Rúgják ki nyugodtan!


Tisztelt Kormányzat!



(Nyílt levél a kormánynak)



Sajnálattal olvasom a napi hírek között, hogy a Jegybank elnökének nem tetszik, hogy „csak” 2 milliót kereshet havi szinten. Igazán sajnálom, hogy valaki ennyire „gyenge” fizetéssel kénytelen beérni, mint ahogy szomorúan gondolok az életvitelében bekövetkezõ tragikus változásokra is. Elképzelem, hogy szerencsétlennek kevesebb háztartási alkalmazottja lesz, nem tud annyi pénzt felhalmozni, és talán megfordul majd a fejükben, hogy be kéne nézni idõnként egy-egy szupermarketbe is a kaviárért, meg a libamájért.


Félre téve a szatírát, megjegyzem, az ország rossz helyzetéért õt is terheli a felelõsség, ezért könyörgöm, rúgják ki végre, és garantálom, hogy vannak olyan hazafias érzelmû közgazdász szakemberek, akik játszva betöltik a szerepét. Helyesbítek, nem a szerepét, csak a helyét, mert a szerep, amit betölt koránt sem az ország, mint a globális pénzügyi körök érdekeit szolgálják. Vannak olyan MAGYAR szakemberek tehát, akik megértik, hogy hazánk érdekeinek elsõbbsége miatt „csak” két milliót vihetnek haza. Magam is tudnék ajánlani ilyen elismert, és közismert szakembert, bizonyára Önöknek is van az ismeretségi körükben hasonló.


A kérdés most már csupán az, hogy Önök rúghatják ki õt –mondjuk egy törvényi változtatást követõen-, vagy õ Önöket, és az egész magyar társadalmat?




Fáber Károly