*Megjegyzésem: Ez a cikk egyáltalán nem is  okolja a magzatgyilkosságot (már a terhessége későbbi szakaszában) akaró anyát. Mintha a meggyilkolt magzat csak egy tárgy lenne, amelynek eltávolítása alkalmával egy műhiba folytán a magzata legyilkolását kérő anya sérüléseket szenvedett. Véleményem szerint megérdemelte. Legközelebb majd kétszer is meggondolja, hogy folyamodjon-e a leendő gyermekének legyilkoltatásához. *B.Kiss-Tóth László
 
*
 
Késői magzatgyilkosság műhibával
*

Az ápolónő által végzett félelmetes késői abortusz több millió dolláros pert eredményezett a Brigham-hez csatlakozott intézmény ellen

2021. október 14. Operation Rescue által 10 megjegyzés
A Capital Women's Services egy késői terhesség-megszakítást végző intézmény Washington DC-ben, és kapcsolatban áll Steven Chase Brighammel, a New Jersey-i abortusszal. Ez az a hely, ahol egy nővér egy elhibázott, késői abortuszt hajtott végre, aminek következtében súlyos orvosi műhiba pert indítottak.

Különleges nyomozási jelentés a mentési műveletről

Írta: Cheryl Sullenger

Washington, DC – Attól a pillanattól kezdve, hogy a Capital Women's Services 2017-ben megnyílt, vita alakult ki.

A létesítmény csendes helyen, Washington DC északnyugati részén, a Georgia Avenue-n egy több irodaházból állt, ahol kevés olyan szabályozás volt, amely akadályozta volna a nagyon késői terhesség-megszakítási üzletágat. 

Az Operation Rescue egy bejelentőtől kapott egy tippet, miszerint a hiteltelen New Jersey-i abortuszt végző Steven Chase Brigham érintett ebben a létesítményben. Bejelentőnk arra is utalt, hogy a Brigham egyik idős alkalmazottja, Myron Rose műtéti és kémiai abortuszt végzett a Capital Women's Servicesnél.

Míg a létesítmény megpróbálta tagadni a Brighammel való kapcsolatát, az Operation Rescue sikeresen dokumentálta ezt a kapcsolatot. Ezt azért volt fontos megtenni, mert Brigham gyakorlatai jól dokumentáltak, hogy megtévesztőek és károsak . Ezek közé a gyakorlatok közé tartozik a hozzá nem értő abortuszt végzők alkalmazása és az abortuszprotokollok veszélyes levágása .

Az Operation Rescue megszerezte a Brigham által üzemeltetett több államot felölelő abortuszlánc, a Brigham's American Women's Services műveleti vezetőjétől kiszivárgott e-mail másolatát Megvitatták Rose menetrendjét DC-ben és két ismert, Brigham által üzemeltetett kémiai abortusz-intézetben, amelyek Marylandben működtek abban az időben. Ezt az információt tovább erősítette a Capital Women's Service saját webhelye , amely Rose-t jelölte meg orvosi igazgatójaként. (Rose azóta elhunyt.)

Az Operation Rescue beszélt az abortuszvállalkozásnak bérbe adott épület ingatlankezelőjével is. Megerősítette, hogy Steven Brigham tárgyalt a Capital Women's Services bérletéről a Georgia Avenue címen.

Később még egy fontos pontot dokumentáltunk Lauren Handy életpárti aktivista segítségével. Brigham a létesítményt a United Health Group, LLC égisze alatt üzemeltette , egy sötét cég, amelynek levelezési címe a New Jersey állambeli Cherry Hillben található UPS Store postafiókja.

A New Jersey-i orvosi engedélyének 2014-es elvesztésével (amelyet később érintünk) Brigham arra utasították, hogy váljon meg a New Jersey-i American Women's Servicestől. Még ezt az egyszerű parancsot is megkerülték színlelt üzleti ügyletek sorozata, amelyek őt irányították – ami sokkal fontosabb számára, mint a tulajdonlás.

Brigham több vállalkozást működtetett, mint amennyit az ember képes rázni. Félrevezető elnevezéseket használnak, például Grace Medical, Integrity Medical Care, Kindness Corp., Clearlight Management Services, American Healthcare Services, Advanced Professional Services, Alpha Real Estate és American Wellness Services – hogy csak néhányat említsünk. De úgy tűnik, hogy mindez valamilyen módon kapcsolódik a zászlóshajó abortuszüzletéhez, az American Women's Serviceshez. A legtöbb nyilvánvalóan az volt a célja, hogy eltitkolja az irányítást, vagy korlátozza a felelősségét a sok perből, amellyel szembenéz.

Brigham aljas viselkedésének feljegyzése megtölthet egy könyvet. Hat államban minden orvosi engedélyét visszavonták vagy feladták fegyelem fenyegetésével. Az illegális kétállami abortusz-üzletet és egyéb terveket kidolgoztak a kiskapuk kihasználása és az állami törvények elkerülése érdekében. Egyszer még le is tartóztatták és gyilkosság vádjával börtönbe zárták, amiből ki tudott menni.

Több millió dolláros műhiba öltöny

Akkor miért olyan nagy dolog, hogy Brigham részt vesz a Fővárosi Női Szolgálatban?

Ennek az az oka , hogy 2021. szeptember 23-án egy jelentős, több millió dolláros orvosi műhiba miatt indított pert indítottak Columbia körzetében, amelyben vádlottként nevezték meg a Capital Women's Servicesként működő United Health Group, LLC-t. Bár maga Brigham névtelen ebben az öltönyben, valójában a Capital Women's Services feletti dokumentált ellenőrzésének kellene lennie, amelyet igyekezett titokban tartani a nyilvánosság előtt.

Ez a műhiba miatti per abból indult ki, hogy Brigham megpróbálja kijátszani a 6,5 millió dolláros ítéletet egy 2014-es marylandi ügyben, amelyben az elavult Metotrexate kemoterápiás gyógyszerrel végzett sikertelen kémiai abortusz volt, ami súlyos egészségügyi problémákat okozott a gyermeknek. Ennek eredményeként Brigham 2019 novemberében bezárta három marylandi abortuszt végző intézményét, amiről úgy gondolják, hogy megpróbálja megakadályozni a vagyon lefoglalását.

Ha ez a legutóbbi per sikeresnek bizonyul, megvan a lehetőség, hogy bezárja veszélyes egyenáramú abortusz-létesítményét, és tovább rontja Brigham azon képességét, hogy titokban hasznot húzzon az abortuszból.

"Az a tény, hogy Brigham még mindig több államban irányítja az abortuszüzleteket, a világ kisebb csodája" - mondta Troy Newman, a Mentőhadművelet elnöke. „Most az ujjlenyomatait látjuk azokon az atrocitásokon, amelyek a Capital Women's Servicesnél történtek. Ezért felelősséget kell vállalni.”

Ha megértjük Brigham szerepét a Capital Women's Servicesnél, az rávilágít arra, hogy a dolgok miért történtek úgy, ahogyan egy nővel, aki szerencsésen túlélte az abortuszt.

Kezdődik a rémálom

Markeisha Hemsley, egy marylandi lakos, 2018. október 25-én reggel 8:00 és 9:00 óra között érkezett a Capital Women's Services-be, hogy elvégezze a második trimeszterben végzett tágulási és evakuációs (D&E) abortuszt. Amikor először egyeztetett időpontot, az ütemező csak a nevét és a terhességének időtartamát kérte.

Hemsleyt édesanyja kísérte el az abortusz-intézetbe. Együtt sikerült összekaparniuk a második trimeszterben végzett abortusz 1495 dollárját, amelyet készpénzzel és hitelkártyával fizettek ki.

Hemsley műhiba miatti panasza azt állította, hogy soha nem kapott teljes körű tájékoztatást az abortuszáról, ami Brigham ismert gyakorlatainak egyik jellemzője. A Capital Women's Servicesnél soha senki nem mondta el neki, hogy mire számíthat, ki fogja elvégezni az abortuszt, hogyan fog megtörténni az abortusz, vagy milyen kockázatokat vállalhat, ha beleegyezését adja az abortuszhoz.

Hemsley babája 20,3 hetes volt. 

A per tényállása kifejtette a terhesség 20,3 hetében alkalmazott abortuszok nemzeti szabványát.

A második trimeszterben végzett abortuszok és különösen a 20,3 hetes terhességi beavatkozások nemzeti ellátási szabványa megkövetelte 1) ozmotikus tágító, jellemzően laminária használatát, amelyet 12-24 órával korábban helyeztek be a méhnyak 3-as tágítása érdekében. 4 centiméter, a magzati szövet méretétől függően; 2) kétféle méretű, Bierer- és Sopher-csipesz használata a magzati szövet és a placenta nagy részének a méhnyakon keresztül történő eltávolítására; és 3) egy szívó küret a magzati szövet és a méhlepény maradékának eltávolítására a méhen belül. A kanülök ritkán elég szélesek ahhoz, hogy megfelelően felszívják az ebben a terhességi korban jelen lévő nagy mennyiségű magzati szövetet.

A nemzeti színvonal azonban, bármilyen szörnyű is a baba számára, meg sem közelítette azt, amit Hemsley kapott.

11:30 körül Hemsley két adag Misoprostol-t kapott. Az egyik adagot azonnal, a második adagot egy órával később vették be. 

Adagja megegyezett a Capital Women's Services által a metotrexát és misoprosztol (M&M) kémiai abortuszokkal kapcsolatban, amelyeket otthon végeztek több órán vagy napon keresztül. Hemsley helyzetében az adagokat három óra különbséggel kellett volna bevenni, és az abortuszt hat órával később kellett volna elkezdeni a maximális tágulási hatás érdekében. Ez hatással lesz a nap alakulására.

Körülbelül két órával 45 perccel az első adag bevétele után Hemsley nevét kiáltották ki, és elkísérték egy procedúrába.

Jefferson nővér

Ekkor találkozott először Khalilah Q. Jeffersonnal . Jefferson fehér laborköpenyben lépett be a szobába, de soha nem mutatkozott be, így Hemsley azt feltételezte, hogy orvos.

Khalilah Q. Jefferson, CRNP , amint az a Moore OBGYN webhelyén látható .

Jefferson valójában bejegyzett nővérként és okleveles regisztrált ápolónőként rendelkezik Washingtonban, DC-ben és Marylandben – nem pedig engedéllyel rendelkező orvos. 

A Columbia körzetben a nem orvosok, beleértve a gyakorló nővéreket is, abortuszt végezhetnek nyilvánvaló terhességi korlát nélkül. A második trimeszterben végzett abortusz azonban egészen más készségeket igényel, mint az, hogy valakinek egyszerűen abortusztablettát adjunk át, vagy akár egy viszonylag egyszerűbb, első trimeszterben végzett szívásos aspirációs abortuszt. A gyakorló nővérek egyszerűen nem alkalmasak ilyen jellegű műtétek elvégzésére.

A második trimeszterben az egészségügyi katasztrófa kockázata hétről hétre nő. Megdöbbentő volt az a tény, hogy a Capital Women's Services lehetővé tette egy felügyelet nélkül gyakorló ápolónő számára, hogy komplex második trimeszterben végzett D&E abortuszt – feltehetően akár 36 hétig is –. Az ezzel járó veszélyt nem lehet túlbecsülni.

Képernyőfelvétel a Capital Women's Services webhelyéről.

Mivel Hemsley abban az illúzióban élt, hogy Jefferson orvos, Jefferson azt mondta neki, hogy „vetkőzzön le, feküdjön le a műtőasztalra, és tegye kengyelbe a lábát”. Körülbelül 14 óra 15 perckor Jefferson két gyógyszert fecskendezett be, hogy tudatos szedációt váltson ki. Ez a Misoprostol helytelen adagolásával együtt elég volt ahhoz, hogy Hemsley az oldalára forduljon és hányt.

Elrontott

Jefferson ezután megkezdte az abortuszt mechanikus tágítókkal, amelyek nem voltak elegendőek ahhoz, hogy megfelelően kinyitják Hemsley méhnyakát, amely elég nagy ahhoz, hogy az abortusz befejezéséhez szükséges csipeszeket használja. fontos megjegyezni, hogy a műhiba-per azt állítja, hogy ozmotikus tágítókat, például lamináriát, soha nem használtak Hemsley-n.

Laminaria méhnyaktágítók (balra) lassan kitágulnak, és éjszaka kinyitják a méhnyakotFém mechanikus tágítók (jobbra) gyorsan kinyitják a méhnyakot, ami sérülést okozhat.

Valójában Hemsley nem emlékszik arra, hogy látta volna Jeffersont csipesszel a Capital Women's Servicesnél. 

A jogi panasz szerint Jefferson hanyagságból ultrahangos vezérlésű szívókanült használt, hogy megkezdje a baba testrészeinek eltávolítását anélkül, hogy először eltávolította volna a baba nagyobb darabjait, amelyek nem fértek át a szívócsövön.

Ekkorra a nyugtatás kezdett elmúlni, és Hemsley elviselhetetlen fájdalmat kezdett érezni.

Miközben Jefferson a hasára gördítette az ultrahang-transzducert, Hemsley hallotta, amint Jefferson többször is ezt mondja: „Eltévedtem.”

A jogi panaszban hivatkozott kezelési feljegyzések szerint Jefferson a baba kálváriumát vagy koponyáját kereste. Jefferson átlyukasztotta Hemsley méhét, és átdugta a baba fejét a könnyen, ahol az megakadt a hasában.

Ezen a ponton Jeffersonnak mentőt kellett volna hívnia, hogy Hemsley-t kórházba szállítsák, ahol elvégezhetik a kálvárium eltávolításához szükséges műtétet, valamint a méhperforáció és egyéb szövődmények kezelését.

Ehelyett Jefferson nővér elhagyta a műtőt, hogy tájékoztassa Hemsley édesanyját, hogy „a szonográfia nem ad elég tiszta képet a magzatról, és MsHemsleyt át akarja költöztetni a „másik irodájába”, ahol jobb felszereléssel rendelkeznek” a panaszra.

"Pofa be!"

Jefferson soha nem törődött azzal, hogy elmondja Hemsley anyjának, hogy a „másik iroda” Marylandben van, és nem fognak mentőt hívni.

Az életveszélyes belső sérülés miatt szenvedő Hemsleyt Jefferson személyes BMW terepjárójának hátsó ülésére ültették a klinika többi dolgozójának segítségével.

Nem volt biztos benne, hová viszik, és annyira fájdalmai voltak, hogy attól félt, hogy meghalhat, ezért Hemsley könyörgött Jeffersonnak, hogy vigye kórházba.

panaszbeszámoló leírja Jefferson szörnyű viselkedését a becslések szerint 27 perces lidérces autóút során a DC létesítménytől a Moore OBGYN Greenbelt, Maryland irodájába:

Jefferson átszállította Ms. Hemsley-t a 7525 Greenway Center Drive, Greenbelt, MD, Moore OBGYN intézetbe, amely körülbelül 24 mérföldre van az állam határán. Ms. Hemsley továbbra is óriási fájdalmakban szenvedett, és könyörgött, hogy Jefferson álljon meg és vigye kórházba. Jefferson válaszul felhangosította a sztereó hangerejét, hogy elnyomja Ms. Hemsley sírását, sértegette, és felkiáltott: „Csend legyen!”

A Moore OBGYN egy azonosítatlan alkalmazottja segítségével Hemsleyt bevitték, egy „műtőasztalra” helyezték, és egy szonogramos övre kötötték. Hemsley fájdalmában feküdt, és nem tudta, mi fog ezután történni.

Illegális abortusz?

Ebben a több irodából álló épületben található a Moore OBGYN, ahol Jefferson illegálisan megpróbálta befejezni Hemsley abortuszt. Ez a Google Map képernyőfelvétel azt mutatja, hogy egy kis séta a járdaszegélyhez, különösen azoknak, akik belső sérüléseket szenvednek.

Jefferson megpróbálta befejezni az abortuszt, bár Marylandben ez sértette az állami törvényeket, amelyek csak engedéllyel rendelkező orvosok végezhetnek abortuszt.

Hemsley műhiba miatti panasza részletezte, mi történt ezután.

Ezen a ponton Ms. Hemsley gyógyszere elfogyott, és rendkívüli fájdalmai voltak. Kiáltott, hogy Jefferson hagyja abba, és úgy érezte, meg fog halni.

Jefferson nem állt meg és . csipesszel próbálta eltávolítani a kálváriumot a hasüregből a méhnyakon keresztül, ami veszélyes manőver, amikor Ms. Hemsley méhe már perforált.

[Hemsley anyja], aki követte Jeffersont a Moore-i OBGYN-intézetbe, és hallotta lánya sírását, belépett a műtőbe, és látta, hogy Jefferson a sikoltozó lánya előtt áll, véres csipesszel a kezében.

Jefferson végül beletörődött, és beleegyezett, hogy Hemsley kórházba menjen. Amikor Hemsley anyja megpróbált mentőt hívni, Jefferson könyörgött neki, hogy ne fedje fel az iroda helyét.

Nem ismert, hogy Jefferson hogyan gondolta, hogy a mentő tudja, hogyan érheti el őket, ha a 911-es diszpécser nem kapja meg a címet.

Hemsley édesanyja megtagadta, hogy ne azonosítsa az irodát, ezért Jefferson „kikapta [a] telefont a kezéből, és [Hemsley anyjának] adta ki magát a 9-1-1 diszpécsernek, többször is „a lányomként” hivatkozva Ms. Hemsley-re.

Hemsley édesanyja segítségével kénytelen volt lifttel felmenni az alsó szintre, majd a járdaszegélyen megvárni a mentőket. Az anyja tartotta fel, Hemsley eszméletéből sodródott a rendkívüli fájdalom miatt.

Amikor a mentő megérkezett, Jefferson „elfogta” az EMT-ket, és a Moore OBGYN alkalmazottjaként azonosította magát. Ezután hamis történetet közölt velük Hemsley abortuszáról és sérüléseinek valódi mértékéről.

„Ez a félrevezetés szándékos, öncélú, meggondolatlan volt, teljesen figyelmen kívül hagyta Ms. Hemsley jogait, és elnyújtotta fájdalmát és szenvedését” – áll a panaszban.

Egyéb hazugságok

Hemsley diagramjain Jefferson többször is kihagyott fontos információkat, vagy csak egyenesen hazudott az abortusz során végzett eljárásairól és Hemsley állapotáról.

Az alábbiakban egy példát mutatunk be, amelyet közvetlenül Hemsley műhiba miatti panaszából idézünk.

Hemsley méhnyaka 101 milliméterre, azaz 10,1 centiméterre tágult. Ez az átmérő fizikailag lehetetlen mechanikus tágítóval és orvosilag szükségtelen. Jefferson arról is beszámolt, hogy a becsült vérveszteség mindössze 25 ml, ami elképesztően alacsony érték egy olyan eljárás esetében, amely jellemzően 100–400 ml vérveszteséget okoz.

Emlékeztetni kell arra , hogy a teljes méhnyak tágulása egy idős babát szülő nő esetében 10 cm, ekkor már elkezdheti világra lökni a babát.

Végül a kórházban

Hemsleyt végül mentőautóval a George Washington Kórház sürgősségi osztályára szállították, ahol 18:15-kor érkezett. Ott „megváltozott tudatállapotot” mutatott, és lüktető, erős hasi fájdalomra panaszkodott. Súlyos belső vérzést diagnosztizáltak nála. Az orvosok hét centiméteres (vagy közel 3 hüvelyk) szakadást fedeztek fel a méhben.

George Washington Egyetemi Kórház, ahol Hemsleyt végül életmentő ellátásra szállították.

Hemsley-t bevitték a műtétbe, ahol vízszintes „bikini” bemetszést végeztek, amely csípőtől csípőig húzódott, hogy a sebész megtisztíthassa a szervei között összegyűlt vért, megjavíthassa méhperforációját, és megvizsgálhassa a húgycsövét és a hólyagot, hogy nem sérültek-e. Méhét ideiglenesen eltávolították a testéből, hogy meg lehessen találni és eltávolítani a baba koponyáját.

Egy orvos a műtét után konzultált Hemsleyvel, és azt tanácsolta neki, hogy két évig ne vállaljon gyereket. Elmagyarázta, hogy ha Hemsley valaha is teherbe esik, szigorú megfigyelést igényel, és soha többé nem szülhet hüvelyi úton.

Hemsley összesen négy napot töltött a kórházban.

Annyira megrázta a szörnyű élmény, hogy félt, hogy egy szülészeti orvoshoz fordul. Csak 2021 februárjában tudta összeszedni a bátorságát, hogy ismét felkeressen egy szülészeti osztályt. Továbbra is „pszichológiai és érzelmi tünetektől szenved, különösen októberben”.

Hemsley keresete összesen 30 millió dollár kompenzációs és büntető jellegű kártérítést, költségtérítést és bármilyen más, „a bíróság által igazságosnak és megfelelőnek ítélt” jogorvoslatot követel.

Maryland a két állam közötti abortuszok mekkája

Steven Chase Brigham nem szabványos abortuszgyakorlatának egyik jellemzője, hogy az egyik államban elkezdik az abortuszt, hogy egy másikban befejezzék. 2010-ben Brigham részt vett egy olyan programban , amelyben a New Jersey-i Voorhees-i irodájában kezdett késői terhességmegszakításokat végezni, majd a marylandi Elktonban egy titkos irodában végezte el, ahol nincs meghatározott terhességi korlát arra vonatkozóan, hogy mikor lehet abortuszt végezni. 

Mivel New Jersey államban csak 14 hétig engedélyezik az abortuszt olyan engedély nélküli létesítményekben, mint a Brigham's, lamináriát helyezne be, és New Jerseyben adna be Misoprostol-t. Másnap további adag Misoprostol-t adott a szülés előidézésére, majd a vajúdó nőket leszállította a marylandi Elkton-i irodába, ahol felügyelte és gyakran segítette a késői abortuszok befejezését.

Ebben az aljas tervben az a bökkenő, hogy Brigham soha nem kapott engedélyt a Maryland-i gyakorlásra. Végül egy nő súlyosan megsérült, sürgős műtétre és kórházi kezelésre szorult. Az incidens következtében 2014- ben visszavonták New Jersey-i orvosi engedélyét .

További információ erről a felháborító esetről 

Az a tény, hogy Jefferson úgy döntött, hogy Hemsleyt Washington DC-ből Marylandbe szállítja, hogy befejezze az abortuszt, túlságosan hasonlít Brigham gyakorlatára ahhoz, hogy véletlennek nevezzük. Felhívta Brighamet tanácsért, amikor rosszul sültek el a dolgok Hemsley abortuszával kapcsolatban a Capital Women's Services intézményben? Ez egy kérdés, amire válaszolni kell.

Apropó „véletlen”. .

Jefferson átszállította Hemsley-t a Moore OBGYN hét marylandi irodájának egyikébe. A tulajdonos Javaka Moore a marylandi Forestville-ben is működik. Moore egyszer megosztotta ezt a Forestville-i irodát egy Harold O. Alexander nevű abortuszorvossalBár az irodán, a recepción és még a másológépen is közös volt a két praxis, azt állították, hogy a vállalkozásuk különálló.

A képen balról a marylandi Javaka Moore és Harold O. Alexander, valamint a floridai James Scott Pendergraft, IV. Mindegyik egy két államra kiterjedő késői terhesség-megszakítási rendszerhez kapcsolódott, amelyet a marylandi Forestville-i irodában működtettek, amelyet Moore megosztott Alexanderrel.

Abban az időben, 2011 és 2012 között, Alexander a floridai késői abortuszt végző James Scott Pendergrafttal üzletelt, IV . Pendergraft floridai orvosi engedélye akkoriban felfüggesztve volt. Kereste a módját, hogy továbbra is bevételt termeljen a jövedelmező késői abortuszokból, amelyeket Floridában nem tudott megtenni. Ehelyett a Pendergraft az interneten keresztül kért ügyfeleket késői terhességmegszakításokraAz ügyfelek először pénzt utaltak át floridai bankjába, hogy kifizessék az abortuszt, amely több mint 10 000 dollárba kerülhet. A terhes nők ezután Marylandbe repülnek, ahol Pendergraft találkozik velük egy véletlenszerű parkolóban, majd bekísérte őket Alexander és Moore Forestville-i irodájába, ahol Pendergraft – aki Brighamhez hasonlóan soha nem kapott Maryland-i engedélyt – segített Alexandernek az abortuszok befejezésében.

Miután a tervet az Operation Rescue dokumentálta és nyilvánosságra hozta, Moore tagadta, hogy bármi köze lenne Pendergraft és Alexander tervéhez, még kevésbé az abortuszokat.

De az a tény, hogy Moore egy főállású abortuszt végzővel osztozott egy irodában, azt jelzi, hogy Moore jól érzi magát a kétes abortusszal kapcsolatos gyakorlatok körül. Az abortusznak ez a komfortszintje megerősödött, amikor Khaliah Jeffersonnak az irodáját kellett használnia, hogy befejezze Hemsley elhibázott abortuszt.

Moore végül következmények nélkül megúszta az Alexander-Pendergraft botrányt. 

Alexander orvosi engedélyét a rendszer miatt felfüggesztették, majd visszavonták , amikor kiderült, hogy illegálisan megsemmisítette a késői terhesség-megszakításokkal kapcsolatos egészségügyi feljegyzéseket, hogy ne kerülhessenek a Marylandi Orvosi Tanács kezébe. 2021-ben a Testület szerencsére elutasította Alexander engedély-visszaállítási kérelmét.

A marylandi orvosok tanácsa semmit sem tett Pendergrafttal az illegális kétállami abortuszban való részvétele miatt. Azonban valaha is több pénzre volt szüksége, mint amennyit floridai abortuszüzletei tudtak adni. 2015 októberében Pendergraftet letartóztatták és bebörtönözték Dél-Karolinában, mert illegális otthoni abortusz üzletet működtetett furgonja hátuljában. Miután az Operation Rescue tájékoztatta a Floridai Medical Boardot a dél-karolinai büntetőjogi elítéléséről , 2018 decemberében visszavonta floridai orvosi engedélyét.

Zárd le őket

Markeisha Hemsley akaratlanul is belépett a szabályozatlan abortusz homályos világába, ahol olyan alkalmatlanok, mint Brigham, Alexander, Pendergraft és Jefferson – akiket olyan emberek tettek lehetővé, mint Javaka Moore – büntetlenül tevékenykedhetnek a törvény rongyos szélein.

Mint sok más nő, aki előtte járt, Hemsley sem élte túl sértetlenül a találkozást.

Amikor a demokraták által irányított államok a „női jogok” kiterjesztésének eufemisztikus álcája alatt szemrehányják az elszámoltathatóságot és a biztonsági előírásokat, valójában olyan feltételeket teremtenek, amelyek kizsákmányolásnak és életveszélyes károknak teszik ki a nőket.

Ez az igény szerinti abortusz hazugsága.

Azoknak, akik támogatják a nők valódi jogait, el kell döbbenniük a baloldal vékony orwelli „újbeszédén”, amely elhomályosítja a nők és gyermekeik életének és egészségének durva semmibevételét, különösen, ha szegény színes bőrűek.

Ami a Hemsley-ügyet illeti, remélhetőleg elkerülhető a tragédia, ha súlyos ítéletet hoznak Jefferson, a Capital Women's Services és a Moore OBGYN ellen – és remélhetőleg Steven Chase Brigham ellen, aki úgy tűnik, hogy az ügy középpontjában áll. minden. 

"Mindegyiküket végleg be kellene zárni, de Brighamnek őszintén szólva börtönbe kell ülnie gyakran illegális és mindig veszélyes abortusz gyakorlatai miatt" - mondta az Operation Rescue Newman. „Moore neve túl gyakran merül fel, amikor abortusszal kapcsolatos visszaéléseket vizsgálunkÚgy tűnik, hogy benne van, látszólag lehetővé teszi, de minden alkalommal tagadja. Amíg Brigham, Jefferson és Moore továbbra is részt vehet veszélyes terveikben, a nők és a későn született babáik veszélyben maradnak.”

/ Forrás:https://www.operationrescue.org/archives/terrifying-botched-abortion-by-nurse-results-in-multi-million-dollar-suit-against-brigham-connected-late-term-facility/  2021.10.14. A cikk fordítása google-s fordító használatával történt. *B.Kiss-Tóth László 2022.01.12.