Eredeti nyelvű szöveg


NIEUWSBRIEF nieuwsbrief

Het bedrijf van Lőrinc Mészáros heeft woensdagochtend een elektriciteitsbedrijf gekocht
Het bedrijf van Lőrinc Mészáros heeft woensdagochtend een elektriciteitsbedrijf gekocht

Het bedrijf van Lőrinc Mészáros heeft woensdagochtend 24.09.01.2021.hu een elektriciteitsbedrijf gekocht.
Het bedrijf in de buurt van Opus Global kocht alle aandelen van

de dochteronderneming E.ON.

OPUS Energy Kft., een aandeelhouder van Opus Global (en Opus Global is een aandeelhouder van Lőrinc Mészáros, een ondernemer die dicht bij de overheid staat), heeft 100 procent van de aandelen van E.ON Tiszántúli Áramhárosáti Zrt. gekocht, schreef Világgazdaság dinsdag avond. Het verkoopcontract is op 30 maart met E.ON Hungária Zrt. gesloten en aan de sluitingsvoorwaarden is nu voldaan.

De krant zegt dat de naam van het bedrijf vanaf woensdag zal veranderen in OPUS Titász Áramhárosáti Zrt.

Volgens Opus is het strategische doel van de beursholding om op lange termijn een dominante speler te worden op de binnenlandse energiemarkt. Voor de verkoop hebben ze ook een lening van 50 miljard afgesloten bij MKB en Takarékbank.

Verbinden:
Ga verder naar het artikel
De belangen van Lőrinc Mészáros sloten een lening af van vijftig miljard forint
De belangen van Lőrinc Mészáros sloten een lening af van vijftig miljard forint
Opus Energy Kft. gaat een lening van 50 miljard HUF aan voor de aankoop van E.ON Tiszántúli Áramhároszáti Zrt. Exchange (BÉT), MTI-rapporten. De leningsovereenkomst is gesloten met MKB Bank Nyrt en Takarékbank Zrt. Volgens de aankondiging zal de lening worden gebruikt om aandelen te kopen die 100 procent invloed hebben op de dienstverlener.

Ga verder naar het artikel
Opus Global, een van de belangen van Lőrinc Mészáros, stijgt op de beurs
Opus Global, een van de belangen van Lőrinc Mészáros, stijgt op de beurs
Nagyot emelkedett ma a nyitást követően az Opus Global árfolyama, jelenleg közel 5 százalékos pluszban áll a papír, amivel a nap nyertese a magyar tőzsdén és a negyedik legforgalmasabb részvény - írja a Portfolio.hu a fél 11-ig produkált teljesítmény alapján. Az Opus Global Mészáros Lőrinc érdekeltségének számít. A részvény szárnyalásának nem az az oka, hogy tegnap bejelentették, Mészáros Lőrinc feleségül veszi Várkonyi Andreát. Hanem amiatt megy felfele a részvény ára, hogy a szintén tegnap közzétett gyorsjelentésből jelentős bevételnövekedés és az alap üzleti folyamatok javulása olvasható ki. A cégcsoport működési bevétele tavaly megközelítette a 228 milliárd forintot, egy év alatt durván 20 milliárd forinttal nőtt.

Tovább a cikkhez
Mátrai Erőmű - Mészáros Lőrincnek rekordnyereség, az államnak rekordveszteség
Mátrai Erőmű - Mészáros Lőrincnek rekordnyereség, az államnak rekordveszteség
A miniszterelnök gyerekkori barátja, Mészáros Lőrinc, a felcsúti gázsze- relőből lett dollármilliárdos jó áron megvette a legnagyobb magyar szén- erőművet, kivette belőle a nyereséget, majd tetemes haszonnal eladta az államnak. Orbán Viktor miniszterelnök földije, Mészáros Lőrinc új területre tévedt 2017-2018 táján: az energetikai szektorra is kiterjesztette vállalatbirodalmát. Az ország legnagyobb szénerőművét, a Mátrai Erőművet vette meg, csehországi milliárdosokkal összefogva, az addigi többségi német tulajdonostól, az RWE-csoporttól (A Mátrai Erőmű Zrt. 26,15 százaléka maradt a Magyar Villamos Művek tulajdonában). Mátra Energy Holding Zrt. néven fele-fele arányban létrehoztak egy közös vállalatot, amelynek igazgatótanácsába Mészáros Lőrinc lánya, Mészáros Beatrix is bekerült. A vételárat üzleti titokként kezelték. A sajtó kezdetben 50-60 milliárd forintra tette a tranzakció értékét.

Tovább a cikkhez
Mióta nem Mészáros Lőrincé a Mátrai Erőmű, több tíz milliárdos a veszteség - NA ÉS?!
Mióta nem Mészáros Lőrincé a Mátrai Erőmű, több tíz milliárdos a veszteség - NA ÉS?!
Tavaly közel 43 milliárdos veszteséget "ért el" a 2020-ban az állami MVM által a kormányfő felcsúti barátjának érdekeltségeitől megvett hatalmas áramtermelő. Az MSZP tiltott állami támogatás gyanújával Brüsszelhez fordul. 42,7 milliárd forintos veszteséget termelt 2020-ban a Mátrai Erőmű - hívja fel a figyelmet Facebook-posztjában Tóth Bertalan, az MSZP elnöke. Az az erőmű, aminek a megszerzése során az állam kifizetett Mészáros "nemstróman" Lőrinc érdekeltségeinek több mint 23 milliárd forintot. Erre mondják, hogy a hülyének is megéri: megvenni a veszteséget az Orbán-kormány által Magyarország leggazdagabbá tett oligarchájától, sok pénzért - írja. Persze Orbán nem hülye: neki az az érdeke, hogy Mészáros biznisze menjen, az adófizetők pénze (a mi pénzünk) pedig mindenre is elég - fogalmaz az ellenzéki politikus.

Tovább a cikkhez
Mészáros Lőrinc azt állítja, hogy okosabb, mint Mark Zuckerberg
Mészáros Lőrinc azt állítja, hogy okosabb, mint Mark Zuckerberg
Mészáros Lőrinc kétségtelenül olyan ember, akire mindannyian büszkék lehetünk. Nem elég, hogy ő a második legkevesebbet alvó emlős az univerzumban, de ahogy azt nemrég kiszámoltuk, tíz év alatt sikeresen ezerszeresére növelte kis gázszerelő cégének bevételeit. Ez utóbbi ütött szöget a Hvg.hu újságíróinak fejébe, de Felcsútig kellett menniük ahhoz, hogy feltehessék kérdéseiket a magyar gazdasági csodának. A hvg.hu elment Felcsútra, a rendkívüli testületi ülésére, hogy Mészáros Lőrincet a hihetetlen mértékű meggazdagodásáról kérdezzék. A lap azt írja: "Mikor azt akartuk megtudni, hogyan nőhetett cégének árbevétele tíz év alatt hússzorosára, miközben az ezalatt Mark Zuckerberg vezetésével berobbanó Facebook mindössze hatszorosára emelte bevételeit a felcsúti polgármester röviden annyit közölt: »Okosabb vagyok Zuckerbergnél.«" Mintha csak valóra vált volna egy novemberi viccem, ami arról szólt, hogyan kerülhetne Mészáros Lőrinchez akár a Google is. Bár az kérdés, hogy Felcsút gázszerelőből lett milliárdos polgármestere pontosan mire okos.

Tovább a cikkhez
Övék a legnagyobb családi vállalkozás, de csak Mészáros Lőrincnek osztottak lapot
Övék a legnagyobb családi vállalkozás, de csak Mészáros Lőrincnek osztottak lapot
A családtagok nem hordhatják szét a nyereséget csak úgy a kedvük szerint. Magabiztosan vezetik Mészárosék a Forbes családi listáját: a legnagyobb hazai családi vállalkozás 252,3 milliárd forinttal a Mészáros csoport, csaknem 50 milliárddal előzik meg a második Felcsuti családot. A sorrendet nem fogja felborítani Mészáros Lőrinc válása sem, már csak azért sem, mert a lap a családi vállalkozásokba azokat az érdekeltségeket számítja be, amelyekben vér szerinti rokon a tulajdonos vagy a felső vezető, így a házastárs, Mészárosné Kelemen Beatrix cégrészét vagy vezető pozícióját nem veszi figyelembe. Igaz, a nyilvános bázisokban elérhető adatok szerint nem is sok minden maradt Mészáros Lőrinc nejének a nevén.

Tovább a cikkhez
Az M1 egykori arca belebetegedett a sok hazugságba
Az M1 egykori arca belebetegedett a sok hazugságba
Hét évvel ezelőtt 2015-ben Borsa Miklós volt az átalakított M1 egyik arca, mára azonban visszavonult a híradós szakmától. Borsa hosszú évek hallgatása után, az orosz-ukrán háború kitörése miatt "Ruszkik, haza!" feliratra cserélte profilképét, lement a határra segíteni és folyamatosan fogad be menekülteket a házába. Borsa úgy gondolja, hogy emiatt érzi magától értetődőnek azt, hogy segítenie kell a menekülteken. "Nagyon felhúzott, amikor itthon tömegesen terjeszteni kezdték: az oroszok nem is támadták meg az ukránokat, ők lövik a saját kórházaikat". Az egykori híradós azonban maga is bekerült egyszer a hírekbe, amikor 2015 tavaszán Balatonfüreden felismerte egy felháborodott tévénéző, odalépett hozzá, megkérdezte tőle, hogy ő mondja-e a híreket a köztévén. A válasz után a tévénéző egy "most hazudj!" felkiáltás kíséretében ököllel arcon ütötte.

Tovább a cikkhez
Forrong a vidék: Budapestre vonulnának a gazdák tüntetni, már szereződnek!
Forrong a vidék: Budapestre vonulnának a gazdák tüntetni, már szereződnek!
Kiegyenesedik az a bizonyos kasza és kapa. Azt ígérik, hogy "mindenhol ott lesznek"! Országos gazdatüntetést hirdetett idén nyárra Szabó Bálint szegedi független önkormányzati képviselő, a Magyar Kacsa- és Lúdszövetség elnöke. Eddig több mint 1500-an jelezték, hogy részt vennének az eseményen, melynek során először Budapestre, majd különböző vidéki városokba vonulnának a gazdák. Szabó Bálint azt is hozzátette, hogy nem egy bizonyos döntés ellen tiltakoznak, hanem az általános állapotok tarthatatlanságára kívánják felhívni a figyelmet, úgymint az aszály és jégkárok elleni védelem hiányára, a kamarák nem megfelelő űködésére, valamint az új rezsiszabályozás gazdálkodókra gyakorolt hatására. Jó érzékelhető, hogy nagy a baj, és hogy már a vidék is elkezdett szép lassan forrongani. A helyzet nagyon gyorsan eszkalálódhat, a kormány pedig alapjaiban is megrendülhet.

Tovább a cikkhez
Lesz gáz Magyarországon, de nagyon drágán, és mindenki becsülje meg a munkahelyét, mert azokért harc lesz
Lesz gáz Magyarországon, de nagyon drágán, és mindenki becsülje meg a munkahelyét, mert azokért harc lesz
Orbán Viktor miniszterelnök péntek reggel a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorának nyilatkozik.
"Európában háborús árak vannak, senki sem gondolta volna február 24-én, hogy lezárul egy korszak, és új szakaszába lép az európai történelem, belelépünk a háború korába" - kezdte a beszélgetést Orbán Viktor, aki szerint észnél kell lenni, hogy a fegyveres konfliktus ne terjedjen át Magyarországra. Orbán szerint tudnunk kell, hogy az orosz-ukrán háború nemcsak a frontokon, hanem az európai gazdaságban is zajlik, és ennek része az energiaárak emelkedése. Ez pedig megkérdőjelezi a modern és biztonságos életünket, annak az európai életnek a feltételeit, amit eddig senki sem kérdőjelezett meg. Két nagy csata lesz: a munkahelyekért és az elviselhető energiaárakért.

Tovább a cikkhez
Orbán Viktor 650 ezer forinttal emelte a miniszterek fizetését
Orbán Viktor 650 ezer forinttal emelte a miniszterek fizetését
Jelentősen nőtt az új kormányban a miniszterek fizetése a kormány oldalára feltöltött dokumentumok szerint: az eddigi 1,9 millió helyett az új kormány hivatalba lépése óta már több mint 2,6 millió forintot keresnek, írja az rtl.hu a kormány oldalára a napokban visszadátumozva feltöltött dokumentumokat. Orbán Viktor ma reggel azt elmondta, hogy "nem vagyunk egyformák", és hogy "mindenki vezet családi költségvetést, majd meglátják, hogy mi fér bele, és mi nem fér bele". Pár hete arról is beszélt, hogy nem most van itt az ideje a bérek rendezésének. Ezt röviddel azután mondta, hogy nemcsak, hogy megszavaztatta saját fizetésemelését, felhatalmazást is kapott arra, hogy ő személyesen szabhassa meg a miniszterek fizetését. Úgy látszik élt is a lehetőséggel, bár Gulyás Gergely a múltheti kormányinfón még azt mondta, hogy csak Nagy Márton és Csák János kap többet a szokásosnál.

Tovább a cikkhez
Dömping a nyári szünet előtt: megszavazták az Alaptörvény-módosítást, a költségvetést, a vármegyéket, az ispánok visszatérését
Dömping a nyári szünet előtt: megszavazták az Alaptörvény-módosítást, a költségvetést, a vármegyéket, az ispánok visszatérését
Mielőtt nyári szünetre menne, még egyszer, rendkívüli ülés formájában összeült az Országgyűlés, ahol a kormánypárti többség rövid idő alatt rengeteg törvénymódosítást és az Alaptörvény 11. módosítását is megszavazta. Együtt lesz az EP- és az önkormányzati választás, jönnek a vármegyék, elfogadták 2023-as költségvetést, az új vagyonnyilatkozati rendszert, kevesebb pénz jár majd a frakcióknak, újra lesznek ispánok, és még egy víziót is elfogadtak az Európai Parlamentről. Ismét módosították az Alaptörvényt! A parlament kormánypárti többsége megszavazta az Alaptörvény 11. módosítását, így 2024-től ugyanazon a napon tartják majd az EP- és az önkormányzati választásokat is. A mostani változás egyik érdekes velejárója, hogy mivel az EP-választást májusban tartják, így az önkormányzatit is ahhoz kell igazítani, a polgármesterek mandátuma azonban csak októberben jár le, így akár hónapokig is bukott polgármesterek vezethetik majd a településeket.

Tovább a cikkhez
Nem árulják el, mennyibe kerül Európa legnagyobb tűzijátéka
Nem árulják el, mennyibe kerül Európa legnagyobb tűzijátéka
Nem árulja el a Magyar Turisztikai Ügynökség, hogy mennyibe kerül az augusztus 20-ára tervezett, Európa legnagyobb tűzijátékának hirdetett állami esemény - írja az Átlátszó. Egyelőre titkolja a Magyar Turisztikai Ügynökség, hogy mennyi közpénzt terveznek elkölteni az államalapítási ünnepség programjaira, valamint az Európa legnagyobbjaként beharangozott tűzijátékra. Az indoklás most is a már jól bevált szlogen: "döntés megalapozását szolgáló adatokról" van szó, amelyek 10 évig nem nyilvánosak.


Tűzijáték mocsok

MEGÖLTÉK AZOK, AMIKÉRT ÉHEZETT

Miért ölték meg Kadhafit:
1. Líbiának nem volt villanyszámlája, a villany ingyenes volt minden állampolgárának.
2. A hitelek kamata nem volt, a bankok állami működtetésűek voltak, az állampolgárainak nyújtott hitelek jogilag 0% voltak.
3. Kadhafi megígérte, hogy a szülei addig nem kapnak házat, amíg Líbiában mindenkinek nem lesz egy. Kadhafi apja egy sátorban halt meg a rezsimje alatt.
4. Minden líbiai ifjú házas 60 000 dinárt kapott a kormánytól, hogy saját lakást vegyen és családot alapítson.
5. Líbiában ingyenes volt az oktatás és az orvosi kezelés. Kadhafi előtt csak a lakosság 25%-át tudták írni, az ő vezetőségével - 83%-ot.
6. Ha a líbiaiak tanyán akartak élni, ingyen házat, felszerelést, magot és jószágot kaptak.
7. Ha Líbiában nem kaphatsz kezelést, a kormányod külföldön + 2300$ szállásra és utazásra.
8. Ha egy líbiai autót vesz, a kormány az ár 50%-át finanszírozza.
9. A benzin ára 0,14 dollár volt literenként.
10. Líbiának nem volt külső adóssága, tartalékai 150 milliárd dollár (most világszerte befagyasztották)
11. Egyes líbiaiakat nem tudtak felvenni iskola után, így az állam úgy fizette a szakmáért az átlagfizetést, mintha addig foglalkoztatnák őket, amíg munkát nem kaptak.
12. A líbiai olajeladások egy része közvetlenül az összes állampolgár bankszámlájához kapcsolódott.
13. 5000 dollárt kap egy anya, aki gyereket szült.
14. 40 kenyér 0,15 dollárba kerül
15 éves. A líbiaiak 25%-a rendelkezett minden Ilissa diplomával.
16 éves. Kadhafi vezette a világ legnagyobb öntözési projektjét, a "NAGY EMBER PROJEKT" néven ismert, hogy vizet biztosítson az egész sivatagi országnak.
Túl jól hangzik, hogy igaz legyen? Nem, csak a pusztítás és nyomorúság közepette, amiben ma élsz, elvesztetted a fogalmad arról, hogy néz ki egy társadalom, aki törődik a NÉPÉVEL!
Ha ezt hívják "DIKTATÚRÁNAK", vajon mi az a demokrácia?



500 millió köbméter földgázt vásárol Szerbia Magyarországtól
500 millió köbméter földgázt vásárol Szerbia Magyarországtól

500 millió köbméter földgázt vásárol Szerbia Magyarországtól
2022. július 18. szmo.hu

Azt nem tudni, hogy ezt a mennyiséget honnan szerezte be Magyarország. 250 millió euró előleget már át is utaltak.

Szerbia 500 millió köbméter gázt vásárol Magyarországtól, és itt is fogja tárolni azt - írja a Telex a szerb pénzügyminiszter, Szinisa Mali közlése alapján. A cikkben emlékeztetnek, hogy ez a megállapodás nem új, mert a két ország június tizedikén jelentette be, hogy minden eddiginél átfogóbb energetikai megállapodást írtak alá Szijjártó Péter belgrádi látogatásakor. Azt nem tudni, hogy ezt a mennyiséget honnan szerezte be Magyarország.

A szerbek két cégtől, az MVM-től és a MET-től vásárolnak, és ezt a gázmennyiséget október elsejéig tárolják Magyarországon. Októberben napi három millió köbméter felhasználására jogosultak, a téli hónapokban, vagyis novembertől februárig napi hatmillió köbméterhez juthatnak hozzá, márciusban pedig ismét napi három millió köbmétert igényelhetnek.

A Nova hírportál azt írta, hogy az ország 250 millió euró előleget már át is utalt Magyarországnak, július végén pedig újra fizetnek.

Kapcsolódó:
Tovább a cikkhez
Kína fürdik az orosz gázban, Európában fennakadások vannak
Kína fürdik az orosz gázban, Európában fennakadások vannak
A Gazprom július 17-én rekordot ért el a Kínába szállított orosz gáz mennyiségében a Szibéria Ereje gázvezetéken keresztül - olvasható a holding hétfői közleményében. A gázt a Gazprom és a kínai CNPC közötti hosszú távú szerződés alapján szállítják. Korábban a gázgyártó azt mondta, hogy a Kínába szállított orosz vezetékes gáz 63,4 százalékkal nőtt 2022 első félévében. Tavaly a Gazprom a Szibéria Ereje révén 10,39 milliárd köbméter gázt szállított Kínába, ami 2,5-szeres a 2020-ban szállított mennyiséghez (4,1 milliárd köbméter) képest. Mindeközben a Gazpromvis maiornak nyilvánította a gázszállítások fennakadását, legalább egy nagyfogyasztó esetén. Az orosz vállalat leveléből kiderült, hogy a Gazprom a rajta kívül álló rendkívüli körülmények miatt nem tudta teljesíteni szállítási kötelezettségeit.

Tovább a cikkhez
Létrejött az EU-Azerbajdzsán gázalku: Baku rengeteg gázt szállít Európának
Létrejött az EU-Azerbajdzsán gázalku: Baku rengeteg gázt szállít Európának
Azerbajdzsán 2027-ig évente legalább 20 milliárd köbméter gázt szállít majd az EU-ba. A gazdasági lap arról számolt be, hogy létrejött a megállapodás, amely megerősíti az Európai Unió és Azerbajdzsán az energiaügyi együttműködést, amelynek az a célja, hogy a tavalyi évi 8,1 milliárd, illetve az idei várhatóan 12 milliárd köbméter után 2027-re évi 20 milliárd köbméterre növekedhessen az azeri gázimport az EU-ban a Déli Gázfolyosón keresztül. A megállapodást ursula von der leyen európai bizottsági elnöke, illetve ilham aliyev azerbajdzsáni elnök írta alá.

Tovább a cikkhez
Megszólalt Németh Szilárd: újragondolhatják a rezsiszigort, változhatnak az átlaghatárok?
Megszólalt Németh Szilárd: újragondolhatják a rezsiszigort, változhatnak az átlaghatárok?
A háború végeztével visszaáll a teljes rezsicsökkentés - ígérte Németh Szilárd. A kormánybiztos arról beszélt, hogy sok kifogás érkezett a rezsihatárokkal kapcsolatban, meg fogják vizsgálni azokat, elképzelhető, hogy még változnak a szabályok. Németh Szilárd, rezsicsökkentésért felelős kormánybiztos a HírTV-ben azt ígérte: a háború végeztével visszaáll a teljes rezsicsökkentés. Ha eljön (?) a béke, akkor visszaáll a régi rend, ám azért nagyon sokat kell még tennünk. nekem ez a határozott meggyőződésem. egyben viszont biztos vagyok, hogy az árak egy pillanat alatt nem esnek vissza, de akkor már van lehetőségünk arra, hogy a béke tekintetében gondolkozzunk - magyarázta. Arra a kérdésre, hogy mennyire biztosak a bejelentett szabályok, fognak-e gondolkodni enyhítéseken, a kormánybiztos azt felelte: Van olyan háztartás is, ahol csak villanyt használnak, és gázt nem. sok mindenben gondolkodunk. (...) gyakorlatilag egész éjszaka ömlöttek az e-mailek és a facebook-hozzászólások, és ezeket a problémákat mind-mind asztalra hozzuk, és ezzel nagyon komolyan foglalkozunk, mindenkin segíteni szeretnénk.

Tovább a cikkhez
Az EU lebuktatta Orbánt, hogy hazudott a rezsicsökkentésről, nincs
Az EU lebuktatta Orbánt, hogy hazudott a rezsicsökkentésről, nincs "energia-veszélyhelyzet"
Egyre kapkodóbb a rezsim propagandája, egyre rosszabbul teljesít a NER: nem számítottak arra, hogy az "energia-veszélyhelyzetre" való hivatkozás miatt lebuktatja őket az Európai Bizottság, mert ilyen veszélyhelyzet kihirdetésének meghatározott okai és szabályai vannak. Csak akkor lehet "energia-veszélyhelyzetet" hirdetni, ha egyértelműen veszélybe kerül az ellátás. Ha nincs ilyen veszély, akkor az "energia-veszélyhelyzet" kihirdetése jogszerűtlen (magyarul: törvénytelen). Nemcsak hazudtak, törvénytelenséget is követtek el a rezsicsökkentés megszüntetésének hivatkozásával. Az Orbán-rezsim arra hivatkozva jelentette be a rezsicsökkentés "módosítását", hogy "energia-veszélyhelyzet" van. Erre hivatkozva olyan alacsony évi átlagfogyasztást neveztek meg, ami senkinek nem teszi lehetővé, hogy a rezsicsökkentés rá érvényes legyen (kivéve, ha a téli hónapok egyik felében nem fűt és megfagy). Így azt mondhatják, hogy a rezsicsökkentés nem szűnt meg, csak nem felelt meg a lakosság annak a követelménynek, hogy nem lépheti túl az általuk meghatározott átlagfogyasztást. Nem az Orbán-rezsim, hanem a lakosság tehet róla, ha százezereket kell fizetni érte.

Tovább a cikkhez
Veszélyhelyzet van, Orbán Viktor összehívta a minisztereket a Karmelitába
Veszélyhelyzet van, Orbán Viktor összehívta a minisztereket a Karmelitába
Az európai energiaellátással kapcsolatos helyzet miatt összehívta a kormánykabinetet Orbán Viktor miniszterelnök a Karmelita kolostorba. Az indoklásban azt írták: az ukrajnai háború miatt energia-vészhelyzet van Európában. Szerda reggelre hívta össze Orbán Viktor miniszterelnök a Karmelita kolostorba a kormánykabinetet, amelynek tagjai a szakmai kabineteket vezető miniszterek, és ahol az európai energiaválságról tanácskoznak - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke. Az indoklás szerint az értekezletet amiatt kell megtartani, mert az Ukrajnában zajló háború miatt energia-vészhelyzet van Európában, az elmúlt napokban pedig világossá vált, hogy az őszi-téli időszakban nem lesz elegendő gáz az Európai Unió országaiban.

Tovább a cikkhez
Biden és Putyin teljesen bedönthetik az eurót
Biden és Putyin teljesen bedönthetik az eurót
2022.07.14. a történelem első olyan napja, amikor az euró bezuhant egy dollár alá. Az euró az ősbűnének csapdájában vergődik, és húzza magával az összes európai valutát, köztük a forintot is. Ez az amerikai turistákon kívül mindenkinek rossz. Év eleje óta nagyjából tizenkét százalékot veszített az euró a dollárral szembeni értékéből - ami persze az egyik mélypontról a másikra bukdácsoló forint árnyékából egészen tűrhetőnek tűnik, de valójában szörnyű következményekkel jár az Európai Unió egésze számára. Az EKB csak azért sem emel kamatot. Az euró ilyen erős gyengülésének elsődleges és közvetlen oka az Európai Központi Bank (EKB) kamatpolitikája - pontosabban annak hiánya. Az amerikai jegybank, a Fed tavaly szeptemberben bejelentette, hogy a Covid utáni gazdasági újraindulást övező inflációra kamatemeléssel reagál, azaz minél inkább kitolja a pénzromlást az Egyesült Államok határain kívülre.

Tovább a cikkhez
ÖNGYILKOS SPIRÁL
ÖNGYILKOS SPIRÁL
Elbocsátási hullám söpör végig Nyugat-Európán. A közelgő krízis teljes iparágakat fenyeget. Az ok az energia- és alapanyaghiány, illetve a háborús infláció. A gázszűke az alapellátást is veszélybe sodorhatja. Ilyen körülmények között döntött úgy Németország, hogy az utolsó három atomerőművét is leállítja. A tőke még nem menekül, de már csomagol... Nem lesz elég gáz. Ez nem csak azt jelenti, hogy korlátozni kell a lakossági meleg vizet vagy le kell tekerni a radiátorokat. Ennél jóval nagyobb a baj. A német ipar függése az orosz gáztól, olajtól és széntől olyan mértékű, hogy kiesésük padlóra küldheti a teljes gazdaságot. Az orosz gáztól 2024 nyaráig, a széntől idén őszig, az olajtól év végéig kell elköszönni, feltéve ha Oroszország nem állítja le már korábban a gázszállítást. Az acélipar emellett az Oroszországból importált vasércet is nélkülözni kénytelen.

Tovább a cikkhez
Beköltözött a szaunás új székházába az Alapjogokért Központ
Beköltözött a szaunás új székházába az Alapjogokért Központ
Mostantól hivatalosan is a Budakeszi úton érhető el a közpénzekből felhizlalt Alapjogokért Központ. A társaság 1,4 milliárdért vette a hatszintes épületet, amit további 300 millió forintért újítottak fel. Hivatalosan is az exkluzív budai zöldövezetben található hatszintes új székházába költözött az Alapjogokért Központ - derül ki az elemzőintézetet fenntartó Jogállam és Igazság Nonprofit Kft. által július elején a cégbíróságra benyújtott iratokból. Ellátogattunk a Budakeszi útra, ahol az Alapjogokért Központ új székháza pontban a Türk Tanács (a kipcsak nyitás jegyében közpénzből fenntartott) Ybl-villája és az Orbán-kormány által köztestületté emelt, kultúrharcos Magyar Művészeti Akadémia tulajdonában lévő Hild-villa között található. Az épületről szóló legutóbbi cikkünk óta a kapu fölé került két biztonsági kamera, az óvatlan és kíváncsi tekintetek elől pedig a kerítést fedő sötét anyag védelmezi a Fidesz-barát elemzőintézet munkatársait.

Irán támogatja Oroszország katonai beavatkozását Ukrajnában - Amerikának ki kell vonulnia Szíriából
Teherán, 2022. július 20. szerda (MB)

      Irán támogatásáról biztosította Oroszország katonai beavatkozását Ukrajnában, mert a nyugati szövetségesek háborút indítottak volna Oroszország ellen, ha nem hiúsította volna meg a tervüket - mondta Ali Hámenei, Irán legfelső vezetője Vlagyimir Putyin orosz elnöknek kedden Teheránban.
      "A Nyugatnak nem fűződik érdeke a független, erős Oroszországhoz. Ha megnyitották volna az utat a NATO előtt, a NATO többé nem ismert volna semmilyen korlátot és határt" - idézte Hámeneit az AP amerikai hírügynökség.
      Putyin Hámeneijel és Raiszi elnökkel folytatott megbeszéIése után Irán, Törökország és Oroszország elnöke megtartotta "Asztanai formátum" néven ismert tanácskozását a szíriai rendezésről, és közös közleményben szólította fel az Egyesült Államokat, hogy vonuljon ki Szíriából, az Eufráteszen túli országrészből. "Az Egyesült Államoknak fel kell hagynia a szíriai állam, a szíriai nép kifosztásával és az olaj törvénytelen exportálásával" - szögezték le.
     Szíria területének 90 százaléka a törvényes szír hatalom ellenőrzése alatt áll, az asztanai hármak Szíria teljes területi integritását akarják, megszabadítva Szíriát mindenféle terroristától. A nyugati szankciók miatt a szírek 90 százaléka szegénységi küszöb alatt él, és a helyzet nagyon súlyos - állapították meg. Elítélték, hogy a nyugati humanitárius segélyek haszonélvezői csak bizonyos politikai csoportok lehetnek.
     Az államfői tanácskozásokon kiemelt téma volt Ukrajna. A NATO-tag Törökország - Irántól eltérően - nem támogatta az orosz katonai beavatkozást, de az Oroszország ellen irányuló nyugati szankciókhoz sem csatlakozott. Erdogan a békés rendezésben játszott közvetítői minőségét hangsúlyozta. Az AP szerint "Törökország az orosz piacra támaszkodik a száguldó infláció és a török líra értékvesztése közepette".
     Putyinnal folytatott külön megbeszélésén Erdogan "nagyon, nagyon pozitívnak" nevezte Oroszország hozzáállását a gabonaexport útjában álló akadályok elhárításáról török közvetítéssel folyó isztambuli orosz-ukrán-ENSZ tárgyaláson. Reményét fejezte ki, hogy a megállapodás véglegesítésével a világ fellélegezhet majd. Putyin ahhoz a feltételhez kötötte a megállapodás véglegesítését, hogy a Nyugat feloldja az orosz gabonakivitelre elrendelt összes szankciót. Megjegyezte: az amerikaiak már nem tiltják orosz műtrágya vásárlását, s ha valóban változtatni akarnak a globális élelmiszerellátáson, hatályon kívül kellene helyezniük az orosz gabonakivitelre kivetett embargót is. Az amerikai hírügynökség megjegyezte: égetően szükség volna 22 millió tonna gabonára.
     A teheráni megbeszélések után tartott sajtótájékoztatóján Putyin tudatta, hogy "A Gazprom mindig teljesítette és teljesíti is minden kötelezettségét, jóllehet akadályokba ütközik, mivel Ukrajna véletlenszerűen elzárta a területén áthaladó egyik gázvezetéket." Moszkva készen áll az Északi Áramlat-2 gézvezeték beindítására, de ez az útvonal is gondot okoz, hiszen kapacitásának felét már lekötötték orosz belföldi fogyasztásra - fűzte hozzá. Az Északi Áramlat-1 vezetékről szólva tudatta, hogy a karbantartási munkálatok július 21-i befejezése után újra szállítanak gázt Németországba, bár csökkentett mennyiségben, hiszen a karbantartásra Kanadába küldött Siemens-szivattyú sorsáról nem kaptak hivatalos értesítést, márpedig a szivattyú nélkül csak feleannyi gázt tudnak Németországba juttatni, mint amennyit szoktak.
    Abszurdumnak nevezte az orosz nyersolaj árának rögzítéséről, az úgynevezett "ársapkáról" szőtt álmokat, és azt mondta, hogy az energiapolitikával kapcsolatos nyugati téveszmék miatt az árak tovább fognak emelkedni, az olaj ára pedig az egekbe szökik majd.
     Ukrajnával kapcsolatos kérdésekre reagálva Putyin kijelentette: Úgy látjuk, hogy Kijevnek nem áll szándékában végrehajtani a márciusban kötött előzetes megállapodást. Törökországon kívül Szaúd-Arábia és az Egyesült Árab Emírségek is felajánlotta közvetítői segítségét, de hát egyelőre nincs mit közvetíteni, hiszen Kijev megtagadta a megállapodások végrehajtását - tudatta.
     A stratégiaivá váló orosz-iráni együttműködés keretében a két fél megerősítette, hogy érdekelt út felépítésében Szentpétervár és a Perzsa-öböl között. A terv iránt Azerbajdzsán is érdeklődést tanúsít.+++
Kiadta: Magyar Békekör

Irán támogatja Oroszország katonai beavatkozását Ukrajnában - Amerikának ki kell vonulnia Szíriából
A fényképen Putyin orosz, Raiszi iráni és Erdogan török elnök fog kezet Teheránban.

A WHO második rendkívüli ülését hívja össze a nyomásgyakorlásra
A WHO második rendkívüli ülését hívja össze a nyomásgyakorlásra

A WHO második rendkívüli ülését hívja össze a nyomásgyakorlásra
Szerintük: annak eldöntésére, hogy a majomhimlő globális egészségügyi fenyegetést jelent-e, mivel az esetek száma 9 200-ra emelkedett.
John Rosevear 2022. júl. 12. cnbc.com

Az Egészségügyi Világszervezet jövő héten rendkívüli ülést tart, hogy eldöntse, globális egészségügyi vészhelyzetnek nyilvánítja-e a majomhimlőt.

Az ENSZ-ügynökség kedden jelentette, hogy jelenleg 63 országban 9200 majomhimlős megbetegedést regisztráltak.
A legutóbbi járvány során a legtöbb ember két-négy hét alatt gyógyul ki a majomhimlőből az amerikai járványügyi és megelőzési központok szerint.

Címkép: Egészségügyi tiszt hőfejjel érzékeli a majomhimlő vírusát az érkező utasokon a Soekarno-Hatta nemzetközi repülőtéren Tangerangban, a Jakarta melletti Indonéziában 2019. május 15-én.

Az Egészségügyi Világszervezet kedden közölte, hogy a jövő héten második rendkívüli ülést hív össze annak eldöntésére, hogy a majomhimlő globális egészségügyi fenyegetést jelent-e, mivel az esetek száma 9200-ra emelkedett.

Az ENSZ-ügynökség a múlt hónapban elutasította, hogy globális vészhelyzetet hirdessen a majomhimlő miatt. Mivel azonban a fertőzések száma az elmúlt hetekben jelentősen megnőtt, a szervezet várhatóan a jövő héten újra összeülő sürgősségi bizottságban mérlegelni fogja, hogy kiadja-e a legmagasabb szintű riasztást.

"A majomhimlővel foglalkozó sürgősségi bizottság a jövő héten újra összeül, és megvizsgálja a tendenciákat, hogy mennyire hatékonyak az ellenintézkedések, és ajánlásokat tesz" a járvánnyal küzdő országoknak és közösségeknek - mondta Tedros Adhanom Ghebreyesus, a WHO főigazgatója egy virtuális sajtótájékoztatón.

A WHO nem közölte, hogy a bizottság melyik napon vagy napokon tart rendkívüli ülést.

Idén eddig 63 országból mintegy 9200 majomhimlős megbetegedést jelentettek, szemben a július 4-i alig több mint 6 ezerrel - közölte az ügynökség. Idén három halálesetet jelentettek a vírus miatt.

A majomhimlő valószínűleg kitört, nehéz lesz kiirtani, mondja Dr. Scott Gottlieb

A legtöbb ember a mostani, legújabb járvány során két-négy hét alatt felépül a majomhimlőből az amerikai járványügyi és megelőzési központok szerint. A vírus azonban fájdalmas kiütést okoz, amely az egész testre kiterjedhet. A vírust elkapott emberek szerint a kiütés, amely pattanásokhoz vagy hólyagokhoz hasonlít, nagyon fájdalmas lehet.

A WHO legutóbb 2020 januárjában hirdetett globális egészségügyi vészhelyzetet a Covid-19 járvány miatt, majd a következő év márciusában világjárvánnyá nyilvánította. A WHO vészhelyzeti szabályzata szerint nincs hivatalos eljárás arra, hogy világjárványt hirdessen ki, ezért a fogalmat lazán definiálják. Az ügynökség 2020-ban világjárvánnyá nyilvánította a Covidot, hogy figyelmeztesse az önelégült kormányokat a vírus "riasztó mértékű terjedésére és súlyosságára".

A Coviddal ellentétben a majomhimlő nem új vírus. A tudósok 1958-ban fedezték fel először a majomhimlőt a kutatáshoz használt, fogságban tartott majmoknál, és 1970-ben igazolták az első emberi esetet, amikor egy ember megfertőződött a vírussal Zaire államban, a mai Kongói Demokratikus Köztársaságban. A majomhimlő ugyanabba a víruscsaládba tartozik, mint a himlő, bár enyhébb betegséget okoz. A WHO és a nemzeti egészségügyi szervek több évtizedes tapasztalattal rendelkeznek a himlő elleni küzdelemben, amelyet 1980-ban felszámoltnak nyilvánítottak. A himlő elleni sikeres küzdelem fontos ismeretekkel szolgálhat az egészségügyi tisztviselők számára a majomhimlő elleni küzdelemhez.

A jelenlegi majomhimlőjárvány rendkívül szokatlan, mivel széles körben terjed olyan észak-amerikai és európai országokban, ahol a vírus általában nem fordul elő. Európa a járvány globális epicentruma, amely a 2022-ben világszerte megerősített fertőzések több mint 80%-át jelentette. Az Egyesült Államokban több mint 760 esetet jelentettek 37 államból, Washingtonból és Puerto Ricóból.

Történelmileg a majomhimlő alacsony szinten terjedt Nyugat- és Közép-Afrika távoli részein, ahol rágcsálók és más állatok hordozták a vírust. Az emberek közötti átvitel a múltban viszonylag ritka volt, a vírus általában állatokról emberekre terjedt át. A WHO szerint a nemzetközi közösség a jelenlegi járvány kitörése előtt nem fordított elegendő forrást a majomhimlő elleni küzdelemre Afrikában.

Kapcsolódó:
Tovább a cikkhez
A kórház a COVID-19 fertőzések miatt létszámhiánnyal küzd, az oltási kötelezettség ellenére is
A kórház a COVID-19 fertőzések miatt létszámhiánnyal küzd, az oltási kötelezettség ellenére is
Az első amerikai kórház, amely minden alkalmazott számára előírta a COVID-19 vakcinát, most a fertőzések miatt létszámhiánnyal küzd. A houstoni Methodist Kórház több száz dolgozója munkanélküli, mert pozitív lett a COVID-19-et okozó vírusra adott tesztjük. Ugyanebben a kórházban 2021-ben 153 olyan alkalmazott mondott fel vagy bocsátották el, aki nem volt hajlandó beoltatni magát. Most a Methodist vezetése megpróbálja elhárítani a válságot. "Aggasztó, hogy egyre nő azoknak az alkalmazottainknak a száma, akik nem tudnak dolgozni, mert a COVID-19 vírus miatt betegeskednek otthon. A múlt héten csaknem 400 alkalmazott tesztje volt pozitív" - írta Dr. Robert Phillips, a Houston Methodist ügyvezető alelnöke és vezető orvosigazgatója egy július 12-én a The Epoch Times birtokába került belső e-mailben.

Tovább a cikkhez
Egyesült Királyság kormánya csendben közzétette: a covid halálesetek 91%-áért az oltások felelősek
Egyesült Királyság kormánya csendben közzétette: a covid halálesetek 91%-áért az oltások felelősek
Miközben Boris lemondása és a "világvége" hőhullám elterelte a figyelmét, az Egyesült Királyság kormánya csendben közzétette azokat az adatokat, amelyek megerősítik, hogy a 2022 eleje óta a háromszorosan beoltottak a COVID halálesetek 91% -áért felelősek. A brit közvéleményt az elmúlt héten megzavarták a non-stop hírek Boris Johnson lemondásáról az Egyesült Királyság miniszterelnökeként, a találgatások arról, hogy ki léphet a helyébe, és a világvége forgatókönyvek egy hőhullámról, amelynek hőmérséklete egy kellemes naphoz hasonlítható a medence mellett egy külföldi nyaraláson. Miközben azonban a mainstream média a fentiekre irányította a közvélemény figyelmét, és egyúttal manipulálta őket, hogy egy kis napsütés miatt féltsék az életüket, az Egyesült Királyság kormánya csendben közzétett egy jelentést a Covid-19 halálesetekről.

Tovább a cikkhez
A WHO becslése szerint a
A WHO becslése szerint a "védőoltások" 15%-kal fogják csökkenteni a világ népességét
David Martin, PhD, bizonyítékokat mutat be arról, hogy a Covid-19 injekciók nem vakcinák, hanem biofegyverek, amelyeket a népirtás egy formájaként használnak a globális lakosság körében. A Covid-19 injekciók által előállított tüskés fehérje egy ismert, aggodalomra okot adó biológiai ágens. Martin úgy véli, hogy a halálos áldozatok számát már 2011-ben nyilvánosságra hozhatták, amikor az Egészségügyi Világszervezet bejelentette az "oltások évtizedét". Az oltás évtizedének célja a népesség 15%-os csökkentése volt világszerte, ami körülbelül 700 millió halottat jelentene; az Egyesült Államokban ez 75-100 millió ember halálát jelentheti a Covid-19 oltás miatt. Arra a kérdésre, hogy ezek az emberek milyen időintervallumban halhatnak meg, Martin azt felelte, hogy "sok gazdasági okból remélik, hogy ez a mostani és 2028 közötti időszak".

Tovább a cikkhez
Élelmiszer-korlátozások az ENSZ 2030-as menetrendjéhez kötve; a Marburg-vírus és a COVID-19 kormányintézkedéseket vált ki
Élelmiszer-korlátozások az ENSZ 2030-as menetrendjéhez kötve; a Marburg-vírus és a COVID-19 kormányintézkedéseket vált ki
A műtrágyákat, nitrátokat és mezőgazdasági gyakorlatokat korlátozó politikák az ENSZ Agenda 2030 keretében bevezetett fenntartható fejlődési programokhoz kapcsolódnak. Olyan szervezetek, mint a Világgazdasági Fórum és a Bill & Melinda Gates Alapítvány kulcsszerepet játszanak e menetrendek megvalósításában. Hogy többet tudjunk meg a célokról és arról, hogy mit jelentenek a világ számára, meghívtuk különleges vendégünket, Alex Newman díjnyertes nemzetközi újságírót, hogy beszélgessen velünk. Eközben a halálos Marburg-vírus megbetegedéseiről érkeznek jelentések Afrikából, és a COVID-19 egy állítólagos új változata is terjedőben van. Mindkét eset miatt a kormányok és az egészségügyi hatóságok riadót fújnak; New Yorkban pedig az egészségügyi tisztviselők már azt mondják a lakosoknak, hogy kezdjenek el újra arcmaszkot viselni. A Crossroads házigazdájával, Joshua Philipp-pel élőben zajló kérdezz-felelek során megvitatjuk ezeket és más történeteket, és válaszolunk a közönség kérdéseire.

Tovább a cikkhez
Ausztrália: Az új-dél-walesi adatok azt bizonyítják, hogy ez a beoltottak járványa
Ausztrália: Az új-dél-walesi adatok azt bizonyítják, hogy ez a beoltottak járványa
Az új-dél-walesi ("NSW") egészségügy legutóbbi felügyeleti jelentése szerint a Covid injekciók "nagyon hatékonyak a vírusfertőzések súlyos hatásainak megelőzésében", és a kórházakban jelentősen felülreprezentáltak azok, akik úgy döntöttek, hogy nem "oltják be magukat". Amint azt saját adataik is bizonyítják, a nem beoltottak kórházi túlreprezentáltságáról szóló állítás teljes hazugság. Ebből következik, hogy mivel a kórházi kezelésnél és a halálnál nincs súlyosabb hatás, az állításuk, miszerint a kísérleti injekciók "nagyon hatékonyan megelőzik a súlyos hatásokat", szintén hazugság. De az adatok nem hazudnak, és az NSW Health adatai azt mutatják, hogy "az elmúlt hét hétben 37-szer nagyobb valószínűséggel kerül kórházba Coviddal, ha be van oltva, mint ha nincs" - írta tegnap Joel Smalley. És az oltás nélküliek sem halnak meg nagyobb arányban.

Tovább a cikkhez
A kommunista Trudeau pánikba esett, miután kormánya felfedte, hogy a négyszeres/háromszoros oltottak teszik ki a COVID halálozások 92%-át Kanadában
A kommunista Trudeau pánikba esett, miután kormánya felfedte, hogy a négyszeres/háromszoros oltottak teszik ki a COVID halálozások 92%-át Kanadában
A kanadai kormány által közzétett legfrissebb hivatalos adatokból kiderül, hogy a beoltott lakosság most már a Covid-19 halálesetek 92%-át teszi ki Kanada-szerte, és ezeknek a haláleseteknek közel felét a négyszeresen beoltott lakosság körében regisztrálták. Ne veszítsük el a fonalat... Az Önök kormánya és a Big Tech aktívan próbálja cenzúrázni a The Exposé által közölt információkat, hogy saját igényeiket szolgálják. Iratkozz fel most, hogy biztosan megkapd a legfrissebb cenzúrázatlan híreket a postaládádba... A kanadai kormány napi Covid-19 epidemiológiai frissítést készít, amelyben szórványosan, amikor csak kedvük tartja, új adatokat közölnek a Covid-19-es esetekről, kórházi kezelésekről és halálesetekről. Az alábbi táblázat a július 15-i frissítésből származik, itt található, és az esetek, kórházi kezelések és halálesetek számát mutatja be oltási státusz szerint 2022. június 12-ig. Sajnos a kanadai kormány megpróbálja megtéveszteni a közvéleményt azzal, hogy a megbetegedések, kórházi kezelések és halálesetek számát egészen 2020. december 14-ig visszamenőleg közli.

Tovább a cikkhez
Oltóanyag vírus: az oltottak közt is egyre magasabb a halálozás amerikai adatok alapján
Oltóanyag vírus: az oltottak közt is egyre magasabb a halálozás amerikai adatok alapján
Egyre több oltott hal meg az Egyesült Államokban - jelenti az ABC News. Mint írják, miközben 2021 augusztusában a halálozások 18,9%-át adták oltottak, 2022 februárjában ez a szám már 40%-ra ugrott. Arra is kitérnek, hogy 2021 szeptemberében a három oltást kapott személyek mindössze 1,1%-a vesztette életét, 2022 februárjában ez az arányszám 25%. Szakértők azt nyilatkozták a portálnak, hogy szó sincs arról, hogy a vakcinák ne lennének hatékonyak, csupán szükséges lenne a lakosságot immunizálni.

Tovább a cikkhez
Fű alatt publikáltak magyar kutatásokat a koronavírusról, életeket is lehetett volna menteni velük
Fű alatt publikáltak magyar kutatásokat a koronavírusról, életeket is lehetett volna menteni velük
Úgy tűnik, mégis gyűjtöttek és elemeztek adatokat az illetékes hazai hatóságok a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban. A 24.hu által megkérdezett szakértők szerint az erről nyilvánosságra hozott néhány mondatos összefoglalók szakmai szempontból sokat nem mondanak, viszont rendesen, érthetően, a járvány felfutó szakaszában kommunikálva akár életeket is menthettek volna. Érthetetlen, hogy a kutatásokat összefogó Emberi Erőforrások Minisztériuma eddig miért tartotta vissza ezeket az eredményeket. Nem kapott túl nagy nyilvánosságot április elején az a hír, hogy a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) és az Emberi erőforrások Minisztériuma (Emmi) megállapodást írt alá arról, hogy együttműködik a Covid-19-járvány kapcsán keletkező adatok, tapasztalatok tudományos feldolgozásában, elemzésében, értékelésében és közreadásában. Ez örvendetes, ugyanakkor az ötödik hullám végén kicsit késői fejlemény, ennek ugyanis a járvány kezdetén neki kellett volna állni, és folyamatosan közölni az elért, létfontosságú eredményeket - ahogy tették sok más európai országban is.

Tovább a cikkhez
Kozmetikázva is: Tavaly a koronavírusban elhunytak negyede volt legalább egyszer oltott
Kozmetikázva is: Tavaly a koronavírusban elhunytak negyede volt legalább egyszer oltott
2022. május 25-én újabb adatigénylést nyújtottunk be a Nemzeti Népegészségügyi Központnak (NNK), amelyben az elhunytak oltási kórtörténetét szerettük volna megtudni: ha az elhunyt kapott oltást, mennyit és milyen típusú oltóanyagot. Ugyan az oltóanyag típusát az NNK nem adta ki, többszörös pontosítás után egy hónap elmúltával megkaptuk a választ adatigénylésünk első felére, melyet ráadásul településszintű bontásban is be tudunk mutatni. Az adatbázisból kiderül, hogy 2021-ben az elhunytak egynegyede kapott legalább egy oltást. Május végén több hónapos várakozás után megkaptuk a Nemzeti Népegészségügyi Központtól azt az adatigényléssel elkért táblázatot, ami a koronavírusban elhunytak településszintű, idősoros adatait tartalmazta. Az erről szóló, május 24-i cikkünkben bemutattuk az adatbázis legszembetűnőbb furcsaságát is, miszerint a kapott táblázatban az adott időtartamra összesített elhunytak száma 1630 fővel kevesebb volt a központi kommunikáció által, a koronavirus.gov.hu-n naponta közzétett elhunytak számánál.

Tovább a cikkhez
A Vatikánban megkezdődött a koronavírus elleni harmadik oltás kampánya
A Vatikánban megkezdődött a koronavírus elleni harmadik oltás kampánya
A Vatikánban októberben kezdődött meg a Covid-19 elleni vakcina harmadik dózisának elosztása, amelyet először a leginkább veszélyeztetett és idős korú személyeknek adnak be. A Vatikánvárosi Állam Egészségügyi és Higiéniai Igazgatósága október második felétől megkezdte a Covid-19 elleni oltóanyag harmadik dózisának elosztását a 60 év felettiek és a veszélyeztetett személyek számára. A Vatikánban 2021. január 13-án vette kezdetét az oltási kampány a koronavírus okozta világjárvány leküzdése érdekében. 2021 májusa óta, a vatikáni alkalmazottakon túl, mintegy 1200 szegény és hajléktalan személy kapta meg a vatikáni egészségügyi rendszernek köszönhetően az oltóanyagot, akik nagyrésze 40 és 50 közötti, többféle patológiában szenvedő személy. Az oltási kampány a vatikáni VI. Pál teremnél berendezett térben zajlott és zajlik. Október 1-től a vatikáni alkalmazottak számára kötelezővé tették a Green Pass-t, amelyet oltási igazolvánnyal vagy koronavírus elleni negatív teszttel lehet megkapni.

Tovább a cikkhez
dr. Balogh Sándor: A judeo-kereszténység
dr. Balogh Sándor: A judeo-kereszténység
EZRED-VÉGI ÖNVIZSGÁLAT A VATIKÁNBAN cím alatt irt egy beszámolót1998-ban GARZO FERENC, az MTI Római riportere. A cikk szerint "A zsidóellenesség Isten és az egyház megsértése. Ez a főgondolat jutott kifejezésre abban a záróközleményben, amely összegezte a múlt hónapban a Vatikánban rendezett háromnapos konferencia munkáját. A tanácskozásokon, amely "A zsidóellenesség gyökerei a keresztény környezetben" címet viselte, 60 keresztény tudós, teológus, egyházi személyiség vett részt. Előadásaikból állt össze a mondanivaló, amely elméleti alapja lesz a nagy pápai bocsánatkérésnek: az egyházfő a 2000. év Nagy Jubileumának alkalmából ünnepélyesen fogja majd megkövetni a zsidóságot a keresztények által elkövetett bűnökért(...)

Még egyszer a "lóbalesetről, nem annyira polkorrektül!

""Fizess félmilliót, vagy megölünk!"
- Megvadult ló miatt akarta meglincselni és lefejezni a vétlen sofőrt a cigány horda Szekszárdon
Imre és felesége békésen autóztak egy szekszárdi utcán, amikor egy ló rohant neki a kocsijuknak.

Ezután a patás gazdái még őket akarták meglincselni, a férfi és két polgárőr védte meg a rémült asszonyt a támadástól, írja a Bors.
Az egyik házból a ló egyenesen nekirohant a kocsijuknak, teljesen összezúzva az autó oldalát.

Fizess félmilliót, vagy megölünk!

Az állat gazdái azonban bocsánatkérés helyett a saját kultúrájuk szerint jártak el: kirohantak a házból, és rögvest támadásba lendültek, kis híján agyonverték a döbbent párt.
Nem lehetett elkerülni az ütközést Imre és felesége aznap csak egy átlagos vásárlásra mentek: lakásfelújítás miatt az egyik áruházba indultak. Imre egy elkerülő utat választott, ahogy máskor is tette ezt.
- Egy útjavítás miatt lassítottam, mert szembeforgalom volt, negyvennel, ha haladtam. Egy másodperc alatt történt az egész: már csak azt láttuk, hogy egy lófej nekicsapódik a szélvédőnek, majd rögtön egy házból kirohannak, és ordítják: megölünk, ez a ló félmillióba került, fizessétek ki!
Az állat egyenesen a kocsi oldalának rohant neki, így Imrének esélye sem volt arra, hogy meglássa az állatot.
Polgárőrök és a férj mentette az asszonyt
- Miközben ők cirkuszoltak, kiszálltam a kocsiból, de mondtam a feleségemnek, hogy zárja be az autót. Az első dolgom volt, hogy megnézzem a lovat, ők ugyanis cirkuszoltak, nem néztek rá, pedig egy másik ló is szaladgált ott, amelyet nem tudtak befogni, a forgalmat le kellett állítani - emlékezett vissza Imre.
A történet ekkor kezdett eldurvulni: az egyre nagyobb tömegben kisereglő család életveszélyes fenyegetőzésbe kezdett. - Már a fejünk levágásával fenyegettek és azzal, hogy hozzák a machetét, szegény feleségem bent sikoltott és sírt a kocsiban - elevenítette fel a részleteket a férfi. A bezárt ajtót feltörték a feleségem oldalán. Nem gondolkoztam, ellökdöstem onnan őket, és próbáltam kimenekíteni a feleségem. A legfontosabb az volt, hogy őt ne verjék agyon - szögezte le. Miközben kiszedte feleségét az autóból, Imrét folyamatosan támadták, kétszer hátba rúgták. A férfi azt mondta: már az olaszliszkai eset jutott az eszébe.

Polgárőrök mentették ki őket a kormányerőforrások karmai közül Lehetséges, hogy az eset valóságos tragédiába fulladt volna, azonban két polgárőr közbeavatkozott.
- A kocsimat viszont még ezek után is rugdosták, ordibáltak, hogy megtalálnak és megölnek, viszont szerencsére a rendőrök is hamar kiérkeztek.
A két polgárőrnek örökké hálás leszek, ameddig élek. Az ő szolgálatkészségüknek és elhivatottságuknak is köszönhető, hogy nem történt nagyobb baj - fogalmazott a férj, aki hozzátette: az autóban körülbelül félmillió forintos kár keletkezett. - A biztosítóval egyeztetés folyik.
Ha sikerül, megjavítjuk, és próbáljuk elfelejteni ezt a rémálmot.
A rendőrség szabálysértési eljárást kezdeményezett, közleményükben ők is elmondták: a nyitott ajtón keresztül, emberi felügyelet nélkül rohant ki a ló féktávolságon belülre.
Hopka Dániel - Facebook

Kiszárd egy újabb tó Magyarországon, látványos képeken a majdnem teljesen üres meder
Kiszárd egy újabb tó Magyarországon, látványos képeken a majdnem teljesen üres meder

Kiszárd egy újabb tó Magyarországon, látványos képeken a majdnem teljesen üres meder
2022. július 20. Portfolio

Az aszály és a meleg nyár nem csak a mezőgazdaságot sújtja rendkívüli módon, újabb kisebb tó készül teljesen kiszáradni Magyarországon.

Az MTI fotóriportere, Komka Péter közölt drónnal készített panorámafotókat a szinte teljesen kiszáradt Halda-tóról, amely Nógrád megyében, Bátonytenyere település mellett található, íme:

Kiszárd egy újabb tó Magyarországon, látványos képeken a majdnem teljesen üres meder
Fotó: MTI Fotó/Komka Péter

Kapcsolódó:
Tovább a cikkhez
Debrecen mellett kiszáradt egy tó, szomorú fotókon az üres tómeder
Debrecen mellett kiszáradt egy tó, szomorú fotókon az üres tómeder
MTI publiceerde een reeks foto's van Lake Vekeri, meer bepaald van zijn bijna volledig opgedroogde bedding. De afgelopen weken en dagen hebben we vele malen geschreven over het feit dat het waterpeil van het Velencemeer dit jaar na vorig jaar weer laag staat, en de situatie is sinds vorig jaar niet echt verbeterd, ook veel mensen maken zich zorgen over de waterkwaliteit en het waterpeil van het Balatonmeer, en dat er in sommige nederzettingen in de provincie Pest en Gárdony om verschillende redenen problemen met de watervoorziening zijn ontstaan. Nu presenteerde MTI een ander "waterprobleem", dit keer in foto's: Lake Vekeri bij Debrecen is volledig opgedroogd

In opbouw! Afmelden Leiratkozás Alle rechten voorbehouden! © 2022 Map