Üdvözöljük a Nemzeti Hírháló honlapján!
Tisztelt Hírháló Olvasóink!

Bizonyára észrevették már, hogy a hét végén átléptük a tizenötezres közvetett vagy közvetlen olvasói számot, ami bizakodásra ad okot és továbbgondolásra késztet. A visszajelzések szerint is szükség van egy pártoktól független hiteles tájékoztatásra, mely nem profitorientált, hanem szeretné adott lehetőségeit a lehető legjobb módon kihasználni a köz javára.

Nézzük meg, miből lettünk, mivé váltunk és mit szeretnénk elérni! A kezdetek 2003 őszére nyúlnak vissza, amikor a levelezőlistákat elárasztotta a sok elektronikus médiából származó cikkajánlók és a fontosnak tartott közérdekű információk, gyakran többszörös ismétlődéssel, forrásmegjelölési hiányossággal, a továbbítások néha olvashatatlanná vált formáival. Ki kellett valamilyen megoldást találni és programozási gyakorlatunkat bevetni. Készült is néhány terv, aminek hatására Pataki László bejelentette, hogy szeretne létrehozni Nemzeti Internetes Összefogás Hírhálót különféle célokra (www.nemzetihirhalo.hu Alapító lap) amit 2003. december 13-án egy kis társaság el is indított útjára, megbízva a jelenlevő személyemet a rendszer kidolgozására. Egy héttel később már elindulhattak a válogatott hírek, információk a csatlakozott levelezőlisták tagsága számára.

Fejlesztések indultak a levélformátumokkal, szabályokkal és elvekkel kapcsolatosan. Azóta közel hétezer hírlevél került ki rendszerünkből. Több, mint 9100 közvetlenül és közel hatezer címre továbbítással juttatott Hírhálónk különféle megoldásokkal. A megnövekedett kapacitáshoz már szükséges a speciális számítástechnikai programok és berendezések használata a biztonságos és zavartalan működéshez. A további lépésekhez már nem csak technikai bővítés szükséges, hanem az emberi kéz és idő folyamatosságát is biztosítani kell. Ennek biztosításáról sokan gondolkodtunk és döntöttünk. Fontos a támogatások igénybevétele, lehetőséget formálva a segítő szándékúak számára egy erre alkalmas megoldással, ezért létrehozzuk a Hírháló Támogatói Kört a támogatásokat befogadó bankszámlaszámmal és postai küldeményekhez levélcímmel.

Hogy miért lenne nagy szükség az önzetlen támogatókra, az mindössze annyiból áll, hogy amíg a pártok a sajtójukat az állami juttatott pártpénzekből finanszírozzák, addig a függetlenek és civil formációk csak támogatók révén tudnak fejlődni, hacsak nincs birtokában egy aranytojást tojó tyúknak vagy nem örökölt nagyobb összeget. Mivel a hírválogatásban és írásban segítőkön kívül minden egy személyre hárul a fejlesztések, karbantartások, adminisztráció, kapcsolattartás, a hírek szerkesztése és küldése, ez jelentős időt vesz igénybe. A forrás megteremtésére így nincs lehetőség, segítséget kell kérnem támogatás formájában.

Türelmüket, megértésüket és jóindulatokat előre is megköszönve
Tisztelettel: Kovács János
Hírháló rendszerfelelős
Tisztelt Hírháló Olvasók!

Először is szeretném megköszönni előző levelem óta beérkezett támogatást felajánlóknak kedves válaszait, ami bizakodást ad és jelzi, jó irányban halad a Hírháló élete. A segítséget nyújtók a Hírháló Támogatói Kör tiszteletbeli tagjaivá válnak, amiért havi rendszerességgel lehetőségéhez mérten támogatják a technikai és szolgáltatási fejlesztéseket.
Nagyon sok lehetőség várja a megoldást és alkalmazást, ami jelenleg a korlátok mögött várja sorát. Ilyenek a választható új rovatok, a közvetlen hírcsere rendszere, a különleges formációjú levelezőlisták, a művészeti, a tudományos vagy a humor hírfórumai. A technikai háttér is bővítésre vár, hiszen eddig saját számítógépemről küldtem azt a hétezer hírlevelet, napi 50-150 ezer címzéssel egyenesen a postaládákba. Emiatt a programozói és hírgyűjtő munkák is lassabban haladtak az egyéb tennivalókkal egyetemben a gép leterheltsége miatt. A saját szervergépre is ezért lesz szükség a közeljövőben, mivel nem akarom kiadni felügyeletem alól a technikai hátteret.

A támogatás mértéke talán nem okoz majd megterhelést, hiszen havonta egy pizza vagy hamburger esetleg néhány emelt díjas szavazás ára (500-1000 Ft) több kézből adva nálam nagy segítséget jelent. A banki átutalási megbízást manapság nem nehéz elindítani, már otthonról is a bank honlapján pár perc alatt elvégezhető. A postai küldeményt is megköszönöm, amit az alábbi adatok segítségével tudnak eljuttatni:

Tisztelettel megköszönve a bizalmat és támogatást:
Kovács János
Hírháló rendszerfelelős
Skype: kovyjani

Honlaptulajdonosoknak, webszerkesztőknek!
A Hírháló mintaszövege más honlapról látható,
az alábbi szkript felhasználásával:
http://www.nemzetihirhalo.hu/hirminta.php
A tartalma azonnal frissül új cikkünk megjelenésekor.
További segítség: webszerkesztőnél


Rudi Tanya

StarBus 2000Mag-artMátyás VendégházHUN TV

Attila Hotel

Kézi Malom az otthonábanHargita PanzióFELIRATKOZÁS
Világ Királnyője Kápolna
HUN TV
Nomád Étel

Locations of visitors to this page
Kacsóh Pongrác: Rákóczi megtérése
Velemér a fénybol épült templom 2. Szántai Lajos, Gondos Béla (Pap Gábor) (www.dobogommt.hu)
Esküszünk
Legfrissebb írások:
IDEGEN FORGATÓKÖNYV
Újabb gyalázat a magyarság ellen !
BG: Ki is a "fake news” propagandistája?
BG: Nagypéntek és a világ számára "minta nemzetünk”- összefüggései.
A TÖRÖK JÁR BUDÁN, vagy KUBINYI TAMÁS?
Bene Gábor: JÁVOR és a szarkenés....
Példák a múltból, okulásul
Tovább >>
Új hozzászólások:
Tovább >>
Társoldalak:
Égi Patróna
Magyarok Világszövetsége
Statisztika:

 
© Nemzeti Hírháló 2003-2014