EURÓPA MÁR A SPÁJZBAN VAN!




Európa már a spájzban van!

***

Idézet:

„Világossá vált, hogy több Európa kell, nem kevesebb”
2010. szeptember 17. 19:08
MNO - KA
http://www.mno.hu/portal/737112

A tagállamoknak erõsebb unióra van szükségük, az elmúlt években világossá vált, hogy „több Európa kell, nem kevesebb” – mondta Jerzy Buzek, az Európai Parlament (EP) elnöke az Európai Néppárt rendezvényén pénteken Budapesten.

Idézet vége.

***

Elgondoltam, gyorsan elszaladok a piacra, hátha jut még egy kis Európa. Azért a nap végére kicsit megfonnyad, esetleg még alkudni is lehet rá.
Kíváncsi volnék, mit szólna a kofa?!
- Kérek 2 kg Európát!
Szerintem mentõt hívatna!

Ennek a néppárti szövetségnek tagja a a jelenlegi kormánypárt, ami szövetségnek alelnöke a Likudot testvérpártként emlegetõ jelenlegi miniszterelnöki posztot betöltõ ember.
Ilyen politikusok tetszelegnek egy földrész sorsát erõsen befolyásoló, meghatározó szervezet élén? Vajon Jerzy Buzek ezt hogyan mondhatta? Esetleg a svédasztal támogatására szorult?
Szegény svédasztal! Miket látott, hallott?!

És ez a szellemi fertõzés mindig járványt gerjeszt maga körül Úgy ám! Csak a hentesnél nem tudjuk majd, hogy nem véletlenül a csempeboltba tévedtünk-e!
De azért több Európa kell!

Vagy netán növelni szeretnék az Európai Unió befolyási övezetét? Vagy a földrészen kívüli országok Európába annektálásáról kottyantott el valamit az EP derék leköszönõ elnöke?
Ez a betagozás két dolgot vetít elõre. Mindenképpen a földrajzi értelemben vett Európán kívüli ország jöhet szóba. Az egyiket az EP bíztatja, hogy jelentkezzen végre, a másik meg az EP-t bíztatja, hogy vegyék fel végre.

Játék indul, a találgatás kevés lehetõséget rejt magában. Fõnyeremény egy fából esztergált Euró érme díszdobozban. Ha már az Európai Néppárti szövetségnek másra nem jut.

Borítékolom, ha ez a politikusi elszólás a színfalak mögötti suttogásról történt, a következõ elnökváltás végére a sajtótájékoztatón a mikrofonállvány a koldusbot lesz.

Végül nem kockáztattam meg a hátulgombolós kabátot a fehérköpenyes mosolygós hústornyok markában.


Ferencváros, 2010. szeptember 17.

Lengyel Károly