Szavazz a kirekesztés ellen!



Kiknek megdöbbentõek a választási eredmények?



Lezajlott az EP-választás, egy undorító és piszkos kampányt követõen, ami törvénytelenül még a választás napján is zajlott. Egyes pártoknak nemcsak telefonos mozgósításra tellett, választás elõtt és alatt a kormánypártok mellett, de gyalázkodó plakátokra is dr. Morvai Krisztina, a Jobbik listavezetõje ellen.



Az eredmény közismert. A Fidesz több, mint háromszor annyi szavazatot kapott (56.37%), mint az MSzP (17.38%), a Jobbik 2.61 százalékponttal kevesebbet (14.77%), mint az MSzP.


Miközben a választás napján, a Dunántúlon egyértelmû, szervezett, nagyarányú telefonos kampány folyt a Jobbik ellen. Természetes módon, talán ez is az oka, annak, hogy a Dunántúlon kevesebben szavaztak a radikális pártra. Észak Magyarországon, a Tiszán innen és túl, két megye kivételével aratott a Jobbik. Olyan település is volt, ahol elsõ lett, de többnyire másodikként végzett.



Az elemzõk megdöbbentõnek, meglepetésnek értékelik a radikális szavazók nagy számát, a radikális – de nem szélsõséges - Jobbik térnyerését. Korábbi elemzéseik a Fidesznek a jelenleginél is nagyobb gyõzelmet jósoltak. Nincs tehát elveszett szavazat. Lendvai Ildikó sápadtan sopánkodik, a szélsõségek, a nácizmus elõretörésével riogat, akárcsak Dávid Ibolya, holott az MDF bejutásán kellene igazán csodálkozni egy Bokros és egy Habsburg meghatározó arcával. Rejtély - legalább is számomra – a bejutásuk. Lennének ennyien, akiknek egy bokros-csomag újra a vágyuk? Vagy akik ennyire szégyellni valóan nem ismernék a magyar történelmet?



Azon viszont nincs mit csodálkozni, ha egy megnyomorított, kifosztott, leigázott nép kezd felébredni, és küzd önmagáért és a hazájáért. Mert már nincs hová hátrálnia. Ez lenne a természetes, a törvényszerû. Mi ebben a meglepõ? Talán úgy gondolták, hogy már vége, annyi ereje sem maradt, hogy szavazni elmenjen? Hogy soha nem kezd felébredni? Hogy végleg eltaposták?



Kiváló jelszavakba, felhívásokba botlott a szemünk, bárhová néztünk.


Igazán nem panaszkodhat az SzDSz. Megfogadták a választók a tanácsukat. A kirekesztés ellen szavaztak. Azok kerültek ki, akik kirekesztették volna a magyarságukat felvállalókat, a magyar érdekeket képviselõket, akik ellenük szították a gyûlöletet. Igaz, Isten malmai lassan õrölnek. Sokáig kellett erre várni.



A radikálisok eredménye azért is szerencsés és szükséges, hogy fegyelmezze, és szótartásra szorítsa a Fideszt, ahol a tapasztalatok alapján sajnos gyakori az egy lépés elõre, kettõ hátra. Ami már a választást követõ reggeli órákban ismét megkezdõdött. A radikálisabb hangvétel úgy tûnik, csak a választás éjszakájáig tartott, csak addig volt érvényes?



A Jobbikra nagyon nehéz idõszak következik. Egyrészt sokszoros lesz a támadás, a gyûlöletkeltés ellenük, másrészt rendkívül nagy munkával meg kell felelniük választóik elvárásának, és építkezniük kell az országgyûlési választások idejére, hogy táboruk nõjön, és ne stagnáljon, vagy szûküljön.



Meghatározó három arc távozik Brüsszelbe. Elsõ sorban Krisztina. Nem lenne szerencsés, ha ûr maradna utánuk. Reméljük, hogy a Jobbik EU-képviselõi más gyakorlatot folytatnak majd Brüsszelben is és a kapcsolattartásban is, mint az eddigi gyakorlata volt a többi párt képviselõjének.


Határozottan képviselik majd Magyarország érdekeit, és a választóiknak rendszeresen be is számolnak itthon errõl.



Kíváncsian várom, hogy az elkövetkezõ idõszakban kik lesznek a Jobbik meghatározó kampányarcai, akik húzóerõként szerepelnek Vona Gábor mellett. Mennyien fognak rádöbbeni kis hazánkban, hogy mi folyik itt közel két évtizede rendszerváltozás címén. Hányan ismerik fel, hogy mi Magyarország, a magyarság érdeke.


Ezen nagyon sok múlhat. Nemcsak a mostani 15 % megtartása, hanem a jóval több, és a kevesebb is. Nagyon szép és bíztató az eredmény.



Már hajnalodik. A szebb jövõ reménye megszületett.



Adja Isten, hogy tovább erõsödjön!



Orbán Éva