NYÍLT LEVÉL BUDAHÁZY GYÖRGYNEK



NYÍLT LEVÉL BUDAHÁZY GYÖRGYNEK
Vác, a politikai foglyok fegyintézete


Tisztelt Budaházy György!


Feltettem a kérdést a közmunka kapcsán néhányaknak, át lehet-e vállalni abból legalább egy napot? Ugyanis többen vállalkoztunk volna erre nyilvánosan. A jogászi válasz: nem.

Most ismét kérdéseim vannak:
- Független képviselõ jelöltként bárhonnan érkezhet-e ajánlószelvény, vagy csupán a választói körzetbõl?
- Van-e olyan politikai, vagy civil szervezet, akik felvállalják ezt a jelöltséget támogatni?


Amennyiben az ajánló szelvény bárhonnan érkezhet, és/vagy támogató szervezet jelentkezik erre az akcióra, listán való indításra, szeretném elõre jelezni, az ajánló szelvényemet Budaházy György névre kívánom kiállítani.
Ha lehetséges, akkor azt viszont kellõ erõvel szükséges nyilvánossá tenni, tetetni!


A megalkuvásról annyit mondanék, az vesse az elsõ követ, aki életében még soha nem kényszerült ilyesmire, vagy vállalt önként bármilyen, számára akármilyen okból elõnytelen megállapodást!

Szeretnék azonban kérni ennek fejében magam is valamit!
Vannak még bebörtönzött emberek, akik ugyanilyen módon kerültek a jelenlegi hatalom markába. A kérésem az volna, hogy õket is indítani kellene képviselõ jelöltként. Biztos vagyok abban, elegendõ ajánló szelvény gyûlne össze erre a célra.

Magam részérõl így döntöttem, és ha már 2002-ben nem lehettem ott az Erzsébet hídon, úgy érzem, ez a legkevesebb, amivel köszönetet mondhatok az eltelt nyolc esztendõért. S noha vitatkoztunk is a Magyarok Házában, és észlelhetõen szándékosan provokatív kérdéseket tettem fel, talán hihetõ, hogy azonos oldalon állunk.

Ha nem is tudtam a Kossuth téren éjszakázni, de minden nap kint voltam Kocsis Imre éhségsztrájkja idején. Ha csak egy órát, de velük töltöttem. Akkor arra volt lehetõség.
Többször olvastam Franka Tibor Hídverés címû könyvét. Mindannyiszor ugyanaz a feszültség jelentkezett, mint amikor 2002. július 4-én a Pannon Rádió helyszíni adását hallgattam.

Végül szeretném elmondani, hogy a magyarság történetében nem mindig azok az emberek voltak a legsikeresebbek, akik megalkuvás nélkül tették a dolgukat. Tudom, ez borzasztónak hangzik. Mégis erõsen ajánlom, ezt a kételyt a mai körülmények között páros lábbal kell a betonba döngölni.
Jól és kellõ bölcsességgel történõ egyezségek is juttathatják elõrébb a Haza ügyeit az igaz megoldások felé!
Ha pedig kellõ ajánlószelvény összegyûlik, senki nem tehet semmit, hiszen nincs jogerõs bírósági végzés, ami merészelné a vádak alapján megfogalmazni a büntetési tételt - a semmiért.

Tudom, ez is csak egy elektronikus levél. Tudom, szinte semmiség vállalt feladatokhoz képest.
Mégis ország-világ elõtt ezzel a pici gesztussal szeretnék tiltakozni a fennálló rendszer ellen. Mert ez a legkevesebb, ami megtehetõ, ha már fényes szavú szónokok nyilvánvaló erõfölénybõl sem mondták ki soha kellõ idõben az egyetlen lehetséges szót, hogy Utánam!
(A Blaha Lujza téren is csupán annyi hangzott el, hogy „…én elindulok ezzel a zászlóval, …”.)

Idekint, a rácsokon innen még most is várjuk az egyetlen lehetséges szót! Szeretnék egy büszke Budaházy Györgyöt látni, szabadon, sérthetetlenül. Ahogy illik, ahogy kell, és ahogy õt megilleti!
Ezért szükséges alkut kötni önmagunkkal néha, hogy az adott lehetõségek körében cselekvõképesek maradhassunk!


Ferencváros, 2010. február 3.

Kérem, tiszteljen meg azzal, hogy elfogadja tõlem (is) a képviselõjelöltséghez hozzájáruló ajánló szelvényt!

Változatlan és õszinte nagyrabecsüléssel:
Lengyel Károly
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.