BLUE JA VU





































feladó lengyel-k <Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.>
címzett Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
dátum 2010. február 13. 14:13
tárgy BLUE JA VU
küldõ freemail.hu


részletek elrejtése 14:13 (2 perce)




BLUE JA VU


Tisztelt Lendvai Ildikó!


Ez a levelezési cím nyilvános, levelem egyszeri ebben a témában, tehát véletlenül sem zaklatás. Remélem, érdemes elgondolkoznia róla egy keveset!
Sajnálni való, ahogy a helyzet alakul.

Arra kérem, a tájékoztatási kötelezettségnek megfelelõen szíveskedjen nyilvánosan a két alábbi híradás tartalmát értelmezni!

Ön, mint egy politikai párt elsõ embere - gondolom emlékszik képviselõi esküjére (alább idézve) - vélhetõen a tények ismeretének kényszerítõ hatására át fogja értékelni a tegnapi napon tett harcias kiállását.

Valóban, egyenként derül fény a furcsa körülmények között eltûnt temérdek pénz nyomára. Bízom a bûnüldözõ szervek ezirányú hatékonyságában! Na de ilyen sokan érintettek? És jellemzõen fõleg két politikai szervezethez kötõdõ kapcsolatok révén?
Ez több mint véletlenszerû egybeesés!
Kérem ne csodálkozzon az emberek gyarlóságán, amikor egy kalap alá veszik az eseteket az õket indító, vagy támogató politikai szervezetek emblémáival.

Így választás elõtt szeretném Önt emlékeztetni egy szóra. Ez a kékcédulás választás.
MKP, MDP, MSZMP, MSZP.
A sor feltûnõ közelséget jelez, bár sok éve történt. Máig a magyar közjogi történelem bizonyítottan legnagyobb és legbrutálisabb választási csalásaként emlegetik.
A választások miatti felfokozott várakozások és indulatok vérmérsékletük szerint az emberekbõl a legkülönfélébb reakciókat váltják ki.

Például az MSZP egyik ifjú képviselõjelöltje a minap vette a bátorságot, és leírta a következõ közszájon forgó elmés poént. Ami tulajdonképpen mára bejárta a világot, nem csupán a magyar közbeszéd része, s mint ilyen különbözõ politikusok nevével idézik.

Mennyei Atyám! Miután az elmúlt esztendõben kedvenc zenészemet, Michael Jacksont, kedvenc színészemet, Patrick Swayzet, kedvenc színésznõmet, Farrah Fawcettet és kedvenc írómat, Mario Benedettit magadhoz vetted, szeretném tudatni Veled, hogy kedvenc politikusom Orbán Viktor, és már február közepe van!!!”

Csakhogy az egyszerû és lényegre törõ szakmaiság mintha elveszne a sok üzengetés közben. Pedig nagy látványosság lehetne néhány pártelnök egy helyen egy idõben ugyanarról a témáról beszélve, tételesen levezetve, mitõl tart itt az ország, ahol vergõdik nyolc esztendeje.

Például a számok nyelvén az utolsó céduláig feltárva minden vezetõ és pártjának holdudvarába tartozók titkos fiókjait. Kínos? Nem is olyan nagyon! Ugyanis az igazság szabaddá tesz!
Mindegy ma már, ki járult hozzá egyetlen aláírással is például a Szent Korona elzálogosításához, azt a magyar nemzet soha nem fogja megbocsájtani.


Tisztelt Lendvai Ildikó!

Ön igyekszik megfelelni pártelnöki tisztségébõl adódó párttársai szerinti elvárásoknak. Ez egy természetes folyamat az Önök szemszögébõl. Hány bejelentett tagjuk is van jelenleg? Óh, igazán sajnálom! Nem is gondolná az ember, hogy mára ennyien maradtak.

De fel a fejjel! Az öt százalék bûvköre sokakat vonz. Már fényezik az új talicskákat az elvtársak. Nem a BKV-s pénzek miatt, hanem a közhatalomból kibútorozáshoz. Végleg és örökre.

Tehát a saját egészsége érdekében gondoljon inkább szeretett unokájára, aki örömmel fogadja bármikor. Neki, a tiszta kis emberkének nagy szüksége van Önre.
De megbocsásson asszonyom, az MSZP betûszó a magyar közbeszédben szitokszóvá alakult. Ne kérdezze miért! Ez van. Barátkozzon meg belvárosi lakásának magányával! Unokázzon!
Többet használ az országnak egy vagy több magyar ember felnevelésével, mint a jelenleg képviselt politikai irányzat erõltetésével.


Köszönöm figyelmét! A nyilvános választ sokat várjuk!

Budapest, 2010. február 13.

Lengyel Károly


**************************************************************************************
**************************************************************************************



Az MSZP rágalmazás miatt feljelentést tesz BKV-ügyben

Budapest - Az MSZP rágalmazás miatt feljelentést tesz minden olyan fideszes politikus ellen, aki korábban azt állította vagy a jövõben azt fogja állítani, hogy a BKV-tól a szocialista pártkasszába került pénz.

2010. február. 11. csütörtök | Szerzõ: MTI
http://naplo-online.hu/rovat_valasztas_2010/20100211_mszp_ragalmazas


Lendvai Ildikó, az MSZP elnöke csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: pártvezetõként dolga az is, hogy megvédje a becsületes szocialistákat, a baloldali választókat a kollektív bûnösség elvétõl, valamint a megfélemlítés, a rágalmazás, a fenyegetés hullámaitól.

Mint mondta, a Fidesz szóvivõje, politikusai és számos megszólalója - legutóbb Németh Szilárd képviselõ - azzal vádolta a szocialistákat, hogy a pártkasszájukba is vándoroltak BKV-s pénzek. "Elég a megalapozatlan rágalmakból!" - jelentette ki.

Hangsúlyozta: nem hisznek a kollektív bûnösségben, ezért õk sem élnek ennek hangoztatásával. "Nem mondjuk és nem is mondtuk azt, hogy amiért a fideszes veszprémi alpolgármestert megvádolták hûtlen kezeléssel és magánokirat-hamisítással, azért a Fidesz a hûtlenül kezel és a fideszes választó magánokiratot hamisít" - tette hozzá.

Lendvai Ildikó leszögezte: elvárja a másik oldaltól - és ha kell, ennek a jog eszközével szereznek érvényt -, hogy ne beszéljenek kollektív bûnösségrõl a szocialistákkal kapcsolatban.

A pártelnök szerint a politikában a tetteknek, a szavaknak és a hallgatásnak is kell, hogy legyen következménye. "Nem vádolunk, hanem kérdezünk" - hangoztatta.

Hiányolta, hogy nem kapnak választ például arra: igazak-e a sajtóhírek Fuzik Zsolt és Vitézy Dávid közeli barátságáról, illetve ha igazak, kerültek-e olyan információk a BKV volt informatikai igazgatójától a közlekedési társaság felügyelõbizottságának fideszes delegáltjához, amit mások nem tudhattak és amit a "BKV-ra, akár a BKV kapcsán tehetõ politikai nyilatkozatokra lehetett használni".

Nincs válasz arra sem, hogy mi a helyzet Orbán Krisztián cégének megbízásával, összefüggésben van-e ez a fideszes képviselõjelölt visszaléptetésével, mi a magyarázat arra, hogy ennél a cégnél olyan szerzõdések születtek a BKV-val, ahol óránként százezer forintot ért egy tanácsadó munkája és nincs válasz arra, hogy a feleségnek a férj tulajdonosi szerepe miatt kellett-e háttérbe húzódnia - folytatta.

Hozzáfûzte még: arra sincs válasz, hogy lehet az, hogy a Fidesz nem szavazta meg a parlamentben a közszféra végkielégítésének korlátozását és bérplafonját sem.

Oroszvári Sándor MSZP-s képviselõjelölt facebookos bejegyzésével kapcsolatban kérdésre válaszolva azt mondta: "kampányban elõfordul, hogy egy párt lábon lövi magát" és õszinte sajnálattal figyeli, hogy a Fidesszel most ismét ez fordult elõ.

A pártelnök megjegyezte: ettõl még nem helyesli, hogy egy szocialista képviselõjelölt "ezt a nem túl ízléses viccet" szerepelteti internetes orgánumon, ugyanakkor nem helyesli azt sem, hogy olyanok követelik a fejét, akiknek a képviselõjelöltje ezt már korábban megtette. "Nem szeretnék bunkósági versenyt folytatni a Fidesszel" - jelentette ki, hozzátéve: mindkét érintett rosszul tette, hogy ezt a viccet forgalmazta.

Címkék: mszp, BKV, rágalmazás, választás 2010


**************************************************************************************


2010-02-13 11:30
http://www.hirtv.hu/belfold/?article_hid=308782

Óbudai MSZP-vezérnek is milliókat talicskáztak ki a BKV-ból?

Az MSZP egyik óbudai elnökségi tagjának is kitalicskáztak néhány milliót a BKV-ból. A közlekedési társaság jelenlegi vezetése pénteken tett feljelentést a rendõrségen a többi közt amiatt a három évvel ezelõtti megbízási szerzõdés miatt is, amelyet a BKV kommunikációs igazgatósága kötött az Európa Szolgáltató Közhasznú Kft-vel.


Az óbudai székhelyû cég ügyvezetõ igazgatója Hrabetz Györgyi, aki a III. kerületi MSZP szervezetében elnökségi tag, az óbudai önkormányzatban pedig a kisebbségi bizottság külsõs tagja.
A szocialista pártba csak 2002-ben lépett be, de legutóbb már kongresszusi küldött volt. Cége, az Európa Szolgáltató Közhasznú Kft. 11 millió 220 ezer forintot kapott egy sajtópályázat lebonyolítására.

A Hír Televíziónak pénteken azt mondta, a szerzõdést Zelenák Tibor kommunikációs fõosztályvezetõvel egyeztették, aki a BKV-s ügyben jelenleg is elõzetes letartóztatásban van hûtlen kezelés gyanújával.

- Felháborítónak tartjuk, hogy feljelentést tett a BKV ebben az ügyben. A cégünk szerzõdésben vállalt kötelezettségeit teljesítette, és ez alapján mindenben állunk a vizsgálat elé. Egyébként a BKV-val szembeni jogi lépéseken az ügyvédek dolgoznak - nyilatkozta a hírTV-nek Hrabetz Györgyi.

(hírTV)

**************************************************************************************

(Az alpári kifejezéseket kipontoztam)

...kedvenc politikusom Oroszvári Péter, és már február közepe van!!!

2010.02.10. 14:00 :: Fedor
http://fedor.blog.hu/2010/02/10/kedvenc_politikusom_oroszvari_peter_es_mar_februar_kozepe_van


Viccelõdni számomra akkor is aljas dolog, ha egyébként a vicc alanya nem tartozik a kedvenceim közé. Választásra készülõ politikustól meg azért különösen súlyos hiba, mert az ilyesmi nagyon jó fegyver a másik oldal kezében, és jogosan: ne képviseljen engem olyan ember, aki vicces dolognak tart ilyeneket írogatni a kampány legújabb csodafegyverére, a Facebook-ra:

Mennyei Atyám! Miután az elmúlt esztendõben kedvenc zenészemet, Michael Jacksont, kedvenc színészemet, Patrick Swayzet, kedvenc színésznõmet, Farrah Fawcettet és kedvenc írómat, Mario Benedettit magadhoz vetted, szeretném tudatni Veled, hogy kedvenc politikusom Orbán Viktor, és már február közepe van!!!

Oroszvári Péter, a Societas elnökhelyettese egyébként is teljesen lúzer módon áll hozzá a Pofakönyvön történõ megjelenéshez: mintha egy átlagos fiatal lenne, és nem az aktuális kormánypárt egyik képviselõjelöltje.

Mert az még elmegy, sõt, státuszából adódóan szinte kötelezõ elem, hogy rajongója Mesterházy Attilának, Bajnai Gordonnak és a Societasnak. Kicsit már neccesebb, de még a szoszo kategória ugyanezen okból, hogy oszlopos tagja a Vagyok olyan jó tanácsadó mint a Rákay Philip, az Orbán Viktor szerintem unalmas és az Orbán Viktor pedig fõleg ne szennyezze a Facebookot! csoportoknak. Kampány van.

Az viszont már szerintem kifejezetten amatõr dolog, hogy ilyen pozícióban olyan csoportok tagja legyen nyilvánosan, mint pl. a lényegretörõ elnevezésû L……m b…..g, a szintén nem túl cizelállt cím alatt futó F….m kivan a hideggel, valamint az olyan, együttes elõfordulásukkal már kezdõdõ alkoholizmusra utaló kedvencekkel, mint a Forralt bor, Az alkohol fejleszti a nyelvtudásom, és különösen a Tipli.

Az ilyesmi azt hiszem még egy szimpla állásinterjú során is kínos lenne (hisz a HR-esek ma már elõszeretettel csekkolják le a jelölteket a Facebook-on meg az IWIW-en), és ez az "állásinterjú", amelyikre õ jelentkezett, nem is akármilyen jelentõségû...

Mégiscsak van létjogosultsága a kampánytanácsadói szakmának.


**************************************************************************************


http://www.parlament.hu/hazszabaly/hszfo.htm

Az Országgyûlés
46/1994. (IX.30.) OGY
h a t á r o z a t a


a Magyar Köztársaság Országgyûlésének Házszabályáról 2

Az Országgyûlés az Alkotmány 24. §-a (4) bekezdése szerint mûködésének szabályait és tárgyalási rendjét az alábbi Házszabályban állapítja meg:

I. RÉSZ
AZ ORSZÁGGYÛLÉS MEGALAKULÁSA

Az eskütétel


8. § (1)
A képviselõk a mandátumvizsgálat eredményérõl szóló határozat meghozatalát követõen - az alakuló ülésen - esküt tesznek, és aláírják az esküokmányt.
(2) Az eskü szövegét a Házszabály 1. számú melléklete tartalmazza.

*************

1. számú melléklet
a 46/1994. (IX.30.) OGY
határozathoz

E s k ü s z ö v e g
az országgyûlési képviselõk eskütételéhez

"Én ........................................, a Magyar Köztársaság Országgyûlésének képviselõje esküszöm, hogy képviselõi tisztségem ellátása során hazámhoz, a Magyar Köztársasághoz és annak népéhez hû leszek; az Alkotmányt és a jogszabályokat megtartom, a tudomásomra jutott titkot megõrzöm; munkám során választóim akaratához és megbízatásomhoz híven, lelkiismeretesen járok el, és minden igyekezetemmel azon leszek, hogy a Magyar Köztársaság fejlõdését elõmozdítsam, népének boldogulását elõsegítsem.

(A képviselõ meggyõzõdése szerint)
Isten engem úgy segéljen!"


Budapest, 19.... évi .................. hó ..... napján

...............................
aláírás