Az emberiség szégyenfoltja:Szlovákia



Szõnyi Bartalos Mária


Magyarország


*


AZ EMBERISÉG SZÉGYENFOLTJA: SZLOVÁKIA


*


Nem csak az Európai Unió emberjogi szégyenfoltja Szlovákia, hanem az emberiség szégyenfoltja is egyben.


*


Az örökérvényû Benes dekrétumokat követõen még egy területtisztogatási és területszerzési tett bûnét követte és követi el Szlovákia napjainkban, amit Ficó dekrétumnak nevezhetünk.


Mert kedves Ficó, tisztázzunk valamit!


Az is területszerzésnek minõsül ám a politikában, ha a saját országából elzavarja a magyar nemzetiséget és elkobozza vagyonát. Nem is tudom, miért nem próbálja ki elõször önmagán csak azért, hogy megtudja, mit mûvel.


Tudja egyáltalán mit mûvel?


Eddig ér a politikai normalitása?


Mi lesz a szlovákokkal? Ugyanis ismerek tisztességes, becsületes szlovák embereket, akik megrökönyödtek, megdöbbentek a „Ficó dekrétum” alkalmazásán a gyakorlatban.


Ficó, kíváncsi, hogy meddig mehet el a magyarok iránti gyûlöletkeltésével? Vagy meddig mehet el majdan a németek és zsidók iránti gyûlöletpolitikájával? Mert, ugye, a magyarok után a németek és a zsidók következnek az ön politikájában is.



Azt hiszem Ficó, hogy most éppen mellé fog a politikai húzásaival, és hamarosan átélheti, hogy a saját népe fogja önt megfosztani a szlovák állampolgárságától és könnyen hontalanná válhat. Erre nem gondolt?


Ilyen politikai mentalitással akar ön, mint Ficó „rendet” tenni az Európai Unióban célul tûzve azt, hogy Európából is kiutasítja a magyarokat és megszerzi területüket, vagyonukat? Nos, ez a távlati célja? Ön, a 18 éves Szlovákiájával úgy gondolja, hogy hagyni fogják a nagyhatalmak a randalírozási tervét? Úgy gondolja, hogy a nagyhatalmak hagyni fogják azt a mértéktelen és gátlástalan koncepcióját, amely érinti a németeket, a zsidókat is a magyarokon kívül?


Mit akar Ficó? Megszerezni Magyarországot, az osztrák területeket, Németországot és még Izraelt is? Cseheket is be akarja kebelezni a lengyelekkel és oroszokkal együtt? "Ficó-úniót" akar?


Tudja, hogy hova vezet a politikai elmeszüleménye?


Sajnálom önt elõre.


*


Komárom-Szõny, 2011. december 7.