A Magyar Írószövetség mély fájdalommal tudatja, hogy

2010. január 16-án

88 esztendõs korában elhunyt

Fekete Gyula író, szociográfus, újságíró, a Magyar Írószövetség Örökös Tagja.

Temetése 2010.február 9-én lesz a Farkasréti temetõben.

Fekete Gyula 1922-ben született Mezõkeresztesen, 1942-tõl a József Nádor Mûszaki és Gazdaságtudományi Egyetem közgazdasági karának hallgatója volt. 1956-ban a Magyar Írószövetség prózai szakosztályának titkára lett; decemberben letartóztatták, 1957-ben szabadult. 1965-ben a Budapest címû folyóirat szerkesztõje lett. 1966-ban kezdte „Egy korty tenger” címû rádiós sorozatát. A nyolcvanas években volt a Magyar Írószövetség alelnöke, 1988-ban a Hitel szerkesztõségének munkatársa lett. 2004 óta a Százak Tanácsa közhasznú egyesület alapító-elnöke.

Háromszor kapott József Attila-díjat, 1991-ben 1956-os Emlékérmmel, 1992-ben a Magyar Köztársasági Érdemrend középkeresztjével, 2009-ben Prima-díjjal tüntették ki.


Három esztendeje járt a Magyarok Világa címû mûsoromban, Györffy László író, publicista társaságában. Hevesen bírálták a magyarországi közállapotokat, a pincérmédia bûnelkövetõit, az emberek agyát átmosó újságírókat, televízisokat s a mögöttük lapító, felbujtó tõkéscsoportokat. Ma se mondanának mást s odafönn is ekkép vélekednek errõl az eltorzított világról, a megalázott magyar nemzetrõl- a szerk.!

Ön a Szépirodalmi Figyelõ és a Magyar Írószövetség hírlevelét olvassa. A hírlevél
irodalmi, mûvészeti híreket, információkat tartalmaz.
A levelezési lista nyilvános, ahhoz bárki csatlakozhat, s bármely tag felvetetheti
mások címét.
A listára feliratkozni és leiratkozni az alábbi címen lehet:
http://212.40.96.88/mailman/listinfo/szif
vagy küldjön levelet a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. mailcímre.