63. ORSZÁGMENTÕK LEHETNEK? - A NEMZETI HÍRHÁLÓ SZAVAZÁSÁRÓL


Kiváló kezdeményezésnek tartom a Nemzeti Hírháló részérõl azt a szavaztatási formát, amelynek tartalmát figyelve, anomáliákkal telített kettõs jövõkép bontakozik ki elõttem. Ugyanis a szavazási lehetõség bizonyára még eltart néhány hétig.
A paletta a jelenlegi jobboldal képviselõit és amint látom a függetlenek közül néhány jelöltet láttat. Mivel engem is jelölt valaki vagy valakik, ezért azt gondolhatnák, hogy elfogult vagyok. Nem. Látom, hogy ez a szavazás nem az egész országra vonatkozó, tehát a jobboldalra sorolható személyiségek, egyéniségek keresésének a területe is egyben.
Léteznek olyan - országunkért gondolkodó és tetteket felmutató - emberek, akiket nem ismertünk eddig, vagy nem hallottunk róluk. Ez a szavazás arra szintén jó, hogy felhívjuk a figyelmet: Mindenki nézzen körül saját ismeretségi körében, kit tart alkalmasnak késõbb az országos vagy a helyi vezetésbe.
Manapság nem biztos, hogy egy népszerû ember alkalmas országvezetési pozícióra. Az sem biztos, hogy egy vezetõnek alkalmas ember népszerûségi listát vezetne.
Jobboldaliak és függetlenek szerepelnek a szavazók között.
A jelenlegi jobboldal vezetõje Orbán Viktor a szavazó lista élén áll. Morvai Krisztina, Vona Gábor és Papp Lajos követi ( 2008. január 23. 14 óra).. E „négyes fogat” tökéletesen mutatja a jobboldal sokszínûségét.
Sokan szidják Orbán Viktort. Nem tudom, hogy az õ, jelenlegi ellenzéki szerepkörében, a jelenlegi kormánnyal szemben vagy mellett ki, mire lenne képes az adott, és elõre eltervezett hazai, európai, illetve világpolitikai helyzetben?
Az ésszerûség megköveteli tõlem, hogy ismételten leírjam: Ebben a szétrombolt hazánkban még mindig Orbán Viktor tud a legtöbb embert megmozgatni a jobboldalon, amit a Nemzeti Hírháló szavazó listája is mutat.
Nem állítom viszont azt, hogy nincs hasonló vagy esetleg nála nagyobb hatóerejû vezéregyéniség kishazánkban. Csupán nem ismerjük még a személyét. Lehet, hogy már látható a szavazó listán a neve és a fotója, de az emberek nem tudják, hogy mire képes.
Morvai Krisztina népszerûsége elvitathatatlan, mert a civil szervezeteknek, a civil kezdeményezéseknek is példaképe. Hiába mondják, hogy a kormány pénzeli. Tessék nekem mondani a jelen viszonyaink és lehetõségeink között olyan mûködõ, bejegyzett civil szervezetet, amelyik nem pályázati pénzekbõl tartja fenn magát. Vona Gábor pedig a jobboldali élmezõnyben testesíti meg a saját pártját, képviselve a gárdát is, de az összes kisebb-nagyobb pártokat, mozgalmakat szintén, amelyek, ha külön-külön lennének képviselve ezen a listán, akkor hátul kullognának a megosztottságuk miatt. Papp Lajos a Szent Korona államára szavazók és a gyógyítási, orvosi közösségekhez tartozók kéviselõjeként a negyedik helyre került.
Érdemes megfigyelni a Szent Korona Orsszágára, mint államformára szavazók megosztottságát! Amit a legjobban az bizonyít, hogy a Szent Korona Országát, mint választható államformát, a szavazók 75 % körüli mozgása mutatja. Ez, nincs szinkronban a jelenlegi negyedik helyezett, Papp Lajos pontszámával. Azt bizonyítja, hogy erõteljes a megosztottság a Szent Korona Tan hirdetõi között, és még nem fogtak össze úgy, mint a FIDESZ, a Civilek, vagy a tõlük sokkal markánsabb politikát hirdetõk, pártok és szervezetek. Bár, még ez utóbbiak esetében sem teljes az összefogás. Amennyiben egység lenne a Szent Korona Országára szavazók között, akkor annak reprezentatív személye az elsõ helyen állna ezen a szavazó listán.
A baloldali érdekeket képviselõ, többségben levõ mai médiának nem érdeke, hogy a jobboldal személyiségeit, egyéniségeit, vagy a függetleneket felkarolja.
Ezért megbecsülendõ a Nemzeti Hírháló kezdeményezése. Még akkor is, ha kezdeti ilyen-olyan akadályokat, a program módosításokat el kellett végezniük, fejlesztve ezáltal a szavazás tartalmi változásait hetente, közben a szavazás folyamatosságát biztosítva. Tanulunk és tapasztalunk. Egymástól. A Hirháló szavazási kezdeményezése rávilágíthat olyan összefüggésekre, amelyekre eddig nem is gondoltunk és amit hasznosíthatunk a késõbbiekben.
Országmentõk lehetnek-e azok, akikre most lehet szavazni ezen a listán?
Bizonyára a nemzet megmentõi közé lesznek sorolhatók többen közülük akkor, ha nem folytatják a mai hazug politikát, összefognak és a nemzet tagjainak mindegyikét megtisztelik azzal, hogy Magyarország önrendelkezési jogát visszaszerzik. Amennyiben ez, a Szent Korona Államában sikerül, akkor úgy.
Irracionális lennék, ha most figyelmen kívül hagynám a baloldali törekvéseket. Nem tehetem meg, mert nap, mint nap szembesülünk a nemzetellenes politikával hazai, külhoni, európai és világviszonylatban.
Természetesen meg lehet tenni azt, hogy a jobboldaliak és a függetlenek megkíséreljék az összefogás erõsítését és ennek egyik lehetõségét látom a Nemzeti Hírháló hetente megújuló szavazásávaal.
Amit meg kell látnunk és fontos felfognunk az, hogy a nemzeti egységnek megteremtése szándékával kivonni fél országot a további gondolatainkból, gondolkodásunkból nem szabad. Nem tehetünk úgy, mintha nem létezne a baloldal. Fontos õket is megszólítani valamilyen formában, engedni számukra a szavazást olyan – nemzetünk egészét napjainkban érintõ – kérdésekben, amelyek felvetésével õk is be tudnak kapcsolódni szavazataikkal. Pontosan azért tartom ezt szükségesnek a késõbbiekben, mert más összefüggésekre is ráírányíthatják figyelmünket, amelyekre esetleg most, még nem is gondolunk.
Mivel pártoktól független vagyyok, ezért látom azt, hogy a jelenlegi nemzeti sokszínûségünket a Szent Korona államisága felé csak úgy lehet koordinálni, ha nem félünk egész nemzetben gondolkodni, annak minden elõnyével és hátrányával együtt.
Nemzetünk megmaradásának feltételeit én is a Szent Korona Országának megvalósításában látom.
Ne feledjük Varga Domokos György ajándék szavait, amit a Szent Korona Tan is elfogad:
„…mi soha, de soha nem üldözzük a zsidót, soha nem üldözzük a cigányt, soha nem üldözzük a baloldalt! De nem tûrjük többé a csalást! Nem tûrjük többé a hazudozást, az önzést, a kivételezést, a gyûlölködést, és nem tûrjük többé, hogy csak azért, mert valaki zsidó, mert valaki cigány, mert valaki baloldali, mert valaki ezért vagy azért másságnak, kisebbséginek, hátrányos helyzetûnek, régi elvtársnak, újgazdagnak, vagy bármi másnak számít, ezért önzõ módon másokat, akár egy egész nemzetet kifoszthasson; hogy egy egész nemzetet becsaphasson; hogy brutális népveréséért másokat börtönbe juttathasson, maga pedig minden csalást, mint önkényt büntetlen megúszhasson; s végül azt sem hagyjuk - bárki legyen is az -, hogy valaki a szóval, az igével hókuszpókuszoljon, a maga beteges, a nép gyûlöletétõl elboruló elmével bûntetlenül és igaztalanul másokat vádolhasson gyûlölettel, fasizmussal, szélsõségességgel.” (2007. szeptember eleje)
Szõnyi Bartalos Mária
Komárom-Szõny, 2008. január 23.