Nemzeti Hirhalo hirlevel rendszer Map

Giorgio Mondino TorinoFigyelem figyelem!

Jövő héten nagy péntek napján, Verőcen (az Angyal völgynel)a Hazafiak Szövetsége (civil rendszer kritikus kulturalis egyesülete), kultikus és spirituális szellemiség mentén, a szakrális apostoli Szent Korona eszmeiseg értékei védelmeben, zászlót fog bontani, Dr.Papp Lajos védnőkség és spirituális áldásanak védelme alatt.

Szeretettel várunk minden igaz magyar hazafit 12 órától.

Fel győzelemre kedves honfitársaim!
Áldás és békesség!
Giorgio Mondino

Fel győzelemre



Melania Trump
Ő az igazi hercegnő!
Te vagy a Romanov család egyetlen örököse.


Melania Trump

Ő az orosz hercegnő, Anastasia Nikolaevna Romanov unokája, Sarnicolas legkisebb lánya, 2 [Román a görög arany őrzője]
Mivel görögök, ezért az évben csak a görögöknek van joguk megvédeni az aranyat. 2461-as pri Rothschildok rendelésére

A Romanov családot a Chevic Ball Group kivégezte, hogy lefoglalja ingatlanját.
De valamit kihagytak, vagy lehet, hogy valaki és Anastasia elmenekült és Görögországba menekült egy rokonához.

Görögországba érkezve a családja felismerte, majd 25 évesen házasodott egy ismeretlen Andreával, Kalliga-val.
2 gyermeke van (Maria és Ioannis). Maria feleségül vett egy velencei nemesembert. Ioannis Malefakis egy gyerekkel (Andrea Malefakis)

Másrészt Ioannis Kalliga férjhez ment, de senki sem tudta, hogy a vérvonal része.
Dinasztia........... Anastasia Nicola Fna Romanov
(Sok névvel, amit el lehet veszíteni) Halál 90 évesen, temetőben temetve Kefallonia-Görögországban családi sírban.

Apa emlékszik a valódi énjére és a különleges temetésére.
Tehát Melania Trump az orosz eltűnt hercegnő, Anastasia Nikolaevna Romanov Szlavoroszide (Szlovénia) lánya
Melania Trump Romanov hercegnő és az orosz partnerséget követő képesítések leszármazottja a fehér sapkákkal.
Ezt mindig a ruhákon keresztül akarta kommunikálni velünk, amit viselt.... Ez az igazi hercegnője. (Ő nem Diana hercegnő)
Beleértve a Salamander királynő palotáját, Elizabeth Melania-t, ugyanazt a ruhát viseli, mint Diana.
A médiát akarta: ''Én vagyok az igazi hercegnő, és azért jöttem, hogy visszavegyem mindazt, ami hozzám tartozik"

Az Egyesült Királyság dinasztiája hazugság!! ők Roth Schild Győztes.
Trump elnök az egyetlen ember a földön, aki a királynőhöz megy, és soha nem imádta őt.
Diana hercegnőnek mostantól nagyon fontos szerepe lesz a királyság lebontásában!

Theeraphong Ttango - Facebook

Melania Trump

Donald J Trump


****************************************************************

Haza-és nemzetárulás

Tudományos és jogi szempontból is, minden kétséget kizáróan bebizonyíthatóvá vált, hogy az Operatív Törzs a WHO utasításait betartva, szorosan együtt működve a Magyar Kormánnyal és az MTA pár tagjával, élen MERKELY BÉLÁVAL és SZLÁVIK JÁNOSSAL, folyamatosan adatokkal éltek vissza, azokat hamisították, a nagy nyílvánosság előtt mindennaposan önmaguknak ellentmondóan keltettek pánikot vagy éppen intettek nyugalomra, és ezek mellett hétről hétre részt vettek egy ordas hazugság propagálásában (járvány van) hogy a kormányt kizárólagos hatalomhoz segítsék, hogy az be tudja tartani a CEPI-vel a COVAX-al az UNIO-val és a WHO-val kötött globálvakcinázási szerződéseket,hogy az említett szervezeteket finanszírozó GAVI (Gates alapítvány és filantróp mozgalom) végrehajthassa a Globálvakcinázási depopulációs és deproduktív egészségügyi programját 2025-ig!
Mindenki felismeri és megérti hogy a hazaárulás a legsúlyosabb bűn amit csak el lehet követni így a népnek el kell távolítania a regnáló politikai hatalmat mindazért amiért külföldi szervezetekkel összefogva visszafordíthatatlan és anyagilag is súlyos károkat okozott a nemzetünknek!
Oláh Sándor



Etilén-oxid

A pálcikákra teszik, amit aztán az agyadig dugnak fel! Megölnek minket!

Az elmúlt 6 hónapban egy kórházban. Ezalatt a hat hónap alatt rendszeresen tesztelték őt az orrán és a garat hátsó részén keresztül. Ez az ember most agyvérzésben halt meg. A baja pedig nem az agyában volt. Amióta ezt a történetet hallottam, nagyjából öt vagy hat másikról. Terjed, mint egy futótűz. Hogy emberek összeesnek és meghalnak. Rákos daganattal az agyukban vagy agyvérzéssel és meg tudom mondani, hogy ez miért van!

Szándékosan ölnek meg minket! Itt van nálam egy ilyen COVID19 öntesztelő készlet. Üres, mivel kidobtam nindent, ami benne volt. A hátoldalán az van ráírva, hogy "STERILE EO". A "STERILE EO" steril etilén-oxidot jelent. Azt csinálnak, hogy a pálcikák végét ezzel befújják, hogy sterilizálják. Etilén-oxiddal! Ha most rákeresel az etilén-oxidra, a legrákkeltőbb besorolású vegyületek egyike a cancer.gov oldalon. A teszt okozza ezt, agyi rákot okoz. NYirokmirigy rákot okoz, leukémiát. Az egyik legveszélyesebb, rákot okozó vegyületek egyike!

És az emberek ezt dugdossák a gyermekek orrába, hogy iskolába mehessenek. Mi a franc zajlik itt? Azért vagyok mérges, mivel ez meg lett erősítve! És ezzel reklámoznak, ráírják a dobozra: "STERILE EO", etilén-oxid agyi rákot okoz. Az agyatokhoz dugjátok fel!? Az embereknek most kell felébredniük! Háborúban vagyunk! Csendes gyilkosság folyik! Ezért kérlek, hogy ébredjetek fel és mentsétek meg a gyermekeiteket! Óvjátok meg őket agyi ráktól, leukémiától, lymphomától, mindenfélétől! Csak keress rá: etilén-oxid! A legveszélyesebb dolog, amit csak bevihetsz a testedbe! A pálcikákra teszik, amit aztán az agyadig dugnak fel! Megölnek minket!

Videó itt: https://www.facebook.com/racionaliselet/posts/142137264494290



Durva kijárási korlátozás

Gyártják a betegeket

Nincs Covid .
A teljesen másra tervezett PCR tesztekkel ami mily érdekes ... már 2017-ben a vírus " felfedezése előtt ! ... Covid 19 test kit néven ott voltak minden minden pandemizált országban...
A tesztet teljesen másra csinálta a feltalálója , de a segítségével lehet Covidvírust " gyártani mivel kb bármilyen vírusmaradványt vírusalkatrészt képes kimutatni amire aztán ráfogják hogy az a koronavírus .
Amire az egész COVIDSZÍNHÁZ alapul : Soha senki nem izolált Covid vírust . Az egyetlen amit a világ ismer belőle az egy tüskefehérje ... cukorprotein ... amit a kínaiak izoláltak" , ... ennek a homályos génszekvenciának a DIGITÁLIS ( !!! )
változatát ismeri az egész világ !
Így lesz tehát a bármilyen vírusrészecskéből Covid 19 !
A nyugati típusú mRNS oltások arra bírják rá az oltott szervezetét hogy ezt a tüskefehérjét termelje minden egyes sejt . Az oltottak tehát csak úgy ontják magukból ezt a génszekvenciát amit a PCR teszt keres miközben s autoimmunkatasztrófát indít el a szervezetükben .
A keleti oltások se jobbak .
Vettek egy retrovírust és abban az RNS-t erre a génszekvenciára cserélték . Mivel a retrovírusok átírják a DNS-t pontosan ugyanaz történik mint a nyugati vakcináknál .
Azb oltott szervezete a megváltozott DNS miatt miatt ontja a tüskefehérjét és a fertőzöttek" száma robbanásszerűen megnő .
Amikor leessn később a szervezet valódi vírussal találkozik a módosult DNS miatt nem a hagyományos immunválasz alakul ki hanem túlzott immunreakció , citokinvihar alakul ki ami megöli a beoltottat .
Ennek a tesztnek a Merkely és Szlávik által jóváhagyott alkalmazási utasításában benne van hogy NEM lehet használni ha a beteg náthás , influenzás vagy gyulladása van .
Bemegy a beteg influenzásan , ( az influenzát nevezték át Covidra ) tényleg nagyon beteg , a tünetei oly nagyon covidosak , letesztelik és lám , pozitív lesz .
Bekerül a kórházba .
Ott megkapja a Codeint amitől a tüdejében gyűlő váladékot nem tudja felköhögni , ettől fullad , és pánikba esik ... jogosan ... , így lekötözik . Hogy lenyugodjon ( mondjuk nem tudom milyen oka lenne nyugodtnak lenni )
leszedálják , majd altatásban
lélegeztetőgépre kerül (...amik egyes hírek szerint valójában szellőztetőgépek , mert egy olyan gumiipari gépgyártótól származnak aminek semmilyen köze nem volt eddig az egészségügyi gépgyártáshoz ...)
ahol , túladagolják az oxigént ami agyi ödémát és így halált okoz . A túl sok oxigén amúgy is felégeti gyakorlatilag a tüdejét .
És hogy jönnek a mutánsok ? Maga Merkely cáfolta ennek még a lehetőségét is .
Persze minden elhunyt megy a Covid áldozata statisztikába .
Zátony Miklós - Facebook


A hivatalos statisztikák szerint...


Nálunk most vannak a tömeges oltások, a haláleseteket is megnézhetjük!

Kapcsolódó:

OROSZORSZÁG TEGNAP - Se maszk, se kötelező oltás! 2021.03.18.OROSZORSZÁG TEGNAP - Se maszk, se kötelező oltás! 2021.03.18.
Kevesen tudják, de Oroszországban már régóta normálisan zajlik az élet, teljesen normális kerék vágásban. Se a ruszki vakcina nem kötelező, se az oltási könyv vagy igazolás. És a mutánsokat sem kutatja senki. Az oroszok 70%-a el is utasítja a vakcinát mindemellett. Putyin orosz elnök aktuális beszéde ennek tanúbizonysága. Látható, hogy tömve a stadion és sehol, a többségen nincs maszk! Éttermek, szórakozóhelyek, fodrászok, üzletek nyitva 100%-ban!

Ezek a vakcinagyártók már 12 év alatti gyerekeken is tesztelnekEzek a vakcinagyártók már 12 év alatti gyerekeken is tesztelnek
A Pfizer amerikai és a BioNTech német gyógyszeripari vállalat már 12 év alatti gyerekeken is teszteli a koronavírus elleni, közös fejlesztésű vakcináját. A kísérleteket szerdán kezdték meg az észak-karolinai Duke Egyetemen, ahol az orvosok egy 9 éves ikerpárt oltottak be először a vakcinával. Sharon Castillo, a Pfizer szóvivője szerint az év második felében várhatók az első eredmények, és azt remélik, hogy 2022 elején a 12 éven aluliak is megkaphatják az oltásukat. A tudósok a vakcina három különböző adagját tesztelik majd 144 gyereken. Mindegyik adagot először az 5-11 év közötti, majd a 2-4 év közötti, végül a 6 hónapos és 2 év közötti gyerekek kapják meg. A leghatékonyabb dózis meghatározása után a vállalat 4500 gyermeken teszteli az oltást.

Gyerekeken kísérletezik a géntechnológiás vakcinákat - a gyerekvédelmi szabályok szerint ezt törvénytelen és bűncselekménynek számítGyerekeken kísérletezik a géntechnológiás vakcinákat - a gyerekvédelmi szabályok szerint ezt törvénytelen és bűncselekménynek számít
Laboratóriumi patkányok helyett embergyerekeken kísérleteznek a nagy gyógyszergyártó maffiák, derül ki a pénteki nemzetközi sajtóból. Nyilvános emberkísérleteket folytatnak a covid-vakcina kapcsán a nagy gyógyszergyártók,s mint bejelentették már a gyerekeket is kísérleti patkánynak használják. Ez számos jogi kérdést vet fel. Kiskorú személyek esetében ugyanis bármilyen gyógyításhoz szükséges vagy életmentő orvosi beavatkozást csakis a szülő vagy a gyám beleegyezésével lehet elvégezni, azonban nem gyógyító vagy nem életmentő kísérletet semmilyen esetben nem engedélyeznek gyerekeknél! Legalábbis ezt mondják ki a gyerekjogi törvények, melyeket a nagy gyógyszergyártók most nyilvánosan megszegnek. Felvetődik a kérdés vajon, kik ezek a gyerekek, akiken kísérletezik a "csodavakcinát" melyhez egyre több haláleset kapcsolódik? Valóban szülői beleegyezéssel végzik a nem megengedhető gyógyszerkísérletet a gyerekeken, esetleg lefizették a szülőket, ami ugyancsak bűncselekménynek számít? Az esetleges szövődményekért, kockázatokért és mellékhatásokért KI A FELELŐS? Felnőttek esetében azok, akik gyógyszerkísérletekben vesznek saját döntésükkel részt, amennyiben nem életmentő, utolsó esélynek számító gyógymód kísérletéről van szó, hanem egy még nem szabadalmaztatott gyógyszer teszteléséről, úgy a kísérleti alanyok komoly pénzeket kapnak.

Lantos Gabriella: mátol megszűnik a közfinanszírozott egészségügyi ellátás!Lantos Gabriella: mátol megszűnik a közfinanszírozott egészségügyi ellátás!
Ahogy arról kedd este beszámoltunk, a hatékonyabb egészségügyi védekezés, a betegellátás és az egészségügyi dolgozók kiegyensúlyozottabb terhelése, és a védőoltási program végrehajtásának biztosítása érdekében a területileg illetékes kórházak szakmai irányítása alá kerülnek az önkormányzati szakrendelők. Szerda reggel már Közlönybe foglaltatott.... "Mától megszűnik a közfinanszírozott egészségügyi ellátás! Az önkormányzati szakrendelők is a városi kórházak irányítása alá kerülnek. A szakorvosokat és ápolókat a kórházakba irányítják át. A jobban képzett háziorvosok is a Covid osztályokon dolgoznak. Siralomházzá változott az ország, ezért a totális egészségügyi mozgósítás. A kormányzóképtelenség árát Ön fizeti meg. Mi vár a nem koronás betegekre? A cukrosokra, a szívbetegekre, a rákosokra? A refluxosokra, reumásokra, gerincsérvesekre? Hol van már az Alaptörvény?"






****************************************************************

Ott nem harcol a kormány a korrupció ellen, ahol igazán kellene
Sztojcsev Iván 2020. október. 02. hvg.hu

Nem konkrét korrupciógyanús ügyeket elemez az Európai Bizottság Magyarországról szóló jelentése, hanem azt mutatja be, miért gyenge az állam védekezőképessége a korrupcióval szemben. A magyar kormány úgy tesz, mint ha csakis a közigazgatásban lehetnének megvesztegetések, és azzal, hogy ez ellen mindent megtesz, megpróbálja elpalástolni, mennyire rossz a helyzet minden más téren - állapították meg. A jelentés kilenc pontban mutatja be a magyar korrupció helyzetét, ezeket néztük át.

Ott nem harcol a kormány a korrupció ellen, ahol igazán kellene

Az Európai Bizottság szerdán tette közzé a Magyarországról szóló jogállamisági jelentését - azok, akik sokat foglalkoznak a magyar korrupció helyzetével, érdeklődve várhatták, mire jutnak e téma vizsgálatánál. Azóta arról lehetett sokat olvasni, hogy a jelentés szerint a magas rangú hivatalnokok felelősségre vonása elmaradt nálunk, amire a kormány lelkes sorosozással válaszolt. De érdemes ennél mélyebbre menni, ha érteni akarjuk, mit gondol az Európai Bizottság a magyar korrupcióról.

Aki azt várta a jogállamisági jelentéstől, hogy a szerzők egyenként nevesítik a magyarországi korrupciós ügyeket, félig kész vádiratot letéve Polt Péter legfőbb ügyész asztalára, annak csalódnia kellett. A dokumentum intézményi oldalról közelíti meg a problémákat, nem konkrét ügyekről szól, hanem arról, hogy mennyire erős az állam immunrendszere a korrupció ellen. Ez pedig nagyon leegyszerűsítve úgy foglalható össze:

A jogszabályi környezet nagyrészt adott lenne Magyarországon ahhoz, hogy megakadályozzák vagy büntessék a korrupciót, mégsem történik szinte semmi.

Ott nem harcol a kormány a korrupció ellen, ahol igazán kellene
Polt Péter

A jelentés kilenc pontra osztja fel a megállapításokat.

1. Elsőként a Transparency International korrupcióérzékelési indexét idézi - kapásból okot adva a kormánynak, hogy elintézzék a jelentést annyival, hogy Soros. Pedig valóban volna miért kritizálni, ha valaki el is olvassa: azt írja, hogy a TI listáján az EU 19. helyére került Magyarország, miközben valójában a 26. (a britek távozása után a 25.) helyen vagyunk Romániával holtversenyben. Az Eurobarometer számait már jól idézik: a felmérés magyar válaszadóinak 87, a magyar cégvezetők 80 százaléka úgy gondolja, hogy a korrupció széles körben elterjedt. A jelentésnek ez az egyetlen olyan pontja, amely azzal foglalkozik, hogy milyennek érzik az emberek a helyzetet.

2. "A korrupcióellenes büntetőjogi keret nagyrészt rendelkezésre áll." Ez a megállapítás egyszerűen azt jelenti: ha csak a jog betűjét nézzük, majdnem minden rendben van. A Btk. meghatározza, mi számít korrupciónak és mit hogyan kell büntetni - cinikusan ehhez annyit lehetne hozzáfűzni, hogy hurrá. Ez az alap, enélkül nem is nagyon lenne értelme miről beszélni, a probléma elsősorban nem a törvény betűjével van, hanem azzal, ahogyan betartatják vagy nem tartatják be.

3. Részletesen leírják, hogy melyik korrupcióellenes feladat melyik szervhez tartozik. Ebbe sem nagyon lehet belekötni: rideg ténymegállapítást olvashatunk arról, hogy mi a Nemzeti Védelmi Szolgálat feladata, mi a Központi Nyomozó Főügyészségé, mi az Állami Számvevőszéké és mi a rendőrségé.

4. A jelentés egyik kulcsmondata jön ennél a pontnál, nem véletlen, hogy ezt idézték a legtöbbet:

Bár egyes magas szinten elkövetett korrupciós ügyeket büntetőeljárás alá vonnak, azonban továbbra is nagyon korlátozott mértékben.

Elsőként a Legfőbb Ügyészség adatait idézik arról, hogy a 2016-os 984-ről két év alatt 2046-ra nőtt a korrupciós bűncselekmények miatt iktatott eljárások száma, az elítéltek száma viszont 351-ről 250 főre csökkent. Nem arról van szó, hogy korrupt politikusokat vagy magas rangú vezetőket ítélnének el pár naponta, tipikusan adó- és vámtisztviselők ellen indulnak eljárások - ezt sem egy Soros-bérenc szervezet állítja, hanem a Legfőbb Ügyészség. A jelentés azt is hozzáteszi: az ügyészség ugyan néhány vizsgálatot indított kormánypárti képviselők ellen, magas rangú kormánytisztviselők ellen nem indult büntetőeljárás.

5. Részletesen elemzik a magyar kormány korrupcióellenes programját - idén júniusban ugyanis a kormány elfogadott egy ilyen kétéves programot, ahogy 2018-2020-ra is írtak egyet. A jelentés szerint a kormánystratégia egy ponttal foglalkozik kiemelten: a közigazgatás korrupciómentességével. Vagyis legyen erősebb a belső kontroll, lehessen minél több ügyet neten intézni és legyen minél automatizáltabb a döntéshozatal - eddig rendben. Csakhogy a kormány korrupció elleni stratégiája nem foglalkozik a pártfinanszírozással, a vagyonnyilatkozatokkal, a lobbitevékenységgel, az üzleti és a politikai szereplők klientizmusával és a nepotizmussal. Vagyis gyakorlatilag úgy tesz a kormány, mint ha csak a közigazgatásban lehetne korrupció, és az ellen harcol is, de semmi mással nem törődik.

6. "Javítható a vagyon- és érdekeltségi nyilatkozatok ellenőrzése" - ez egy nagyon finom megfogalmazása annak, hogy a magyar törvények szerint egy politikus következmények nélkül hazudhat bármit a vagyonáról. Hiába kell nyilvánosságra hozni a vagyonnyilatkozatokat, ha valakinél felmerül, hogy nem írt igazat, akkor csak egy parlamenti bizottság ellenőrzi, az is csak akkor, ha valaki bejelentette a gyanút. A NAV indíthat eljárást, de csakis akkor, ha a nyomozó hatóságok is eljárást indítottak - azt pedig hozzá sem tették, hogy a NAV most már a kormány alá tartozik.

7. "Magyarországon hiányos a lobbitevékenység szabályozása" - írják. A 2010-es lobbitörvény nem teszi kötelezővé a lobbisták nyilvántartásba vételét, és arra sem kötelezi a köztisztviselőket, hogy engedélyt kérjenek, mielőtt egy lobbistával találkoznának, csakis akkor, ha ők úgy érzik, hogy ez korrupciós kockázatot jelenthet. Nincs komolyan vehető akadálya annak sem, hogy ha egy vezető tudja, hogy az állami szférából át fog menni a magánszektorba, akkor a saját leendő munkahelyének adjon támogatást, vagy fordítva, a magánszektorból érkező állami vezetők is akadálytalanul segíthetik az egykori munkahelyüket.

8. Ha az alapvető jogok biztosa kap egy bejelentést valamilyen korrupciógyanúról, akkor csak korlátozott jogköre van, leginkább csak továbbítani tudja a bejelentést. Először az érintett intézmény integritási tanácsadója folytat vizsgálatot, ő pedig az intézmény vezetőjének számol be, a bűnüldöző hatóságoknak nem kell automatikusak továbbítani, mire jutottak.

9. Külön kiemelik, hogy a pártfinanszírozás helyzete aggasztó. A pártok bevételeinek forrása nem egyértelmű, ahogy azt sem, hogy mi számít választási kampányidőszaknak - nincs ezen a ponton nevesítve, de többször is felmerült korábban kritikaként, hogy a kormány gyakorlatilag négy éven át kampányolhat két választás között.

A kormány egy 30 oldalas választ készített az Európai Bizottság jelentésére, ebből hat oldalon át foglalkoznak a korrupcióval. Ennek a legnagyobb része azonban csupán a meglévő jogszabályok felsorolása, egy leírása annak, hogy mit milyen szervezet vizsgálhat, és hogy milyen büntetési tételek vannak - vagyis pontosan az, amiben semmi vitájuk nincs az Európai Bizottsággal. Részletesen leírják azt, hogy a közigazgatást miként tennék tisztábbá, azaz ahogy a jelentés is megállapította, azzal foglalkoznak sokat, hogy a közigazgatásban mi van, és eközben szinte egy szó sem esik minden más fajta korrupciós kockázatról. Kritikaként hozzák fel, hogy a jelentés magas rangú tisztviselők korrupciós ügyeit kéri számon, miközben ilyen büntetőjogi kategória nem létezik, és megemlítik azt is, hogy 2019-ben egy korrupcióellenes kampány folyt a Facebookon, Youtube-on, tévés és rádiós hirdetésekkel.

Kapcsolódó:
Igazságszolgáltatás, sajtó, korrupció - itt sérül Brüsszel szerint a jogállamiság MagyarországonIgazságszolgáltatás, sajtó, korrupció - itt sérül Brüsszel szerint a jogállamiság Magyarországon
Az Európai Bizottság első éves jogállamisági jelentésében a brüsszeli testület aggasztónak nevezte a magyar igazságszolgáltatás függetlenségével kapcsolatos átalakításokat, és külön kitértek arra, hogy a korrupciós ügyekben a magas beosztású hivatalnokok felelősségre vonása egyelőre elmaradt. A sajtószabadságot pedig több irányból fenyegetik kormányzati lépések. Első alkalommal hozta nyilvánosságra az Európai Bizottság jogállamisági jelentését, amelyet ezen túl minden évben és minden országra nézve elkészít. A dokumentum egy előre jelző rendszer, azt tárja fel, hogy milyen hiányosságok, hibák vannak a demokratikus berendezkedés egyes ágaiban, célja, hogy ennek alapján a Bizottság párbeszédet kezdeményezzen az érintett állam vezetésével.

A NER igazi sikertörténete: a magyar korrupció reformjaA NER igazi sikertörténete: a magyar korrupció reformja
Kevés ügyben tudott a Fidesz olyan alapos, hatékony, igazi újdonságokat hozó reformer lenni, mint a magyar korrupció átalakításában. A NER tíz évét összegző sorozatunk mostani részében az előző évtized korrupcióval foglalkozó kutatásait mutatjuk be: ha ezeket egymás mellé rakjuk, látjuk, hogyan épült teljesen új alapokra a rendszer. Ritkán látni annyira szomorú számokat, mint amiket szerda este az Európai Bizottság közzétett. Mostanra összesítették ugyanis a korrupcióról készített 2019. decemberi Eurobarométer felmérés eredményeit, és arra jutottak: az egész EU-ban a magyarokat zavarja a legkevésbé a korrupció. Egész pontosan amíg az EU-polgárok 69 százaléka tartja elfogadhatatlannak a korrupciót, nálunk ez az arány 38 százalék. Egész egyszerűen úgy néz ki: tudjuk, hogy korrupt országban élünk, de megszoktuk. "A piac türelmetlen, és mihamarabbi hatékony fellépést vár a kormánytól".

A korrupció egyre jobban teljesít: visszaélések és gazdasági teljesítmény az Orbán-rendszerbenA korrupció egyre jobban teljesít: visszaélések és gazdasági teljesítmény az Orbán-rendszerben
Jelen írás a korrupció elmúlt évtizedére fókuszál, kiegészítve a gazdasági teljesítmény tényszerű vizsgálatával. A cikk azt a kérdést feszegeti, hogy miként alakulhatott ki - az Európai Unióban példátlanul központosított korrupció ellenére - 2013 és 2019 között jelentős és egyensúlyőrző gazdasági növekedés. Közelebb vitt-e minket a koronavírus-járványig tartó gazdasági stabilitás Európa nyugati feléhez? Miként változtatta meg a pandémia okozta jelenlegi krízis a gazdaságpolitikát és a korrupciós mintázatokat? Rendre megerősíti a magyarok önképe, hogy korrupt országban élünk, egy tavalyi Eurobarometer-vizsgálat szerint a lakosság 87 százaléka vélekedik így. A korrupció mifelénk mintha a történelem társutasává szegődött volna: az elmúlt száz-százötven évben a csalások és lopások, az elvtelen stiklik és a hatalommal való barátkozások sokszor tették zárójelbe a tisztességes versenyt és az érdemek szerinti erőforráselosztást. Az uram-bátyám világ, az elvtársi vagy éppen NER-társi alkuk, haveri hűségeskük a korrupcióval kapcsolatos fásultsághoz, a társadalom nagy részének tanult tehetetlenségérzetéhez vezettek. Kisebb-nagyobb mutyik nélkül el se tudjuk képzelni a magyar valóságot.

Izrael a járvány elleni küzdelem világbajnoka. Mi nem tudunk világbajnokok lenni, de az Európai Unióban megvan az esélyünk ráIzrael a járvány elleni küzdelem világbajnoka. Mi nem tudunk világbajnokok lenni, de az Európai Unióban megvan az esélyünk rá
A miniszterelnök csütörtökön tárgyalt Benjamin Netanjahu izraeli és Andrej Babis cseh kormányfővel Jeruzsálemben. Cseh kollégájával együtt azért utazott Izraelbe, hogy megértse, hogyan vált az ország "a világjárvány elleni harc világbajnokává", és hogyan követheti a példáját Magyarország. Megállapodtak abban is, hogy az ország csatlakozik Izrael nemzetközi kezdeményezéséhez az oltást igazoló "zöld igazolványról". Orbán Viktor Instagram-oldalán közzétett videójában arról beszélt, hogy láthatta az újrainduló, járvány utáni élet jeleit. Az eszköz, amivel ezt Izrael elérte, a vakcina volt, és ez az egyetlen út, amely kivezet ebből a nehéz járványügyi helyzetből. Mint mondta: ahhoz, hogy ez Magyarországon is így legyen, az kell, hogy megfelelő mennyiségű vakcinát szerezzen be az ország, és az állampolgárok akarjanak kikerülni a járványból. Ez csak a regisztrációval és az oltással lehetséges - vélekedett a miniszterelnök, aki reggel indult vissza Magyarországra.

Megismételte: Ne figyeljenek oda arra, amit mondok, egyetlen dologra figyeljenek, amit csinálokMegismételte: Ne figyeljenek oda arra, amit mondok, egyetlen dologra figyeljenek, amit csinálok
"Most is azt mondom a külföldi diplomatáknak, hogy ne figyeljenek oda arra, amit mondok, egyetlen dologra figyeljenek, amit csinálok" - kommentálta a miniszterelnök, hogy az Origón megjelent, a Wikileaksről kiszivárgott állítólagos amerikai diplomáciai táviratok egyike szerint korábban arról beszélt diplomatáknak: a kampányban "hagyják figyelmen kívül", amit mond. Orbán Viktor kedden, a kormány kétnapos lovasberényi ülését követő sajtótájékoztatón így válaszolt arra az újságírói kérdésre, hogy csakugyan elhangzottak-e a neki tulajdonított mondatok, illetve hogy ez azt jelenti-e, nem mondott igazat. A kormányfő kifejtette: ma is azt mondja a külföldi diplomatáknak, ne ítéljenek abból, amit "szavai értelmezése révén tulajdonítanak a kijelentéseinek", ezzel ne törődjenek, "egyetlen dologgal törődjenek - és ezt mondtam akkor is - (...), hogy a tettek beszélnek".

Megtartsák-e online formában Orbán Viktor évértékelő beszédétMegtartsák-e online formában Orbán Viktor évértékelő beszédét
Sajtóinformáció szerint még nem döntötték el a kormány kommunikációs gurui és a miniszterelnök, hogy megtartsák-e online formában Orbán Viktor évértékelő beszédét. A miniszterelnök első megválasztása óta minden évben beszédet mond a Fidesz-KDNP vezetése és a kormánypártokhoz tartozó holdudvar előtt, idén azonban a korlátozások miatt csak online tudna szólni a táborához. Online nem szól akkorát, kevesebb figyelmet kapna, ez pedig leértékelhetné az egész esemény jelentőségét - fogalmazott a napilap egyik informátora.További problémát okoznak a tartalmi kérdések: tavaly valóságos győzelmi beszédet mondott Orbán Viktor, ezúttal viszont a tizenkétezer főnél is több halálos áldozatot követelő járvány, valamint a gazdasági nehézségek miatt nem lehetne hasonló hangulatú beszéddel a nyilvánosság elé állni.

61-59 arányban győztek a Netanjahu távozását követelő pártok Izraelben61-59 arányban győztek a Netanjahu távozását követelő pártok Izraelben
A szavazatok 100 százalékának összeszámlálása után, a még nem hivatalos eredmény szerint 61-59 arányban győztek a Benjámin Netanjahu miniszterelnök távozását követelő pártok az izraeli parlamenti választásokon. Délután befejeződött a nem állandó lakhelyen leadott mintegy 428 ezer dupla boríték feldolgozása is Jeruzsálemben. A hivatalos eredményt a voksok újbóli ellenőrzése után, csütörtök este vagy péntek reggel teszik közzé, azonban a lap szerint a csütörtökön megszámlált szavazatok nem hoztak lényegi változást a már szerdán kialakult arányokban a két egymással szemben álló tömb, a Netanjahu-ellenes, illetve az őt kormányfőnek választó jobboldali-vallásos blokk között. A 97 százalékos feldolgozottságnál közzétett - és a lap szerint várhatóan már nem változó - választási összesítés szerint Netanjahu kormányzó Likud pártja 30 mandátumot szerzett meg a 120-ból, és ezzel a legnagyobb párt lett, noha a tavalyi választásokhoz képest elveszített hat képviselői helyet.

Netanjahunak be kell tartania a főügyész által elrendelt összeférhetetlenségi korlátozásokatNetanjahunak be kell tartania a főügyész által elrendelt összeférhetetlenségi korlátozásokat
Az izraeli legfelsőbb bíróság úgy döntött csütörtökön, hogy Benjámin Netanjahu miniszterelnöknek be kell tartania a összeférhetetlenségi korlátozásokat, melyeket Aviháj Mandelblit főügyész meghatározott számára korrupciós bírósági ügye miatt. A legfelsőbb izraeli jogi grémium határozata szerint a főügyész jogkörébe tartozik a korrupciós vádak miatti összeférhetetlenségi szabályok meghatározása, és a kormányfőnek követnie kell őket. A legfelsőbb bíróság a Minőségi közéletért nevű civil mozgalom petíciója nyomán döntött a kérdésben, mely szerint Netanjahut korlátozni kell bizonyos kormányfői jogai gyakorlásában, mert azok gyakorlása összeférhetetlen lenne folyamatban lévő korrupciós ügyeivel. A legfelsőbb bíróság egy korábbi határozata szerint Netanjahu csak azzal a feltétellel léphetett hivatalba kormányfőként, ha a főügyész meghatározza számára a vádlott helyzetéből adódó jogilag összeférhetetlen kérdéseket, és ezekben nem dönthet.

Kényelmetlen igazság vagy megnyugtató hazugság?A legtöbb ember