KRISZTUS KORBÁCSA


A püspökök hallani sem akarnak a turulról
2008. 08. 17. ATV

A Magyar Katolikus Egyház sem képviselteti magát a XII. kerületi turulszobor hétvégi avatásán - mondta Mohos Gábor, a Katolikus Püspöki Konferencia titkára szombaton.
A református és az evangélikus egyház szerdán közölte, hogy nem vesz részt hivatalosan a szobor megáldásán. Mohos Gábor, az MTI-nek az mondta: tudomásuk szerint a meghívón szereplõ Ladocsi Gáspár sem vesz részt az ünnepségen és a Püspöki Konferencia felé egyik püspök sem jelezte hivatalosan részvételi szándékát. Szabó István, a Református Egyház Dunamelléki Egyházkerületének püspöke az MTI-nek cáfolta, hogy Csuka Tamás nyugalmazott református tábori püspök - aki tavaly augusztusban a Magyar Gárda zászlóját megáldotta - részt vesz a turulszobor vasárnapi megáldásán.
************************
KRISZTUS KORBÁCSA

Nos, atyámfiai, megérett a helyzet, amikor el kell dönteni, ki melyik oldalon áll. Legyen az szántóvetõ, kovács, fiskális, pap.
Álnok csuhások ették századokon át jóféle fehér kenyerünket, öntözték borainkkal ünnepeinket, s küldték népünk javát hol harcmezõre, hol vesztõhelyre.
Mi végre nem elégszik hívei akaratával egy püspök, ki hívek javaiból zsírját-tizedét ma is növeli, hogy elmenjen, s néhány csepp szentelt vízzel tudassa, itt még él a magyar. Keresztény magyar.
Talán búcsúcédulákat is fabrikálna némelyik, venné bûnbocsánatát ki-ki péterfillérekért? Szégyen és gyalázat tetõtõl talpig, hogy megeshet ilyen!
Magam római katolikusnak születtem. De amikor a keresztény és keresztyén püspökök kiadták körleveleiket az EU-népszavazás elõtt, bíztatván híveiket az igen-szavazatra, akkor azt mondtam, mit mondtam, kiáltottam, hogy elég. Csak úgy dörgött a vén házunk udvara.
A budapesti Erzsébet téren volt ezzel kapcsolatban egy elég nagy létszámú gyûlés, amikor egy lengyel diák is szót kapott. Õ azt mondta, náluk ugyanez zajlott az ottani püspökökkel kapcsolatban. Akkor azt mondta, hogy jó, ezután egyházon kívüli katolikus leszek. És úgy tett.
Én is így teszek. Aki az õt etetõ nemzet szent és õsi jelképeit megtagadja, az nem érdemli, hogy hívei közé soroltassék. Különösen akkor nem, ha erre még a többi lelkésztársát is hallgatólagosan, de megpróbálja rábírni.
Püspök urak! Suhog már Krisztus Korbácsa. Nem félik az Isten egyszülött Fiát, hogy lecsap?
Legalább abba tányérba ne rondítanának, amibõl esznek!
Püspök urak! Térdre imához bûnbocsánatért a Magyar Nemzet elõtt!

Budapest, 2008. augusztus 17.
Lengyel Károly