Embernek kell lenni


Gavallér János

Embernek kell lenni
/Bayer Zsolt figyelmébe/

”Nem. Az elkövetõk nem magyar állampolgárok. Ahhoz, hogy valaki magyar vagy akármilyen állampolgár legyen, ahhoz embernek kell lenni. Ezek pedig nem emberek. Hanem állatok. És a vesztünkre törnek.”

Természetesen ezen sorok nem hangzottak el a 90-es években.
Miért halt meg Száva Vince? Miért volt aranykéz utca? Miért volt olajszõkítés? Ki lõtt a rendõrpalotára? És az a bizonyos „mocskos söpredék” miért támadt a televízió székházára? Miért mulasztott ön uram, akkor és ott emberként fellépni, ahol és amikor kellett volna? Megmondom:
Akkor és ott nem volt érdeke a társadalom élõsködõinek, hogy feszültséget szítsanak! Ím eljött az idõ, hogy a sorozatos bûncselekmények, melyek évtizedek óta a társadalom romboló erõinek kiszolgálói, elvonják a figyelmet a katasztrofális gazdasági mutatókról. És ön egyre hangosabb.

”Hát most tényleg elég volt!
Most betelt a pohár! Most a velünk élõ tisztességes cigányokon a sor legelébb. Most fogják magukat, az összes cigány értelmiségi, meg cigány szervezet, meg cigány önkormányzat, meg az összes nyomorgó de becsületes cigány, és azonnal adjon ki egy nyilatkozatot, melyben kijelentik: semmi közük a velük azonos etnikumból származó gyilkos és rabló és lincselõ és tanárverõ állatokhoz. Semmi közük azokhoz, akik felrúgták az együttélés és emberség minden parancsát. Jelentsék ki, hogy nincsen megélhetési bûnözés, de igenis van egyre brutálisabb cigánybûnözés, és õk ezt nem hajlandók eltûrni.”


Hát most már tényleg elég!
Most a társadalom könnyein hízott értelmiségen a sor legelébb. Most fogják magukat és az összes magyar értelmiségi azonnal adjon ki egy nyilatkozatot, melyben kijelentik, hogy semmi közük a gazdasági bûncselekmények tömkelegét elkövetõ elithez. Semmi közük a privatizációs bûncselekményekhez és semmi közük azokhoz, akik felrúgták az együttélés és emberség minden parancsát. Jelentsék ki, hogy nincs közük a gazdasági bûncselekményekhez, hogy nem mûködnek együtt az olajmaffiával, adócsalókkal, a törvények kiskapuin lavírozó disznókkal!

”Jelentsék ki, hogy velünk együtt követelik a zéró tolerancia azonnali bevezetését. Minden faluban, az összes cigánysoron a becsületes cigányok haladéktalanul menjenek be a legközelebbi rendõrõrsre, és adják rendõrkézre a velük élõ bûnözõket. Tegyenek feljelentést, vagy vigyék is be mindjárt a közéjük furakodott, közöttük bujkáló és õket veszélyeztetõ állatokat.”

Az értelmiség velünk együtt követelje a zéró tolerancia azonnali bevezetését. Minden gazdasági bûncselekményrõl, kinek-kinek a páncélszekrényében lévõ bizonyítékaival álljon elõ (és ne mondhassa Csintalan Sándor, hogy az életbiztosítása a páncélszekrényében van), mivel a társadalmi tolerancia nem mûködhet egyirányúan, tegyenek feljelentéseket, vagy a közéletben bujkáló, mindenkit veszélyeztetõ összevonódásokat,
hányinger-életet, szüntessék meg.

”Aki ellop egy tyúkot, kapjon két évet. Ha másodszor is ellopja, kapjon tízet, mint visszaesõ.”

És a bûntett halmazati veszélyessége és társadalmat romboló hatása miatt, örökre törölje a közéletbõl a politikus nevét az összes pereputtyával együtt.

Érdekes megítélése egy szörnyû bûncselekménynek, hogy a magyar származású sportolók, nem tudtak, esetleg féltek kiállni csapattársaik mellett. És hogy a társadalom félelmében odáig húzta össze magát, hogy a bûnözõk elõtt meghunyászkodik;
legyen az hétköznapi erõszak-érvényesítõ horda, vagy média túlsúllyal rendelkezõ gazdasági guru, vagy épp az olajmaffia. Uram, õrzõ-védõ erõszakszervek munkáját védik az ügyvédi munkaközösségek, de az ilyen (pitiáner Frei Tamás maffia megbízatása a magyar miniszterelnök ellen), közösség ellen elkövetett cselekmények mindaddig míg az elrettentést, a megütközést el nem érik, az önök számára csak jópofa esettanulmányok, sztorik. Hogy a „fogat fogért, szemet szemért” törvénye most mennyire létjogosult, azt már nem meri megítélni, de jó, ha megjegyzi, akkor már késõ lesz elméleti eszmefuttatások után a markát tartania, amikor a zéró tolerancia feloldozza a lélekben megsemmisített társadalmat.
A bûnözõk mindig is, lásd börtönök faji megosztottságát, és ezek szerint a rendõrség aránylag jól végzi a dolgát, a cigány kisebbség, a tanulatlanság, a társadalom által kivetett és nehéz életkörülmények között élõk közül került és kerül ki (köszönhetõen az ügyvédi munkaközösségek áldásos tevékenységének). Ennek az egyszerû ténynek alapján még nem kell iszonyodni attól a társadalomtól, amely biztosítja a kiválasztottak kasztját! Mert ugye ön, uram kiválasztott! Mennyit is keres? Hogyan is él?
Hogyan is fog élni, ha bármi történik az országban? Ön uszítson, vagy mérlegelésre kérjen, nyerjen, vagy bukjon hovatartozása által, önnek valószínûleg nem kell zsíros kenyéren várni munkára.

És akkor most megkérdezem: Mi az hogy a bíróság szidalmazása után kisétálhat valaki a bíróság épületébõl?
Mi az hogy valaki nyilvánvalóan trükkök százaival megalázza a társadalmat és a haja szála se görbülhet? Mi az hogy következmények nélkül el lehetett lehetetleníteni gazdák százait? Mi az hogy a Hajdúbét felszámoló biztosa közben meggazdagszik? Mi az hogy milliárdosok úgy gondolják õk megdolgoztak a pénzükért? Mi az hogy…

Minden becsületes cigányt éppúgy szeretek, mint minden becsületes magyart. Az igaz hogy a cigányok között több a bûnözõ, de a magyar gazdagok között is sokkal több az értéktelen gazember, mint a magyar szegények között, még sem mondom, hogy az elittõl iszonyom van, mivel ön következetes ember, megteszi ezt, remélem a társadalom lelkiismeretének képviseletében a nevünkben!

A magyar rendõrséget ne Posta Imre szemüvegén, a magyar embereket ne a magyar médián és a bûncselekményeket ne faji alapon ítéljük meg! És legfõképp kikérem magamnak, ha mint magyart engem a kormány, vagy a milliárdosaink normái alapján ítélnek meg! A zûrzavarhoz nem kell fehérbottal lépegetni Magyarországon. A rendszerváltás magában olaj a tûzön, a résztvevõinek okoskodása, ellentét szítása valóban polgárháborús helyzetet eredményezhet: Itt akkor lesz nyugalom, ha a magyar értelmiség észhez tér!

2009.02.09.