Szőke Mária: 

Mint egy átoksorozat vagy merénylet?                  –öngyilkosság, vagy elteszik őket láb alól?           Sorozatosan lesznek öngyilkosok a „Capitolium ostroma” alatt szolgálatot teljesítő amerikai rendőrök

medium.jpg

Öngyilkosságot követett el még egy rendőr, aki az amerikai szövetségi törvényhozás épülete, a washingtoni Capitolium januári ostromakor a helyszínen teljesített szolgálatot.

Kyle DeFreytag az erőszakos cselekmények után elrendelt kijárási tilalom érvényesítésében segédkezett azután, hogy Donald Trump volt elnök hívei a választási eredmény ratifikációját akarták megakadályozni.

A New York Post írásából nem derül ki, hogy az öngyilkosságnak köze van-e a januári történtekhez, és ha igen, milyen traumát élt meg az öt éve szolgáló rendőr. A pennsylvaniai férfi még július 10-én vetett véget az életének. A hír most szivárgott ki.

Nem ő az egyetlen, aki végzett magával a Capitolium ostroma után, amelyben állítólag öt ember vesztette életét, köztük Brian Sicknick törvényhozási rendőr. Eddig az akkor ott tartózkodó és  a tüntetők ellen kivezényelt  rendőrök közül négyen követtek el öngyilkosságot. A készenléti rendőrség kötelékében szolgáló, az épület és a törvényhozók védelmében aktív szerepet játszó Gunther Hashida holttestét múlt héten találták meg otthonában. Három nappal a washingtoni lázadás után egy másik törvényhozási rendőr, Howard Liebengood ölte meg magát. Jeffrey Smith január 15-én, kilenc nappal az ostrom után oltotta ki saját életét. Legalábbis a hivatalos jelentés szerint. Hogy valójában mi történt, azt csak találhgatni lehet, de máris szárnyra kelt, hogy elképzelhető

Nem világos, milyen lelki gondokkal küzdöttek a saját életüktől megváló rendőrök, mindazonáltal sokat elárul, hogy egyikük, Aquilino Gonell a könnyeivel küszködött vallomástétel közben az incidenst vizsgáló kongresszusi bizottság előtt. Hogy ez valóban így történt, vagy ez is egy sajtós manipuláció, persze ezt sem tudni, csak azt, hogy feltűnő mód sorozatban  elkezdtek meghalni, (megöngyilkolódni? ) azok a rendőrök, akik a „Capitolium ostrománál” jelen voltak.