Nemzeti Hirhalo hirlevel rendszer Map

Az elmúlt 2 év legnagyobb botránya
és végre igazsága robbant ki és borul az egész gépezet Wuhantól a Big Tech cenzúrán és médián át Fauciig és politikusokig!

Az elmúlt 17 hónap hazugsága, félrevezetése miatt vizsgálatot indítanak szenátorok! Mivel egyértelmű, hogy a vírus laborból szabadult ki és ember alkotta, valamint 1,5 éven keresztül tagadták, cenzorálták a Big Pharma vakcinaipar, a CDC és a Big Tech összejátszásával a világjárvány ügyében feltett legfontosabb kérdéseket, töröltek tudósokat, orvosokat a véleményük miatt, ezért mindenre fényt kell deríteni!

- Miért nem beszéltek soha a megelőzés és a korai kezelés fontosságáról, módszereiről?

- Miért játszott össze Kínával a CDC, a WHO és Anthony Fauci mellett sokan mások?

- Ha teljes karantén alá helyezték azonnal Wuhant és tartományát és a lakosok nem hagyhatták el vagy utazhattak Kína más részeire, akkor hogyan engedhették, hogy a világ többi részébe akadálytalanul utazhassanak?

- Hogyan szabadulhatott el a Big Tech cégek hatalma, hogy orvosokat, tudósokat, amerikai elnököt hallgattatnak el a véleménye miatt?

- Miért tartották másfél éven keresztül félelemben at embereket, a saját gyerekeinket maszkok mögé zárva vagy őrült oltással fenyegetve, tanulástól és közösségi kapcsolatoktól megfosztva?

- Felelősségre vonás, vizsgálat, tisztánlátás és a hazug propaganda leállítására van szükség, de azonnal!
Mert felelősök igenis vannak és tetten érhetőek, sőt az Alternatív Média segítségével tudható volt mindez!

Az 21 század legnagyobb botránya, legmocskosabb összeesküvése van folyamatban és remélhetőleg a lelepleződése is! (VilagHelyzete)

Blackburn Leads Colleagues in Press Conference on Big Tech Censorship of COVID-19 Origins FULL
Hivatalos videó: Az Egyesült Államok szenátusa ma bejelentette - Corona hazugság
A média leplezi az igazságot, a Big Pharma és a WHO felelősségre vonható. Néhány igazi óriási hír.
Itt is látható

2021 június 11.
"A mai szenátusi GOP sajtótájékoztatón Marsha Blackburn szenátor arra szólította fel Dr. Anthony Faucit, hogy hagyjon fel az Országos Allergiai és Fertőző Betegségek Intézetében végzett munkájával, és tegyen vallomást a kongresszus előtt a Facebookkal való esetleges kommunikációjáról."
Emlékeztető:
A 80 éves Fauci a Nemzeti Egészségügyi Intézet szakembere az USA-ban a Covid-19 "válaszának arca" lett, dicséretek és heves kritikák özöne is érte.
Az ország legnagyobb orvosbiológiai kutatóintézetének igazgatójától dr. Faucinak küldött, 2020. januári e-mail azt sugallta, hogy a vírus "szokatlan jellemzői" arra utalhatnak, hogy megtervezték.
Idén májusban Dr. Fauci azt mondta, hogy "nincs meggyőződve" a vírus természetes eredetéről, és támogatta az ezirányú nyomozást.
A republikánusok szerint Fauci ellentmondásos nézeteket képvisel a vírusról.
Blackburn, Rubio, Cotton követeli Fauci lemondását vagy Biden elbocsátását
(Google gyorsfordítás innen: foxnews.com)

A kritikusok válaszára Fauci az ellene irányuló támadásokat egyenlőnek veszi a tudomány elleni támadásokkal
Brooke Singman | Fox hírek

A Biden-adminisztráció szerint Fauci munkája egyelőre biztonságos

A Biden-adminisztráció szerint Fauci munkája egyelőre biztonságos
A Fox News 'Peter Doocy beszámolója szerint a GOP törvényhozói azt követelik, hogy menesztessék a legfőbb orvost a 'Különleges jelentés' címmel

KIZÁRÓLAG: Marsha Blackburn, Marco Rubio és Tom Cotton republikánus szenátor lemondásra szólítja fel Dr. Anthony Faucit, mondván, hogy "elvesztette az amerikai nép bizalmát" a COVID-19 eredetével kapcsolatos vita közepette - nyernének a távozásával, a republikánus szenátorok felszólítják Biden elnököt, hogy bocsássa el.

"Faucinak le kell mondania" - mondta Blackburn a Fox Newsnak a héten adott interjújában. A Biden-adminisztrációnak meg kellene kérnie, hogy lépjen le tisztségéről.

FAUCI A GOP KRITIKÁJÁRÓL: Rengeteg támadás van ellenem: "őszintén szólva a tudomány ellen"

"16 hónapja láttuk, hogy Dr. Fauci elzárkózott az információktól, elutasította a COVID eredetének valószerű magyarázatait és egyenesen hazudott a Kongresszusnak" - mondta Rubio a Fox News-nak. "Állítólag tényeken alapuló közegészségügyi tisztviselő, nem pedig az igazságot elferdítő szakértő, hogy megfeleljen személyes megítélésének."

Rubio hozzátette: "Ha Biden elnök elkötelezett a tudomány iránt, és megtalálja az igazságot a COVID-ról, ki kellene rúgnia Faucit."

A Biden-adminisztráció szerint Fauci munkája egyelőre biztonságos
Faucinak, Kínának, a WHO-nak meg kell válaszolnia a Wuhanban a "funkciónyereség" kutatásával kapcsolatos kérdéseket: Blackburn Videó

"Dr. Fauci ismételt kijátszással, félrevezetéssel és politizált kijelentéseivel elvesztette az amerikai emberek bizalmát" - mondta Cotton. - Ha nem mond le, Joe Bidennek el kellene bocsátania.

Marco Rubio szenátor: ha Biden hisz a tudományban, ki kell rúgnia Faucit

A republikánus felszólítja Faucit, hogy lépjen vissza posztjáról, miután Fauci e-mailjeit a múlt héten közzétették az információszabadságról szóló törvényen keresztül, amely feltárta a hamisságokkal kapcsolatos egyre gyakoribb kéréseit, és korai kétségeit az elmélettel kapcsolatban, miszerint a COVID-19 laboratóriumból szivárgott ki.

Fauci szerdán válaszolt a kritikákra, mondván, hogy az ellene irányuló támadások "a tudomány elleni támadások".


"Mindazok, amelyekről a kezdetektől fogva következetesen beszéltem, alapvetően a tudományon alapultak" - mondta Fauci az MSNBC Chuck Toddnak adott interjúja során. "Néha ezek a dolgok kényelmetlen igazságok voltak az emberek számára, és vádakat tapasztaltak ellenem. Így ha próbálkozásod tudottan rám irányul, mint közegészségügyi tisztviselőre és tudósra, akkor nemcsak Dr. Anthony Faucit támadod meg, a tudományt támadod."

Hozzátette: "És bárki, aki megnézi a történéseket, ezt egyértelműen látja. Aludnia kell, hogy ne lássa ezt. Ez történik. Ez történik a tudomány és az igazság ellen."


A Fehér Ház kritika közepette védi Faucit, a pandémia idején az ország "tagadhatatlan eszközének" nevezi, Biden elnök szerint Fauciban "nagyon bízik".

Fauci: ne legyen "vádaskodó" Kínával a koronavírus vizsgálatában

Ezen a héten Jeffrey Zients, a Fehér Ház koronavírus elleni munkacsoportjának igazgatója megvédte Faucit a támadásoktól, és az elmúlt két évtizedben hozzájárult ahhoz, hogy "kitalálja és befektessen" az oltóanyag-mRNS-be, hogy készek legyünk arra az esetre, ha a rosszabb bekövetkezne.

- Először így kapta meg az oltóanyagát - mondta Zients. - Szóval, köszönöm, Dr. Fauci.

A múlt héten, miután közzétették e-mailjeit, Jen Psaki, a Fehér Ház sajtótitkára azt mondta, hogy Fauci "tagadhatatlan eszköz volt hazánk világjárvány-elhárításában", és azt mondta, hogy nincs olyan körülmény, amely el tudná képzelni, hogy Biden elnök kirúgja Faucit.

"Több globális egészségügyi válság kezelését felügyeli, és az ellene indított támadások minden bizonnyal olyanok, amelyek mellett nem állhatnánk ki" - mondta Psaki, hozzátéve, hogy nincs több hozzáfűznivalója az ügyben.

- El tudsz képzelni olyan körülményeket, amikor Biden elnök valaha kirúgja őt? - kérdezte a Fox News Peter Doocy.

- Nem - válaszolta Psaki.

Az egyik e-mailben a National Institute of Health (NIH) igazgatója, Francis Collins, Faucinak, az Országos Allergia- és Fertőző Betegségek Intézetének (NIAID) igazgatójának egy linket küldött egy Fox News jelentéshez, amely hitelt adott az elméletnek. A koronavírus Wuhanból származhat. Virológiai Intézet az "összeesküvés lendületet ad" témával. Fauci válasza teljesen átdolgozott.

2020. február 1-jei e-mailben Kristian Andersen immunológus azt írta Faucinak, hogy a vírusnak "szokatlan tulajdonságai" vannak, amelyek laboratóriumi manipulációra utalhatnak. Andersen és csapata ezután tovább vizsgálta az elméletet, és tanulmányaik azt mutatták, hogy a vírus nem "laboratóriumi konstrukció vagy szándékosan manipulált vírus" - áll az e-mailekben.


Újabb e-mail érkezett Faucihoz Peter Daszaktól, aki az EcoHealth Alliance-t irányítja. Az NIH milliónyi támogatást kapott, köztük a Fauci ügynökség, a NIAID 600 000 dolláros támogatását, amelyet később a Wuhani Virológiai Intézetnek fizetett az eredet kockázatának tanulmányozására a koronavírusok megfertőzhetik az embereket.

"Csak egy személyes köszönetet akartam mondani munkatársaink és munkatársaink nevében, amiért nyilvánosan kiálltak és kijelentették, hogy a tudományos bizonyítékok alátámasztják a COVID-19 természetes eredetét az emberre átterjedéséből, nem pedig laboratóriumi kiadást a Wuhani Virológiai Intézet "- mondta Daszak egy e-mailben. Fauci így válaszolt: "Nagyon köszönöm a kedves jegyzetet."

Biden elnök a múlt hónapban nyilvánosságra hozta azt a nyilatkozatot, amelyből kiderül, hogy az amerikai hírszerző közösség "két lehetséges forgatókönyv körül összefogott" a COVID-19 eredetével kapcsolatban, "beleértve azt is, hogy egy fertőzött állattal való emberi érintkezésből vagy laboratóriumi balesetből származott-e", és "további nyomon követést" kért.

Kevin McCarthy, a legfelsobb ház republikánusa felszólítja Faucit, hogy mondjon le vagy menesztik

Az elnök arra kérte a hírszerző közösséget, hogy "megkétszerezze erőfeszítéseit olyan információk összegyűjtésére és elemzésére, amelyek közelebb hozhatnak minket a végleges következtetéshez, és 90 napon belül tegyen jelentést nekem" - mondta Biden.

Egy ismerős forrás a Fox Newsnak elmondta, hogy az adminisztráció nem zárja ki a tudományosan hiteles hipotéziseket, de figyelmét az elnök szerdai nyilatkozatában említett forgatókönyvekre összpontosítja.

A forrásnak nem volt tudomása a laboratóriumi szándékos szivárgást alátámasztó jelenlegi bizonyítékról, ehelyett Biden nyilatkozatában hangsúlyozta a "laboratóriumi baleset" szóhasználatát.

Fauci azóta azt mondta, hogy "nyitottan gondolkodik" a vírus eredetéről.

Eközben Blackburn, Rubio és Cotton nincsenek egyedül. Kevin McCarthy, a ház republikánus vezetője felszólította Faucit is, hogy vonuljon vissza, vagy hogy Biden mentse fel tisztségéből.

És számos más házi republikánus követeli, hogy Fauci vallomást tegyen a kongresszus előtt az e-mailjeiről, az Egyesült Államok által finanszírozott kutatásról a Wuhani Virológiai Intézetben és egyebekről.

A Fox News Morgan Phillips és David Rutz közreműködött a jelentés elkészítésében.
Brooke Singman a Fox News politikai riportere. Kövesse őt a Twitteren a @BrookeSingman oldalon.

Kapcsolódó:
Kiszivárgott a WHO járvány eredetével kapcsolatos jelentéseKiszivárgott a WHO járvány eredetével kapcsolatos jelentése
A Telegraph idő előtt hozzájutott a WHO jelentéséhez, amelyben arról írnak, hogy mesterséges vagy természetes mutáció "eredménye"-e az emberről emberre terjedő, világjárványt okozó új koronavírus. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) által a Sars-Cov-2 eredetéről készített, nagyon várt jelentés azt a következtetést vonja le, hogy a sokak - így az amerikai járványügyi központ egykori vezetője, Robert Redfield - által feltételezett, vuhani laboratóriumból történt szivárgás - bár lehetséges, de "rendkívül valószínűtlen". A Telegraph idő előtt megszerezte a jelentés egy példányát, amelyet vasárnap este a világszervezet bizalmas alapon megküldött minden államnak. A jelentés szerint a vírus valószínűleg a denevérektől egy "közbenső állatgazdán" keresztül terjedt át az emberre, azt megelőzően, hogy 2019 decemberében wuhani gócponttal világjárvánnyá alakult volna.

Marsha Blackburn válaszokat követel a kínai koronavírus eredetéről: 'Fire Fauci'Marsha Blackburn válaszokat követel a kínai koronavírus eredetéről: 'Fire Fauci'
Marsha Blackburn szenátor (R-TN) a legfrissebb republikánus törvényhozó, aki felmelegítette a hőt, és válaszokat követelt a kínai koronavírus eredetéről, miután beszámoltak arról, hogy a megválasztatlan bürokraták akadályozták a nyomozókat a wuhani labor szivárgáselméletében a Trump-korszakban, és végül felszólítva Dr. Anthony Fauci kirúgását. Blackburn kifejezetten felszólította Fauci, aki a Fehér Ház orvosi tanácsadójaként szolgál, elbocsátását követően, miután megjelentek olyan leleplező e-mailek, amelyek megmutatták, hogy Fauci hogyan kezelte a pandémiát a színfalak mögött, és sok esetben privát módon fejezte ki az eltérő nézeteket. Blackburn a Fauci és Mark Zuckerberg, a Facebook vezérigazgatója közötti e-mailekkel kapcsolatos gondolatait tárta fel a Fox Business-en való megjelenése során. "Amit tudunk, az az, hogy Dr. Fauci és Mark Zuckerberg ebben az ügyben mindenképpen cakkban voltak, és ez mindenképpen megérdemli a kongresszus figyelmét és vizsgálatát" - mondta a tennessee-i szenátor, hozzátéve: Azt is tudjuk, hogy Dr. Fauci PR-kampányt folytatott. Nem adott pontos tudományos információkat az amerikai embereknek. Különböző tényeket választott, hogy segítsen neki egy PR-kampányban. Tehát talán el kellene hagynia a posztját, és el kellene mennie egy hirdetési ügynökséghez, hogy megpróbáljon PR-kampányokat folytatni.

Greenwald elszakítja a CNN Stelterjét, hogy ájuljon Psaki felett: Greenwald elszakítja a CNN Stelterjét, hogy ájuljon Psaki felett: "Így működik az állami tévé"
"Ez az egyik legtisztább interjú egy állami tisztviselőtől, akit valaha látni fog" - írta Greenwald. Glenn Greenwald újságíró szerint a CNN Brian Stelter Jen Psaki, a Fehér Ház sajtótitkárának vasárnapi, széles körben bejáratott interjúja felhasználható az újságíróiskolákban. "Nem használok hiperboltot, amikor azt mondom, hogy azt az" interjút ", amelyet a @brianstelter tegnap Jen Psakival készített, az újságírói iskolában kell tanulmányozni. Ez az egyik legtisztább interjú egy állami tisztviselőtől, akit valaha is látni fog. A tévé funkciói "- írta Greenwald a CNN műsorvezetőjének kísérő videójának kíséretében, amely tanácsot kért a Biden flacktól.

Biden nagyon bízik Fauciban, miután több ezer e-mail került nyilvánosságraBiden nagyon bízik Fauciban, miután több ezer e-mail került nyilvánosságra
Biden elnök elmondta, hogy "nagyon bízik" Dr. Anthony Fauciban abban az időben, amikor a republikánusok támadják főorvosát, miután több ezer e-mailt tártak fel a koronavírus-járvány kezdetektől fogva. Az elnök frissítette az újságírókat, amikor távozott a del Rehoboth Beach-ről, és amikor kiment a szobából, az egyik azt kiabálta, hogy megkérdezze, "továbbra is" bízik-e Fauciban, az Egyesült Államok Allergiai és Fertőző Betegségek Intézetének (NIAID) igazgatójában). Néhány pillanattal később Biden visszadugta a fejét a szobába, és azt mondta: "Igen, nagyon bízom Fauci doktorban." Fauci erőteljesen átdolgozott e-mailjei arra késztették a republikánusokat, hogy válaszokat követeljenek a NIAID igazgatójától arra vonatkozóan, miért nem folytatta agresszívebben azt az elméletet, miszerint a koronavírus kiszivároghatott a kínai Wuhani Virológiai Intézetből (WIV).

A külügyminisztérium vezetőit arra figyelmeztették, hogy ne folytassák a COVID származási vizsgálatát: volt tisztviselőkA külügyminisztérium vezetőit arra figyelmeztették, hogy ne folytassák a COVID származási vizsgálatát: volt tisztviselők
iden a napokban megparancsolta a hírszerző közösségnek, hogy "megkétszerezze" az ezzel kapcsolatos erőfeszítéseket. A külügyminisztérium vezetőit figyelmeztették arra, hogy ne folytassanak nyomozást a COVID-19 eredetéről - erősítették meg a volt minisztériumi tisztviselők csütörtökön a Fox News-nak, attól tartva, hogy az felhívja a figyelmet a Wuhani Intézet kutatásainak amerikai finanszírozására, ahol a vírus elmenekült. A Vanity Fair arról számolt be, hogy a kínai kormány átláthatóságát szorgalmazó tisztviselőknek azt mondták, hogy ne vizsgálják meg a Wuhani Virológiai Intézet "funkciónyeresége" kutatását, mert ez az Egyesült Államok kormányzati finanszírozásának "nemkívánatos" figyelmét vonja be a kutatásba.

A YouTube betiltja Ron Johnson szenátort a COVID-19 korai kezelésének megvitatásáértA YouTube betiltja Ron Johnson szenátort a COVID-19 korai kezelésének megvitatásáért
A YouTube álláspontja az, hogy a webhely tartalmának szajkóznia kell, bármi is származik a szűk hatósági körből, annak ellenére, hogy pozícióik gyakran és drámai módon változnak. A Google YouTube fokozta az ülő amerikai szenátor drakón cenzúráját. Az erőteljes videomegosztó cég eltávolította a wisconsini Ron Johnson szenátor beszédéből készült videót, és legalább hét napra megtiltotta új videók feltöltését. Az akcióra több hónappal azután került sor, hogy a YouTube eltávolított két videót a COPID-19 korai kezelésének témájában a Szenátus belbiztonsági és kormányzati bizottsága által tartott meghallgatáson elhangzott tanúvallomásokról. A YouTube-cenzorok tiltják a nyilvánosság megtekintését. Johnson a Trump és Biden kormányzat bürokratáit azzal a feladattal bízta meg, hogy "ne csak figyelmen kívül hagyják, hanem az erőteljes kutatások ellen is dolgozzanak [az olcsó, generikus gyógyszerek újbóli felhasználása a korai kezelés érdekében]." Míg a nagy gyógyszergyárak és szövetségeseik az állami bürokráciákban és az Egészségügyi Világszervezet az új koronavírus új kezeléseire összpontosították kutatásaikat és finanszírozásukat, egyes orvosok és tanulmányok már évtizedek óta forgalomban lévő gyógyszerek mellett érveltek.

Az mRNS-vakcinák a vártnál többször váltanak ki szívizomgyulladást a fiatal férfiaknálAz mRNS-vakcinák a vártnál többször váltanak ki szívizomgyulladást a fiatal férfiaknál
A vártnál magasabb a szívizomgyulladásos esetek száma a fiatal férfiak körében az mRNS-oltások második adagjának beadása után - adta közre az MTI az amerikai Járványügyi és Betegségmegelőzési Központ (CDC) csütörtöki bejelentése nyomán. Az oltások biztonságosságát megfigyelő két amerikai rendszer előzetes adatai azt jelzik, hogy a myocarditis vagy pericarditis esetekről a bejelentések több mint fele az után érkezett, hogy a 12-24 éves korosztály tagjait Pfizer/BioNTech vagy Moderna vakcinával oltották - ez a korcsoport a beadott oltások kevesebb mint 9 százalékát kapta. Az oltásbiztonságossági adatbázis a szívizomgyulladás megnövekedett előfordulását mutatta a 16-39 évesek körében a második adag oltás után szemben az első oltás felvétele után megfigyelt aránnyal. A kevés adat azt mutatja, hogy a betegek 81 százaléka teljesen felépült a tünetekből. A CDC jövő héten értékeli a bizonyítékokat és akkor állapítja meg a szívizomgyulladás kockázatát a Covid-19 elleni mRNS-oltások után. A Pfizer és a Moderna eddig nem kommentálta a jelentést. Az izraeli egészségügyi tárca már a hónap elején közölte, hogy összefüggést talált az oltás és kicsiny számú myocarditis eset között főként fiatal férfiak körében, akiket a Pfizer koronavírus elleni vakcinájával oltottak be.

Európai Gyógyszerügynökség: Kapilláris szivárgási szindrómát okozhat az AstraZenecaEurópai Gyógyszerügynökség: Kapilláris szivárgási szindrómát okozhat az AstraZeneca
Az Európai Gyógyszerügynökség pénteken bejelentette, hogy az brit-svéd AstraZeneca gyógyszervállalat koronavírus elleni oltóanyag mellékhatásként kapilláris szivárgási szindrómát okozhat, ezért nem javasolja használatát azok számára, akiknél a jelenség már korábban is fellépett. A hágai székhelyű testület illetékes kockázatértékelő bizottsága (PRAC) hat olyan esetet vizsgált ki részletességgel, amelyeknél a cég Vaxzevria nevű oltóanyaga váltotta ki ezt az igen ritka tünetet, amely során a hajszálerekből folyadék szivárgott a testszövetekbe. A szindróma főként a karok és a lábak megduzzadását, alacsony vérnyomást, a vér alacsony albuminszintjét és besűrűsödését eredményezi. Az esetek többsége nőknél fordult elő, az oltást követő négy napon belül. Az érintettek közül háromnak jelent meg előzőleg a kórtörténetében a tünet. A PRAC úgy döntött, hogy a kapillárisszivárgás-szindrómát a vakcina új mellékhatásaként fel kell venni a termékismertetőbe, és nyomatékosan felhívni az egészségügyi szakemberek és a betegek figyelmét erre a kockázatra.****************************************************************

Corina Cretu: Magyarországon nem üldözik a korrupciót hanem művelik!
2021 jún 9. olkt.net - ec.europa.eu

Az Európai Bizottság korrupcióellenes testülete szerdán tette közzé a Magyarországról készült országjelentését, amiben összefoglalta, milyen területeken lát előrelépést az országban, illetve hol nincs fejlődés.

Corina Cretu: Magyarországon nem üldözik a korrupciót hanem művelik!
Corina Cretu Commissioner for Regional Policy./Kép. rador.ro

A jelentés megállapítja, hogy az erős növekedés kedvező feltételeket teremt ahhoz, hogy a kormány reformokat hajtson végre annak érdekében, hogy növelje a termelékenységet és megerősítse a növekedés alapjait, a gazdaság ellenállóképességét és a felzárkózást. Ugyanakkor a magyar gazdaság teljesítménye az Európai Bizottság megítélése szerint ciklikus jellegű növekedési periódus csúcsához közelít, termelékenysége azonban még ezzel együtt is elmarad a krízis előtti szinttől, ami gátolja a jövedelmek konvergenciáját. A Költségvetési Bizottság szerint a gazdaságpolitikának a túlfűtöttség elkerülése érdekében az ösztönzők leépítése, illetve szakképzéssel és oktatással a termelékenységet fokozó beruházások számára vonzó üzleti környezet megteremtése között kell egyensúlyoznia.

A Bizottság alelnöke és regionális uniós felhasználásért felelős biztos Corina Cretu 320 milliárdot követel az Európai Bizottság nevében Magyarországtól korrupció és más szabálytalanságok miatt illetve továbbra is elvárja, hogy a kormány csökkentse a költségvetési hiányt a középtávú deficitcél felé, mert enélkül újra emelkedhet a bruttó adósságráta.

A jelentés megállapítja azt is, hogy bár az elmúlt években a foglalkoztatottság növelése segített a jövedelmek felzárkózásában, de a termelékenység közben alig javult és mivel a munkaerő-tartalékok gyakorlatilag kifogytak, a dolgozó korú népesség pedig öregszik, ezért termelékenység javítása elengedhetetlen ahhoz, hogy az életszínvonal az uniós átlaghoz közeledjen.

Az autóipar kiemelkedő gazdasági jelentősége pedig kifejezetten erős kockázatot támaszt a növekedési kilátásokkal szemben a szakszervezeti akciók, továbbá a szabályozási és a technológiai környezet változása miatt.

Az előrelépések között említi a Bizottság, hogy a kormány úgy alakította az adórendszert, hogy több kisebb adónem eltűnt vagy összeolvadt másokkal. Közben tovább csökkent a közmunkában dolgozók száma, valamint a nyugdíjasok foglalkoztatására is kedvezőbb adószabályok vonatkoznak, ami segít, hogy újabb tartalékok szabaduljanak fel a foglalkoztatottságban.

Mérsékelt sikert sikerült elérni abban, hogy csökkenjen az átláthatatlan közbeszerzések száma. És azoknak az intézkedéseknek is csak korlátozott hatása volt, amiknek a fogyatékkal élő vagy roma gyerekek iskolai szegregációját kellett volna csökkenteniük.

Ugyanakkor nem voltak olyan intézkedések, amik csökkentették volna a korrupciót, szolgáltatási szektor szabályozói környezete sem javult és a kormányzati döntéshozatal sem vált átláthatóbbá.Ha voltak intézkedések, azok leginkább a közigazgatás integritására koncentráltak, de annak nem látják jelét, hogy a magasabb szintű korrupciót üldözték volna.

A jelentés megállapította, hogy a foglalkoztatottságban nagy a nemek közötti egyenlőség, amit részben azzal magyaráz, hogy nincs elég bölcsődei hely a 3 év alatt gyerekek elhelyezésére. És a korai iskolaelhagyók aránya is nőtt, pedig már korábban is magas volt a számuk. A társadalmi egyenlőtlenségek pedig leginkább az adórendszer és a szociális ellátás átalakítása miatt növekednek 2008 óta.

Pár nappal korábban a parlamenti bizottság elnöke, Ingeborg Grassle a Költségvetési bizottság uniós vezetője már elmondta, az OLAF-vizsgálat eredményeit továbbra is érvényesnek tartják, és ezen nem változtat az sem, hogy a magyar rendőrség nem talált bűncselekményre utaló nyomot, az Európai Bizottságnak az OLAF megállapításai is elegendőek. Innentől kezdve azonban az uniós követelés nem az Eliost és tulajdonosait érintik hátrányosan, hanem a magyar adófizetőket.

Legnagyobb motor a szegénység

Demján Sándor milliárdos (aki nincs már köztünk) szintén valami ehhez hasonlóval érvelt. Lehet, hogy az ő elképzelésükön alapszik a munkavállaló ellenes munkatörvénykönyv a maga két rabszolgatörvényével? A gyalázatos egykulcsos adó alkotmányos védelem alá helyezése, és a minimálbér megadóztatása is csodálatos ötlet! A kínai Fudan-egyetemmel a jegybanknak 2018 óta együttműködési megállapodása van. Matolcsy György (akinek havi 5 millió forint a fizetése és ő a jegybanki monetáris tanácsának elnöke is!) főtanácsadója a sanghaji Fudan-egyetemen végzett. / Forgó Irén

Kapcsolódó:
Öt éve tart a nyomozás a Híd a munka világába ügyében, de még mindig nem jutott el Farkas FlóriánigÖt éve tart a nyomozás a Híd a munka világába ügyében, de még mindig nem jutott el Farkas Flóriánig
Ha ma nem ült volna F. Flórián bent a parlamentben, nem lett volna meg a kétharmad. Legyünk pozitívak: a lopás annyira nyilvánvaló, hogy legalább nem zárja le a nyomozást Polt Péter. És reméljük azt is, hogy F. még szóba jön gyanúsítottként. Hiszen egyrészt mindent ő csinált, másrészt a HVG kérdésére sem válaszolt nemmel az ügyészség, hanem ezt írták: "konkrét személyt érintő, még végre nem hajtott eljárási cselekményt (gyanúsítást) érintő kérdésére sem adatvédelmi okokból, sem eljárási érdekből nem áll módunkban válaszolni." Ha tippelnem kellene, F. a választás után megy a levesbe. Kormányváltás esetén mindenképp! (Hadházy Ákos)

Orbán Viktornál lejárt lemez lett a járvány, újra a migránsfenyegetés szól a leghangosabbanOrbán Viktornál lejárt lemez lett a járvány, újra a migránsfenyegetés szól a leghangosabban
A miniszterelnök pénteki közrádiós interjújában egyértelművé tette, hogy lezártnak tekinti a járványkérdést, és ismét a migrációt lesz a következő időszak kommunikációs központi témája. Orbán Viktor péntek reggeli, Kossuth rádiós interjúja a nemrég bejelentett szja-visszafizetés kommentálásával kezdődött (jövőre minden családosnak visszajár az a személyi jövedelemadó, amit idén befizet). A kérdésre, miszerint ez az akció végül is nem ugyanaz-e, mint a nyugdíjprémium, a miniszterelnök azt magyarázta, van különbség, a családosok számára visszatérítendő adó azzal függ össze, hogy ők most épp aktívak, ezt a pénzt ők keresték meg, míg a nyugdíjprémium hálaadás az időseknek azért, mert a múltban annyit dolgoztak, és ezzel segítették az ország fejlődését. Az országnak most nem megy olyan nagyon jól, de az év további része sikeres lehet, mondta aztán Orbán. De mire való a siker? - tette fel a kérdést, aztán azzal válaszolt magának, hogy a legegyszerűbb az, hogy a sikerből fakadó pénzt visszaadjuk azoknak, akik megdolgoztak érte, különösen azoknak, akik a válság során a legnagyobb terhet vitték. Ezek a családosok.

Százmilliárdos cégvagyontól vált meg Mészáros Lőrinc volt feleségeSzázmilliárdos cégvagyontól vált meg Mészáros Lőrinc volt felesége
Eltűnt a legnagyobb, korábban családi tulajdonban lévő vállalkozások részvényesei közül Mészáros Lőrinc volt felesége. A százmilliárdos nagyságrendű állami megrendelésekkel kitömött építőipari cégeket összefogó Mészáros Építőipari Holding negyedét még tavaly vehette át exférje, májusban pedig már a család tőzsdén kívüli érdekeltségeinek nagy részét tulajdonló Talentis Group is kizárólag Mészáros Lőrinc kezében volt. Utóbbinak korábban a felét birtokolta Mészárosné Kelemen Beatrix. A tulajdonosi viszonyok átalakulásáról részleteiben még a cégbíróságnak sem számoltak be a cégek. A Mészáros Építőipari Holdingnál márciusban tartottak egy közgyűlést, amelyen ugyan elvileg nem született döntés erről, de ezt követően írták át a cég alapszabályában úgy a tulajdonosi szerkezetet, hogy a korábban Mészárosné birtokában lévő részvények volt férjéhez kerültek. A tranzakcióra azonban valószínűleg már hónapokkal korábban sor került, legalábbis erre utal, hogy a vállalat beszámolója szerint már 2020 végén sem volt tulajdonos Mészárosné.

Fideszes politikus szerint Stróman lehet MészárosFideszes politikus szerint Stróman lehet Mészáros
Schöpflin György, Orbán egyik korábbi EP-képviselője elszólta magát Mészáros Lőrinc gazdagodásával kapcsolatban. Valószínűleg nem dicséri meg érte egykori gazdája. A Válasz Online készített podcast adást Schöpflin Györggyel, a Fidesz-KDNP volt európai parlamenti képviselőjével. Beszélgettek például arról az aláírásgyűjtésről, amely közvetlen uniós támogatást szerezne a nemzeti régióknak. De Orbán Viktor és Donald Tusk megromlott kapcsolata is téma volt. A legérdekesebb rész viszont az volt, amikor szóba jött Orbán Viktor pénztárosa, Mészáros Lőrinc. Az egyik riporter felvetésére, miszerint Mészáros gazdagodását Brüsszel finanszírozta, Schöpflin György elmondta: Az OLAF és az Európai Parlament Költségvetési Ellenőrző Bizottsága is nézi a tagállamokat. El is jöttek Magyarországra és nagyon csóválták a fejüket. Valamikor el kell számolni ezekkel a pénzekkel.

Miben is előztük meg az Egyesült Királyságot?Miben is előztük meg az Egyesült Királyságot?
Menczer Tamás magyar politikus, műsorvezető, a negyedik Orbán-kormány államtitkára (forrás: wikipédia) Nemrégiben belépett a Fideszbe, mert mégiscsak úgy az igazi az államtitkári állás! Miben is előztük meg az Egyesült Királyságot? Vakcina beszerzésben okozott költségekkel biztosan, mert a kínai vakcinát nem lehet tudni, hányszoros felárral sózta el a terhünkre a fürkész csapat? 20 ezer forint/adag áron számolták, miközben a nyugati vakcinák ára átlagban 4000 forint/adag körül van. A 17 ezer körüli lélegeztetőgépet 20 millió forint/darab áron számolták el. Szlovéniában átszámítva 10 millióért. Ott kormányválság lett belőle, nálunk lehet, hogy azért nem lett, mert nálunk nincs egészségügyi miniszter? Sokat "sikerült" belőlük elajándékozni úgy, hogy még a fuvart is mi fizettük! És sok van belőle havi 90 millió forintért bérelt raktárban. Lehet, hogy már ott van tárolva a kb. 3 millió adag kínai vakcina is? Az, hogy lakosságarányosan legtöbben nálunk haltak meg, ezeknél nem számít! Béke poraikra... (Forgó Irén)

Jön a negyedik hullám Magyarországon?A kormány felelősségre vonása ellen: Jön a negyedik hullám Magyarországon?
Több vírusszakértő jelezte a közelmúltban: nem zárható ki, hogy újabb, negyedik hulláma lesz a Covid-19-járványnak Magyarországon. A vírus az őszi-téli hónapokban szokott felerősödni, ez jellemző a légzőszervi megbetegedésekre. A vírus az új mutációkkal bizonyította be, hogy alkalmazkodik. Oroszi Beatrix epidemiológus úgy véli: nem lett volna harmadik hullám, ha nem jön a brit variáns. A jövőbeni járványhullámok szempontjából tehát nem mellékes szempont a társadalom szereplőinek reakciója és a járványügy, valamint más döntéshozók felkészültsége. Vagyis hogy mekkora esélyt adunk a koronavírusnak a terjedésre, olvasható a Portfolio elemzésében. Kérdés, hogy a vakcina védelme meddig tart, s kell-e harmadik oltás. A portál szerint nehezen képzelhető el - látva főleg az elmúlt hetekben bekövetkezett oltakozási fáradtságot -, hogy a közösségi immunitás megfelelő szintjét eléri Magyarország. Oroszi Beatrix úgy látja, ha felüti a fejét az indiai (delta) variáns, akkor a nyájimmunitási határértéknek 80-87 százalék körül kellene lennie, ami - átlagosan 80 százalékos vakcinahatásosság esetén - százszázalékos átoltottságot feltételez az adott populációban.

Vinni még, ami menthető: A kormány rengeteg kórházat zárna be és több kórházban megszűnik a műtét!A kormány rengeteg kórházat zárna be és több kórházban megszűnik a műtét!
Hét kórházban megszűnne az aktív betegellátás, ezek közül egyben a krónikus is, további 13 kórházban pedig nem végeznének műtéteket a jövőben. Többek között ezek a tervek szerepelnek abban az RTL Híradó birtokába jutott dokumentumban, amit az Országos Kórházi Főigazgatóság készített a múlt héten, tette közzé az RTL Híradó. A kisvárosi kórházakban csak nappal lehetne szülni, ügyeleti időben nagyobb, megyei kórházakba kellene menniük a kismamáknak. A gyerekek viszont megkaphatnák születési helyként az anyjuk lakcímét. A városi kórházak főleg járóbeteg-ellátást, egynapos sebészetet és krónikus ellátást végeznének, a nagyobb műtéteket a megyei kórházak kapnák meg. De lennének olyan szakterületek is, amelyek még a megyei kórházakban sem mindenhol lennének elérhetőek, és országos szinten megszűnne közel 2500 aktív betegágy. Az Országos Kórházi Főigazgatóság az RTL Híradónak azt írta: ez egy munkaanyag, a benne szereplő adatokról még nem született döntést. Azt is írták, hogy alapelvük, hogy intézményt nem szüntetnek meg, de fontosnak tartják a betegellátás minőségét. Azt írják, hogy Magyarországon a szükségesnél több aktív ágy van, viszont az elöregedő társadalom miatt egyre több krónikus ágyra van szükség, és erre a problémára megoldást kell találni.

****************************************************************

Hszi Jinping megparancsolja Kína hadseregének, hogy készen álljon a háborúra "bármelyik pillanatban"
2021. január 5. scmp.com

Amint a PLA megkezdi 2021-es kiképzési programját, legfőbb parancsnoka hangsúlyozza a harci készültséget és a csúcstechnikát.
A csapat képességeinek csiszolásához a frontvonalbeli súrlódásokat kell felhasználni, és a kiképzési gyakorlatoknak tartalmazniuk kell a technológiát - mondta Xi Liu Zhen Pekingben.


Hszi Jinping megparancsolja Kína hadseregének, hogy készen álljon a háborúra bármelyik pillanatban
Kína Népi Felszabadítási Hadseregének a jelenlegi konfliktusokat kell felhasználnia katonai képességeinek csiszolására, a Hszi Csin-ping kínai elnök új évi parancsai alapján. Fotó: Reuters

Hszi Csin-ping kínai elnök az ország fegyveres erőinek az új év első megrendelésében hangsúlyozta a "teljes idejű harckészültség" szükségességét, Népi Felszabadító Hadsereg frontvonalbeli súrlódásokat kell használnia a csapatok képességeinek csiszolásához.

Xi, aki Kínának is elnöke Központi Katonai Bizottság (CMC), a legfelsőbb parancsnoki testület szerint a PLA-nak készen kell állnia "bármelyik pillanatban cselekedni", mivel az ország fegyveres erői hétfőn megkezdték az évi katonai kiképzést és gyakorlatokat.

Kína katonái új védelmi törvényekkel veszik át a haderő hatalmát

Az újév napjától hatályos jogszabályi módosítások eltávolítják az államtanács politikáját és döntéshozatalát. Az új törvények a Xi Jinping által vezetett Központi Katonai Bizottságnak is felhatalmazást adnak a polgári erőforrások mozgósítására.

Kína katonái új védelmi törvényekkel veszik át a haderő hatalmát
Xi Jinping kínai elnök a Központi Katonai Bizottság elnöke is. Fotó: Xinhua

Kína kibővítette erejét Központi Katonai Bizottság (CMC) - amelynek élén Xi Jinping elnök áll -, hogy katonai és polgári erőforrásokat mozgósítson a nemzeti érdek védelme érdekében, itthon és külföldön egyaránt. A honvédelmi törvény január 1-jétől hatályos felülvizsgálata gyengíti az Államtanács - a kínai kabinet - szerepét a katonai politika kialakításában, döntési hatáskörök átadásával a CMC-nek.

Kapcsolódó:

A Thaiföldi Bank hamarosan bevezeti a digitális bahtotA Thaiföldi Bank hamarosan bevezeti a digitális bahtot
A digitális baht hamarosan sújtja a thaiföldi gazdaságot, amint a központi bank teszteli életképességét és megvalósíthatóságát. A kriptovaluta-hullám arra késztette a kormányt, hogy tegyen lépéseket a pénzügyi befogadás érdekében. A digitális számlák megnyitására vonatkozó szabályozás a pénzmosási törvénnyel kombinálva. Thaiföld egyike annak a 13 országnak, amely legalizálja a kriptovalutát és előrelép a társaival szemben. Délkelet-Ázsia második legnagyobb gazdasága 2,5 milliárd dolláros kereskedési volumenet tapasztalt a helyi tőzsdéken tavaly. A Bank of Thailand (BoT) egy prototípus bevezetését tervezte, amely 10 millió thai bahtba kerül a kormány számára. A Giesecke és a Devrient német fizetési vállalat úttörője lesz. Ez utóbbi ügyfelek listáján 145 központi bank szerepel, és hatukkal progresszív állapotban van. Kínától eltérő eljárást követ, amely a saját digitális pénznemét tartalmazó piros csomagokat fog terjeszteni. Thaiföld 2 évig fogja működtetni a prototípust, mielőtt 5 év múlva ténylegesen megvalósulna.

Kényelmetlen igazság vagy megnyugtató hazugság?A legtöbb ember