Az a többszázezer magyar ember, aki 2012. január 21-én részt vett a békemenetben, üzent a világnak, üzent EU-nak, üzent az IMF-nek, és üzent mindazon politikusoknak, akik nem szívelik a magyar népet és annak akaratát. Üzenetünk egyértelmû. Nem vagyunk, és nem akarunk Európa másodosztályú állama lenni! Nem fogadjuk el a kettõsmércét! Az EU, az IMF, az USA „demokrácia” felfogása és diktátuma elfogadhatatlan a magyar nép számára. A szabadságunk maradékát már nem adjuk!











Ezen a békemeneten képviseltette magát az egész nemzet, Erdélytõl a fel és délvidéken át. A baráti népek képviseletében itt voltak a litvánok a lengyelek. Érezni és tapasztalni lehetett, hogy ezzel a népi demonstrációval nagyon sok országban szimpatizálnak az egyszerû emberek.





Magyarország nincs egyedül a népek tengerében, csak a politika, a pénzhatalom kénköves üstjében próbálják lenyomni. Olyan ország vezetõjével próbálják összehasonlítani miniszterelnökünket, akitõl nem elhatárolódni kéne, hanem együttmûködni.





Ez a békemenet üzent a kormánynak, Orbán Viktornak, üzent a politikai „elitnek”, és a balliberális ellenzéknek is.



A kormánynak azt üzeni, hogy a kulturális és gazdasági szabadságharcban élvezi a társadalom többségének a támogatását, kivé talán az egykulcsos jövedelemadót.



Orbán Viktor meg biztos lehet abban, hogy addig, amíg ezen az úton jár, és a magyar nép érdekében küzd, vitatkozik és nem térden állva tárgyal, addig bírja a többség bizalmát.



A politikai „elit” most élõben megtapasztalhatta a nép szabadságvágyát és erejét.



A balliberális ellenzék meg felmérhette társadalmi támogatottságának nagyságát.





A magyar nép ébredezik! Nem parancsszóra, hanem a lelkiismerete és jól felfogott érdeke vitte az utcára, amit érdemes komolyan venni.





2012.01.22.





Takács András

Fotó: Magyar Hírlap