Az elit anarchiája



Az elit anarchiája


Abban a társadalomban nem lehet rend, ahol anarchia van a fejekben. Magyarországon, bármilyen fájó, ki kell mondani, anarchia van a fejekben. Miért is mondom ezt? Jól figyeljen minden sikeres vállalkozó!

Sajnos ebben az országban megtörtént a megtörténhetetlen: A kisemmizetteket évrõl-évre, nemzedékrõl-nemzedékre kisemmizik, majd legmocskosabbul, emberi mivoltukban megalázzák. Megalázzák, mert elveszik tõlük még a jogot is, hogy megismerhessék az igazságot, ugyanis az igazságot titkosítják.

Mi is az igazság ebben a csodálatos országban? Igen, az igazság odaát van, mindig a túlsó oldalon, azon az oldalon, ahol a Júdások járnak-kelnek. Vannak Magyarországon is olyan dinasztiák, akik mindenféle társadalmi berendezkedés idején is maradhatnak hatalmi pozícióban. A hatalmi pozíciót, a döntéshozatalra való ráhatást, a törvénykezést, mint játékszert kijátszó elit, mindenek fölöttinek képzelik magukat. Hogyan történhet meg egy országgal, hogy a zsarnokságon kapott rendszer pártja jogfolytonossággal bír, egy teljesen más irányú rendszerben? A személyi karakterek gerinctelenségének okán, mert mindenki ismeri, tudja, hogy a ma milliárdosai, a tegnap bûnözõibõl kerültek, kerülnek ki! A tegnap bûnözõi a ma közszereplõi és õk tematizálják a közéletet. Kell-e csodálkozni azon, hogy anarchia van a fejekben? Nem.

Igaza van Orbán Viktornak akkor, mikor arról beszél, hogy a szerencsésebb fejlõdésû országok vezetõi, nem hisznek a magyarországi vezetõknek, mert hazudnak, csalnak még az információszolgáltatással is (Gyurcsány, Veres 2006 tavaszán). De mit gondoljon egy állampolgár, aki éhbérért dolgozik 20-30-40 éve és a rendszerváltók; olajbûnözõk, gazdasági hiénák, függetlenített KISZ vezetõk - múltjukra való tekintettel, vállalatokat privatizáltak, nyúltak le, kaptak hitelgaranciát-, életeket tettek tönkre és a szemükbe merik mondani, hogy õk megdolgoztak mindenért „ Mi az hogy?” Nagyon is.”. Valóban, mi várható el azoktól a gerinctelen férgektõl, akik a bûn útján lépkedve jutottak elõre, mit várhatunk mi el az ilyen gerinctelen férgektõl? Az ilyen férgek kiszolgálói a mindenkori komprádor hatalom erõszakszervei, úgy mint a bíróság, az ügyészség, a rendõrség, az ügyvédi kamara, (Lupus lupum cognoscit.) - hisz emlékezzünk Bárándy uram azon kijelentésére, hogy 56-ban a karhatalom nem állt a feladata magaslatán (Pörzsölõben)-, mert ugye mindenki tudja ebben az országban, hogy van az a pénz, ami az ártatlanság vélelmét megkövesíti. Azt is tudja mindenki, hogy mindig lesznek pancser kishalak, akik áldozatul oda lesznek dobva koncnak.

De, mit gondoljunk mi, akik évtizedek óta húzzuk ezt a szekeret, mert ugye az igaz, hogy eltûnt Magyarország óriási vagyona, arany tartaléka, és itt maradt egy kétes egzisztenciájú új arisztokrácia, de mi, hol dolgozó népnek, hol polgárságnak titulált senkik, mi az adóságon kívül mit kaptunk? Gondolkodottak már ezen az urak? Zûrzavar van csak fejünkben, mert azoktól halljuk a mikéntre a választ, akiket szívbõl megvetünk, azoktól, akik szemrebbenés nélkül számlát, olajat, életet hamisítanak! Nincs ez így jól! A közélet szereplõi nem lehetnek bábeszközök.

Nem megengedhetõ, hogy csupán statisztikai mutatók alapján legyen megítélve az ember, mert ilyen-olyan elvárásoknak meg kíván felelni az ország. A bûnelkövetõrõl ne lehessen úgy beszélni, hogy megcsinálta, felejtsük el, hogy miként! Nem lehet elvenni az emberektõl a hitet, hogy sorsukért önmaguk is tehetnek: Nem lehet félkatonai szervezetrõl beszélni abban az országban, ahol bûnözõk flangálhatnak magánhadseregükkel, ahol idegen fegyveres erõk járhatnak ellenõrizetlenül a reptereken, ahol nem az EU-hoz tartozó ország magánhadserege látja el a közjogi méltóságok õrzését stb.stb. Értelmezhetetlen egy egyszerû ember számara már maga az a tény is, hogy egyeseket fegyveresek kísérgetnek, és közterületeken vegzálnak állampolgárokat, azaz a törvény, a jog engedélyezi az alá-fölérendeltséget, kiváltságos kaszt létezését, sõt erre szakosodott õrzõ-védõk tucatjai uralja a fel- és az alvilágot. Hol élünk? A hatalom erõszakszervei képtelenek biztosítani az állampolgárok biztonságát? Ha pediglen biztosítva van az állampolgárok biztonsága, akkor miért kell a magántulajdont, államilag támogatott munkaként elismert semmittevõkkel biztosítani, ugyanakkor az átlagember biztonságát társadalmi munka keretein belül végzõknek tiltani ezt a tevékenységet.

A közélet szereplõinek múltjának is fedhetetlennek kell lennie! Amennyiben ezeket a féreg, gerinctelen közszereplõket megtûrik maguk között a többiek, úgy õk is a komprádor elit tettestársaivá válnak, ha még nem váltak azzá. Az életünk minõsége nem fog úgy javulni, hogy a búza közé ocsút keverünk, ellenkezõleg, az ocsútól meg kell tisztítani a búzát! Uraim a feladat adott: Akikrõl tudják önök (mert mi tudjuk és feldolgozhatatlan traumát okoz, míg egy mindent elsöprõ vulkán ki nem tör), hogy vagyonát, egzisztenciáját kétes körülmények között szerezte, azt nagyon hatásosan, gyorsan közösítsék ki maguk közül, míg megtehetik! Mert hogy az elit agyában anarchia van, azt egy ideig eltûrik az emberek, de hogy örökre tönkre tegyék az életüket, azt már nem fogják.

2010.07. 25.

Gavallér János