B.Kiss-Tóth László:

"Nem lehetünk Cigányország!"

...vagy mégis?
*

Előzmény: 
image.png

Dúró Dóra képviselői irodájának (ami egyben a Mi Hazánk pártirodája is,) 
bejáratánál lévő, rasszistának kikiáltott plakát :
Nem lehetünk Cigányország!
 

"Egyhangú döntéssel elvette a józsefvárosi önkormányzat a Mi Hazánk József körúti irodáját írja a Józsefváros Újság. Az önkormányzat azután döntött a bérleti szerződés felülvizsgálata mellett, miután a párt cigányok ellen uszító plakátot rakott ki az irodára.

Az önkormányzat Tulajdonosi, Vagyongazdálkodási és Közterület-hasznosítási Bizottsága 5-0-s szavazatarányban (Vörös Tamás fideszes frakcióvezető is szavazott) döntötte el, hogy megvonja a Mi Hazánk párttól a József krt. 43. alatti számban az irodahasználat jogát, és felmondja a velük kötött bérleti szerződést." (...)  Forrás: Szász Zsófi / https://444.hu/2021/10/06/

*
Dúró Dóra:
Megtagadtam a képviselői irodám átadását Józsefvárosban
Bár a Fidesz és a szivárványkoalíció együtt hivatali visszaéléssel megszavazta a Mi Hazánk központi irodájának elvételét Józsefvárosban egy nekik nem tetsző plakát miatt, az október 31-ével történő átadást megtagadtam, mivel semmilyen jogsértést nem követtünk el a képviselői helyiségem használata során, ezért a feljelentések ellenére sem indult nyomozás, pusztán az iroda - felheccelt cigányok által történt - megrongálása miatt. Hogy a magyarság kisebbség lesz-e saját hazájában, az legitim kérdés, ezért a nagykoalíció által betiltani próbált plakát képét immár 800 ezer szórólapon terjesztjük.
A bérleti szerződés tulajdonos általi felmondására a politikai véleményszabadsághoz való jogomat súlyosan korlátozó okból került sor, a jogellenességre pedig nem lehet jogot alapítani. Ezért a bérleményt a továbbiakban jogcím nélküli birtokosként vagyok kénytelen használni, továbbra is fizetve a bérleti díj havi összegét. Átadni csak akkor vagyok hajlandó, ha az illetékes bíróság birtokvédelmi perben hozott, jogerős és végrehajtható ítéletével arra kötelez.
Bár a kormány titkosítja, igenis sorskérdés a magyarság számára, hogy alig 13 év múlva több cigány gyermek fog születni hazánkban, mint magyar, ezt tudhatjuk meg a Debreceni Egyetem kutatóinak munkájából. Ám tiltott az őszinte közbeszéd a magyar-cigány együttélésről Magyarországon, hiszen mindkét nagy politikai tömb könnyen, olcsón megvásárolható szavazóréteget lát csupán bennük, s egyáltalán nem érdekeltek abban, hogy a problémákat megoldják, pedig erre lett volna lehetőségük az elmúlt harminc évben is. Pikó András józsefvárosi polgármester elárulta magát, amikor az ügy kapcsán az egyik nyilatkozatában rámutatott: közel húszezer cigány él Józsefvárosban - nyilván az ő szavazataik nélkül senki nem tud nyerni itt, így a Fidesz is inkább behódol nekik, semmint kiállna a bűnözéstől szenvedő honfitársaink és az igazság mellett. Ha ugyanezt a politikát folytatják az országban, mindenhol az ő szavuk lesz majd meghatározó - de a Mi Hazánk Mozgalom nem ilyen jövőt szán Magyarországnak.
A "Nem lehetünk Cigányország!" persze nem azt jelenti, hogy nem élhetnek itt cigányok, ugyanakkor az együttélés feszültségeit jogunkban áll vizsgálni, és azt az etnikai alapon járó pozitív diszkriminációt sem fogadjuk el, amelyet élvez a cigányság évtizedek óta hazánkban. Miként a kormány hirdeti, hogy nem lehetünk bevándorló ország, úgy igenis rá lehet mutatni arra is, hogy legalább ugyanilyen égető probléma, hogy 2034-re nem a magyar újszülöttek lesznek többségben, ha nem lesz radikális változás a családpolitikában, hiszen a Fidesz sem tudta visszaszorítani a megélhetési gyermekvállalást.
Dúró Dóra országgyűlési képviselő,
a Mi Hazánk elnökhelyettese
 
image.png
 
 
image.png
 
 
/Forrás: https://www.facebook.com/durodora/posts/4574985585870605
2021.11.02./*B.Kiss-Tóth László