Kérjük, adója 1 % -val támogassa a SZLKA-t!




Szent László Király Alapítvány


a Szellemi és Erkölcsi Megújulásért





Adószám:18193996-1-42


Banksz.sz: OTP 11701004-20221067


e-mail cím: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.


Feladata a nemzeti jelképek és értékek védelme


és közismertté tétele



AZ ALAPÍTVÁNY CÉLJA



Az Alapítvány célja olyan nemzeti értékek és alkotások megismertetése és közkinccsé tétele, melyek a magyar nemzet erkölcsi megújulását elõsegíthetik, kultúráját gyarapítják, a nemzet tagjainak önérzetét erõsítik. Segíteni abban, hogy igaz történelmünket, a múlt és jelen értékeit az állampolgárok megismerjék, véleményüket igaz tények alapján alakíthassák ki, és nemzeti értékekre méltó módon tekinthessenek.



Az Alapítvány a fenti célok megvalósítása érdekében feladatának tekinti úgy a hagyományos, mint modern ismerethordozók (könyv, újság, CD-DVD, zene, film, stb.) kiadását vagy megjelenésének elõsegítését a magyar történelem, irodalom, mûvészetek és tudomány idevágó témaköreibõl, kimondottan közérthetõ, ismeretterjesztõ formában. Hasonló módon elõadások, mûsorok, vetélkedõk szervezését, elsõ sorban az ifjúság és a széles tömegek számára ismeretbõvítõ és felvilágosítási célzattal.



Az Alapítvány kiemelt feladatának tekinti, hogy munkálkodásával a felnövekvõ nemzedékek ismereteinek bõvítését szolgálja. A nemzet életében fontos történelmi évfordulókra és témákra kiadványaival emlékeztessen, különös tekintettel a szellemi és erkölcsi megújulásra.



Kiadványaink: Amit '56-ról mindenkinek tudnia kell, Amit az Árpádsávos zászlóról illik tudni, Igazságot '56-nak-Emlékõrzõ kiadványok 3 kötetben




Orbán Éva s.k.


A Szent László Király Alapítvány


kuratóriumának elnöke