Feszültség levezetés



Gavallér János

Feszültség levezetés



Minden áramelosztó, transzformátorállomás vasszekrényére fel van írva:

VIGYÁZAT! NAGYFESZÜLTSÉG VESZÉLY!
Csak az arra kiképzett és felhatalmazott személy
nyithatja ki!

és mondja még valaki, hogy a társadalom nem ugyanolyan törvények és összefüggések alapján mûködik, mint az elektromosság. Hiszen aki a társadalmi berendezkedéshez, az emberi tudatba rögzült megszokásokhoz nyúl az, feltétlen rettentõ körültekintéssel és határozott elképzelésekkel kell, hogy rendelkezzen. Hozzá nem értõ kibic, vagy a tömegreakciót kevésbé ismerõ egyén, szónoklatokba, emberek irányításába, politikai retorikába soha se kezdjen, mert a felszabaduló, helytelenül kezelt feszültség végzetes következményekkel járhat. Az, tehát egyértelmû, hogy a tûzzel játszik az a személy, vagy az a párt, esetleg az a vállalatvezetõ, aki úgy játszik emberi érzésekkel, hogy figyelmen kívül hagyja a lehetséges reakciót. Mert az egyértelmû, hogy addig az ember nem tesz vissza nem fordítható dolgokat, míg úgy érzi, van más megoldása az együttmûködésnek. De amint az áramelosztásnak, úgy az emberi reakció mivoltának is vannak szabályai: Ami sok az, sok!
És milyen szép is ez a magyar nyelv, mert ami sokk az, sokk, ugyanis ha túlfeszítik a húrt, túlzásba viszik a lehetõségek határait, akkor megsemmisítõ áramütéssel válaszol a rendszer, azaz irányíthatatlanná válik az emberi együttmûködés.

Történt a történelem folyamán, hogy forgatókönyveket írtak az emberi elme leigázásának lehetséges módjairól; így a XX. Század végére elértek oda, hogy a kívánt viselkedési formákat, az emberekben gerjesztett feszültségek alapján, társadalmi elégedetlenségek kivitelezésével elérjék, hogy önként követeljék az emberek – a társadalmi igazságosság alapján-, saját társadalmuk kifosztását, erõszakérvek alapján való emberi együttmûködést.
A feszültségek mesterséges adagolásával – álinformációkkal-, olyan és akkora, úgynevezett kóboráram generálható, hogy a keletkezõ feszültségkisülés megsemmisíti a beavatkozót.
Tehát, a társadalomra erõszakolt változtatási kényszer, olyan eredményekkel kecsegteti a dezinformátorokat, hogy valós és valótlan tények egyvelegével elõállítanak egy olyan közeget, ami a számukra megfelelõ reakció megnyilvánulással kecsegtet. Az osztások szorzások végeredménye, hogy az emberi gondolkodás nem tud illeszkedni, alkalmazkodni a reakció elméletekhez, ami oda vezet, hogy eluralkodik egyfajta káosz, energia kisülés, társadalmi viszonyreakció, ami tönkre teszi a felépített feszültség levezetõ rendszerek rendszerét. Az EU társadalmi felépítettsége figyelmen kívül hagyta a társadalmi viszonyrendszerek pszichológiáját, azaz az emberi szuppresszió mûködéselmélet szerinti berendezkedését, önálló haszon-értelmezéselmélet alapján ítélte meg. Nincs visszaút!
A lélektan olyan meg nem történt események alapján is le tudja vonni a következtetést, amelyek teljes mértékben átalakítják a gondolkodásmódot.

Sikertelenül avatkoztak be a szabad kõmûves páholyok a társadalmi berendezkedések átalakításába, mert az eltervezett reakciók elmaradtak. Tiszta forrásból származó jövedelemre épített demokráciában a fehér nyakkendõs bûnözõk néven vannak nevezve, de hazánkban a XX. végén a Miniszterelnök kijelenthette (fehér öltönyös nyilatkozat), hogy Amerikában sem kérdezik meg a jelenlegi tulajdonosoktól, hogy hogyan szerezték a vagyonukat. Azaz a XVII., XVIII. század barbár telepeseinek tulajdonszerzésével és a XX. század végi magyar privatizáció és magántulajdon kialakulásával párhuzamot vont Antall József úr, akarva akaratlanul olyan ellenállásgócot ültetett az emberek szívébe, ami elõbb-utóbb robbanáshoz vezethetett volna. Ám „Zseniális” politikusaink, feszültség levezetés gyanánt, a titkosszolgálatokkal karöltve, tüntetéseket, zavargásokat szerveztek, sõt az Internet elterjedésével (figyeld a logót: címer fölött a karddal a turul NBH http://hu.wikipedia.org/wiki/Nemzetbiztons%C3%A1gi_Hivatal ) szélsõséges honlapok üzemeltetésével, teret nyitott a gyúlékonyabb honfitársak szabadidõ foglalatosságára.

A még gondolkodó pár százezer ember, tehát akik még nincsenek rákötve az egzisztenciális hálózatokra (függõségben tartva), társadalmi kezdeményezéseit a törvénytelen erkölcsiséggel szerzett magántulajdon bitorlói, a média tulajdonosok, eltitkolják, a szólásszabadság lózungja mögé bújva (mondván a magántulajdon szent és sérthetetlen, így az igazság és a tisztesség vegyen magának nyilvánosságot) megakadályozzák a tisztánlátás lehetõségét. A mi demokráciánk úgy dobott félre 600000 /hatszáz ezer/ népszavazási kezdeményezést, hogy a politikai elit egyhangúnak nevezhetõ szavazással oka fogyottá tette a tisztességre tett kísérletet. A parlament kinyilvánította, hogy a parlamenti képviselõk törvényen felül, tisztességtelenül is jogosultak részt venni a jogharmonizációban. Az urak nem veszik észre, hogy újabb és még hatalmasabb feszültséget generálnak minden olyan személy csatasorba állításával, akinek kérdéses morális emberi tartása.

Most már egyértelmû, hogy a civilizáltnak nevezett nyugat, a maga liberalizált globalizációjával, képtelen kezelni a társadalmakban keletkezett feszültségeket, ezért fontosnak érzik a háttérhatalmak a minél több megszervezett lázongás kirobbantását. Épp ezért volt fontos a Lisszaboni Szerzõdés ratifikálása, hogy a népi felkeléseket (lásd Görögország) akár nemzetközi erõk által is szétverjék, mert a demokráciában nem az embernek, hanem a pénznek (bankrendszereknek) van igaza. Õszre nálunk is kiprovokálják az újabb, de felesleges tüntetéseket, mert az emberekben felgyülemlett szenny-feszültséget le kell vezetni!

Nos, az ilyen vezetõi gondolkodás, államvezetés, megalapozza a társadalmi elégedetlenséget, robbanás gócokat generál, feszültség veszélyes helyzetet teremt, azért hogy a fellángoló öntudat, az egzisztenciális ellehetetlenülés határán meghunyászkodásra kényszerüljön. Irányítható robot-állattá degradálja az egyént. A gigantomániás hatalomgyakorlás, elõbb-utóbb megfosztja az egypólusú gondolkodás gyakorlatától a világ vezetõ erõit, mert a feszültség levezetési gyakorlatuk megfosztja õket hitelességüktõl.

A társadalom rejtekajtaját, illetéktelen kezek nyitogatják!

2010. 05. 05.