MENÓRA ÉS SÁRGA KERESZT


MENÓRA ÉS SÁRGA KERESZT



Adjon az Isten!

Kedves Barátaim!

Idõközben törtem a fejem egy-két ezzel a Hõsök terére javasolt keresztállítással kapcsolatos teendõn.
Nevezetesen arról van szó, egy darab hatalmas keresztre valószínûleg nem kapna a Jobbik területfoglalási engedélyt, különösen nem abban az idõben a Hõsök terére. Akár bíróságon is megtámadni egy rendõrségi határozatot nincs idõ.

Adódik egy másik lehetõség. Volt egyszer, hol nem volt, a ferencvárosi Kinizsi utcában több tízezren gyûltek össze, hogy egy részeg zsidó rádiós karácsonyi elszólása ellen tiltakozzanak a Tilos Rádió azóta lebontott székhelye elõtt. Ez a véglény azt böfögte a mikrofonba, mint arra jól emlékszünk, hogy :".....". Inkább nem idézem. Tudjuk, és nem felejtünk. Ez a Tilos Rádió nevû formáció még a mai napig rombolja tovább a közerkölcsöt, szabadon tiloskodhat.

Ott fordult elõ, hogy nagyon sok résztvevõ egyéb transzparens híján a ruháján sárga keresztet viselt: volnánk mint üldözött keresztények a saját, keresztény többségû, õslakos, államalkotó többségként.

Azt szeretném javasolni, hogy meg kellene hirdetni, vegyük tán körül a díszes szégyenteljes helyszínt, talpig feketében, sárga kereszttel a ruhánkon, egymást kézen fogva, hangtalanul. Mindezt a járdán, vagy a menórások közvetlen közelében, ami nem jelentheti a közlekedés aránytalan sérelmét. Hangsúlyozom, hangtalanul. Bármit köpködnek ránk a kipások, kiabáljanak akármilyen hangosan, nem válaszolni! Némán a szemük közé nézni, mindnek egyenként!

Az írószerboltokban így ünnep elõtt rengeteg a díszítõ portéka. Ezt a sárga keresztet egyszerû biztosítótûvel lehet rögzíteni a ruhán.

A Jobbiknak javasolnám, megfelelõ sajtótámogatásról kellene gondoskodni. Szerintem a polgári körök is beszállnának ebbe.
Elég volt a történelmi emlékhelyeink módszeres és rendszeres meggyalázásából!



Budapest, 2008. december 9.

Lengyel Károly

Szebb Jövõt!