Vajon mire megy ki a játék a színfalak mögött?



Ahogy figyelem az elmúlt hetek, hónapok világpolitikai, gazdasági eseményeit, egyre inkább arra a következtetésre jutok, hogy az emberiség feje fölött a Szörnyeteg, a világ fölött uralkodó pénzügyi oligarchiák polipszerû szörnyetege egy újabb, világméretû háború kirobbantásában látja megoldani a még nagyobb hatalom megszerzésének kérdését.



S ha valaki most azt mondaná, hogy megbuggyantam, akkor gondolja csak végig a közelmúlt hazai s immáron nemzetközi porondon zajló provokációk sorozatát.



Gondolok itt a böszme beszédre, az 56-os forradalmunk emlékének meggyalázására, az ártatlan emberek meghurcolására itthon, a Jörg Heider titokzatos, de legalább is enyhén gyanús körülmények közötti hirtelen halálára (csak halkan mondom, hogy éppen pályája csúcsán…) a felvidéki magyarverésekre, Malina Hedviggel kezdve és a focimérkõzésen kiteljesedve.


A két állam, Szlovákia és Magyarország ez irányú szégyenteljes „párbeszédére”.



Csak a vak nem látja, hogy itt a Kárpát-medencében valami nagyon készülõdik. A mi életterünkre vadásznak?!



Ez csupán néhány példa, és lényegében földrajzilag közeliek de sorolhatnánk a kört kiterjesztve az egész világra.


Itt jut az ember eszébe, hogy mit lehetne tenni?



Úgy érzem, hogy sürgõsen fel kellene vegyük, mi magyar, még gondolkodóképes emberek a kapcsolatot az összes európai országban élõ, nemzetállamban gondolkodó társadalmi csoporttal és létre kellene hozzunk egy erõs szövetséget, ki kellene alakítanunk napi kapcsolatokat.



Hangot kellene adnunk a kölcsönös erkölcsi, hitbéli, gazdasági, emberi megbecsülésünknek. Azt gondolom, hogy ha elég sokan leszünk egy ilyen európai szövetségben, akkor a szörnyeteg nehezebben bír majd velünk.



Mára már világosan látszik az is, hogy a vízfejû EU-t is zsebre vágta a szörnyeteg, ha nem éppen õ szülte! Saját túlélését pedig eddig is a háborúk biztosították. S ha valaki azt reméli még, hogy ezek szemében az élet jelent valamit, sajnos ki kell ábrándítanom. Ezek a pénzügyi oligarchiákba tömörült embernek látszó szörnyszülöttek képtelenek értelmezni az élet, a szeretet, a természet, Isten, nemzet, kultúra, tisztesség fogalmakat.



Udvarhelyi Róza