A szárba szökõ diktatúra


Magyar Nemzeti Gárda az Erzsébet-téren - 74 hazafit állítottak elõ - Percrõl percre




2009. július 4-én a rendõrség brutálisan feloszlatta az Erzsébet téren gyülekezõ gárdistákat, a Jobbik elnökét, Vona Gábort bilincsbe verve vitték el. Azóta sok minden történt és létrejött a Magyar Nemzeti Gárda. A hazafiak most vasárnap az Erzsébet téren emlékeznek meg a tavalyi eseményekre. Kövesse nálunk figyelemmel a délutáni eseményeket percrõl percre.


19:50: Megerõsítették az információt, hogy 74 bajtársat állítottak elõ, õket a Gyorskocsi utcai fogdára vitték.


19:30: A Jobbik képviselõi Vona Gábor vezetésével bejutottak a Gyorskocsi utcai fogdába.


18:50: A Jobbik országgyûlési képviselõinek egy része a Gyorskocsi utcai fogdába tart, hogy ellenõrizzék a hazafiak fogvatartási körülményeit. Körülbelül 30 perc múlva jelentkezünk friss információkkal.


18:37: Tapolcán is tiltakozni fognak a jobbikosok a rendõrterror ellen 20 órakor a Polgármesteri hivatal melletti I. világháborús emlékszobornál.


18:30: Kiss Róbert beszédét követõen a több ezres tömeg ekezdett szétoszlani.


18:13: Kiss Róbert következik. A Magyar Nemzeti Gárda vezetõje az egy évvel ezelõtti rendõri brutalitás körtülményeit idézte fel, majd kiemelte, hogy Vona Gábor az elsõ politikus, aki egyben bajtárs is. Gyönyörû beszédében kiemelte, mennyire büszke bajtársaira, akik 2009-ben a hatalmas terror ellenére is kiálltak a mozgalom és a nemzet ügye mellett. Köszönetet mondott továbbá azoknak bátor egybegyûlteknek, akik ma is kiálltak mellettük.


18:08: Vona Gábor beszédében kijelentette, hogy azt hitte, hogy egy évvel a brutális rendõrtámadást követõen önfeledten emlékezhetnek majd, ám a jelenlegi kormány Draskovics álmát váltja valóra. Vona kiemelte , hogy a C-típusú nemzetbiztonsági átvilágításon mindenkinek át kell esnie, így Gyurcsány Ferencnek és Bajnai Gordonnak. Kettõs mércét alkalmaznak tehát itt is. Vona hozzátette, hogy a nemzeti együttmûködésrõl nem lehet addig beszélni, amíg a Gárdát üldözik. A Jobbik elnöke felhívta a figyelmet arra is, hogy a gárdisták folyamatosan küzdöttek a kilakoltatások és az áríz ellen, de errõl a Fidesz közeli média egy szót sem szólt.


Hol van az elszámoltatás? -kérdezte Vona kihangsúlyozva, hogy börtönben szeretné látni Gyurcsányt. Beszédében többször is kiemelte: a valódi problémákkal kellene foglalkoznia a kormánynak! A Jobbik mindent megtesz, hogy a pártok közösen ítéljék el a gázai népirtást, ennek elérése érdekében a jobbikos képviselõk országgyûlési határozatot nyújtanak be.


17:50: A jelenlévõ több ezres tömeg letette az esküt, melyet Vona Gábor olvasott elõ.


17:38: Az egri jobbikosok eljuttatták a barikad.hu szerkesztõségébe rövid felhívásukat, melynek értelmében arra buzdítanak mindenkit, hogy településük/városuk fõterén szervezzenek demonstrációt a rendõri brutalitások ellen. Az egriek ezért 19:30-kor találkoznak ma a Dobó téren.


17:34: Vona Gábor, Gaudi-Nagy Tamás, Szilágyi György és Novák Elõd országgyûlési képviselõk elmagyarázták a rendõröknek a jogszabályokat, így a droidok kénytelenek voltak hátrébb menni jónéhány méterrel. Jelenleg a rendõrség provokálja a békés rendezvényen résztvevõket.


17:30: Megjelentek a Jobbik országgyûlési képviselõi is Gaudi-Nagy Tamás vezetésével, aki kijelentette, hogy a rendezvény teljesen békés, nem történik semmilyen szabálysértés. Jelen pillanatban folyik az egyeztetés.


17:27 Megindultak a rendõrök és most egyezkednek a sorfalban állókkal, akiket figyelmeztetnek, hogy szabálysértés követnek el és szüntessék meg a szabálysértõ cselekményüket. Megérkezett Hunyadi Gábor, a rendezvény fõszervezõje is, akinek a parancsnok azt mondta, hogy alakzatban állnak a bajtársak, ezért akarják igazoltatni õket. A terepruhások nem állnak alakzatban.


17:25: Elõre láthatólag újabb támadás készül a hercegprímás és a József Attila utcában is 100-100 rendõr áll parancsra várva teljes rohamfelszerelésben. Jelen pillanatban ifj. Hegedûs Loránt tartja megemlékezõ beszédét Magyarország védelme érdekében. Az Erzsébet téren több ezer ember gyûlt össze és létszámuk folyamatosan nõ. Idõ közben a József Attila utcában teljesen leállították a forgalmat, az oszlatókocsi felállt 15-18 mikrobusszal. Ide további rendõrök érkeznek, akik veszik fel rohamfelszerelésüket.


17:14: Pörzse kijelentette, hogy tavalyhoz képest semmi sem változott. "A rendõrök megint itt vannak, megint lefújnak minket! Ezért van szükség a Gárdára!"


17:12: A Nemzetji Jogvédõ Alapítvány illetve a Jobbik Jogsegély Szolgálat úgy tájékoztatta a Szent Korona Rádiót, hogy valószínûleg Kiss Róbertre vadásztak a rendõrök, akinek sikerült kitérnie, de helyette mást vittek a Gyorskocsi utcába bûncselekmény gyanújával.


17:11: Pörzse Sándor köszöntötte a jelenlévõ tömeget, zengett-zúgott a Szebb Jövõt!


17:06: Harangzúgással és az egy évvel ezelõtti terrorra való megemlékezéssel kezdõdött meg a Magyar Nemzeti Gárda rendezvénye. A rendõrök ekkorra már elhagyták az Erzsébet teret, így békés körülmények között kezdõdhetet meg az emlékezés.


16:55: Megérkezett a helyszínre Vona Gábor, a Jobbik elnöke is.


16:51: A rendõrök állnak a színpad mögött, majd gondolnak egyet és ütnek mindenkit, fújják a könnygázt. Ok nélkül. Egyszerûen hihetetlen. Ütik-verik az embereket. Pörzse Sándor, Dúró Dóra országgyûlési képviselõk is jelen vannak, ám a rendõröket nem érdekli a képviselõi igazolványuk. Zeng az ÁVH! A rendõrök megint kirohantak a színpad mögül.


16:47: A rendõrök agyatlanul rohangálnak, megint a színpadhoz mentek, de most a rendezvény háta mögül keveredtek oda, de hogy mit akarnak, azt senki nem tudja.


16:44: Mi történik az Erzsébet téren?! Egyik pillanatról a másikra a doridok berohantak a színpad elé, felálltak oda. Rá pár pillanatra pedig ahogy jöttek, úgy mentek. Érthetetlen. Idióta módon rongyoltak be a színpad elé lökdöték a jelenlévõket.


16:41: A barikad.hu helyszíni tudósítója szemtanuja volt annak, hogy a József Attila utca - Hercegprímás utca Duna felé esõ részét elfoglalták a beöltözött droidok, akik percrõl percre egyre többen vannak. Többüknél könnygázgránátvetõ puska, családi kiszerelési könnygáz van. Ezekben a pillanatokban vetetik fel velük a sisakokat.


16:35: A barikad.hu egyik hûséges olvasója az alábbi üzenetet küldte szerkesztõségünknek: "Az árvizekkor hõsiesen helytálló Borsodi bajtársakat, Papp Zoliékat hatvan elõtt feltartóztatta a rendõrség és nem engedik tovább. Minden sz.rba belekötöttek. Például az a baj, hogy a buszvezetõ – állítólag - 28 (!) nappal ezelõtt nem tartotta be a pihenõidõt. 62 gárdistát tartanak vissza ezért. Kérjük, aki tud segítsen, segítsen a gárdistáknak eljutni az avatásra, vigyék õket el autóval.


Papp Zoltán Tel: 0670 354 2670"


16:15: Mindenki vár. Azok a bajtársaik, akiket útközben akár többször is feltartóztattak a rendõrök még nem értek fel a fõvárosba.


16:00: A barikad.hu értesülései szerin azok a bajtársak, akik reggel koszorúztak a XVI. kerületben 30 ezres bírsággal a kezükben hagyhatták el a fogdát. Mindeközben folyamatosan, tömött sorokban érkeznek a résztvevõk az Erzsébet térre.


15:52: A Dohány utcánál is több csapatszállítónyi rendõr van, az Erzsébet tér másik oldalánál is jelentõs a rendõri készültség.


15:41: 8 mikrobusznyi, 24 autónyi rendõr bújt el a Madách téri parkolóban. A Deák teret is megszállták a rendõrök, minden aluljáró-kijáratnál egyenruhások állnak. A Deák téren egy fekete rövidnadrágos, fehér inges, fekete mellényes, fekete kalapos 16 éves népitáncost igazoltatnak a rendõrök. Övébe egy furulya van tûzve, az okos rendõrök értetlenül nézik, hogy mi az. Szegény srác nem tudja mire vélni a zaklatását.


Rajta kivûl még azokat is igazoltatják, akik terepszínû nadrágot viselnek. Hihetetlen.


15:25: Mindenki elindult az Erzsébet-térre. Felhívjuk olvasóink figyelmét, hogy senki ne menjen a Felvonulási térre, mert a rendõrök körülvették. Mindenki menjen a rendezvény helyszínére!


15:03: Azokkal, akik csendõr-ruhát viseltek, a rendõrök közölték, hogy szabálysértési eljárást indítanak ellenük, mert szerintük a Csendõrséget is feloszlatták. Valami homályos jogszabályra hivatkoztak, melyet fel is olvastak a kakastollasoknak. Érdekes…



Ünnepi seregszemle a rendõrségnél: a teljes arzenáljukat felsorakoztatták a Felvonulási téren, pedig nincs is május elseje. 36 mikrobusz, 25 autó, három hangágyú és számtalan terepjáró. Van mire büszkének lenni…


14:55: Olvasónk közölte, hogy nagy a rendõri készenlét a 10-es úton is, két helyen is áll 1-1 autó: az elsõ a solymári elágazásnál, az angoltemetõnél, a második pedig a Külsõ Bécsi úton, a vasúti átjárónál, a 260-as busz végállomásánál, a volt szovjet laktanyánál. "Már több mint 20 éve járok erre, és ilyen sosem volt még..." - tette hozzá Tamás.


14:50: A Felvonulási tér teljes terjedelmélben különbözõ csoportokra szakadt terepszínû ruhásokat igazoltatnak a rendõrök, a csoportok 8-10 fõbõl állnak, így körülbelül megállapítható, hogy már két órával a rendezvény elõtt 250-300-an vannak Kiss Róbert barátai. Megérkezett a helyszínre a Jobbik Jogszegély Szolgálata is.


A barikad.hu információi szerint a rendõrök elõ akarják állítani az összes terepruhást, mert az a BRFK szerint formaruhának minõsül. Jelenleg a rendõrök kivárnak és a BRFK állásfoglalására várnak, ugyanis nem tudják megmondani mi minõsül formaruhának. Többeken Magyar Nemzeti Gárda felíratú póló van, mások terepszínût, megint mások zöld felsõt viselnek, tehát nem egységes öltözetben vannak a fiatalok.


nem egységes viseletben vannak a fiatalok.


14:32: A Szent Korona Rádió értesülései szerint a Szentendrei úton is árgus szemekkel figyelik a rendõrök az olyan személygépkocsikat, amelyeken Árpád-sávos matrica, vagy bármilyen nemzeti jelkép hirdeti a tulajdonos hazafias elkötelezettségét. Két ponton is megállítják a belváros felé sietõket.


14:30: A Hõsök tere metrómegállójánál mintegy 10-15 rendõr, mikrobusz és terepjáró, valamint motoros rendõrök várják a metróból kiszállókat. Az összes terepszínû nadrágot viszelõ embert azonnal igazoltatják.


14:23: Az Erzsébet-teret megszállták a rendõrök. A Kepinski szálloda melletti utcában, a Bécsi utcában pedig már felállították a hangágyút is.


14:18: Helyszíni tudósítónktól megtudtuk, hogy a hír, miszerint a Felvonulási térrõl sorra viszik el a terepnadrágos embereket, nem igaz. A rendõrök mindenkit igazoltatnak, megmotoznak (csak a testüreg-vizsgálat hiányzik) kényesen figyelve a formalitások betartására.


13:59: Telefonon kaptuk a hírt, miszerint a Békés megyei Szebb Jövõért Polgárõr Egyesület és hozzátartozóik buszát immáron másodszor állítják meg a rendõrök. Az elsõ ilyen zaklatás majd két órán át tartott.


13:56: CUM DEO PRO PATRIA ET LIBERTATE, azaz ISTENNEL A HAZÁÉRT ÉS A SZABADSÁGÉRT. Ez a Magyar Nemzeti Gárda Mozgalom jelszava: Vajon e három szóból melyik nem tetszik a rendõrség narancsvezetésének? Isten? Haza? Szabadság? Netán mindhárom?


Magyar Nemzeti Gárda Mozgalom hivatalos zászlajaMagyar Nemzeti Gárda Mozgalom hivatalos zászlaja


13:34: A Heves megyei hazafiakat Gyöngyös határától 3 km-re tartóztatták fel a rendõrök, mintegy fél órával ezelõtt. Azóta folyik az igazoltatás, a busz, személyautók ellenõrzése. Ezzel jól tudják húzni az idõt Pintér csahosai. Mi a céljuk? Hogy azok a hazafiak, akik nincsenek még Budapesten ne is érjenek fel a rendezvényre? És hogy mi az oka a feltartóztatásuknak? "Kopott a gumi" - mondják az elõvigyázatos rendõrök...


13:30: A barikad.hu megtudta, hogy a Felvonulási térrõl, a Dózsa György útról és a Homokórától folyamatosan hurcolják el a rendõrök a terepszínû nadrágos hazafiakat. Azt, hogy hány embert állítottak már elõ, egyenlõre nem lehet tudni.


13:20: Már reggel 6 órától indulhatott volna a barikad.hu beszámolója a Magyar Nemzeti Gárda megemlékezésérõl. Mint azt a barikad.hu szerkesztõi megtudták a szerencsi hazafiakat két kisbusznyi droid már reggel hat óra óta várta. Egyik bajtársukat ma délelõtt 16 rendõr várta otthona elõtt miután korareggel óta háza körül köröztek. Azonnali igazoltatás és gépjármû-átvizsgálás várt a bajtársra. Errõl bõvebben lejjebb.


10 és 11 óra között Mintegy 5-10 hazafi meg akarta koszorúzni a budapesti Pozsonyi csata emlékmûvet, ám a rövid megemlékezés helyszínén rendõrök várták õket, majd a zuglói rendõrkapitányságra hurcolták a koszorúzni akarókat. Az intézkedés oka eddig ismeretlen, ugyanis egyikük sem viselt betiltott társadalmi szervezetre emlékeztetõ jelképet.


13:14 M3 autópálya Gyöngyös és Budapest közötti szakaszán fokozott rendõri ellenõrzés (minden parkolóban és pihenõben), kizárólag a hazafiakra vonatkozóan.


12:50 Czeglédi János, a Jobbik budapesti elnöke tájékoztatása szerint rendõri egységek vették körül az egykori Magyar Gárda biztonsági tisztjének, amúgy kerületi jobbikos politikusnak a házát. Az elnök a hozzá beérkezett, jelenleg a hitelesség ellenõrzése alatt lévõ információi szerint csaknem 5-10 volt gárdistát már elõállítottak. Czeglédinek telefonon azt üzenték: a rendõrök már Budapest határában leállítják a délutáni rendezvényre tartó buszokat.


Czeglédi a HunHír érdeklõdésre elmondta, indul az egyik kerületbe, ahonnan jobbikos segítségkérés érkezett a rendõri fellépés miatt. Az elnök közölte: munkatársai ellenõrzik a hozzájuk beérkezõ hírek valóságtartalmát, és ezután konkrét lépéseket tesznek.


12:40 Kerecsendi útszakaszon két autót tartóztattak fel a rendõrök és nem is engedik tovább.


12 óra körül Békés megyében is megállították a hazafiak buszát a hangzatos „bûnmegelõzés” céljából.



barikad.hu



**************************




SÖTÉT IDÕK

a Gárdista megemlékezésre


Sötét idõk ha ránk szakadnak,
Szól-e értünk majd a nagy harang?
Nehéz idõk, hangzatos szavak,
Kenyér helyett nekünk ez marad.

Oszolj magyar, szûnj meg! Hallottad?
Áruló báb hazát nem adhat.
Gumibot hurkái hátadon!
Semmi, de semmi nem változott.

Szolgát cserélt a kiválasztott,
Háttérbõl uszító ordasok.
Falak ha nõnek telep körül,
Magyarul nem szólhat már az õr.

A levegõ drága gáz helyett,
Sajátod még önként megveszed.
Jogod és álmod magad ûzöd,
Körülötted mindened bûzös.

Fertõzõ fekély és hazugság!
Mint fakést, torkodba lenyomják,
Hogy majd többé el ne szóld magad.
Végsõ látványod - vized, házad.

Lihegve csuklyával fejeden
Elõre drótoztad önkezed,
Arccal lefelé földbe bújhatsz.
Zászlód selymén ma is taposnak.

Ha lehet, lófarokhoz kötnek,
Címerré kivérzik negyeded!
Miféle átok vett itt erõt?
Mocskoltak hószínû szemfedõt!

Hóhérok laknak, nem lakolnak,
Újult erõk járnak nyomukban,
Nyárban ködlik vágyott szebb jövõd
Homokzsákhoz dobva szemkötõt.


Ferencváros, 2010. július 4.

Lengyel Károly