B.Kiss-Tóth László:
Biden első elnöki sajtótájékoztatója
 
Március 25-én csütörtökön tartotta meg első sajtótájékoztatóját a 78 éves Joe Biden az elnöki hivatalának több, mint 2 hónappal ezelőtt történt átvétele óta. Azóta szinte bujkált az újságírói kérdések elől.
image.png
 
 
 
Az újságírókat fogadó terem berendezése (az elhelyezett székek távolságtartása) arra engedett következtetni, hogy a Biden-adminisztráció a covid-19-et használta fel arra, hogy az elnököt megvédjék a kíváncsiskodó újságírók tömege elől, nagyon is korlátozott számban (legfeljebb 2 tucatnyian) jelenjenek meg, lépjenek kapcsolatba vele és tegyenek fel kérdéseket neki.
image.png
 
 
Ahogy az várható volt néhány újságíró ilyen helyzetben is próbálta megszorongatni Bident: például a felszabadított migráció okozta határválságról, amelynek létezését tagadta.
A válasz adásai közben egyszer csak kiborult, teljesen elvesztette a gondolatmenetét és egy ideig nem tudott megszólalni. Majd azt mondta, hogy az Egyesült Államoknak vissza kellene térnie ahhoz a filibusterhez, ami akkor volt, amikor ő 120 évvel ezelőtt a szenátusba került.
image.png
 
 
 
Volt amikor minden előzmény nélkül elsétált a pódiumtól és a mikrofontól távol kezdett el beszélni, majd visszaballagott és válaszolt a sajtó képviselői által feltett kérdésekre.
 
Mint tudjuk, az elnök demenciában szenved.
*
Twitteres videók a sajtótájékoztatóról:
image.png
 
 
Belaaz bejegyzése:
Videó: https://twitter.com/i/status/1375142527431495681
Tom Elliott bejegyzése:
Videó: https://twitter.com/i/status/1375142907703918596  
*B.Kiss-Tóth László 2021.03.27.