Az anyákat és magzatukat érõ törvényesített erõszak:


az abortusz


Nyomtatás E-mail












2008. november 25.

(Tiltakozás az ENSZ Nõk elleni erõszak világnapján a mûvi terhesség megszakítás ellen)

Az Október 23. Bizottság Alapítvány tagjainak álláspontja szerint a morális pánik jelenség kialakulása, azaz a társadalom devianciára adott erõteljes válaszadás-sorozata 2006 tavaszán kezdõdött el. A tömegek erkölcsi válságból való kiútkeresése ahhoz köthetõ, amikor az országos médiumok tárgyalni kezdték a mûvi meddõvé tétel Alkotmánybírósági határozattal történõ újraszabályozását. Az 1997. évi CLIV. Tv. az egészségügyrõl 187.§, azaz a Mûvi meddõvé tételt szabályozó szakaszának két, magát tudósnak nevezõ személy magánindítványára való módosítása nem volt más, mint egy újabb önpusztító ötlet bevitele az amúgy is, - statisztikai adatokkal bizonyíthatóan - önpusztító magyar társadalomba.


Az Október 23. Bizottság Alapítvány tagjai szerint ennek a hungarocídiumot ösztönzõ provokáció sorozatnak 2006 és 2008 között már többedik láncszeme, hogy a kormány idén 100 millió forinttal többet tervez adni terhesség megszakításokra, így a jövõ évtõl összesen 1,6 milliárd Ft áll majd a gyermeküket vélt vagy valós súlyos, szociális válsághelyzetükben elvetetni szándékozó anyák rendelkezésére.


Az Alapítvány tagjai és szakértõi szerint az abortusz az anyákat és a magzatot érõ törvényesített lelki és fizikai erõszak. Ezért tiltakoznak minden magyar nõ, még meg nem született gyermek, ezzel együtt a családok védelmében az ENSZ Nõk elleni erõszak világnapján az ellen, hogy az ENSZ Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatába bekerülhessen az abortuszhoz való jog. Képviselõik tömeges aláírásgyûjtésre szólítják fel a hazai lakosságot ennek megakadályozása érdekében a www.c-fam.org/publications/id.105/default.asp honlapon. Az akciót a Katolikus Család és Emberi Jogok Intézete kezdeményezte


Az Október 23. Bizottság Alapítvány álláspontja szerint minden jóérzésû civilszervezet és magánszemély erkölcsi kötelessége, hogy tiltakozzon a helytelenül értelmezett feminizmus, a családrombolás, a fiatalságot valamint az össznemzetet súlyosan érintõ, hungarocídium felé mutató tendencia ellen.


Ezzel szemben a tagok és szakértõk a maguk eszközeivel támogatják a gyermekvállalást ösztönzõ intézmények „újraélesztését”, az anyák és a gyermekáldás tiszteletét kiváltó szavak úgy, mint állapotos, áldott állapotban lévõ kifejezések használatának újra elterjesztését a közbeszédben.



Dr. Szöõr Anna
jogász-pszichológus
Október 23. Bizottság Alapítvány

Dr.Kávássy Pál
orvos-jogász
Október 23. Bizottság Alapítvány
egészségügyi szakértõ