P E T Í C I Ó - A REGNUM MARIANUM-TEMPLOM VISSZAÉPÍTÉSÉÉRT



Internetes aláírásgyûjtés

(2295 aláírás jelenleg)


http://www.varaljaszovetseg.hu/02/









PETÍCIÓ


A REGNUM MARIANUM-TEMPLOM VISSZAÉPÍTÉSÉÉRT




Címzettek:
Orbán Viktor, a Magyar Köztársaság miniszterelnöke
Szõcs Géza, a Nemzeti Erõforrás Minisztérium kultúráért felelõs államtitkára
Schmitt Pál, a Magyar Köztársaság elnöke
Tarlós István, Budapest fõpolgármestere
Erdõ Péter bíboros, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke

Mi, ezen petíció aláírói kezdeményezzük a Budapest, városligeti, 1931-ben felépült, majd Rákosi Mátyás rémuralma idején, 1951-ben lerombolt Magna Domina Hungarorum - közismert nevén Regnum Marianum – templom közadakozásból történõ visszaépítését.

A Regnum Marianum-templom a magyar nemzeti összetartozás szimbóluma, amelynek visszaépítése az 56-osok célkitûzései között is szerepelt. A kommunista diktatúra bukását követõen kötelességünknek tartjuk - Mindszenty József bíboros-hercegprímás és II. János Pál pápa kérését is teljesítve – a templom újjáépítését.

Kérjük a Magyar Köztársaság Kormányát, hogy a tervezett városligeti-Dózsa György úti fejlesztési koncepcióba illessze be a Regnum Marianum-templom azonos helyszínen – eredeti tervek szerint – történõ visszaépítését.

Kérjük továbbá, hogy a Kormány legkésõbb 2011. szeptember 23-ig, a templom lerombolásának 60. évfordulójáig intézkedjen az adományozás lebonyolításának megszervezésérõl. Kezdeményezésünk célkitûzése, hogy a Regnum Marianum-templom visszaépítése – szükség szerint állami és egyházi anyagi támogatással – belátható idõn belül megkezdõdjön.

Kérjük Címzetteket – különösen a Magyar Köztársaság Kormányát - kezdeményezésünk támogatására, a magyarság e jogos, 60 éve fennálló kérésének teljesítésére.


Tisztelettel:


Budapest, 2011. február 25.


Váralja Szövetség