Tiltakozás a Jediot Áháronot izraeli újság magyarokat gyalázó cikke ellen a vörösiszap-katasztrófa kapcsán!


NYÍLT LEVÉL
A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége vezetõjének,
dr. Feldmájer Péternek


Mazsihisz elnök:
dr. Feldmájer Péter
Telefon: 413-5511
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Levélcím: 1075 Budapest, Síp u. 12. 5. postafiók 333.
Központ: Telefon: 413-5500, Fax: 342-1790



Tisztelt dr. Feldmájer Péter!


A segítségét szeretném kérni egy felettébb kínos és kényes ügyben. Az alábbi internetes cikkben mélységes megütközéssel és felháborodással olvastam arról, hogy egy héber nyelvû újság igen alantas hangnemben tudósít a vörösiszap-kiömlésérõl, ami Magyarországnak egyenlõre beláthatatlan és felmérhetetlen károkat okozott. Tudatában vagyok annak, állami vezetõinknek kisebb gondjuk is nagyobb annál, mint ilyen cikkekkel foglalkozzanak. Így megteszem - talán elsõk között - nem helyettük, de minden jóérzésû és tisztalelkû magyar ember helyett.

Mivel nem értek héber nyelven, hinnem kell Hering József úr újságírói fordításának, akirõl tudnivaló, hogy sok évet töltött Izraelben, és - tudomásom szerint ma is - kettõs állampolgár.
Ismerve az õ munkásságát, semmi okom kételkedni a tárgyszerû tolmácsolásában.

Nos, ez az elemi felháborodás - úgy gondolom - nem csak belõlem tör fel, amikor valaki ezt olvassa.
Keresztény emberként nem kívánom az idézett újság munkatársainak és környezetüknek, de más izraeli lakónak sem, hogy hasonló megtörténjen velük. Noha a Tóra azt tanítja, szemet szemért, fogat fogért. De ez nem a békés magyar emberek alapvetõ jellemvonása.

Ezért tehát arra kérem Önt, szíveskedjen eljuttatni az idézett izraeli újság szerkesztõségébe a következõ üzenetet:


„Azok az emberek, akiket most ez a katasztrófa ért, többségük még nem is élt 1945 elõtt. Tény. A veszélyes tározót idegen érdekek miatt építették, nem magyarok szándéka szerint.
Ezért a legkevesebb elvárása ezek után a magyar embereknek, és fõleg a magyar halottak emlékét tiszteletben tartva, hogy ez az újság magyar és héber nyelven jelentessen meg egy cikket, amelyben bocsánatot kér az ártatlan magyar emberektõl. Bocsánatot kér azért a mélységes, oktalan és védhetetlenül aljas megalázásért, amit a magyar nemzet ellen ezzel a cikkel elkövetett.

Amennyiben ezt nem teszik meg, - több helyrõl hallott értesülés szerint - kivétel nélkül minden izraeli készítésû és forgalmazású termékre, legyen az ipari, mezõgazdasági, vagy pénzügyi tevékenység, mindaddig bojkot veszélye fenyegethet, amíg ez a bocsánatkérés meg nem jelenik. Ezzel legyenek tisztában a felelõtlen újságírók, akik ezzel egy életre megtanulják, hogy mit tehetnek meg és mit nem. Magyarország ugyanis a magyaroké! Az is marad!”


Tudnia kell, az idézett újság bocsánatkérésrõl szóló elvárást és tiltakozó követelést a lehetõ legtöbb magyarországi tömegtájékoztatási eszközhöz, valamint magyarországra akkreditált külképviselet részére, a külföldi hírügynökségek magyar szervezeteihez is eljuttatom.

Azt remélem, Ön képes lehet bölcs belátásra bírni az újságírókat. Ebben a hivatásban nagy szerepe van a tárgyilagossággal szemben tanúsított alázatos munkának és magatartásnak. Holmi vélemények, különösen ilyen hangvételû cikkek árthatnak a nemzetközi kapcsolatoknak, nem csupán Magyarország és Izrael között, de más országok és Izrael között is.


Ettõl függetlenül írásomat a Magyar Köztársaság Országgyûlési házelnökének Dr. Kövér László úrnak, Dr. Orbán Viktor Miniszterelnök úrnak, és Dr. Martonyi János Úrnak is megküldöm, nem titkoltan azzal a szándékkal, hogy a katasztrófa elhárításának súlyos terheket jelentõ munkálataiból szabadulva mihamarabb kérjenek elfogadható magyarázatot és hatékony intézkedést nagykövetükön keresztül hasonló atrocitások elkerülése céljából. Nem megengedhetõ ugyanis, hogy ez elmaradjon! A tetteiért mindenkinek a világon felelnie kell, és ha ártatlanokra kivetíti a gyûlölködõ izraeli újságíró az általa meg sem élt történelmi események következményeit, akkor tudnia kell, hogy ennek a beszédének, mi lehet, vagy lesz a következménye. Ennek pedig nem sok értelme volna. Elkerülheti mindezt kellõ alázattal, és széles körben megjelentetett, héber, valamint magyar nyelven illõ és kellõ alázattal leírt bocsánatkéréssel. Az újságírói erkölcsi alapvetések legkevesebb ezt az ajánlást fogalmazzák meg hasonló esetekre - legalább is az õ országuk határán kívül mindenhol máshol a világban.

A kedélyek egy ilyen megpróbáltatás idején igen kényes helyzetbe kerülhetnek, ami az emberek szívében nem kívánatos indulatokat ültethetnek.

Kérem ismételten, hogy tisztelje meg a katasztrófában elhunytak emlékét, a szülõföldjükre talán soha vissza nem térõ károsultak tengernyi könnyét és alig elviselhetõ bánatát azzal, hogy segít ezt az üzenetet eljuttatni a Jediot Áháronot szerkesztõségébe!


Megtisztelõ figyelmét, segítségét elõre is megköszönve üdvözlettel:

Lengyel Károly
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Ferencváros, 2010. október 6. (az aradi vértanúk emléknapján)


***************************************************************


Antimagyarizmus, Extra :: 2010-10-06. 11:31
http://kuruc.info/r/26/67452/

Izraeliek gúnyolódnak a katasztrófán:
"A magyarok által meggyilkolt zsidók vérétõl vörös a falvak földje"