Orbán Viktor és az USA kapcsolata




Orbán elkötelezett Washington felé:


Az amerikai kormány a magyarországi ellenzéki politikai erõkkel való kapcsolatainak erõsítésére törekszik az orosz hatalmi befolyás növekedésével kapcsolatos aggodalmak miatt - nyilatkozott washingtoni kormányzati forrásokra hivatkozva Max Teleki, az Amerikai Magyar Koalíció (HAC) elnöke az MTI-nek vasárnap. Mindeközben nyílt levélben bírálta a Fidesz elnökét amerikai útja és Tom Lantossal folytatott megbeszélése miatt Vona Gábor, a Jobbik elnöke.


"Az Egyesült Államok arra törekszik, hogy erõsítse kapcsolatait a magyarországi ellenzékkel" - hangoztatta az amerikai magyarok legnagyobb szervezetének elnöke, aki Orbán Viktor Fidesz-elnök egyhetes amerikai látogatása után kereste meg és tájékoztatta az MTI-t.


A Bush-adminisztráció aggódik amiatt, hogy Oroszország politikai és gazdasági térnyerése tapasztalható Magyarországon és Közép-Európában - tette hozzá Max Teleki.


Koalíció Putyin ellen: "Magyarország nem híd Kelet és Nyugat között. Magyarország a Nyugat része, a NATO és az EU tagja, nem Ukrajna vagy Fehéroroszország" - idézett egy nevének elhallgatását kérõ kormányzati forrást a HAC elnöke, aki azt mondta, hogy Washington nem kívánja nyilvánosságra hozni "álláspontját". Az Amerikai Magyar Koalíció helyi magyar szervezeteket tömörítõ, nonprofit alapon mûködõ ernyõszervezet, az amerikai magyar közösség legbefolyásosabb érdekképviseleti csoportja.


"Putyin soha nem lesz a modern Európa része. Csak a magas olajárnak köszönhetõen képes növelni hatalmát, és ez a mi hibánk" - fejtette ki egy forrás az amerikai adminisztrációból Teleki szerint. A forrás hozzátette: Putyin akkor is tenne ilyen irányú erõfeszítéseket, ha az olaj ára csak 55-65 dollár volna hordónként, "de így már megvan a pénze ahhoz, hogy helyreállítsa a régi KGB-kapcsolatokat és megfizesse a számára szükséges hûséget".


Max Teleki értesülése szerint a Fidesz valamilyen képviselõje ezentúl 3-4 havonta el fog látogatni az Egyesült Államokba. Úgy tudja, Orbán Viktor 2008 késõ tavaszán vagy õszén újra Amerikába utazik.


A Fidesz elnöke a héten az MTI-nek Washingtonban nyilatkozva egyebek között azt mondta, hogy "amerikai észjárásban az orosz befolyás újabb nyilvánvaló bizonyítéka, hogy egy KGB-hátterû embert akar kinevezni Magyarország biztonsági szolgálatai élére". Orbán Viktor arról is beszélt az MTI-nek, hogy Washingtonból szemlélve érthetetlen a magyar kormány Oroszország-politikája, az, hogy Budapest továbbra is a Nyugat és Kelet közötti híd szerepét szánja Magyarországnak, miközben az ország NATO- és EU-tag.


Jobbik-bírálat Orbánnak:


Nyílt levélben bírálta vasárnap a Fidesz elnökét Vona Gábor, a Jobbik Magyarországért Mozgalom és a Magyar Gárda Egyesület elnöke, mert az ellenzéki politikus az Egyesült Államokban tett útja során találkozott Tom Lantossal, az amerikai képviselõház külügyi bizottságának elnökével. A Jobbik elvárta volna Orbán Viktortól, hogy önmérsékletre szólítsa fel "a több millió magyar ember lelkébe beletaposó politikai kalandort" - írta a Jobbik elnöke a távirati irodához is eljuttatott nyílt levelében. Vona Gábor úgy fogalmazott: Orbán Viktor azzal az emberrel találkozott Washingtonban, "aki a törvényesen bejegyzett, a mindenre kiterjedõ ügyészségi vizsgálat alapján rendben talált, a neves közéleti - köztük az Ön pártjában politizáló - személyiségek által támogatott, segített vagy éppen jegyzett Magyar Gárdát egy példátlan és antidemokratikus támadással illette".


A levél szerzõje szerint az a tény, hogy Orbán Viktor nem vette védelmébe Tom Lantossal szemben a Magyar Gárdát, csak akkor érthetõ, ha a Fidesz elnöke is "fasisztának és nácinak tartja" a szervezet tagjait. Tom Lantos, az amerikai képviselõház külügyi bizottságának elnöke egyórás, elsõsorban az amerikai külpolitika kérdéseit érintõ megbeszélést folytatott Orbán Viktor Fidesz-elnökkel november 15-én, csütörtökön Washingtonban. A találkozón szó volt a Magyar Gárdáról is, amelynek megjelenését korábban az amerikai politikus bírálta.


A csütörtöki találkozón a magyar származású Tom Lantos azt mondta Orbán Viktornak, hogy szülõhazájában, amelyet nagyon csodál, "sajnos mindig létezett egy vékony szélsõjobboldali, ultranacionalista fasiszta réteg". Reményét fejezte ki: "ahogy az ország érettebbé válik demokratikus irányultságát illetõen, ennek a csoportnak a jelentõsége csökkenni fog", amivel Orbán Viktor egyetértett.


2007-es Amerikai körútján Orbán Viktor különbözõ szervezeteket és személyeket látogatott meg, s nyilatkozataiban egyértelmûen Amerika mellett tette le a voksát, kijelentve, hogy Keleten nincs semmi keresnivalónk. Leszámítva azt, hogy Orbán Viktor történelmi és földrajzi ismeretei hiányosak, az azonban már súlyos amnéziát feltételez, amikor a volt miniszterelnök a Magyar Hírlapnak adott interjújában arról beszélt, hogy Hazánk a NATO-hoz és az Európai Unióhoz való csatlakozáskor egyértelmûen e két szervezetre szavazott.


Orbán talán elfelejtette, hogy éppen õ volt az, aki a "van élet az unión kívül" - címmel megfogalmazott gondolatait hangoztatta? Elfelejtette, hogy törvénytelenül, az alkotmány meghamisításával kényszerítettek be bennünket e két szervezetbe, hiszen a népszavazásokon egyik alkalommal sem érte el a részvétel az 50 százalékot, tehát eleve érvénytelen volt. A szavazók több mint egynegyede pedig határozott nemmel válaszolt a kérdésre, azaz az összes választókra kivetítve ez az arány még a 40 százalékot sem érte el, egyik esetben sem. Ezt úgy megfogalmazni, hogy nagy többségben helyeselték a csatlakozást, éppen olyan, mint az oroszországi bolsevikok hatalomátvétele.


Ha pedig valaki a magyar történelmet ismerve olyan kijelentésre ragadtatja magát, hogy az amerikai önbecsülés hiányzik a magyarságból, hiszen Amerika példája tanít önbecsülésre, ez felér egy hazaárulással. A Magyar Nép az elmúlt évszázadokban - de nyugodtan mondhatjuk, hogy évezredekben - emberségbõl, vitézségbõl példát adott a világnak, mígnem Amerika a 40 millió indián õslakos legyilkolásával szerezte hatalmát és vagyonát. Ha valakinek ez jelent önbecsülést és példát, akkor érdemes elgondolkodni azon, hogy milyen jövõképet is hoz Amerikából a Fidesz elnöke! De nem lehet csodálkozni már ezen sem, hiszen aki a tömeggyilkos és a sabrai-shatilai menekülttáborban sok ezer palesztin gyermeket elevenen elégetõ Saronnal ölelkezik össze, hogy a likud párt a testvérpártunk, erre csak a Hegedûs Loránt által idézett Petõfi Sándor-i gondolatot lehet említeni, kissé átköltve: "Testvérpárja a kurv'anyádnak, de nem ám a mi hazánknak.


Amerikai zsinagóga körúton Orbán Viktor


Orbán Egyetért Lantossal a Gárda kitiltását illetõen. Reményüket fejezték ki, hogy csökken a ,,magyar fasiszták" jelentõsége .


Az amerikai képviselõház külügyi bizottságának magyarországi eredetû, cionista elnöke egyórás kioktatást tartott a gyarmati szolga szerepét játszó Orbánnak. A Fidesz elnöke nem tiltakozott, amikor Lantos ismét magyar belügyekbe avatkozott, abban is megmondva a frankót, hogy nincs szükség "szélsõjobboldali" milíciára. Orbán Viktorunk a kötelezõ rabbilátogatást és a holokauszt-múzeumot sem hagyta ki. Lantos kvázi terrorszervezetté nyilvánítaná a Magyar Gárdát, de nem mer szólni aZ USA-ban törvényesen mûködõ számos szélsõjobboldali fegyveres félkatonai szervezetek ellen!


A csütörtöki megbeszélésrõl maga Lantos számolt be a találkozó után Washingtonban akkreditált magyarországi tudósítóknak. Elmondta, hogy a találkozón kifejezte felháborodását a Magyar Gárda mûködésével kapcsolatban. Ismételten jelezte, a kongresszus megakadályozza, hogy a gárda tagjai az Egyesült Államok területére léphessenek.



Legális amerikai (neonáci) felvonulás: Tom Lantos az USA-ban nem mert tiltakozni!!



"Egy demokratikus, civilizált országnak hadserege van, nincs szüksége egy félkatonai szélsõjobboldali milíciára" - mondta vendégének, egyben beosztottjának, aki Lantos szerint "nem fejezte ki egyet nem értését álláspontjával".


Emlékezetes: Lantos augusztusban vihart kavart azzal, hogy budapesti látogatásán a magyar belügyekbe avatkozva kijelentette: a Magyar Gárda létrehozói "õrültek", olyanok, akiket nem szabad beengedni az USA-ba. A politikus ezért "személyesen garantálja", hogy lista készüljön ezekrõl az emberekrõl, és soha egyiküket se engedjék be az Egyesült Államokba. Orbán és a Fidesz akkor is, éppúgy, mint most, gyáván lapított tiltakozás helyett. A bukott miniszterelnök arról érdeklõdött, hogy milyen Magyarország amerikai megítélése. Tom Lantos - mint mondta - attól tart, ki kellett ábrándítania, ugyanis közölte, hogy Washingtonban "nem gondolnak sokat Magyarországra". Az Egyesült Államok a világ egyetlen globális szuperhatalma, globális érdekekkel.



,,Nem, ez nem merem szidni, mert ez nem Árpád-sávos lobogó, hanem az amerikai mögöttem"


Köszönetet a fõrabbinak, rituális kamukauszt program



A Fidesz elnöke csütörtökön New Yorkban találkozott Arthur Schneier rabbival, a New York-i East zsinagóga fõrabbijával. A találkozó aktualitása: januárban lesz 30 éve, hogy a Szent Korona visszatért Magyarországra. E rendkívüli fontos történelmi esemény „ kivitelezõje, az ügy motorja” - mondta Orbán Viktor - Schneier rabbi volt, akinek megköszönte akkori odaadását, munkáját.


A jelentéktelen gyarmati politikus státuszához mérten a washingtoni kamukauszt múzeumot is felkereste és megdicsérte. A kiirtott indiánokkal vagy egyéb, genocídiumot elszenvedett népekkel (pl.: örmények, ukránok stb.) kapcsolatban semmilyen programot nem bonyolított, ami felveti a kérdést, vajon ez a szarházi a zsidókat tekinti-e Amerika meghatározó (õs)lakóinak. A jelek szerint igen.




Magyarázkodás, hazudozás



Amerikai záró sajtótájékoztatóján Orbán számot adott valódi beállítottságáról, amikor az önálló francia külpolitikát felszámoló cionista és Amerika-barát Sárközyt és a szintén cionista Merkel kancellárt dicsérte, mint egy új európai korszak vezéralakjait. Lelkes neokon talpnyalóként, a washingtoni elvárásoknak megfelelõen Oroszországot is leszidta, érthetõen számára sem kívánatos egy az izraeli-amerikai tengellyel szemben megjelenõ komoly erõ..


Vastag hazugság is elhangzott Viktor-Viktor szájából, idézzük: "Amerika nem szeretne olyan világrendet, amelyben az energiaforrások feletti rendelkezés közvetlen politikai eszközzé válik. Nem örülnek, hogy ennek látványos, erõteljes példája az orosz külpolitika".



Természetesen minden értelmes ember számára axióma, hogy az USA egyáltalán nem használja a nyersanyagokat fegyverként és nem is törekszik például az arab olajmezõk ellenõrzésére.... Ha már így bele jött, tovább hazudott: "Az amerikaiak világossá tették, hogy „Magyarország a magyaroké, Magyarország a magyarokra tartozik”. A valóságban ennek ellenkezõje történt megannyi alkalommal, az USA mindenkor aktívan beleavatkozott a magyar belügyekbe, a választásokba is 1990 óta, Washington most is világossá tette, hogy kik nem kívánatosak számukra Magyarországon.


Orbán szánalmasan próbálta magyarázni az elõzõ napi kioktatást, de ebbõl is kiderült, hogy nem mert vitába szállni: Annak kapcsán, hogy felmerült-e a Magyar Gárdától való elhatárolódás kérdése, így felelt:


„én egy szuverén állam egyik politikai vezetõje vagyok, mindenkivel szívesen beszélek, de senki sincs abban a helyzetben, hogy megmondja nekem, hogy kell gondolkodni valamilyen ügyrõl, de mindenkit kellõ tisztelettel meghallgatok, ez érvényes Lantos úrra is”.


Molnár Tamás kommentárja:


Köszönjük, Orbán Viktor, hogy most ennyi év elteltével feltárta elõttünk történelmünk eddig elrejtett titkát! Köszönjük, hogy a mi érdekünkben - személyes politikai taktikája részeként - a Szent Korona aranyló fényével megsimogatta a világhatalom egyik reprezentánsát. Ha nem ráolvasás, hanem igaz a rabbi 30 évvel ezelõtti közremûködése - még ha fel is van most nagyítva ez a segítség -, akkor is megérdemli az Ön kitüntetõ figyelmét. Ugye elmagyarázta a fõrabbinak, hogy Magyarország a Szent Korona tulajdona, ezért Magyarország felvásárlása Izrael vagy bárki más által a Szent Korona eszme értelmében semmis? Ezt vártuk öntõl, Orbán Viktor, ugye megtette?





Nagy Horvát Miklós, USA


Miért nem tiltakozik a Fidesz a Lantos Alapítvány támogatása ellen?


2009-02-18





Amerikai magyar vagyok, és mélyen megdöbbentem, hogy Lantos elvtársnak milliárdokat utalt ki Gyurcsány és bûnszövetkezete. Mivel a magyar sajtó félretájékoztat, és otthon nem igazán tudnak sokat Lantos elvtársról - pár szóban összefoglalom a lényeget.


Kb. 1980 táján Amerika államaiban minden magyar szervezet és szövetség körlevelet kapott Lantostól - mondván, mindenki küldjön neki pénzt, mert Kaliforniában, ha sikerül nyernie, képviselõ lesz, és akkor lenne egy magyar, aki minden magyar ügyet megpróbál támogatni.


Mindenki küldött is, amit csak bírt, és az amerikai magyarság támogatásával be is került a képviselõ-házba. Ezután jöttek a meglepetések. Mivel állandóan magyarságára hivatkozott, az amerikai elnök õt küldte ki Romániába, hogy a Ceausescu-féle falurombolásnak és magyarüldözésnek, diszkriminációnak járjon utána. Ceausescu személyesen fogadta Lantost, és több millió dolláros "támogatást" nyújtott át neki - ezért cserében Lantos elvtárs azt jelentette az amerikai elnöknek és kormánynak, hogy NINCSEN semmiféle magyar elnyomás vagy üldözés Romániában, épp ellenkezõleg, a magyarok jólétben élnek, több joguk van, mint Erdély "õslakos" románjainak, és az erdélyi magyarság nagyobb szabadságban él, mint a magyarországi magyarok. Jelentése után az amerikai kormány levette az erdélyi magyar kérdést a napirendrõl, és támogatásáról biztosította Ceausescu elvtársat. Lantos elvtárs meg boldogan számolta a Ceausescutol kapott pénzt...Ezzel nem ért véget dicsõ szereplése - miután a magyarokat üldözõ román rezsimet megmentette, késõbb ismét kimutatta "jellemét" Lantos elvtárs. Õ volt az, aki az elsõ Öböl-háborút segített elindítani. Lantos elvtárs ötlete volt, hogy a kuwaiti nagykövet lányának betanított egy hazug tanú-vallomást, melyet az ENSZ elõtt adott elõ - azt hazudva, hogy ápolónõ, és szemtanúja volt, hogy iraki katonák a kuwaiti kórházban csecsemõket gyilkolnak le...


Nos, a hazug tanúvallomás hatására az ENSZ megszavazta az elsõ Öböl- háborút megindítását. Lantos elvtárs újabb hazugságai elismeréseként az elsõ Bush elnök ki is tüntette õt... S egy ilyen magyarellenes, magyargyûlölõ, többszörös hazaáruló (aki elárulta magyar és amerikai hazáját is) nevével fémjelzett alapítvány most milliárdokat kap Gyurcsánytól - ez elképesztõ.



Hogy létezik az, hogy Gyurcsány szétosztja a magyar adófizetõk pénzét, milliárdokat adva egy hazug gazembernek - miközben a magyarok éheznek és fáznak, mert mindenkitõl mindent ellop a hazaáruló magyar kormány... Miért nem tiltakozik az állítólagos ellenzék - a Fidesz a milliárdos pénzosztás ellen?


Meg tudja ezt valaki magyarázni? Orbán Viktor egyetért azzal, hogy egy magyarellenes, magyargyûlölõ hazug szélhámos nevét viselõ alapítványnak milliárdokat ad a Gyurcsány-kormány?


Lantos elvtárs közmegvetésnek és közutálatnak örvendett az amerikai magyarok körében - nem felejtette el senki sem, hogy Ceausescu lefizette Lantost, és Lantos azt hazudta, hogy a magyaroknak több szabadsága és több joga van, mint Erdély õslakos románjainak... Ekkora hazugságot senki sem felejt!


Kérem, vonassák vissza ezt a több milliárdos gyurcsányi ajándékot a Lantos-féle komcsi ügynöktõl... Meg az õt túlélõ családjától!


Tisztelettel, Nagy Horvát Miklós, USA


Minden tájékozott, és józan gondolkozású amerikai magyar csatlakozik Nagy Horvát Miklós tiltakozásához, hogy a magyar kormány 3 milliárd forinttal támogatja a Tom Lantos nevét viselõ alapítványt. Teszi ezt akkor a tájékozatlan kormány, amikor a magyar nyugdíjasok százezrei nyomorogva élnek.


Több ezer amerikai magyar többet tett a kommunizmusban sínylõdõ magyar nép érdekében, mint Lantos, s el se fogadnák a magyar adófizetõk pénzét semmiféle alapítványra. Lantos kihasználta az 56-os forradalmat a saját céljaira. Izrael és Románia érdekeit védte s nem a magyarokét. Lantos önéletrajzából olvashatjuk; apja bankáros, anyja angolt tanító tanárnõ. Lantos 16 éves korában mikor a németek megszállták Magyarországot (1944. március 19) harcolt a nácik ellen. Nem írja, hogy hol, mert nem is harcolt senki a németek ellen. Megszökött a munkatáborból.1944 nyarán nem vitték a 16 éveseket semmilyen munkatáborba, még ha zsidó volt, akkor sem. „He sought refuge in a safe house established by Raoul WallenbergEz ki van hagyva a magyar fordításból. = menedéket keresett a Raoul Wallenberg által alapított menedék-házban. E szerint nem volt Németországba, a holocausztot a menedékházban élte át. Bár minig s mindenhol hangoztatta, hogy õ a holocauszt túlélõje, amiért pénzt kapott és megkülönböztetett elbírálásba részesült. “Lantos már fiatalon a demokrácia ügyéért harcolt, Magyarország 1944-es német megszállása idején tizenévesként antifasiszta, a II. világháború után pedig antikommunista diákmozgalmakban vett részt. 1947-tõl az Egyesült Államokban élt.” Nos, ki emlékszik az 1944-és antifasiszta és az 1945-1947 közötti antikommunista diákmozgalmakra? Senki, mert olyan nem létezett.


Ha egy nép engedi, hogy az õ pénzükbõl 3 milliárd forintot adjon a kormány egy ilyen ember emlékére, megérdemli a sorsát.



Szükséges, hogy feltárjuk az igazságot.


Tisztelettel, Bogár Gyula



folyt köv.