Tabutémák: tabukta!


Tabutémák: tabukta!


(Mindennapi f-izmus)



A gyerek monnya, a tv-ben látta, hogy izraeli helikopterek rakétákat eregetnek a civilekre. Akkor most mi van? Mit monnyak néki? Nem tudja a józanész, merre az amarra! Ki itt a balfácán? Aki monnya, vagy aki meg sem szólal?


Nanehogymá a zalkotmány szellemét szemköztszell entve! Korlátozzuka szólásszabadságot!



Gondolatbûn! Van ilyen?


Sokat segítene, ha a „félfasiszta jogállam” (az emberek joggal félnek, nehogy fasisztának nevezzék õket) bevezetné a "mirõl nem szabad beszélünk" törvényt. Ezt követné, a „mirõl nem gondolkodhatunk” jogszabály is. Lokátoros gondolatrendõrök kerülnék-fordulnák a várost, miközben a kisebbség lopkodná a helyi õrs számítógépeit. Miért olyan különös ez?


Ötvenhatról például fél évszázadig nem lehetett igazat szólni, beszélni.


Mit tanulnak majd szegény gyerekek, a "rendszerváltás" utáni Magyarországról?


Ha a tabutémák miatt nem beszélhetjük ki, hogy valójában mi is történt? Mert a lényeg: tabu. Ez lesz a történelmileg megalapozott buktató anyag a suliban: a tabukta.
Bármi baj van, ne gondolkodjunk okon, okozaton ne foglalkozzunk kialakulásával, körülményeivel, és hogy mindezek alapján a harmadik évezred miként lehetne kicsit jobb? Sehogy. Megoldás? Nincs. Helyette: tiltsák, szabályozzák, gumilövedékileg neveljék, tanítsák a… a… a… na, nem mondom mit! Ettõl a munkanélküliek nyomban diplomás kutatómérnökök lesznek, a buzik abbahagyják a buzdulást, a szcientológusok sem sciciznek, a nácik, internácik lenyugszanak és a macionlisták sem fognak többé macizni.


Ember és ember között pedig végtelen számú különbség van! Nincsenek is az emberek között különbségek! Ezen túl nem is fogom tisztelni a másságot! Ez mind gyûlöletbeszéd? Melyik kijelentés a jó?


A demokrácia halott?


Vissza a természethez, vissza a primitív-kõbunkós társadalomhoz.? Semmi sem változott. Ha nem lenne büntetendõ, az emberek az autóikból lõnének egymásra, egy-egy elõzésnél.


Gondolkodj ostobán, cselekedj izomból! Diktatúrákban ez a módi.





2010. január. 09. Wéber Tünde