A sukorói sus-KUSSOLÓ Barátság Vezeték


A sukorói sus-KUSSOLÓ barátság vezeték
Hogyan csereberélt, akciózott a volt hatalmi elit a hátunk mögött? Újabb és újabb leleplezési adatok kerülnek elõ a sukorói potya-portya ügyében is. Gyurcsány és Bajnai például az eddigi információk szerint nem tudtak a dologról.
Kiderült azonban, hogy angolul levelezett már 2007-ben az izraeli befektetõvel és a King City Management sukorói buliban érdekelt tagjaival az akkor még gazdasági miniszterként regnáló, a késõbbi miniszterelnök Libaj(ajaj)nai? De ne csak egy oldalról nézzük az ügyet, közelítsünk más, netán libikóka szemszögbõl is. Mert, ha jól belegondolunk, felmerül a kérdés: hogyan levelezzen? Rovásírással, csõpostán, az elpasszolt fõposta épületen belül, méghozzá magyarul? Szegény libaügyileg rovott múltú alultáplált volt kormányfõ! Még az ág is húzza! Nahát! És mit ad Isten, 2008. május. 26.-án a parlament nándorfehérvári termében a magyarok gyõztek a leendõ kaszinósok felett. Megállapodtak az értékes ingatlan elpasszolásról, az egész ebadta beruházás részleteirõl. Mi mást kezdhettek volna egy ilyen vacak területtel. Mert micsoda is az a Velencei-tó? Nem Kaspi-tó és nem is Velence. És hogy éppen ott tanácsoztak? Naná, hogy ott! Netán a cinkotai restiben, vagy a Bálint közösségi házban kellett volna?
Majd, ha a parlamenti nándorfehérvári terembõl is kaszinó lesz, lehet szólni, cikkezni és háborogni, de errõl egyelõre(!) szó sincs. (legalábbis még nrm tudunk róla.) Elég nagy a gond, hogy 20 milliárdra becsült beruházást hiúsított meg néhányszáz hétvégiház-tulajdonos és megélhetési környezetvédõ. Úgy kell nekik! Hol kaszinóznak, golfoznak majd a helyi kisnyugdíjasok? És hol kapkodhatják a golf labdát, nyírhatják a füvet a diplomás munkanélküliek, ha nem lehet Sukorón? És hol ûzhetik az ipart az iparûzésileg illetékesek, és idegenforgalmi adóbevétel marad el, az állandó lakosok és (ki)választott vezetõik akarata ellenében.
A legabszurdabb azonban a Pest megyei és a Fejér megyei telekcsere bûnügy, a veszteség körüli cirkusz. A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztési Zrt. az albertirsai és pilisi területekre az M-4-es autópálya nyomvonalára esõ területre vételi ajánlatot tett a jószívû tulajdonos Joav Blumnak. Mégis elcserélte csereberélte 70 hektár értékes, a Velencei-tó partján lévõ sukorói állami tulajdonú területre! Érdekes. Persze, egy ingatlan értékét nagyon nehéz meghatározni. Lehet, hogy Bajnai és Gyurcsány nem is jártak még Sukorón, csak azt hallották róla, hogy valami csata volt ott, minek ma is csatázni. Szeressük egymást gyerekek! Merjünk kicsik és egy kicsit mi is jószívûek lenni! Ilyen meggondolásból a hetven hektár parlagföld értéke szinte semmi, hacsak nem közmûvesítik és parcellázák ki a területet. Az a megdöbbentõ, hogy dicséretet nem, csak letolást kaptak eddig. Jóllehet a magyar államot eddig ezért az üzletért 1,3 milliárd forint kár érte, de mi ez ahhoz képest, ami barátság és szeretet ömlött volna át hozzánk ezen a megalapítani látszó Sukoró-Joav Blum kaszinós Barátság Vezetéken…
2O1O. augusztus. 13. Wéber Tünde