Elk-ÚR-ak és a PPP



Kinek a tenyerébõl, csipegeted a zsoldkenyeret, kinek az érdekében vágod ki a balegyenest? (Ismeretlen szerzõ)



Elk-ÚR-ak és a PPP


(Öngól a sportcsarnokban)




Egyre elõbbre tolja a Fidesz szekerét ez a jó MSZP! Netán az amúgy is több, mint kétharmados gyõztes megbízásából, dolgoznak? Ha így van, a megbízók jó lóra tettek, mert a magukat baloldalinak nevezõ párt az emlékezetes 2006-os események után (persze, egész áldatlan, nyolc esztendõs hatalmi ténykedésükkel is) a politikai öngólok sorát követte el. Amikor például önként kellett volna távozniuk, de megvárták, amíg az ország és a választók dühe az utóbbi fölényes választási eredményt hozta! Most november 27.-én a Papp László sportcsarnokban a „Bajban Magyarország – Itt a helyed!” címû politikai nagygyûlésükön, mi másért szerepeltették az öklét rázó, Mesterházáról jött mûkedvelõnek is gyenge politikai, meg az adócsalásból is jelesen rutinos „sómen”-eket? És a késõn jött, de annál nagyobb reflektorfénybe került õszödi táncos „sztár” antré-ja? És a külön buszokkal érkezett PPP (Panel Proli Program) „értelmes” arcú résztvevõinek gusztustalan kiszólásai? Mindezt pedig a tévénézõk szemeláttára! Kell-e ennél utálatosabb jelenetsorozat és jobb reklám a Fidesz-KDNP-kormánynak?


Nem kell különösebben tehetséges politikai matematikus az alábbi egyenlet felállításához: Mesterháza-i küldött + Fletó +PPP = 0! Még egy ilyen rendezvény és a mai MSZP-s garnitúra vezetõinek viaszbábúi bekerülnek a híres, nevezetes (ma a volt Kúria épületben székelõ) Párttörténeti Intézet panoptikumába.


És mivel nincs olyan politikai szénásszekér, amelyre még egy-két villányi ne férne, a következõ politikai-tüntetési happeningre a következõ mûsorszámok ajánlatosak: Bajnai-Hagyó-Hunvald-Kóka kvartett, ének-és bûvészmutatványai: csak a kezünket nézzétek, mert csalunk! - címmel.


1./ MSZP-s politikai kérdezz-felelek élõ elõjáték: ki nincs még közülünk elõzetesben? Aki három nevet tíz perc alatt felsorol, piros sapkát, gyorsított eljárást és mûsoron kívüli beszélõt kap.


2./ Az emeszpé csodafegyvereinek felvonultatása: Mesterházi elvtárs,
az örökös miniszterelnök jelölt maximális marxizálása, ahogyan közel kerül a tömegekhez, ahogyan a kétharmadot törölné matematikából, a választási törvénybõl.


3./ Pogácsaevési verseny. Bemutatja Szûcs Erika volt szociális és volt tanulmánykészítési miniszter.


4./ Végül: Fórum. Húszezermilliárdot loptunk el, hová tettük, eftársak?- címmel. A helyes válaszadók között üres pénztárcákat sorsolnak.


További mûsorötleteket a majdani bírósági tárgyalások híranyagaiból ollózhatjuk össze.



2010. november. 28. Wéber Tünde