A demokráciának jelentem



Gavallér János

A demokráciának jelentem


Elszaladt a ló a gátlástalan gazdasági hiénákkal. A spontán privatizáció, az off shore gazdagodás, a törvények semmibe vétele, az ügyvédek és az igazságszolgáltatás korrupt világa mind-mind hozzájárult a szombati diszkó tragédiához. Minden komolyan gondolkodó ember tisztában van az ország „disznóól” állapotával, a disznók viszont úgy gondolják a legnagyobb rend van.


A tragédia nem közvetlen, de megkerülhetetlen következménye annak, hogy a rendõrfõnökök a tulajdonosai így-úgy az õrzõvédõ társaságoknak, amelyek ellenõrzik, biztosítják az országban a különbözõ rendezvényeket. A fiatalok szórakoztatására specializálódott diszkókat azért nem látogatják a rendõrök, mert a szabadidõs kollégáik biztosítják a szórakozóhely problémamentességét. Sajnos bármelyik vagányabb fiatal, bármelyik szórakozóhelyen tud szerezni úgynevezett gyorsítót, nem ritkán kábítószert. ( A rendszerváltás gané dombján felosztották a szerepeket, az alvilág tejföle jutott a bûnüldözõ szerveknek, az õ tudtuk és beleegyezésük nélkül – azt mondják-, nem történik semmi. A kilencvenes évek legális jövedelem gyarapodásából, nem gazdagodhattak volna olyan ütemben a gazdasági vezetõink sem-)


A mi igazságszolgáltatásunk (amely egy kamion, hamisításra alkalmas pénzpapír útját biztosította az alvilág részére), olyan jogszolgáltatásra épül, amely a titkosítások törvényesítésével tisztázza az elvtársakat, akarom mondani a lebukottakat. Mi is itt a probléma? Mondhatjuk ilyen a világ? Vagy inkább alkalmatlan elitünk vizsgázott le?


Ha majd az emberek döntési helyzetbe kerülnek, sok mindenrõl kell majd dönteni!


2011. 01. 17.