Idõfogság



Gavallér János

Idõfogság


Aki nem tud adni, az ne kéregessen jótékonyköpönyegben!

"Ha valaki ezt mondja akkor néktek: Íme, itt a Krisztus, vagy amott; ne higgyétek. Mert hamis Krisztusok és hamis próféták támadnak, és nagy jeleket és csodákat tesznek, annyira, hogy elhitessék, ha lehet, a választottakat is." (Máté 24,23-24).

Világmegváltó elõadások, nemzetmagasztaló tanulmányok, professzorok, orvosok, látnokok, táltos-papok, jövendõmondók, tanok, tanítások, sugallatok, valós és valótlan „tények”, egymásnak ellentmondó állítások, ezotéria, pszichológia és ki tudja mi minden még, ami hatalmába kerítette az embert. Káosz és zûrzavar. Úgy kapjuk a mérget, hogy méz-burokba csomagolják.
Rengeteg, általam is tiszteletre méltó közszereplõben kellett csalódnom. Hogy miért csalódtam? Egyszerû, mert felfedeztem, hogy
sosem a probléma megoldására való törekvés jellemezte eszmefuttatásaikat, hanem a probléma azonképpen való megtartása, ami alapján tudásuk piacképes ámulatba ejti a hallgatóját. Azaz, hamis próféták sokasága árasztotta el a világot.

A hakni, régen csak a mûvészetek kedvelõinek szokásos adóparadicsoma volt, ma már a politika, a miszticizmus, a spirituális filozófiák, az ego keresõk, vagyis a mágikus-orgiát (élõ show) elõadó – mindenbõl hasznot húzó-, ripacskodók országjárásává vált. Elõadás van itt már minden városban, minden nap és minden elõadó megmondja a „tutit” – mint ahogy az újságírók percrõl-percre eladják magukat a Mammon-bûvöletnek-, ugyanúgy a tudomány és a történelem képviselõi is beálltak ebbe a sorba és természetesen csakis (a költségtérítést leszámítva, ami busás jövedelem) önként, jobbító szándékkal, önzetlen felebaráti szeretetbõl tartanak mágikus-orgiákat az emberi létezés kezdetétõl, talán még az utolsó napok utáni idõkrõl is. A lényeg, hogy még egy következõ elõadásra hívd meg, mert a mese, a teremtés, a biológia, a gazdaság és egyébként bármi sohasem véges, se Dr. Drábik Jánosnak, se Dr. Pap Gábornak, se Szelei Magdolnának, de akár sorolhatnék itt 4-500 nevet. Faltam a „bárka” programot,Dr. Géczi Gábort, Dr. Varga Tibort, Villás Bélát, Szûcs Karcsit, Dr. Posta Imrét, Drunvalo Melchizedeket, vagy Kryont stb., és a legegyszerûbb valóságot mind, ezer fondorlattal, megkerülték:
Mindenkinek ugyanaz az élet, de ha a bûvölet illúzióösvényén vezetnek, néha elhiszed, hogy az ösvény végtelen. Bárkinek bármit be lehet magyarázni, ha õt nem hagyod szóhoz jutni, mert az agy csak egyirányú hatásnak van kitéve (lásd: tele vízió).

Miért bírálja azokat az ember, akiket szeret? „
Istenem szabadíts meg barátaimtól! Ellenségeimmel magam is elbánok majd.”

Ha és amennyiben az emberi életminõség egy etikai-lélekút, úgy nincs szüksége az egyénnek vezetõre, úgy nem létezhetnek kasztok, egzisztenciák és legfõbbként olyan törvényekre nincs szükség, amelyek korlátokat húznak ember és ember között. Ha Sátánmammon uralja a nappalt és az éjszakát, akkor boldogtalan az élet. Ha különbség van nyugat és kelet között, akkor minden valaha létezett tan, valaha megélt normafikció mágia. (Ha, haval kezdõdik egy mondat, nem vezet sehova.)
Az ember embernek születik, de vannak hipotetikus norma szerint élõk is az emberek között, akiknek szükségük van írásjelekre, törvényekre, hatalomra, mert félelem lakik lelkükben, félelem önmaguktól. Nos a félelem terjesztése a legfõbb tudomány és ez csak úgy lehetséges, ha engedelmességre van nevelve az élet:
Ennyi „a véres kard”! –de a szeretet erejével kell legyõzni a gonoszt!

Az életnek nincs szüksége bölcsekre, tanácsokra, az élet maga a szeretet. Ahol nincs szeretet, ott nincs élet, ahol nincs élet, ott halott a lélek. Itt él-e a lélek?

2012. 05. 15.