73. NEM AZ A FONTOS, HOGY NEKEM IGAZAM LEGYEN


Nem az a fontos, hogy nekem igazam legyen, hanem az a fontos, hogy írásaimmal a magyarságot gondolkodásra inspiráljam. Mindenkit, de fõleg a fiatalokat és a középkorosztályt. Az idõsek tanácsait, tapasztalatait pedig hallgassuk meg, gondoljuk át, vonatkoztassuk mai helyzetünkre, és hasznosítsuk alkalom adtán belõle, amit lehet.
A globális hatalom szándékai ellen való küzdelem erõpocsékolása a magyarságnak. Nekünk, magyaroknak nem egy olyan hatalmas összefogás ellen kell folytatni küzdelmet, amely erõ felemésztené szõröstõl-bõröstõl a magyar népet. Nekünk ezen globális erõ MELLETT fontos megtartani magyarságunkat, párhuzamosan – külön pályán - kialakítani saját, magyar sorsunkat, a globalizálódáson belül. Nagyon fontosnak tartom ennek felismerését! Amíg ezt a magyarság nem ismeri fel, addig nem imát mondó zarándokokat láthatunk csak a Kárpát-medence bármyely területén, hanem utcai harcokat is a rendõrökkel.
Két út van. Két választási lehetõsége van a magyar népnek:
1. A magyar nép tombolva nekimegy a globális hatalomnak, amely hatalom jelenleg - elõre borítékolhatóan - felõrli minden szinten.
2. A magyarság gyökereiben változtatja meg mai szemléletét és bölcsen kialakítja a saját életterét úgy, hogy a Szent Korona Országát helyezi célja elérésének látóterébe. Halász József módszerét az Európai Únió „Magyar Módszer”-nek nevezte el, és több európai ország vezetése foglalkozik vele. Nehogy úgy járjunk, hogy más országok átveszik a módszert, felvirágoznak, mi pedig csak nézzük és felháborodva szemléljük sorvadásunk közben. Pedig itt van, mi tehetnénk meg elõször, hogy megvalõsítjuk. Nem kell hozzá a mai hatalom, hanem a magyarság elhatározása. Ami, ha úgy tetszik: a mai magyarság és a jövõ nemzedék megmaradásának záloga. Tenni kell érte. A magyarságnak. Fiataloknak, idõsebbeknek együtt. Más nem fogja megtenni helyettünk.
Elképzelhetö, hogy szükség lesz átmenetként kétkamarás parlamentre, de az is elképzelhetõ, hogy másra lesz szükség.
Nem zárnám ki például Vona Gábor erõteljesebb színre lépését és a Magyar Gárda létjogosultságát sem.
Meggyõzõdésem, hogy minden hatalomnak addig kell félnie a radikálisoktól, amíg el akarja fojtani mûködésüket. Attól kezdve, hogy elismeri létjogosultságukat, már partnerként fontos számításba venni õket és a párbeszédre nyílik lehetõség.
Minden jel arra utal, hogy az EU-nak fontos az orosz kapcsolat, és Gyurcsány ezt a kapcsolatot erõsíti az EU felé. E kapcsolatból a magyarok kijöhetnek jól is, rosszul is.
Bármely országgal való kapcsolat ellenkezést válthat ki a magyarság körében addig, amíg a magyarság életszinvonala csökkenõ tencenciát mutat, és a bármely országból idetelepültek életszinvonala növekvõ, vagy sokkal magasabb, mint a magyarságé. Jogos a felháborodás ezért a magyarság részérõl. Lesz is felháborodás, amíg a hatalom szemlélete meg nem változik.
Minden vagyon-és pénzforgalmi spirál elõször felfelé ívelõ, majd begyûrûzve vagyon, illetve a pénz elértéktelenedéséhez vezet. Ez alól nem kivétel a globális hatalom sem. Húzni, halasztani lehet trükkökkel ideig-óráig a teljes összeomlást, de elkerülni nem tudják végzetüket. Természetesen õk is tisztában vannak ezzel.
Nekünk, magyaroknak pedig már most fel kell készülnünk a globalizáció összeomlásának túlélésére, amely túlélés szintén a Szent Korona Országának megvalósításában gyökeredzik.
Fontosnak tartom, hogy a mai ifjúság, a felnövekvõ nemzedék minél szélesebb körben megismerje a Szent Korona Tan eszméjét azért, hogy tevõlegesen is részt vállaljon saját jövõjüknek megteremtése érdekében. Fel kell ismerniük azt, hogy aktív szerepet fontos vállalniuk saját életútjuk sikere érdekében, és a majdani gyermekeik jóléte miatt, de a magyarság fennmaradásért is.
Lehet, hogy a hatalom célja az orvellihez hasonló világ megteremtése a magyarság körében. A magyarságnak nem lehet célja az, hogy nem gondolja át sorsát, vagy nem gondolkodik elõre nemzeti létjogosultágának megtartásán.
Tehát, hangsúlyozom, hogy nem fontos az, hogy igazam legyen. Fontos az, hogy gondolkodjunk, kérdéseket tegyünk fel egymásnak, de önmagunknak is. Amely kérdések lehet, hogy sértõk az elsõ hallásra, felháborító második olvasatra, de a kérdésben – elhihetik – nagyon sokszor benne van a válasz is. Csak észre kell venni, és fontos elgondolkodni rajta, mert érdeke a magyarságnak, hogy átgondolja helyzetét, a mindennapjait és a jövõjét. Lehet másképp gondolkodni, de a lényeg az, hogy gondolkodjunk!

Szõnyi Bartalos Mária
Komárom-Szõny, 2008. február 28.