jobbik szavazói, minimum ennyien. Csakhogy ezt már a médiumokban, de még az Echo Tv-ben sem jelenítik meg. A Századvég - Forsense honlapján egyébként a március 27-i adatok alapján a Jobbik 1 százalékon áll, 3 százalékot kapott az SZDSZ és négyet az MDF, amely csupán a Tisztelet Társaságának köszönhetõen került be éppen csak a parlamentbe 2006-ban. Ehhez nincs mit hozzátenni. Csak azt tudnám, hogy az egyébként szintén Fidesz közeli Századvég - Forsense hol, merre kutakodik. Mert nálam biztosan nem. Bár érvényes ez a kérdés az összes többi közvélemény-kutató társaságra is.


Az Echo Tv pedig mára már nyíltan a Fidesz szócsöve lett. S ha már itt tartunk, pont ezért rendkívül átérzem Pörzse Sándor helyzetét, aki a képernyõn mostanra gyakorlatilag két tûz közé került, hiszen Széles Gábor Fidesz tv-je alkalmazza a nemzeti radikálisok közkedvelt és végtelenül szimpatikus mûsorvezetõjét. Nem irigylem õt.


Térjünk azonban vissza a megoldási javaslatomra, amely a mögöttünk álló hét után igazán megfontolásra méltó.


Egy transzvesztita, egy magamutogató és egy roma „polgárjogi harcos-repper". Tényleg meggondolandó a felhozatal, ajánlom nagy szeretettel Gyurcsány Ferenc, Lendvai Ildikó, Szanyi Tibor, Gusztos Péter, Fodor Gábor és az összes többi szájkeratézó toleranciabajnok figyelmébe.



Van még mibõl meríteni gyerekek! Ne csüggedjetek!



Bella Árpád