59. AKIK „MEGLOVAGOLJÁK” A SZLOVÁKIAI MAGYARSÁGOT


Elgondolkodtató, hogy ebben a világban kik azok, akik vezérszerephez juthatnak, bármely országban? Kik azok, akik az egyes országok vezetõi, vezetõ politikusai lehetnek? Milyen féltés, félelem, irigység és bosszúvágy hajtja néhányukat akkor, amikor a magyar néprõl, vagy a trianoni területek magyarságáról van szó? Senki nem akarja õket megtámadni, de õk – félelmükben – a „Legjobb védekezés a támadás” taktikájában bíznak.
Pedig a magyar nép szépen eléldegél ott, ahol trianoni határok meghúzása elõtt is volt.
Csak csóválják a fejüket és nem szólnak semmit. Vagy értetlenül néznek, hogy mi a baja már megint Ficónak, vagy most éppen Slotának? Miért lovagolnak annyit mostanában megint a szlovákiai magyarságon?
Elmesélem nektek!
Azért lovagolják meg a magyar kérdést mindenütt az Európai Únióban, de fõleg a Szlovákok, mert kipróbálták az EU-t, hogy meddig mehetnek el ebben a kérdésben. Ezért a legvadabb dolgokat képesek voltak megtenni. Például a Benes dekrétumokról kijelentették, hogy örökérvényû. Most pedig a másik véglet jön elõ: Kettõs kereszteket állít, különbözõ településeken Slota. Miért éppen Slota? Kettõs céllal. Egyik célja, hogy megerõsítse a szlovákokban a nemzettudatot. Persze, ezt úgy állítják be sokan, hogy a kettõs kereszt a magyarságtudatot erõsíti meg. Is-is, mondhatnám, ha nem ismerném a szlovák politikusok mögöttes szándékait, ami az Európai Úniós érdekeikkel van összefüggésben.
Márpedig az úniós szocialisták 2008. februárban döntenek arról, hogy a szlovákok bekerülhetnek-e közéjük? Ezért aztán Slota bûbájosan kitalálta, hogy leül Bósza úrral, a TV nyilvánossága elé cseverészni egy kicsit, hogy lássák: Õ, aztán nem is magyarellenes! Még akkor sem megy fel nála a pumpa, ha Bósza úr autonómiát követel a magyarlakta települések esetében. Csak nehogy a trianoni határok visszaállítását követelje Bósza úr, mert akkor nem csak Slotát, hanem Ficót is megüti a guta és egybõl olyan durva megjegyzést találnak tenni, hogy ugrik a februári uniós szocitagság!
A kétféle magyarázat lehetõsége miatt Slota, a magyarlakta vidékeken kettõskereszteket állít, de olyan hatalmasakat ám, hogy azokat észre kell vennie még az úniónak is a sasszemével madártávlatból, akár még turlmadár-távlatból is!
Bósza úr pedig eddig bõszen kitartott azon elmélete mellett, hogy az összes szlovák képviselõnek eljuttatja tervét a magyarsággal kapcsolatban, hogy vegyék csak elõ újra ezt a jó kis politikai tõkét kovácsoló alibi témát.
Bósza úr, nem tudom, hogy tudatában van-e annak, hogy éppen most a szlovákiai magyarság kárára erõsködik. Persze, lehet, hogy ez is elõre eltervezett akció a két – vagy több – fél részérõl azért, hogy megint napirenden lehessen huzamos ideig a szlovákiai magyarság kérdése, aminek az lesz a végeredménye, hogy bekerülnek a szlovák szocialisták az európai szocialisták közé. Majd jöhet megint a Benes dekrétumaival való ijesztgetés, nehogy ám elbízzák magukat a magyarok, sõt! A szlovák zászló ürügyén újra elmagyarázzák a kettõs kereszt szlovák értelmezését, és azt, hogy a szlovák szellem a világ szellem és a magyar szellemet meg hol is keressük, mi magyarok.
Aztán vakarhatják a fejüket az úniós szocialisták, mert az õ tudatuk is meglesz reformálva Slota, illetve Ficó által.
Akik „meglovagolják” megint a szlovákiai magyarságot, azok tisztességtelen politikai játszmáikból akarnak hasznot húzni.
Bósza úr!
Megéri?

Szõnyi Bartalos Mária
Komárom-Szõny, 2008. január 14.
Megjelent: Nemzeti Hírháló, 2008. január 14.