Rovat: Dr. Szitányi György
Cikkek száma: 56
 
Tartalom:
Vajon meddig örülhetnek ennek?
A forradalomról
2011 Pol és gáz
Egy furcsa teorémáról, amit könnyű félreérteni
Magyar Advent 2010-ben
Bárka, vitorlás
A 20. századi magyar parasztság értékvilága és gyermeknevelési normái II. rész
A 20. századi magyar parasztság értékvilága és gyermeknevelési normái I. rész
A 20. századi magyar munkásság értékvilága és gyermeknevelési normái
Voltál templomban az évközi 30. vasárnapon?
Itt volt, de hol van ma a mi októberünk?
Szentté a vértanúság tesz
A Leventemozgalom hagyatéka
A politikai reklámcsibész – 3.
A politikai reklámcsibész - 2.
A politikai reklámcsibész - 1.
A harmadik zsidótörvényről
A második zsidótörvényről
Finalizációs jelenség a Fidesz túlnyerése
Az erkölcs- vagy/és hitoktatás kötelező
Az apostoli kettős kereszt és a XXI. század
Az első zsidótörvényről
Ami nem mindegy: закрытое число студентов, vagy numerus clausus
Klebelsberg Kunó politikájáról
Kaiser László: Álmom a csönd - versek
A kultúra fogalmáról, szerkezetéről és funkciójáról
"Az ötven százalék reális, a kétharmad irreális"
Az MTI még Madár szavait is átírja
az írás címe belül olvasható, mert a program csak hosszú címet fogad el, például ilyet: Na Mi Újság Wagner Úr Az Örök Jég Birodalmában
Zentai Károly ügye a Zentai-ügy?
Terített Betli
A Szent Korona és a magyar címer kapcsolata
Az 1848/49-es magyar forradalom és szabadságharc nemzedékének világképe
A nem tárgyi értékek fogalmának alapjai
Dr. Lipp László segédlelkész, élt 61 évet
Majré és hátaztán
Nagy-nagy ünnep
Roma09 - világbajnok jogrend
Ha Isten velünk, hol vannak szolgái?
Trianonról röviden és szenvtelenül: a nemzeti tragédia körülményeiről
Amiről a nemzetközi tőke hallani sem akar: a társadalompolitika és a szociálpolitika
Ezért kell várni az új választásokra - levél a földekre Mári néniknek
Akkor tüntess, ha tényleg tüntetni akarsz!
A gazdasági liberalizmus és a neoliberalizmus
Surján dr. mai (2009. 02. 02.) szelíd levele és a válaszom
Tessék végre észrevenni, hogy ez kommunista diktatúra!
A politológus hite - lessége
Stuporélmény
Válasz a Kuruc cikkírójának
Hiteles forrásból: a Fidesz gazdaságpolitikájának lényege a New Deal
A kormány már 2002. óta tudott a válság bekövetkezéséről
A Dobrev-lány és a protokoll
Egy olvasó szerint az idegenek kiszívják a vérünket
Egy, kettő, bal, jobb?
A Magyar Katolikus Püspöki Kar miért hallgat? Hát a pápa?
A semmikori változásokra

Vajon meddig örülhetnek ennek?
2011.05.05, 23:56                    Tartalomjegyzékhez               Egyszerű

Vajon meddig örülhetnek ennek?

Hitünk és a vallássemleges magyar naptár szerint Húsvét hétfője ünnep, munkaszüneti nap. Ennek ellenére a magyar köztársasági elnök, aki „nemzeti és keresztény” kormányzást ígért a Fidesz híveinek 2010. április 25-én este, angyali arcátlansággal törvényt szegett a húsvéthétfői ünnepen.

Először is dolgozott. Mindegy, hogy mennyit: aláírta az egypárti hatalom alkotmánypótló „alaptörvényét”, és élve az erre nem vonatkozó tilalommal, az erkélyen semmit mondást intézett a nép ott megjelent néhány tagjához, és a tévénézők valahány százalékához.

Minek örült az államfő?

Amit aláírt, olyan törvénynek látszó betűtömeg, amely nem ismeri el a munkához, a lakhatáshoz és a megélhetéshez való jogot.

Másképp: olyasmihez adta a nevét, ami totális túlhatalom révén elhagyja a szociális biztonsághoz való jogot, és – ahogy Simó Endre, a Magyar Szociális Fórum szervezője fogalmazta – „megkerüli Magyarország elkötelezettségét a béke mellett”.

E megkerüléshez teszem hozzá, hogy a magyar honvédelemmel mit sem törődik ez a tákolmány, ellenben idegen belügyekbe, külföldön való hadakozásba elküldi a munkához, megélhetéshez nem jutó, szolgálat közbeni halálra alkalmas magyarokat.

A szociális biztonsághoz való jog teljes negligálása ellene mond annak az ENSZ alapokmánynak, amit Magyarország az ENSZ-be felvételekor aláírt.

Most lehet gondolkozni azon, hogy a Fidesz tákolmánya-e a magasabb rendű jogszabály, netán az EU törvényei, vagy esetleg az ENSZ alapokmánya. Olvasó, tessék nyugodtan gondolkozni, mert itt valami furcsa gubanc van. Talán forduljon országgyűlési képviselőjéhez, hogy tudakolja meg a magyarnak mondott törvényhozástól, hogy mi ebben a rangsor, mert bizony megeshet, hogy nem egészen véletlen néhány külföldi ország döbbent álmélkodása.

Ezt nem a csodálkozó cikkek megjelenésére hivatkozva vetem fel, hanem arról van szó, hogy e témában csak az élethez és a személyes biztonsághoz való jog található meg, azonban a társadalmi igazságossággal és a megélhetéssel nem méltóztatott törődni a kétharmados egypárt. A többi emberi alapjoggal nem törődött. Ennek, ha tetszik figyelni a napi eseményeket, igen izgalmas következményei lehetnek. Csak egy pontot emelek ki, ami a KRESZ-ben is szerepel: élet- és vagyonbiztonság.

Az alaptörvény XII. cikkében ez áll: „Mindenkinek joga van a munka és a foglalkozás
szabad megválasztásához, valamint a vállalkozáshoz”.
Aha, és miből válogathat munkát?

Miből és honnan szerzett tehetséggel, anyagiakkal tud vállalkozási jogával élni a tisztelt állampolgár? Mert ha erre valamiért nem képes, akkor hiába szabad neki, éhen hal, és punktum.

Elvileg bárkinek szabad világcsúcsot futnia, és igazán sajnálhatjuk, hogy ez az alapjog kimaradt, de erős a gyanúm, hogy magyar állampolgár eddig csak 1500, 5000 és 10.000 méteres síkfutásban futott világcsúcsot, se rövidebb, se hosszabb távon ez nem sikerült, pedig hivatalos világversenyen ezt is megtehette volna. Joga volt hozzá mindegyik indulónak. És tessék: mégsem tették. Vajon miért nem?

Íme az egyik legszebb részlet: „Képességeinek és lehetőségeinek megfelelő munkavégzéssel mindenki köteles hozzájárulni a közösség gyarapodásához”. Ez ugyan megmagyarázza, hogy a várható élettartamon túli nyugdíjkorhatárt állapítanak meg, de ha valaki mégis nyugdíjba kerül, milyen munkát végezzen? Mit végezzen az, akinek számára valamiért (egyelőre maradjunk annál, hogy akármiért) nem jut munka.

A köztársasági elnök, aki 34 évesen kommunista kormányban miniszterhelyettesi rangot töltött be, ilyen dolgokkal nem foglalkozik. Nem szakterülete, amint „volt” pártjának sem, a szociális érzékenység. Ez, akiben megvan, abban nem kommunista érzelem kérdése, egész egyszerűen a keresztény magyar ember sajátja. Ilyen a mentalitásunk.

Ez az alaptörvénynek nevezett tákolmány nem keresztény, nem magyar, hanem közönséges gagyi, a Fidesz és hű társa, a KDNP közös fusizásának gyümölcse.
Schmitt Pál ennek örül, mosolyog, saját kezét szorongatja, integet, és el van ragadtatva.

Három különösen figyelemre méltó politikai hiba
Nem az egészről beszélek, arra se terjedelmem, se időm nincs. Kizárólag arról, ami a szociális biztonságot, de elsőként a „keresztény és nemzeti” kormány keresztény és nemzeti voltát cáfolja.

1. Komoly és alantas politikai szándék is van ezekben a hibákban („több, mint bűn!”) a nyilvánvaló tudatlanságon vagy/és tehetségtelenségen alapuló dolgok mellett.

Az, hogy húsvéthétfőn is dolgozik az államfő, és akkor dolgozik – törvényi tilalom ellenére - a nyomda is, amely kinyomtatta a Magyar Közlönyt, amelyben a tákolmány megjelent, önmagában olyan ellenszenvet szült, hogy ehhez a kormánynak vagy hülyének, vagy pofátlannak kell lennie. (Esetleg mindkettő: az ország zöme keresztény, és a kereszténység legfőbb ünnepén egy állami iratot kinyomtatni – én hiszek a Magyar Közlönyre nyomtatott dátumnak – elképesztő alantasság.)

A politikai aljasságnak is van határa, és ez a határ ma már igen élesen megmutatkozik a magyar-cigány ellentét nyilvánvalóan szándékos kiélezésében, a „polgárháborús helyzet” szításában.

Adalék: Pintér Sándor gyöngyöspatai látogatása és ottani különös viselkedése után érkezett oda Farkas Flórián a kormánypárt színeiben. Ez – végül is a saját fajtája, akik ismerik – kemény tüntetést váltott ki. Annyira, hogy a kezdeti „Flóri, takarodj!” után este már „Rasszista Flóri!” volt a tüntető cigányok által skandált szöveg.

A kormány nyilvánvalóan azt képzeli, hogy az ország és a nép (szándékosan nem nemzetet mondok) az övé, nem pedig ő a nép kormánya.

2. A munkához érthető okból nem jutók, a felszámolt munkahelyek miatt kiselejtezettek, nemkülönben az alantas „forint alapú” hitelre váltás következménye tömegeket kerget külföldre, öngyilkosságba, koldusbotra.

Ennek magyarázata a következő. A valódi, szabályos forint alapú hitel mögött is deviza van, és ez de valóban forint alapú, ami azt jelenti, hogy a forint és a deviza közötti változó értékkülönbözetet az állam köteles magára vállalni. Ez a lényege.

Ez valóban állami feladat, ha az állam vezetői nem hazudnak, vagy nem érdekeltek a bankok jövedelmének megőrzésében.
A devizaalapú hitel esetében nincs vita, az olyan, amilyen eddig is volt.

Csakhogy a „forint alapú” hitel ma Magyarországon, az Orbán-kormány uralmának idején azt jelenti, hogy a havi törlesztőrészlet nem változik, ellenben a határideje kitolódik addig, amíg a menet közben is emelkedő kamatozással együtt végül ugyanannyit fizet az adós a banknak, mint a deviza alapú hitel esetében. Ez lehet valamilyen könnyebbség, de a mai helyzetben, a kilakoltatások idején tipikusan a veszett fejsze nyelének ügye, hiszen már a mai részletet is lehetetlen törleszteni.

Amit hibának nevezek, vagyis politikai értelemben bűnnél súlyosabb véteknek, az, hogy ebben az aljasságban a kormány partnere a bankok megtévesztő üzelmeinek.
Nem igaz, hogy fogalma sincs, mit művel a magyarokkal.

Ez az alantas becsapás – ma ósdinak számító, de egyértelmű kifejezéssel – a nemzetközi finánctőkének való olyan kedvezmény, amivel becsapják azokat az eladósított, becsapott szerencsétleneket, akik hisznek abban, hogy a kormány ezzel a lehetőséggel valóban jót tesz velük. Nem tesz jót, ha marad a mai magas részlet, de hosszú és nehéz évekkel megnyúlik a futamidő.

3. Más bejelentés híján elhiszem, hogy kiküldtek a választóknak nyolcmillió kérdőívet.

Kiknek? Ennyi felnőtt választópolgár van? Milliárdos kiadás volt, aminek állítólag közel nyolcszázezer válasza érkezett vissza. Tehát a tíz százaléka sem, és a kétszeres postaköltséggel nem számolok most, az is az adózók pénzéből ment a semmire.

A kormánynak egyetlen hete volt ennyi levelet „elolvasni”. Hogy mit írtak a válaszolók az utolsó rovatba, nem tudhatjuk, de néhány ismerősöm válaszát ismerem, amint a sajátomat is. Nem arról szólt, hogy jó egészséget, boldog életet kívánok.

Ezen egy hét alatt értelmezték és megvitatták a semmitmondó teszteket, kiértékelték az utolsó rovat válaszait: ebben a kormányban tényleg csupa Superman van. Képtelenség, amit állítanak.

Nem véletlen, hogy Orbánék az eredeti ötlettől végül eltértek, és végül nem próbálták az Országgyűlést húsvéthétfőre összehívni, hogy túlhatalmukkal az ünnepen fogadják el ezt a mélységesen embertelen önhatalmi alaptörvényt.

Az, hogy nem merték népszavazásra bocsátani, nem véletlen még akkor sem, ha oktatáspolitikusként tudom, hol áll az ország népe a jól átgondolt butítás után, illetve közben. Ezek még annak az eredményében sem bíznak.

Nem örülök, hogy nemzetközileg beleszólnak egy magyar belügybe, de a nemzetközi tőke érdekeinek ilyen undorító kiszolgálása mégis nemzetközivé teszi ezt az ügyet.

A népszuverenitás egészséges államvezetés esetén érvényesülhet, ha a demokrácia mégsem babona, de az, hogy a munkahelyek felszámolásával, a kisebb és kis vállalkozások tönkretételével, még a segédmunkásoknak sem marad munkalehetőségük, valóban veszélyessé teszi a helyzetet.

Hegyi Gyulának (MSZP ma EP-képviselője) magyaráztam el még a '90-es évek közepén, hogy a társadalompolitika is más, és a szociálpolitika is.

Orbán külföldi könyvekből tanulja a politikát, mint egyik beszédében büszkén kijelentette. Ez lehetséges, de amint a történelem nem politológia, a nyugati szakkönyvek szerzőinek fogalmuk sincs, mi az, amit Navratil Ágoston akadémikus, régen elfelejtett tudósunk konjunktúrapolitikának nevezett székfoglalójában1942-ben. Az pedig a nyugati liberalizmus észbontó tévedése, hogy a nálunk már a háborúval nagyjából egyszerre kezdődött ár- és értékarány-torzulás nem a kommunizmus találmánya, hanem a nemzeti és a nemzetközi szocializmusé, mert mindkettő lényege a szocialista gazdaság, és minden átmenet nélkül dobták be a gyeplőt a lejtőn a lovak közé, amire szinte ráadás volt az első Fidesz-kormány által bevezetett neoliberalizmus.

1998 őszén vezette be a neoliberalizmust az első Fidesz-kormány. Most nemzetiszínűre hazudva folytatják.
A politikai helyzet romlásának következményeinek elkerüléséért az egész KDNP hiába fog a Fidesz ravatalánál imádkozni, a jövőt ők nem tudják elkerülni.
Radikális és nemzeti érdekű változás kell, kisöpörni a neoliberális szemetet is.

Szitányi György

(Szent Korona Rádió)

Most szólj hozzá!                    Válaszok itt


Rudi Tanya

StarBus 2000Mag-artMátyás VendégházHUN TV

Attila Hotel

Kézi Malom az otthonábanHargita PanzióFELIRATKOZÁS
Világ Királnyője Kápolna
HUN TV
Nomád Étel

Locations of visitors to this page
2006. okt. 23. Barátom, mond merre vagy 1. (Ne bántsd a magyart!)
Mesék Mátyás királyról - Egyszer volt Budán kutyavásár
Szent Korona szer a 600 milliárd Euro-t éro makói gázmezon
Legfrissebb írások:
IDEGEN FORGATÓKÖNYV
Újabb gyalázat a magyarság ellen !
BG: Ki is a "fake news” propagandistája?
BG: Nagypéntek és a világ számára "minta nemzetünk”- összefüggései.
A TÖRÖK JÁR BUDÁN, vagy KUBINYI TAMÁS?
Bene Gábor: JÁVOR és a szarkenés....
Példák a múltból, okulásul
Tovább >>
Új hozzászólások:
Tovább >>
Társoldalak:
Égi Patróna
Magyarok Világszövetsége
Statisztika:

 
© Nemzeti Hírháló 2003-2014