IJESZTÕEN MÛVELT ?


Szõnyi Bartalos Mária


Magyarország



IJESZTÕEN MÛVELT?




„Ijesztõen mûvelt az oslói gyilkos” – olvasom az alábbi cikk fõcímét:


http://www.fn.hu/kulfold/20110725/norveg1/



Nem kimondottan errõl a gyilkosról írok, hanem azokról a korlátolt emberekrõl, akik megijednek valakitõl, ha az tud valami olyan dolgot, amit kevesen tudnak, vagy éppen nem tudnak. Sajnos, az ilyen ijedtség nem vezet máshova, mint az irigységhez, rosszindulathoz. Csoportok, városok, megyék, országok hajlamosak kirekeszteni azt az embert, aki átlagon felüli tudással, netán kiemelkedõ képességekkel rendelkezik. Vannak, akik elfordulnak tõlük, és még sajnálják is õket, hogy gondolkodnak. Igen, leírom, hogy az ezredforduló nem vetette ki magából a korlátolt embereket, a korlátolr nézeteikkel, a korlátolt képességeikkel együtt.


Ez, az egész Földre érvényes.



Mint személyiségkutató és elemzõ 1995-tõl írok, beszélek az új típusú gyerekekrõl, emberekrõl, akik másképpen gondolkodnak az átlagnál. Elõadásaimon figyelmeztettem a szakembereket arra, ha nem veszik figyelembe az új típusú emberek és gyermekek új gondolkodásmódját, abból káosz lesz, mert az ilyen egyéniségek nem engedik elnyomni magukat, gondolataikat és gyilkolásra is hajlamossá válhatnak. Másképpen gondolkodnak, mint a „nem új tipusú” emberek. Igen! Meghökkentõen és ijesztõen okosak már gyermekkorukban, de a korlátolt nézetûek el akarják nyomni õket, nem hallgatják meg õket, leintik õket és nem figyelnek rájuk.Õk pedig nem hagyják és nem fogják hagyni magukat!



A felnövekvõ nemzedék át fogja venni a hatalmat az õ számukra korlátolt nézetûektõl.


Ha kell erõszakkal, de átveszik.



Mivel a korlátoltak számára – akik idõvel egyre kevesebben lesznek – ijesztõek a képességeik, ezért nem jönnek rá, hogy ezeket az új típusú embereket meg kellene becsülni, lehetõséget lenne fontos adni számukra és nem az elnyomás eszközével kellene élni velük szemben már gyermekkorban.



Azért írok, hogy végre a korlátolt emberek is gondolkodjanak el és döbbenjenek rá: az õ gondolkodásmódjukban történjen változás! Amennyiben nem sikerül, akkor ne csodálkozzanak az országok vezérei, vezetõi, hogy hamarosan az új típusú emberek átveszik tõlük a hatalmat és valóban minõségi változás fog történni a Földön.



Mielõtt valamely korlátolt ember azzal vádolna meg, hogy az oszlói gyilkost védem, leírom, hogy nem teszek ilyen dolgot egyetlen gyilkos esetében sem. Viszont újra figyelmeztetem az országok vezetõit, a közélet embereit, a szakembereket, de a családokat is arra, hogy bizony 2000-tõl még „érdekesebb” és okosabb egyéniségek születtek, születnek és fognak születni. Õk aztán végképp nem fogják eltûrni a korlátolt nézeteket velük szemben.



Komárom-Szõny, 2011. július 26.