Leighton Woodhouse
(szabadúszó újságíró és dokumentumfilmes):

Anthony Fauci 40 éve bántalmazza az állatokat

af.png

 

Az Országos Allergia és Fertőző Betegségek Intézete, az Anthony Fauci által vezetett Országos Egészségügyi Intézet részlege finanszírozott a közelmúltban egy Tunéziában végzett kísérletet , amelyben a laboratóriumi technikusok hálós ketrecekbe helyezték a nyugtató hatású beagle fejét, és hagyták, hogy az éhezett homoklegyek élve lakmározzanak velük. . Ezután megismételték a tesztet a szabadban, és a beagle-ket kilenc egymást követő éjszakán át ketrecekben helyezték el a sivatagban, Tunézia azon területén, ahol a homoklegyek bőségesek voltak, és a ZVL, a homoklegyek által hordozó parazita által okozott betegség „endémiás volt. .”

A kísérlet csak egyike volt annak a számtalan kísérletnek, amelyet az NIH, és különösen a NIAID finanszírozásával végeztek állatokon az évtizedek során. A becslések szerint az állatok száma kísérletezett minden évben az Egyesült Államokban kínálja a több tízmillió , hogy több mint 100 millió , a legtöbbjük befizetni adófizetők pénzét . A White Coat Waste Project , a szövetségi állatkísérletek ellen szorgalmazó non-profit szervezet azt állítja, hogy évente több mint 1100 kutyával kísérleteznek szövetségi laboratóriumokban.

A pénzmennyiségért és a szenvedés mértékéért keveset termelnek. Sok kísérlet értelmetlen, de még azok is, amelyek a gyógyszerek biztonságosságát és hatásosságát mérik, haszontalanok.

A NIH saját szavaival élve:
Az ígéretes gyógyszerek körülbelül 30 százaléka kudarcot vallott a humán klinikai vizsgálatok során, mert toxikusnak találták őket az állatmodelleken végzett ígéretes preklinikai vizsgálatok ellenére. A jelölt gyógyszerek körülbelül 60 százaléka sikertelen a hatásosság hiánya miatt.
Ez 90 százalékos meghibásodási arány.

Ennek a kudarcnak a legtöbbje az emberi fiziológia és az egerek, nyulak vagy kutyák fiziológiája közötti alapvető különbségeknek köszönhető. De még a sokkal szorosabb fiziológiájú állatok között is az állatkísérletek előrejelző ereje nem lenyűgöző. Egerek és patkányok között csak hatvan százalék az esélye annak, hogy ugyanazt az eredményt kapja. És ha megismétli a kísérleteket ugyanazon a fajon, 5-ből csak 4-szer ugyanaz az eredmény – és 3-ból 2-szer mérgező anyagokkal.

A tesztek mégis töretlenül folytatódnak, három okból: az intézményi tehetetlenség, az NIH igazgatója, Francis Collins és Anthony Fauci.

A tunéziai kísérletnek legalább volt gyakorlati tudományos értéke. Évente körülbelül félmillió ember kap ZVL-t, sokan közülük gyerekek, és általában kutyáktól kapják. A kísérlet kimutatta, hogy a parazitával fertőzött kutyák vonzóbbak a vírust hordozó homoklegyek számára, mint a nem fertőzött kutyák.

Ugyanez nem mondható el más kísérletekről, amelyeket a Fauci NIAID-je fizetett. Tavaly az intézet 424 455 dollárt fizetett a Georgiai Egyetemnek azért, hogy a beagleket megfertőzzék egy parazitával, mielőtt leölték és felvágták őket. A kísérlet célja egy olyan gyógyszer tesztelése volt, amelyet a kutatók saját bevallása szerint már számos más állatfajban „széleskörűen teszteltek és igazoltak”.

2019-ben a NIAID 1,68 millió dollárt fizetett azért, hogy mérgező gyógyszereket fecskendezzen be és kényszerítsen etetni 44 beagle kölyökkutyába, mielőtt megölte és felvágta őket. A NIAID fizetett azért, hogy a kutyákat „ugatásnak” is nevezett „cordectomián” hajtsák végre, amikor is a kutyák hangszálait elvágják, hogy a labortechnikusoknak ne kelljen hallaniuk a sírásukat és üvöltözésüket. A kísérlet célja az volt, hogy adatokat gyűjtsenek a gyógyszerről, hogy „támogassák az Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hatósághoz való alkalmazást”, bár az FDA kifejezetten „nem írja elő, hogy az emberi gyógyszereket kutyákon tanulmányozzák”.

Íme néhány további NIH-kísérlet:
-A beagle-ket tüdőgyulladással fertőzték meg , hogy szeptikus sokkot és „kísérleti masszív akut vérzést” idézzenek elő, majd vérátömlesztést kaptak. "96 óra elteltével a még életben lévő állatokat túlélőnek tekintették, és elaltatták őket."
-A beagle-ket lépfenével fertőzték meg, hogy teszteljenek egy olyan vakcinát, amelyet az FDA már jóváhagyott .
-A „korcskutyákat” indukált szívrohamnak tették ki, MRI-vel átvizsgálták, majd megölték és feldarabolták.
-Sertések, nyulak, tengerimalacok, és majmokat alá a kínzó fájdalom érzéstelenítés nélkül. Ezek közé tartozott a sertések olyan vírussal való megfertőzése, amely „akut légúti stresszt, vérzéses megnyilvánulásokat, bénulást” és egyéb tüneteket okoz; nyulak befecskendezése olyan baktériumokkal, amelyek súlyos bőrfertőzéseket és fülsérüléseket okoznak, és általában tizenkét órán belül elhullanak; tengerimalacok megfertőzése „többszervi elégtelenséget” és elhullást, valamint „hátsó végtagbénulást vagy végbélkiesést” okozó vírussal; valamint a majmok megfertőzése ebolával és tuberkulózissal, amelyek közül az utóbbi olyan tüneteket produkál, mint a „gyors légzés, a fogyás” és az „ivásképtelenség”.
-A majmok agyának egyes részeit savval tönkretették, hogy növeljék terrorképességüket, majd szimulált pókokkal, kígyókkal és más dolgokkal kínozták őket, amelyektől ösztönösen félnek. Ezek a kísérletek több mint négy évtizede folynak .

Az NIH évente több mint 40 milliárd dollárt költ orvosi kísérletekre. Ők a fő finanszírozási források az alapvető tudományos kutatásokhoz Amerikában. Az intézetek becslése szerint támogatásaik 47 százaléka állatkísérletekre vonatkozik.

Valószínű, hogy ez az arány sokkal magasabb a NIAID esetében. A NIAID költségvetése 6 milliárd dollár. Van egy íratlan szabály, hogy a NIAID támogatás elnyeréséhez állatokon kell tesztelni.

„Majdnem minden nyomozót állatkutatással képeznek ki” – mondta Jim Keen, az USDA egykori állatorvosa és fertőző betegségek specialistája. "Ha nem ezt a modellt használja, nem kap finanszírozást."

Amikor egy kutató NIH-finanszírozásra nyújt be kérelmet, javaslatát első körben társai felülvizsgálják, akik közül szinte valamennyien állatkísérletek. – Ez egyfajta vérfertőzés – mondta Keen.

Garet Lahvis, egy korábbi idegtudós szerint, aki korábban egereken kísérletezett, és áttekintette az NIH pályázatait, ez a szakmai elszigeteltség a csoportgondolkodás kultúráját teremti meg. „Intézményi tehetetlensége van ezeknek az állatkísérleteknek köszönhetően” – mondta nekem. Egyszerűen magától értetődőnek tartják, hogy egy jó kutatási terv állatkísérletekkel jár, hiszen mindenki, aki ezt ítéli, így képezték ki.

Keen, aki a New York Times egyik jelentős , állatkínzásról szóló leleplezője volt a nebraskai amerikai húsállatkutató központban, úgy véli, hogy az NIH állatközpontú kultúrájának másik oka a vezetés – nevezetesen Fauci és Collins. „Az olyan emberek, mint Fauci és Collins, valóban hisznek ebben az állatmodellben” – mondta. „Óriási hatás, hogy ők ketten állnak az élen.” A két rendező megkérdőjelezhetetlen elkötelezettsége az állatkísérletek mellett megadja az alaphangot a tudomány egészének: nekik köszönhetően ez iparági szabvány. „A karrier ezen alapul” – mondta Keen.

Minden bizonnyal Fauci karrierje ezen alapszik. Fauci közel négy évtizede végez állatokon végzett kísérleteket, és ugyanennyi ideje nem hozott eredményt. Az 1980-as években csimpánzokat fertőzött meg HIV-vel, miközben olyan vakcinát keresett, amely még mindig nem létezik. Amikor ez a megközelítés kudarcot vallott, azt javasolta, hogy térjen át más állatokra . Még 2016-ban is egy új HIV-vakcina valószínűségét hirdette állatkísérletek alapján. Miután a bélbetegségekre szedett gyógyszer ígéretesnek bizonyult a HIV visszaszorításában majmokban, Fauci személyesen Bostonba repült, hogy átadja a jó hírt a gyógyszergyártó vezetőinek. Két évvel később kiderült, hogy ez egy másik hülyeség .

Az 1980-as évek Faucijának legalább volt kifogása. Lehet, hogy az állatmodellek katasztrofálisak voltak az emberre gyakorolt előrejelző képességeik tekintetében, de vitathatatlanul ez volt a tudósok legjobb lehetősége abban az időben. 2021-ben ez még távolról sem igaz.

„Az élettudományok tudása hétévente megduplázódik” – mondta nekem Dr. Thomas Hartung, toxikológus, a Johns Hopkins Egyetem Állatkísérletek Alternatívái Központjának vezetője. „Ma körülbelül 1000-szer több tudással rendelkezünk, mint annak idején, amikor állatkísérleteket terveztünk.”

Ma a tudósok „mini-agyakat” hozhatnak létre, hogy megvizsgálják, vajon a SARS-CoV-2 hatással van-e az agysejtekre, és ha igen, hogyan. A gépi tanulási szoftverek felülmúlják az állatkísérleteket több tízezer vegyi anyag toxicitásának előrejelzésében az emberekben. Az „Organs-on-a-Chip” technológia az őssejtekből származó szövetek segítségével szimulált szerveket hoz létre egy USB-meghajtó méretű tárgylemezen, amelyek kombinálásával a teljes emberi test szimulációját lehet létrehozni. A közeljövőben az AI valószínűleg képes lesz ezekből a szimulációkból extrapolálni egy teljes betegpopulációt. Ez a technológia kiszoríthatja a gyógyszerfejlesztési folyamat teljes állatkísérleti szakaszát, olyan eredményekkel, amelyek valóban elárulnak valamit.

De bizonyos értelemben félrevezető, ha ezeket az „alternatívákat” állatkísérletekre hívják, mondta nekem Jeremy Beckham, állatjogi szószóló és közegészségügyi szakértő. Ez azt jelentené, hogy az, amit lecseréltek, eleve hasznos volt.

„Ezek a kísérletek jóformán csak emeletesek, és önmagukban nincs szükségük „alternatívára”, mert nem vezetnek eredményre” – mondta Beckham. „Olyan ez, mintha azt kérdeznénk: „Mi az alternatívája az asztrológiának?”
________________________________
Frissítés: Kaptam egy nyilatkozatot a Georgiai Egyetemtől a történetben leírt UGA-kísérletről:
Ez a konkrét kutatás egy olyan potenciális vakcinán folyik, amelyet egy másik intézményben fejlesztettek ki, és amely megvédené az embereket egy olyan betegségtől, amely körülbelül 120 millió embert sújt világszerte. A szövetségi szabályok értelmében az oltóanyagot két állatfajon kell tesztelni, mielőtt engedélyezni lehetne a humán klinikai vizsgálatok számára.

Amikor a NIAID úgy döntött, hogy finanszírozza ezt a kutatást, az ügynökség megállapította, hogy a kutatást kutyamodell alapján kell elvégezni. Az UGA Állatorvosi Főiskola kutatói szerint a beagle a standard kutyamodell, amelyet az ilyen típusú kutatásokban használnak. Mivel ez a betegség jelenleg nem gyógyítható, sajnos a kísérletben részt vevő állatokat el kell végezni. Nem vesszük félvállról azt a döntést, hogy egyes kutatásaink során ilyen állatokat használunk.

Az orvostudomány, az orvosi eszközök és a sebészeti eljárások szinte minden előrelépése az állatokon végzett kutatásokon múlott. Az egyetem betartja az állatvédelmi törvény valamennyi humánus előírását; a laboratóriumi állatok humánus gondozására és felhasználására vonatkozó közegészségügyi politikát; a Nemzeti Kutatási Tanács Laboratóriumi Állatok gondozási és felhasználási útmutatója; az egyetem, valamint a Georgia Egyetemi Rendszer politikái; és más irányító szervezetek.  

Ezenkívül az egyetem megszerezte és fenntartja az AAALAC International harmadik fél akkreditációját.

Az évtizedek során az UGA-kutatás előremozdította az emberek, háziállatok és más állatok életét javító kezelések kifejlesztését. Ezek közé tartoznak a következő kezelések:
• Mell- és egyéb daganatos megbetegedések.
• Fertőző betegségek, például veszettség, Zika, hepatitis B, influenza és koronavírus.
• Neurológiai rendellenességek, mint például a stroke, az Alzheimer-kór és a Parkinson-kór.
• Krónikus betegségek, például magas vérnyomás és elhízás.

2. frissítés: Az UGA állításaival ellentétben Amy Meyer rámutatott az állatjóléti törvény nemrégiben történt megsértésére az egyetemen.

/Forrás: https://leightonwoodhouse.substack.com/p/anthony-fauci-has-been-abusing-animals 2021.10.24./A cikk fordítása google-s forító használatával történt.*B.Kiss-Tóth László