NEM CSUPÁN A SZLOVÁKIAI MAGYAROKRA VONATKOZIK


Szõnyi Bartalos Mária
Magyarország

NEM CSUPÁN A SZLOVÁKIAI MAGYAROKRA VONATKOZIK


Kérem szépen! Figyeljünk egy kicsit jobban!
Ettõl kezdve Szlovákiában újra kiszolgáltatottá válhatnak azok a magyarok, azok a németek, azok a zsidók, és azok a számtalan nemzet állampolgárai, akik kettõs (hármas) állampolgárok Szlovákiában!
Tetszenek tudni, hogy amíg a Benesi dekrétum örökérvényûen hatályban marad – mert ugye ezt megszavazta a Szlovák parlament nem is olyan régen -, addig minden nagyhatalom és minden nemzet háborús bûnös az én szememben - az Európai Únióval az élen -, akik vagy amelyek nem vétózták meg ezt az örökérvényûvé „kikiáltott” Benesi dekrétumokat.
Lám, itt a példa! Mert ugye, a Szlovák kormány most „példát statuál” Boldoghy Olivér révkomáromi vállalkozó kettõs állampolgáruk esetében. Illetve már nem is tekintik õt állampolgáruknak. Persze, érdekes eset, mert Olivérnek minden vagyona ott van, Szlovákiában, de azt akarják, hogy tûzzön csak úgy hipp-hopp el Szlovákiából pucéran, a vagyonát hátrahagyva. Nem semmi vagyonszerzési módszer, amely közismert a Benes dekrétumai kapcsán, amikor magyar zsidókat és nem zsidókat is megfosztottak mindenüktõl és kiebrudáltak Csehszlovákiából. Számomra egyetlen kérdés merül fel: Amennyiben Olivér (Cseh)szlovákiában született, akkor milyen jogon és milyen alapon tessékeli ki a Szlovák anyaföld? A születése jogán az a szülõhazája és elsõdleges állampolgársága, ahol született. Az, hogy felvett egy másik állampolgárságot, szíve-joga, de alapvetõen emberi joga is.
Éspedig Trianon elõtt az MAGYAR FÖLD volt, tehát sok magyar anyanyelvû emberke él még Szlovákiában, akiknek szintén szívük-joga, de alapvetõen emberi joguk is a kettõs állampolgársághoz való ragaszkodás. Annál inkább, mert Szlovákia tizennyolc éve alakult meg. Mit is akarnak a szlovákok? Kiebrudálni újra a magyarokat, a zsidókat, a németeket és más országok kettõs állampolgárait úgy, hogy megfosszák a vagyonuktól?


Na, kedves EU és Nagyhatalmak! Még mindig hagyják ezt?
Megint homokba dugják a fejüket?
Nem veszik még mindig észre, hogy mire törekszik Szlovákia?
Vagy nem akarják észre venni?
Pedig már az egyszerû, tanulatlan ember is tisztában van vele!


Az sem utolsó szempont, hogy ezt már egyszer rendesen megtapasztaltuk úgy a magyarok, mint a magyar zsidók, vagy a németek.
Magyarország már megszólalt. Semjén Zsolt Nemzetpolitikáért felelõs miniszterelnök helyettes személyében.


Érdekelne mi a véleménye Izraelnek, Németországnak, és a többi országnak, nagyhatalomnak, amelyek állampolgárai szlovák állampolgársággal is rendelkeznek, és szlovákiában élnek, megszerzett vagyonuk kimenthetetlenül ott van. Ugyanis úgy járhatnak, mint Boldoghy Olivér.


Komárom-Szõny, 2011. november 21.