SÉTA A VULKÁN PEREMÉN


Felhívás Kisberk Szabolcs és Krakkó Ákos (Hír Tv) támogatására!
A sajtótörténet számára is példátlan események zajlanak Magyarországon! Maffiózok, ügyvédek, politikusok megbízást adnak bûnözõknek, hogy iktassák ki a Hír Tv-s Krakkó Ákost és Kisberk Szabolcsot a média világából, jutassák õket koholt vádakkal, rendõrséggel (+haveri kutyák) együttmûködve börtönbe. Nem szakad le az ég, nem tiltakoznak a médiaértemiségiek, nem tesznek közzé felhívásokat, sõt Helmeczy próbálja az ügyet maszatolni, tovább kenni, pedig a tény az tény!
Újabb fejelmény, hogy Helmeczy László mozifilmekbe illõ módon (Mel Gibson Váltságdíj c. filmje, ahol 5 millió dollár volt a vérdíj) 5 millió forintos vérdíjat tûzött ki a két tévés fejére, azaz aki Krakkó Ákost és Kisberk Szabolcsot börtönbe juttatja, annak sokmilliós jutalom üti a markát. Nincsenek szavak. Példátlan! Tûrhetetlen! Nem tiltakozik az Ügyvédi Kamara. Helmeczyt még nem zárták ki! Továbbra is praktizál. A miniszter továbbra is miniszter maradt. Nem történik semmi.
Sõt a furcsa tekintetû Bánáthy úr még elõször védelmébe is vette Helmeczyt.
Felhívom minden jóérzésû - politikai nézettõl függetlenül - ügyvéd figyelmét, ítélje el Helmeczy László tevékenységét!
Felhívom minden jóérzésû újságíró, tévés, médiaszereplõ, újságíró szövetség - politikai nézettõl függetlenül - figyelmét, szólaljon meg Krakkó Ákos, és Kisberk Szabolcs védelmében!
Skodacsek András, szerkesztõ, Nemzeti Hírháló
********************************************************
SÉTA A VULKÁN PEREMÉN
Válasz Skodacsek Andrásnak egy szennyes ügy kapcsán
Az a baj András, hogy ez itt már nem csupán a HírTV két munkatársáról szól. Nagyon jól és szépen, tömören összefoglaltad a lényeget, de ez csak a felszín. Sajnos.
Emlékszem egy augusztusi estére, amikor 2002-ben Kerényi Imre guggolást vezényelt a ballibsi napilapok fölé sok tízezer embernek a Szabadság téren. Semmi nem változott.
Emlékszem egy augusztusi délutánra, amikor a Honfoglalás 2000 Egyesület tiltakozó gyûlést szervezett a budapesti Petõfi szoborhoz a Vasárnapi Újság rádiómûsorának védelmében, 2002-ben. Semmi nem változott.
Emlékszem egy feltûnõ tüntetésre a Magyar Rádió elõtt a Pollack Mihály táren, 2003 október 11-én, amikor szintén a Magyar Rádióval kapcsolatban tiltakoztunk. Õrzöm a kis szalagot, amit akkor kaptam az egyik rendezõtõl. Semmi nem változott.
Emlékszem egy szombat reggelre, amikor a Honfoglalás 2000 Egyesület a Bródy Sándor utcában rokonszenv tüntetést szervezett Kondor Katalin miatt 2006 július 28-án. Semmi nem változott.
Ugyan miért nem változnak itt a dolgok, amikor pedig teljesen nyilvánvaló, hogy hírdiktatúra van. Egyoldalú információs infrastuktúra birtoklás dühöng nálunk, megspékelve cenzúrával.
Ez a történet nem Kisberk Szabolcs, Krakkó Ákos, Kondor Katalin, Bõzsöny Ferenc, Vasárnapi Újság története. Ez a történet arról szól, ami ellen felkelt Dózsa, Rákóczi, Kossuth, 1956, 2006. Amiért 1989-90-et álmodtuk. S amiért néhánbyan, mint például te is szót emelünk, s mi éltet valamennyiünket. A szabadság utáni vágy.
Ez a történet nem a HírTV munkatársairól szól. Ez a történet a séta a vulkán peremén.
Üdvözlettel:
Lengyel Károly
Budapest, 2008. augusztus 17.