Biden végrehajtói utasítást ír alá a COVID-19 elleni küzdelemről

image.png
(Kép forrása: Svenska Yle)

Joe Biden elnök hivatalban töltött első napjaiban arra összpontosított, hogy végrehajtsa országos tervét a koronavírus-járvány megfékezésére és megfékezésére, több végrehajtói parancs eléneklésével. Az egyik ilyen intézkedés az oltási készletek és az egyéni védőfelszerelések jelentős megnövekedését jelentette, valamint azt a követelményt, hogy a nemzetközi utazók igazolják a negatív Covid-tesztet, mielőtt az Egyesült Államokba érkeznének.

Az oltási terv különösen azt a célt tűzi ki, hogy Biden hivatalának első 100 napja alatt 100 millió oltást kell beadni. A cél elegendő lenne 50 millió ember két adagot igénylő oltóanyaggal való ellátására. Dr. Anthony Fauci, az ország vezető járványügyi szakértője nagy szerepet játszott ennek a tervnek a kidolgozásában Bidennel.

Ezenkívül Biden hangsúlyozta, hogy az amerikaiaknak maszkot vagy arcvédőt kell viselniük a vírus terjedésének megállítása érdekében. Szavai alátámasztására Biden végrehajtó intézkedést is elfogadott, amely előírja a maszk viselését a szövetségi épületekben és a szövetségi területeken. Azt kéri, hogy országszerte mindenki viseljen maszkot a hivatalban töltött első 100 napjában is.

Hivatalának első hetében tett egyéb intézkedések mellett Biden létrehozta a Nemzeti Pandémiás Tesztelési Testületet a koronavírus-tesztelési kapacitás javítása érdekében; fokozta a vírussal kapcsolatos adatok országos gyűjtését, megosztását és elemzését; és felkérte az Oktatási, Egészségügyi és Humánügyi Minisztériumot, hogy adjanak útmutatást az iskolák biztonságos újranyitásához és működtetéséhez.

Végül Biden parancsot adott ki a Munkahelyi Biztonsági és Egészségügyi Igazgatóságnak, hogy dolgozzon ki iránymutatásokat a vészhelyzeti szabványokra, és érvényesítse a munkavállalók egészségügyi és biztonsági előírásait a Covid-19 vonatkozásában.

A szövetségi kormány csaknem egy éve nem kapott útmutatást a világjárvánnyal kapcsolatban, ami a COVID-járványra való reagálás átfogó tervévé vált.

/Forrás:https://thedailycable.com/?source=email&campaign=11185 /

*B.Kiss-Tóth László 2022.02.03.