Világosan, egyértelmûen. Akinek van füle, hallhatja. Nem készül rendszerváltásra, nem készül rendet teremteni a magyar emberek életében, nem készül tiszta, erkölcsös viszonyokat szülni. De készül kormányozni, uralkodni az eddigi, számukra jól bevált és busásan jövedelmezõ kereteken belül. S hogy a magyar emberekkel a saját földjükön, a saját hazájukban mi lesz, az legyen az õ gondjuk. Most csak annyi fontos, hogy a Fidesz kétharmados többségben tudjon, ki tudja milyen érdekeket szolgálni, ki tudja kiknek megfelelni. Mert hogy nem a magyar embereknek kíván megfelelni, azt világosan elmondta Kecskeméten.


A Fidesz vezetõje vasárnap Kecskeméten úgy fogalmazott: "támogatom a kisebb parlamentet, támogatom a települési és a megyei önkormányzatok testületeinek körülbelül a felére csökkentését, de nem támogatom annak a rendszerváltáskor gyökerezõ gondolatnak a megváltoztatását, hogy a politikai fõhatalom a magyar parlamenti képviselõkre leadott voksok alapján szülessen meg." „…a köztársasági elnök választásának közvetlenné tétele, és a parlamenti képviselõk választásának gyökeres átalakítása elfogadhatatlan, amit nem fog támogatni.”


Ezt meg is tudom érteni. Én sem faragnám saját magam alatt a fát. Eddig kellett volna bölcsebben élni, eddig kellett volna erkölcsös, példás életet élni, eddig kellett volna minden áron a nemzet érdekeit képviselni, akár erõn felül is! Úgy, mint eleink tették. Mint Mindszety József bíboros-hercegprímás, Széchenyi István, Horthy Miklós, Klebelsberg Kunó és sokan mások. De még ma sem késõ. Még ma is beírhatja örök idõkre magát a magyar történelembe. Csak ahhoz át kéne tudni lépni a saját árnyékán, és ki kellene tudni állni az emberek elé és elszámolni, õszintén beszámolni az elmúlt húsz esztendõ mulasztásairól. Erre várunk évtizedek óta. Csak ehhez erõ kell, igazi emberi nagyság. Ehhez nem elég a nyilvánosság elõtt ellenzékit játszani s a háttérben pedig…


„Orbán Viktor elmondta: az ország mai helyzetében az a reális célkitûzés, hogy a Fidesz vezetésével a jobboldal elnyeri a magyar választók olyan mértékû bizalmát, hogy egyedül, rossz kompromisszumok nélkül is képes legyen kormányt alakítani és a parlamenti többség támogatását megnyerni.”



"Ami ezen felül van, alkotmánymódosítás, kétharmad, az ebben a pillanatban és a magyar közjogi rendszer mellett, bár nagyon sokan vágyakozva gondolnak erre, magamat is ide sorolom, de a csodák birodalmába tartozik"



Visszaemlékezett a húsz évvel korábbi eseményekre, amikor október 23-án az "ideiglenes köztársasági elnök kikiáltotta az ideiglenes köztársaságot és az ideiglenes alkotmány életbe lépett", nem hitte volna, hogy húsz évvel késõbb itt tart az ország és az alkotmány bevezetõ mondata még érvényben lesz.



"Mi magyarok gyakran így járunk, az ideiglenes dolgok olykor évtizedeken át állomásoznak hazánkban"


(www.fidesz.hu)



Én nem tartom ezt annyira viccesnek. Az ilyen állomásozók százezrek, milliók életével játszadoztak és játszadoznak ma is. Mára nincs olyan rétege a társadalomnak, mely biztonságban érezhetné magát. Mára az erkölcs fogalma valami érthetetlen fogalommá vált a felnövekvõ generációk elõtt. Mára emberek százezrei éheznek és nélkülözõ, alultáplált gyermekek ülnek az óvodák, iskolák padjaiban. Mára ártatlan embereket lehet börtönökbe zárni és köztörvényes bûnözõk rohangálnak az utcákon. Manapság családokat tesznek utcára a bankok és pribékjeik, bûz, kosz uralkodik mindenhol.



Tudom, ez a parlamenti patkóból nézve nem fájdalmas. De egy pillanatig se felejtsük el, hogy Orbán Viktor volt már Magyarország miniszterelnöke. Orbán Viktor nem most szállt közénk a Mennyek Országából, itt él õ is ebben az országban, részese õ is ennek a velejéig romlott rendszernek és nem tesz semmit. Csak kábít, szépen hangsúlyoz. De ez ma már nem elég.



Ma az emberek, a magyar emberek ebben az országban saját kezükbe akarják venni a sorsukat. A saját gyermekeik jövõjét akarják megteremteni. Szépen szóló, hamisan játszó politikusok helyett. A Szent Koronánk erkölcsi rendszere mentén. Tudatosan. Istenhitben, Jézus útján, keresztény módon, Boldogasszonyunk örökös oltalma alatt. Békésen, de határozottan. És elutasítanak, minden látszat ellenére elutasítanak minden hazug, hatalommániás törekvést.



Udvarhelyi Róza