Rovat: Magyar családmentés és gyermek áldás
Cikkek száma: 3
 
Tartalom:
2010.02.03  Magyar hagyomány szerinti szerelmi ráolvasások, a szerelem kövei, a színek hatásai
2010.02.03  A születés - babahoroszkóp, magyar hagyományok
2009.06.21  Magyar családmentés és gyermek áldás

Magyar hagyomány szerinti szerelmi ráolvasások, a szerelem kövei, a színek hatásai
2010.02.03, 18:50                    Tartalomjegyzékhez               Egyszerű

Szerelmi praktikák

Részlet: http://www.gil.hu/melitta/irasok/szerelmipraktikak.htm


Szerelemmel kapcsolatos, magyar ráolvasások

1.A lány ásóval felszedte a legény lábnyomát, viaszba burkolta és bevetette a kemencébe, ezt mondva:
"Úgy égjen a te szíved értem,
ahogy elolvad ez a viaszk itten"
( alkalmazása: Tora, Aranyosszék, Torockó)

2. A lány a legény lábnyomát betapasztotta a kemencébe és így szólt:
"Ezt a nyomot én veszem, a kemencébe tapasztom,
de nem azért vettem, hogy azt odatapasszam,
hanem, hogy az, akinek a nyomát felvettem,
úgy égjen, mint az a nyom, amíg hozzám el nem jön"
(alkalmazása: Borsa völgye, Kolozs megye)

3. Éjfélkor meztelenre vetkőzve a lányok átöleltek egy fát, és háromszor mondták:
" Én rázom a fát
fa rázza a földet,
föld rázza a vizet,
víz rázza az ördögöt,
az ördög meg a Kovács Jánost,
de rögtön hozza is!
(Alkalmazása: Bácska)

4. Akit nem szeret az ura, sót, paprikát, vöröshagymát ásson a küszöb alá. Öt Miatyánk, öt Üdvözlégy és öt Hiszekegy elimádkozása után mondja ezt:
"Olyan életöm lögyön,
hogy amint a ház nem löhet kinyér nélkül, só nélkül,
paprika nélkül, vöröshajma nélkül,
az én uram ne löhessön nálam nélkül."
(Alkalmazása: Szeged)

5. Amikor a lakodalom napján az új pár a konyhába ért, a gazdasszony mézbe mártott kézzel kente be a menyasszony száját, így szólva hozzájuk:
"Aminő édes ez a méz,
olyan édes legyen a ti páros életek is.
Szaporodjatok, mint a csicsóka!
(Alkalmazása: Galgahévíz, Pest megye)


Az indiánok és a sámánok régóta használják a tűz varázsló erejét. A természeti népek ehhez speciális növényeket és apró ágakat gyűjtenek. Mivel azonban kevesen vannak birtokában a megfelelő növénytani ismereteknek, legjobb, ha a gyertya lángjára templomi mirhát tesznek –ezzel is növelve a varázslat erejét.


Sok lánynak, nőnek okoz gondot egy életre szóló társat találni. Abból kell kiindulni, hogy nem arra születtek a nők (mint ahogyan a férfiak sem), hogy egyedül éljenek. A normális élethez, kell egy normális párkapcsolat. Itt bizonyára megoszlanak a vélemények, hogy a mai sikeres nők függetlenek, szinglik és milyen jól elvannak...
Igen elvannak, és amikor leülünk beszélgetni, kiderül, hogy mindegyikük lelke sérült, ott mélyen, belül, szívszaggató fájdalommal vágynak valakire, aki szeretni tudná őket.
Ahhoz, azonban fel kellene adni a nagy szabadságot (ne mondja meg nekem senki, mikor menjek, haza, mikor és kivel töltsem az éjszakáimat,.stb.).
Meg kellene tanulni bizonyos kereteken belül élni, bizonyos játékszabályokat betartani.
Be kell tudni fogadni a boldogságot, s azt, hogy a szex ne csak egy nyers párzás legyen, hanem a megélése egy érzelmi állapotnak, ami aztán kisimítja az arcot, rendbe teszi a lelket....
Amióta világ a világ, a nők "pasifogónak" képesek voltak mindenféle praktikát alkalmazni, csakhogy megszerezzék maguknak, akit kinéztek.

1. Ismert volt a kapcafőzés - főleg vidéken - megszerezte a lány imádottjának a kapcáját, ma zoknit húznak régen egy rongydarabba bugyolálták a férfiak lábukat, hogy a csizma fel ne törje, ez a tárgy a mágiában igen erős köteléktárgyként szolgált. Egy üstbe főzték a kapcát, (szerencsére a szabadban) és mindenféle varázsversekkel, varázsmondókákkal társítva a szerelem, azaz a Vénusz óráiban próbálták rábírni a fiút, hogy útja a lányhoz vezessen.
2. Volt, aki napraforgómagot ültetett, és ápolta, nevelte a virágot. Ennek is a lényegében ott volt a mágikus cselekedet, hogy a virággal együtt nő, bontakozik ki a szerelem.
3. Hogy egy elvakult szerelmes mi mindenre képes, azt számtalan hiedelem tanúsítja. Szükség esetén akár boszorkánykodnak is a lányok, hogy kiszemeltjüket behálózzák. Különböző ételeket, italokat kotyvasztanak, amit azután a kiszemelttel megetetnek, megitatnak. A szerencsésebbeknek csak rózsa szirmát, bibictojást, és hasonló, gusztusos dolgokat főztek a levesébe. Az már kevésbé volt étvágygerjesztő, mikor a legény elégetett gatyamadzagjának hamvát keverték mindenféle még undorítóbb trutymókkal össze, majd pogácsába sütve megetették kedvesükkel.


A szerelem kövei:


Szépségük, titokzatos sugaraik következtében a szerelmi csatákban hasznos fegyverek, fontos segítők lehetnek. Ha viseljük, de még inkább ha ajándékozzuk ezeket, segítenek vágyaink beteljesedésében.
Hogy mit választunk magunknak, az a saját személyiségünket jellemzi, hogy mit adunk partnerünknek, az vágyainkat mutatja.

Achát - szerelmi csatákban védelmet nyújt, elcsendesíti a partner zavaró indulatait. Növeli a férfierőt, érintve a nő bőrét szerelmet keltővé teszi.

Akvamarin - harmóniát hoz a házaséletbe, őrzi a hűséget. Jelzi a győztes szerelem tartósságát. A felmerülő problémák józan ésszel való legyőzését segíti.

Ametiszt - véd a szerelmi kábulatban elkövethető ostobaságoktól. Támogatja a kapcsolatok szellemi értékeit. A józanság szimbóluma. A félénkség ellen is hatásos, de a hidegség fenyegetését hordozza.

Borostyánkő - a múltbeli indulatok hatására utal, a régi kapcsolatot támogatja. Véd a szerelmi varázslásoktól.

Gránát - megerősíti, vidámmá teszi a szívet, segít dönteni, immunizál a szerelmi mérgekkel szemben. Ha ártó szándékkal találkozik, fénye elhalványul.

Gyémánt - hosszú életet, tartós kapcsolatot ígér. Elcsendesíti a viszályokat. Az ártatlanság védelmezője. A vér nem forr fel tőle, nyugalom száll viselőjére. Régen azt mondták, hogy a rontást visszafordítja viselőjére.

Gyöngy - ha viselőjének érzelmei elbizonytalanodnak, zavarossá válik.

Hiacint - jelzi, hogy még hideg a szív, ki kell várni a megfelelő időt. A harmadik ujjon hordva boldog szerelmet hoz, kevés változatossággal.

Korall - a vér és a szerelem kapcsolatára utal, de távol tartja a fenyegető álmokat és a szerelemből származó betegségeket. A termékenységet segíti, a szerelmi étvágyat serkenti.

Opál - viselője előre sejtheti szerelmi sorsát. A remény szimbóluma, de ez a beteljesedéshez kevés. A gondatlanra szerencsétlenséget is hozhat. Véd a gonosz pillantásoktól.

Rubin - A szerelmi elégedettség jele. A szívhez közel hordva az érzelmeket serkenti, a szívfájdalmakat mulasztja. Viselőjét, szerelmi győzelemhez segítheti, de megvédi a sátán csapdáitól. Elűzi a rémálmokat, képzelgéseket.

Smaragd - A szüzesség védelmezője, ami viszont támadásra ingerelheti a vadászokat. Harmóniát és nyíltságot hoz a kapcsolatba. Használják a smaragdot jóslásra, gyógyításra sőt pénzvarázslásra is. A smaragdgyűrű javítja a memóriát.

Topáz - Szerelmi csalódáskor ajánlott: megnyugtatja a lelket, az értelem uralmát támogatja.

Türkiz - Véd az elhamarkodott cselekedetektől, a vágyaknak a józan ész feletti győzelmétől. Fiatalasszonyoknak kielégülést hoz.

Zafír - Sugarai a szívet megbékítik, a szerelmi bölcsességet jelzik. A női erkölcs védelmezője. Idősebb férfiak segítője a szerelemben. A hűtlenséget színének fakulásával jelzi.


Színek

Melyik színt kedveli Ön a legjobban? És szerelmi vágyainak tárgya mely színt választja? A színek érzelmek keltői és kifejezői. Kedvenc színeink jellemünk fontos vonásait tükrözik. Szerelmi tanácsadóként is szolgálhatnak a színek: vágyakat és lehetőségeket jeleznek; mit szeretnénk és mire vagyunk alkalmasak, mihez tudunk alkalmazkodni: jó, nem csak öltözködésünkben választunk összeillő színeket. A mélyebb elemzéshez természetesen a színárnyalatok és a szín kombinációk figyelembevétele is szükséges lenne - erről majd máskor...

A piros - A szerelmi vágy, a vér, a bennünk lakozó ördög színe. Kedvelője aktív, élményeket kereső - és nyújtó ember. Érzelmei gyorsan fellobbannak, ám tartósságukért nagy erőfeszítéseket kell tenni. Sajnos néha indulatos, ingerlékeny is lehet. Partnerénél ezért nem elég a szenvedélyesség - türelmesnek is kell lennie! Szereti, ha uralkodhat, de a hatalmát jól gyümölcsözteti. Az sem véletlen, hogy 2 piros gyertyát gyújtanak a szerelem fokozása érdekében. Aki viszont túl aktív, az ne használjon gyakran piros színt, vagy bolondítsa meg valami mással. Pl. kutatások során kiderült, aki túlpörgős és piros autót vezet, az gyakran össze is töri azt.

A kék - Többféle árnyalata is van. A kék égbolt színe a nyugalmat, a békét és harmóniát kedvelő ember színe. Aki hordja és szereti ezt a színt feszültségmentes kapcsolatot keres, és ezt igyekszik megőrizni. A szeretetet nem csak várja: adni is tudja. Hűsége bizalmon, jóhiszeműségen alapul. Nyugtalanságát, zavaró indulatait lehűti, környezete elől elrejti. Aki gyakran hordja ezt a színt, hajlamos lehet az elmélyülésre, vagy akár a földöntúli iránti fogékonyságra. Melitta két évtizedes feljegyzései alapján, ahol az esküvőn kék színű dekor gyertya égett, ott a házasságok 99% válással végződött, ugyancsak ahol a hálószoba ágyneműje sötétkék színű, azok a kapcsolatok is gyorsan kihűltek, tönkre mentek.

A sárga szín kedvelője - A napfény üdvözletét hozza, a terhektől való megkönnyebbülés lehetőségét ígéri. Vidám, könnyed társ. Viselője az új lehetőségek felé fordul - és partnerét is lehetőségeinek beteljesítésére serkenti. Szerelme is örömet hozó, lelket vidámító. A külvilágra figyel, ezért nehéz kisajátítani, de ha nem raknak rá túl nagy terheket, érzelmei tartósak lehetnek. Amikor valaki fáradt, terhelt, a nyári időben háttal feküdjön tiszta zöld fűre, és hagyja, hogy a Nap sugarai teljesen átjárják! Olyan lesz ez, mintha kiporszívóznák tetőtől talpig, megszabadul mindenféle negatív terhektől. Sárga szín mellett megnyugszik, feltöltődik, erőre kap az ember. Közvetítő emberek és istenek között. Kínában a Föld, a középpont színe. Régen császári szín volt, csak az hordhatta ezt a színt aki a császári családhoz tartozott.

A zöld - Kedvelője sziklaként áll a külső erők viharában. Nyugalmat és mozdulatlanságot mutat, ám belül feszültség, indulatok, bizonytalanság lehet. Ragaszkodik elfogadott értékeihez, ez partnerét néha kétségbe ejti. Határozottságát makacsságnak is vélhetik. A szerelemben sokszor önzőnek tűnik, de kárpótlásul a biztonság érzetét nyújtja. Sok zöld szín használata hálószobában, erőt - nyugalmat áraszt. Egyébként azt mondják, hogy sok zöld növény egy beteg szobájában erőt bocsát ki, feljegyzések alapján, ilyen helyen gyakran elszáradnak a növények, cserélni kell őket!

A barna - A Föld színe. Van akinek nyugalmat, másoknak lehangoltságot sugall. Belsőnk jelzi, mire vágyunk, a színek használata szinte bekopog hozzánk és képes egyensúlyba hozni vagy felborítani lelkünket. Középkorban az alábbi jelzéseket közvetít, mint: hallgatagság, szegénység, egyszerűség. Ezért lett a ferences szerzetesrend öltözékének a színe.

Ezüst: Egyiptomi mítoszok szerint, Ré napisten csontjai ezüstből vannak. Kínában a legértékesebb fémnek tartották, a Tejutat " ezüstfolyónak nevezték. Míg a királyok féme az arany volt, a királynőké az züst. Amikor valaki meghal és a hozzátartozó nem tud megnyugodni ( gyászperióduson túl), gyújtson meg egy ezüst gyertyát, és imákkal bocsássa útjára szerettét! Ez a szín segít feloldani önzésünket mellyel itt tartanánk a lelket és segíti, lazítja a köteléket az elhunytnál is. Egy biztos, csakis fogyó holdnál érdemes megcsinálni a rítust és persze kell az akarat, a tiszta szándék! A leégett gyertyacsonk tartalmazhat valamilyen üzenetet akár, nézze, elemezze alaposan a formát!

Narancs - szeretet és a boldogság színe. Átmeneti szín a piros és a sárga között. Amikor valakinek rossz a hangulata, ajánlott narancs színű pólót hordani, narancs színű koktélokat, üdítőket inni. De vigyázat! Étvágyfokozó szín is! Buddhista szerzetesek ruhájának színe, ami szerin
tük a megvilágosodást is jelképezi.

Most szólj hozzá!                    Válaszok itt


Rudi Tanya

StarBus 2000Mag-artMátyás VendégházHUN TV

Attila Hotel

Kézi Malom az otthonábanHargita PanzióFELIRATKOZÁS
Világ Királnyője Kápolna
HUN TV
Nomád Étel

Locations of visitors to this page
Ide születtem
Eskü
Jurtakészítés
Legfrissebb írások:
IDEGEN FORGATÓKÖNYV
Újabb gyalázat a magyarság ellen !
BG: Ki is a "fake news” propagandistája?
BG: Nagypéntek és a világ számára "minta nemzetünk”- összefüggései.
A TÖRÖK JÁR BUDÁN, vagy KUBINYI TAMÁS?
Bene Gábor: JÁVOR és a szarkenés....
Példák a múltból, okulásul
Tovább >>
Új hozzászólások:
Tovább >>
Társoldalak:
Égi Patróna
Magyarok Világszövetsége
Statisztika:

 
© Nemzeti Hírháló 2003-2014