Idén márciusban volt egy zárt ajtók mögötti tárgyalása az amerikai képviselõházban. Ilyesmi az utóbbi 176 évben csak 4 alkalommal történt, ezt is beleszámolva. Elég sok helyen írtak róla, állítólag volt egy kiszivárogtatott anyag is, amelyrõl többek között az egyik ausztrál nemzeti híroldalon írtak [1]. Bár akkor még március volt, de a következõket írták:

"A küszöbönálló Amerikai gazdasági összeomlása 2008 Szeptemberre várható, a szövetségi kormány pénzügyi összeomlása 2009 Februárra, az összeomlás következményeként a kormány ellen lázadó amerikai állampolgárok és razziák miatt pedig fennáll a lehetõsége egy polgárháborúnak."

Sajnos ebbõl az elsõ figyelmeztetés, amit akkor még gyanakodva írtak meg, mára már beteljesedni látszik!

Természetesen nem a pánikkeltés szándékával kerül ez a bejegyzés a Hírhálóra. Annál inkább a józan gondolkodásnak a serkentésére.
Mindig az a probléma, hogy bizonyos figyelmeztetések leperegnek rólunk ha túl távolinak érezzük a dolgokat. Azonban ha már túlságosan benne vagyunk, akkor meg hajlamosak vagyunk rémülten reagálni.

Idejében kell felkészülni a létrontó valódi voltával való szembesülésre. Vajon képesek leszünk pontosan beazonosítani azt, vagy most is sikerül másra terelni a figyelmünket és kezdõdik minden újra?


[1] - http://www.australia.to/story/0,25197,23040466-922,00,00.html