Rovat: Czakó István
Cikkek száma: 36
 
Tartalom:
A készülő egyházügyi tv védelmében - Nyílt levél Rózshegyi Márknak (a Derű Egyház tagjának) és társainak!
Mi jön még?
A krokodil könnyezik! – Gondolatok Szili Katalin szavai nyomán
Bolsevik, izraeli állampolgárságú ejtőernyős landolása a Fidesz felső köreiben.
Szomorú valóság – avagy: Nincs itt semmiféle forradalom!
Áldás vagy átok?
Rohadékok
Rabként az állítólagos szabadságban
Balliberális "relativitáselmélet"
Népesedésünkről, megmaradásunkról!
Szegény Morvai Krisztina ...
Provokáció!
Nyilt levél az “Izrael-barát szekták térítenek az általános iskolákban? Utánajártunk” cikk szerzőjéhez
A Népszabadságnak elment a kedve a Jobbiktól
Cui prodest - azaz kinek érdeke; kinek fontos?
Gyurcsány és az MSZP nagy lehetősége
Reklámok a televíziókban - avagy hol van a gyermek és ifjúságvédelem?
Prófécia és valóság - avagy ránk zúdult a válság
Kirekesztéssel a kirekesztés ellen - avagy "Nesze neked tarka magyar marha"!
Juhéjjjj! - azaz birkabőr: A mi bőrünk!
Ismét lehallgatási botrányok, avagy igen nagy bajban vagyunk!
Czakó István: Cirkusz, de nem ingyen! - nem oszlatták fel a parlamentet
Czakó István: Keresztény/keresztyén Magyarország/Európa - Quo Vadis?
Czakó István: Demokrácia és pártfegyelem
Ady Endre: Magyar jakobinus dala
Halj meg időben, ne okozz másoknak gondot! (befejező rész) - közzé teszi Czakó István
Halj meg időben, ne okozz másoknak gondot! (negyedik rész) - közzé teszi Czakó István
Czakó István: Foszd ki és uralkodjál!
Halj meg időben, ne okozz másoknak gondot! (harmadik rész) - közzé teszi Czakó István
Halj meg időben, ne okozz másoknak gondot! (második rész) -közzéteszi Czakó István
Czakó István: Két gondolat a Rend-Jólét-Ébredés sorozathoz (Vona Gábor írásához)
Czakó István: Szeretem és sajnálom olimpikonjainkat!
Czakó István: Véget ért a nemzeti cirkusz!
Czakó István: Ágica, Jancsika, Juliska ... - bulvárosan a szakadék felé
Halj meg időben, ne okozz másoknak gondot! (első rész)
Czakó István: Hozzászólás a Rend, Jólét, Ébredés programjához

A készülő egyházügyi tv védelmében - Nyílt levél Rózshegyi Márknak (a Derű Egyház tagjának) és társainak!
2011.06.18, 10:10 (06.18, 10:18)                    Tartalomjegyzékhez               Egyszerű

A cikk szerzőjétől kaptam ezt a dühítő cikket, aki nem tudom, miért engem keresett meg, de jól tette! A felháborító cikk címe: "Derűsök szerint több sebből vérzik a leendő egyházi törvény" (forrás: OS) Keresztyén emberként szégyellem, hogy kijöttem a sodromból. De én is halandó, bűnös ember vagyok. Ez az írás egy tipikusan sanda szándékú ateista hőbörgése és uszítása!

És ez nevezi magát egy egyház tagjának! A nevük alapján (Derű Egyház) idézek egy szakaszt a Szentírásból:

"Örüljetek az Úrban mindenkor! Ismét mondom: örüljetek.

A ti szelídségetek legyen ismert minden ember előtt. Az Úr közel!

Semmiért se aggódjatok, hanem imádságban és könyörgésben mindenkor hálaadással tárjátok fel kéréseiteket Isten előtt;

és Isten békessége, mely minden értelmet meghalad, meg fogja őrizni szíveteket és gondolataitokat a Krisztus Jézusban." (Fil 4:4-7).

Nem látom a cikkíró derűjét! Ha igazán komoly egyháznak tartják magukat, akkor örülniük kellene, s a "Derű Egyház" tagjának nem szabadna ilyet leírnia, hanem elfogadnia, hogy Isten ezt megengedte! Ő nyilván tudja, hogy miért! Vagy ez az egyház csak egy humorista közösség, egy vidám társaság? Akkor meg miért lennének egyházak? A kedvező adózás miatt?

Csak egy minősítés a készülő törvényről: "Az új egyházügyi törvény az eddigi igen toleráns modell helyett a régió más országaiban már működő szigorúbb szabályozást vezeti be. A szigorítás ellenére az új törvény a régión belül még így is liberálisnak számít – áll a Policy Solutions gyorselemzésében. A politikai elemző intézet a Parlamentnek múlt héten benyújtott egyházügyi törvényt hasonlította össze az Európai Unió más országainak egyházügyi szabályozásával." (forrás: Gondola.hu)

Az említett írás több sebből vérzik.

1.) Ezt írja: "Miért is törvénysértő az új egyházi tv? Elsősorban azért, mert annak jelenlegi szövegezési formában való elfogadása után, NEM lehet Magyarországon 5 éven belül semmilyen egyházat alapítani, MÁS olvasatban, ez akár 20 év is lehet."

Mi a probléma? Ha egy közösség nem képes éveken, netán évtizedeken át megtartani a híveit, az nem méltó arra, hogy egyháznak nevezzék. Na, ne már, hogy egy baráti közösség azért, mert egy-két évig összejár, már egyház lehessen! Igenis, állja ki az idő próbáját, és ha tanítása még ekkor is vonzó az emberek számára, akkor lehessen egyház.

2.) Azután így folytatja: "Másodsorban minden új egyháznak csatolni kell a bejegyzéskor, hitéletét és szertartásaikat tartalmazó dokumentumot, amely nem új keletű, hiszen 20 éve előírja a törvény, hanem, az új szabályozás szerint szakértői díjat kell letétbe helyezni, hogy egy konkurens vallási felekezethez tartozó szakértő eldönthesse, melyik egyház tanítása jó, avagy káros, s úgy hogy egy szót se beszélt a vezetővel, a tagsággal."

Ez természetes. Minden egyháznak le kell írnia a HITVALLÁSÁT (egy évszázaddal ezelőtt is így volt!), és a gyakorlati hitéleti tevékenységét, hogy ellenőrizhető legyen, nem tevékenykednek-e valami társadalomra káros irányban! Legyen nyugodt a cikk írója, hogy a "konkurens" (ilyen igazi evangéliumi alapokon álló közösségek között nincs is) felekezet szakértője - akit a közösség nagy körültekintéssel jelöl ki - nem tesz olyat, hogy nem keresi meg az új, alakuló közösség vezetőit, tagjait, mert ez lelkiismereti kötelessége is! Azt pedig, hogy az új, alakuló egyház tanítása nem káros-e a társadalom tagjai számára, igenis, meg kell vizsgálni! Már elnézést, de röhej, hogy ma Magyarországon létezhet Boszorkány Egyház! (Lásd a köv cikket: "Vallásszabadság - kérdőjelekkel"!) Ez bizony káros a társadalom tagjaira! Semmi jóra nem neveli az embereket! Csak a zűrzavart növeli az amúgy is zavaros fejekben. De tudjuk, hogy a Sátánnak éppen ez a célja! Védenünk kell népünket az ilyen törekvésektől.

3.) Majd ezt a kifogást olvashatjuk: "Harmadsorban, minden új törvény és határozat azt a célt szolgálja, hogy az adófizetők tudják, a pénzüket az állam mire költi. Így érthetetlen, hogy az új egyházaknak miért nem kell semmilyen bevallást készíteni a magánszemélyektől kapott 1% és annak állam által kiegészített összegéről, sőt ezen összeg felhasználást, avagy fel nem használását, miért nem ellenőrizheti semmilyen állami szerv. Hogyan várható el, hogy az egyházak által nyújtott szolgáltatások egy vonzó és sokak által keresett MEGOLDÁS legyen. Ez nem egyenlő bánásmód a többi szervezettel szemben! "

Ugyan már, ember! Azt tudja ellenőrizni, hogy a kormány mire költi adóforintjainkat? Már pedig, ha valamit pontosan kellene ismernünk, az ez! Gyurcsányék elhazudták a választás előtt a pénzügyi beszámolót, amit pedig törvény ír elő, hogy nyilvánosságra kell hozni! Akkor hol volt, kedves Uram? Miért nem tiltakozott? Ja, hogy abból esetleg Ön is részesedett? Ezt nem tudom, de az tény, hogy kussolt, és csendben tűrte, hogy meglopják és becsapják, és ez teszi hiteltelenné a tiltakozását! Legyen nyugodt, hogy egy komoly egyházban a hívek szigorúan ellenőrzik, hogy a vezetőség mire költi a pénzeket. Kötelező a pénzügyi beszámoló, és azt a hívek ellenőrzik. Legalább is nálunk, a Baptista Egyházban ez így történik! Így várható el, hogy az, amit Ön feszeget, vonzó és sokak által keresett szolgáltatás legyen a társadalom felé!

4.) Végül ezt írja: "Negyedsorban 45 egyházzal kivételeznek, őket az állam védetté nyilvánította, mert olyan tevékenységet végeznek, amely az állam szerint követendő, ezért ők mentesülnek minden új bejegyzési procedúrától, amely diszkriminatív és törvénysértő. A maradék 200 egyháznak a törvény hatálybalépése után 30 napja lesz arra, hogy megfeleljen az új törvénynek, vagy nyilatkozzon arról, hogy Alapítványi keretek között végzi tovább a tevékenységét, ám ha ezt elmulasztja, minden vagyona (ingó és ingatlan tulajdona) a Magyar Államra szál, amely példátlan és törvénytelen, hiszen ez államosítás."

Nincs semmi kivételezés! Ez a 45 egyház már évtizedek, sőt, évszázadok óta bizonyított! Természetes, hogy megkapják az EGYHÁZ minősítést! Hitvallásukat, gyakorlati életük leírását már sok évtizeddel ezelőtt letették az asztalra, s bárki - Ön is, kedves Uram! -, bármikor ellenőrizheti. Az pedig, hogy a tulajdon az államra száll, nagyon helyes! Hiszen eddig az állam támogatta őket, s akkor nem tiltakoztak! Ha 30 nap alatt nem tudják rendezni ezeket a dolgokat, az azt bizonyítja, hogy egy zavaros, és kizárólag gazdasági előnyöket kihasználó bandáról van szó, akik 30 nap alatt nem tudtak megegyezni! Megérdemlik a sorsukat! Ez nem államosítás, hanem rendteremtés! Ha 30 nap nem elég a rendezésre, akkor abban a közösségben valami nagyon bűzlik! Mivel eddig az állam támogatta, természetes, hogy állami tulajdonba veszi a dolgokat!

Kedves Rózsahegyi Márk! Ön nem más, mint egy ateista balliberális provokátor, aki azért bújt az egyházi köntös mögé, hogy anyagi előnyöket használjon ki, társaival együtt! Az efféle provokátorokra, uszítókra ma éppen nincs szüksége az amúgy is zűrzavarban lévő magyar társadalomnak! Jobb lenne, ha elhallgatna és abbahagyná ezt a propagandát. Ismerjük ezt már a bolsiktól!

ISTEN ÓVJA MAGYARORSZÁGOT!

Czakó István

Nemzeti InternetFigyelő

Most szólj hozzá!                    Válaszok itt


Rudi Tanya

StarBus 2000Mag-artMátyás VendégházHUN TV

Attila Hotel

Kézi Malom az otthonábanHargita PanzióFELIRATKOZÁS
Világ Királnyője Kápolna
HUN TV
Nomád Étel

Locations of visitors to this page
Akitol minden szép
Korond
Butterfly Images
Legfrissebb írások:
IDEGEN FORGATÓKÖNYV
Újabb gyalázat a magyarság ellen !
BG: Ki is a "fake news” propagandistája?
BG: Nagypéntek és a világ számára "minta nemzetünk”- összefüggései.
A TÖRÖK JÁR BUDÁN, vagy KUBINYI TAMÁS?
Bene Gábor: JÁVOR és a szarkenés....
Példák a múltból, okulásul
Tovább >>
Új hozzászólások:
Tovább >>
Társoldalak:
Égi Patróna
Magyarok Világszövetsége
Statisztika:

 
© Nemzeti Hírháló 2003-2014