Savanyú a szõlõ?



Úgy látszik, hogy igen…


A http://kuruc.info/r/2/68216/ címen található cikkben a rejtélyesen névtelenül író azzal próbálja magyarázni a Tisztelt Nagyérdemûnek a Jobbik nem túl fényes szereplését az önkormányzati választásokon, hogy lám, lám a Magyarok Szövetsége milyen gyatra eredményeket ért el, ellentétben a Jobbikkal. S hogy hitelesebbnek tûnjön az elemzés, egy hirtelen éles kanyarral kezdi mindjárt az elején, mi szerint Vukics lemondott, állítólag azért, mert a szövetség nem hozta az elvárásait. De hogy is hozhatta volna, magyarázza tovább, ugyanis az LMP-hez hasonlóan nincs is tagsága.


Majd a Magyarok Szövetsége honlapján található nyilvános cikkekbõl –zseniálisnak gondolva magát- összeollózott egy katyvaszt, mintegy bizonyítékul az állításának.



Nagyon jó. Nekem határozottan tetszik az egész. Szeretek mulatozni a mai, sajnos egyre elterjedtebb publicisztikai képtelenségeken.



Hogy valótlan minden állítása, az természetesen mellékes, mint ahogy az is, hogy fogalma sincs a cikk írójának a Magyarok Szövetségérõl.


Hogy stílustalan? No de kérem! Az mit jelent?



Fontos, hogy a Jobbik választási eredménye óriásnak tûnjön. De mihez is viszonyítva? Egyáltalán hogy lehetséges egy parlamenti pártot egy civil szervezettel egy napon emlegetni, méricskélni? Arról pedig már szólni sem érdemes, hogy a hivatkozott 56 küldött csupán a szervezet csúcsán lévõ küldötteket jelenti már. No de mindegy is, lényeg, hogy a Jobbik soha nem látott eredményeket ért el az idei önkormányzati választásokon.



Félreértés ne essék, nekem semmi bajom a Jobbikkal, de azért a helyükben bizony kikérném magamnak az ilyen lejárató „elemzéseket” ha már annyira komoly politikai erõt képeznek.



De visszatérve a Magyarok Szövetségére és Vukics Ferencre.


Tudom, sokan szeretnék érteni ezt a változást a Szövetség élén. A szívem mélyén örömmel tapasztalom, hogy igen kevesen értik. Örömmel, mert így talán a jövõben kevesebb nemtelen támadással kell majd szembenéznünk, természetesen leginkább olyan közegekbõl, melyek lényege nehezen látszik a sok nemzeti szimbólum alatt…



Nirschné Henn Edith