Billy Graham imája


Billy Graham imája nemzetéért



Mennyei Atyánk! Elébed járulunk kérve bocsánatodat s keresve útmutatásodat és vezetésedet. Tudjuk, hogy Ígéd azt mondja: "Jaj azoknak akik a gonoszt jónak mondják" - de mi pontosan ezt cselekedtük. Elvesztettük lelki egyensúlyukat és értékeinket visszájára forditottuk.Kizsákmányoltuk a szegényt - s mi ezt lottózásnak neveztük. A lustaságot jutalmaztuk - s mi ezt szociális segélynek mondtuk. Megöltük a még megsem született gyermekeinket - s ezt szabad választásnak tartottuk.


Lelõttük az abortusztvégzõket - s mi ezt igazolhatónak láttuk. Gyermekeinek elfelejtettük megregulázni - s ezt önbecsülés-épitésnek gondoltuk. Visszaéltünk a hatalommal - s ezt politikának véltük. Megkívántuk szomszédunk javait - s ezt ambíciónak tituláltuk. A világot profanitással és pronográfiával szennyeztük be - s mi ezt a kifejezés szabadságának képzeltük.


Kinevettük eleink idõtálló erkölcsi értékeit - s ezt mi felvilágosodásnak tekintettük. Vizsgálj meg bennüket Istenünk és ismerd meg szívünket; tisztíts meg mindenfajta bûntõl és szabadits meg miket! Ámen".


(Forditotta: Dr. Pungur József)